- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi peaceful16
-
Haftasonu olan tüm gelişmeleri okudum. Saçma sapan şeyleri kafana takarken bir anda gerçek bir olayla karşılaşmışsın ve açıkçası bu konudaki genel tutumunu beğendim. Hatan nerdeydi biliyor musun? O sana beyninle düşün, salak mısın sen dediğinde telefonu kapatan sen olmalıydın, sen o kapatana kadar zorlamışsın konuşmayı.
Eşin doğru demiş, saygı verilmez kazanılır diyerek. Sen sana açık açık hakaret eden bir insana susarak saygıyı kaybediyorsun. O işin yanlış kısmı işte. Bak adam şimdi kendinde hak görüyor, beni bırak sen git, mutsuzmuşsun zaten diyerek. Halbuki o sana salak dediğinde senin "madem ben salağım, sen git akıllısını bul" deyip telefonu kapatsaydın şuan trip atıyor olamayacaktı.
Adam sana nasıl biliyorsan öyle yap bana soru sorma demiş, sen mail gelmiş sorayım mı diyorsun. SORMA tabiki de. Teklif geldiğine göre akıllı ve işini doğru yapan bir insansın, kendin verilecek cevabı bulabilirsin, eşin ne mail yazayım diye danışacağın biri değil, karar verme aşamasında danışacağın biri olsun. (Hoş bence yüksek egosu ve seni eziklemesi sebebiyle karar sorulacak biri bile olmamalı ya neyse, sen benim gazıma gelme tabi)
Lütfen o yazana kadar, ya da yazmazsa bile dönene kadar sen dayan ve arama, sorma, yazma Peace, Bu saygıyı bu şekilde kazanacaksın. O sana hakaret ettiğinde tepki göstererek saygı kazanılır. Niye ben, 4 saattir aramadın dediğinde değil. İş için de hayırlısı olsun dilerim. Eşin bi yerde haklı, gözü kapalı gidilmez hele ki şuan ki işyerinde önemli bir pozisyondayken. Tekrar aranızda bu konu açıldığında dersin eşine " konuşmanın devamında söyleyeceğim, şuan kabul etme gibi bir durum yok zaten" diye. Ama lütfen gerekirse o dönene kadar sus, haklısın haksız olma.
Bende merak ediyodum cesmi naz nerde diye, okumana sevindim uyari da gelmemis simdi gordum.
O anda bana salakmisin beyninle dusun biraz falan derken 1 cumle kuruyo mesela salakmisin askim bordro tabiki o sekilde gosterilmiyo beyninle dusunsen bulcaksin, nasil gidelim bu sekilde bana is bulmadan vs vs , bana baska bisey soyluyo ama tabikide ben o laflara takildim terbiyesizlesme dedim sadece, hata yapip sabrettim o anda, yanlis yerde sabrettim hakliyken suratina kapatmaliydim veya hakliyken kendine gel oyle konus benimle hadi hoscakal diyip kapamaliydim ben uzattim oda bana baska bi yerden kizip kapadi ustune de sinirlenip mesajlari dosedim.
oda bana baksana ne kadar mutsuzsun seni perisan etmisim madem oyle bu firsati kacirma kurtul benden dedi.
neyse, bugun aradi nasilsin napiyosun falan dedi bende isteyim dedim dunku davranisin neydi saygisizlik ettin bana ,sana mesajda yazdigim gibi bana bi daha bu tarz konusma kaldiramiyorum dedim .o da sende beni yabanci yerine koydun ben ikimize de is bulalim diyorum sen yok nasi olcak falan diosun sanki bilmiyosun suanda ne durumda oldugumu terfi bekliyorum bana da bir is bulmadan nasi gidebiliriz diye bunu kendin dusunebilirsin benim soylememe gerek yok ona sinirlendim dedi. sonrada musterileri geldi simdi kapamam lazim sonra konusuruz dedi kapadik.
yani oyle ozur falan dilemedi ki zaten bence bi anda ozur dilemeyecek , biliyor onceden cok duydum bu laflari, cok fazla sorun olmadi belki diye dusunuyor. dedigi gibi saygisini kazanicam gereken yerde tepkimi koyarak. bana o suratima kapatinca dank etti sinirlendim ama gecti.
maile cevap yazdim bu arada , tesekkur ederim. umarim bana da esime de bir is bulursak cok cok guzel olur diye dusunuyorum..
simdi yapacagimda gelene kadar susmak o arayana kadar aramamak yazmamak. yani her zaman yapicagim birsey bu aslinda dimi :)
Merhaba,
diger konularimi bilenler var. bi suredir yazmiyodum bu konuyla geri geldim.
esimle 1.5 senedir evliyiz yurtdisinda yasiyoruz ikimizde calisiyoruz.
evlendigimizden beri sorunlarimiz benzer, ben ilgi bekliyorum o yogun calisiyor eve geliyor yorgun ben istedigim ilgi goremeyince kapris yapiyorum sinirleniyorum kiziyorum kavga ediyoruz. is yerinde mesaj yazip ariyorum (eskisine gore baya azaltsamda hala yapiyorum) musait olunca donuyor bazen musait degilim yazip gecistiriyor. evde ilgisiz degil ama ben flort donemindeki gibi bana hep vakti olsun ilk onceligi ben olsun istiyorum ve istedigim olmayinca kiziyorum kavga cikariyorum sessizce kabul edemiyorum yani o anda istedigim olmazsa sorun cikiyor. haftasonu yine birseyden tartistik ve bana nerdeyse iki senelik evli oldugumuz ama 700 gunun 100 gunu mutlu gecirebildigimizi yok yere kavga ettigimizi sadece huzur ve mutluluk istedigini soyledi. is yerinde isten baska birseye odaklanamam dedi, is disinda onceligim sensin her zaman diyor.
gercekten yogun calisiyor yukselmek istiyor cocuk yapalim para biriktirelim vs bizim icin istedigini biliyorum fakat bende ilgi istiyorum benim icin orada oldugunu bilmek istiyorum cok mu sey istiyorum ?
esimi mutsuz huzursuz edip iliskimizi tamamen koparmak istemiyorum cunku seviyorum. onun da beni sevdigini dusunuyorum ama iste beklentim cok fazla geliyor ona ve karsilayamiyor. bu sefer bendeki hayal kirikligi ve ofkeyle kavga cikiyor. mesela bi yere gidiyor is icin hemen sorarim kim kim, ne zaman donuceksin, nereye gittiniz, ne zaman kalkiyosunuz vs. yurtdisi seyahati cok oluyor ve bu donemde daha cok tartisiyoruz cunku istedigim ilgiyi goremiyorum, yeteri kadar konusamiyoruz ve kiskanclik yapiyorum.
ne onerirsiniz nasil duzeltebilirim iliskimi ? daha fazla zorlayarak bastirarak olacak bisey degil hatta esim onu kontrol ettigimden, surekli mesaj atip vs veya yurtdisindayken aramalarimdan surekli sorularimdan cok rahatsiz oldugunu ve bunlara gerek olmadigini soyluyor, hatta bunlardan dolayi daha cok sinirleniyor. bana cocuk olmadigimi sirtinda yasamamam gerektigini, sirtindan inip ayaklarim ustunde durmam gerektigini ve esit iliski yasamamiz gerektigini soyluyor.
lutfen akil verin
Cumartesi sabahtan çalışıuyorum, bi daha evdeyken açmıyorum laptopu ondan ancak gördüm olanı biteni.
Sen de gelişme yok diyorduk ama yavaştan toparlamaya başladın kendini, daim olur inşallah. Hiç bir yerde patlak vermeden uzun süre dayanman lazım ki artık eşin de hatalı olduğunda anlasın.
Senin de bir gururun var, onu unutmadan hareket et. Nasıl ki eşin sinirlenince telefonu yüzüne kapayabiliyorsa, senin de o kötü söz söylediğinde ya da telefonu yüzüne kapadığında ona karşı dik ve net bir tavır sergilemen lazım. Salak mısın aşkım demek, salaksın sen demekten farklı değil, eşin de üçkağıtçı belli kalıpların arkasına saklıyor söylediği kötü sözleri. Hoş şeyler değil bunlar.
Gerçekten o dönene kadar arama, o aradığında da mesafeli konuş ama sürekli bu konuyu önüne açma. Döndüğünde yüzyüze konuşursun artık. O senin üstüne gitmelerine, aynı konuyu sürekli konuşmalarına, feryat figanlarına alışık. Dik duruşun şaşırtacak onu. Bir sonraki seyahatinde o daha çok aramaya başlayacak hatta seni. Ama lütfen taviz verme Peace.
Ben sizi kismen hakli buluyorum. Mutluluk beklenmez. Mutluluk her an yasanir. Esiniz calisiyor. Mutluluk huzur istiyorum diyor. Siz de ilgi bekliyorsunuz yani siz de mutluluk istiyorsunuz. Gün icinde siz aramadan bir kere ariyor mu? Evde olunca kahvalti hazirliyor mu ya da en azinda sizinle kahvalti yapiyor mu? Sizin yakin arkadasiniz cevreniz var mi orda ? Bilgisayar oyunu ve ya internete daliyor mu? Iltifat ediyor mu? Tabi ki iki tarafin da ilgili olmasi lazim. Sahsen ben bilgisayar oyunlarindan artik kusacam
Hatirliyosan hep diyodu ya beni sinirlendiren sensin, sen cok ustume geliyosun baski yapiyosun sonra bana niye kufur ettin niye hakaret ediyosun diosun diyodu. Simdi ben bunlari yapmadigim zaman oyle bir sebebi de olmayacak. ve beni kirdigi anda bana saygisiz konustugu anda tepkimi koyucam. evde olursada ayni sekilde, ben bunu zaten yapiyorum ama yarim saat konusarak. anlamini yitiriyo yani buyuk bir kavgaya donusuyo. ben ne halin varsa gor diyip kalkip gitmeliyim bu tarz kisa olarak. ben susamiyorum hemen hatasini kabul etsin geri adim atsin diye zorluyorum ve bu sefer ben haksiz duruma dusuyorum ve cok buyuk kavga ediyoruz. biliyosun zaten.
tabi o bana salakmisin demez, askim salakmisin der. yani alttan alttan soyluyor .
bi daha bu konuyu acmam artik mesajlari yigdim telefondada soyledim. bi daha oldugu zaman tavrimi daha net koyarim o tecrube ettikce belki vazgecer bu huyundan. ben cok normal zamanlarda soyledim cunku boyle yapma bana saygisizlik yapma vs ogut vererek olcak bisey degil anladim tepki koyarak olcak bisey.
zaten persembe geliyo ya sali gunu tekrar gidiyoki 10 gunlugune hemde bu sefer burda geceyken orda gunduz olcak oyle bi saat farki var :) bu benim icin firsat insallah carki tersine cevirebilirim.
ben aramazsam arar veya mesaj atar 1 veya 2 kere. evde olunca kahvalti yok hic hazirlamaz ama bazen aksam yemegi yapar bize. tabiki birlikte yemek yeriz her zaman. benim yakin cevrem pek yok ofis disinda. bilgisayar oyunu oynamaz ,internette takilmayi sever mac izler spor yorumlari izler veya birlikte dizi izleyelim sever.
disari cikmayi pek sevmez. is geregi cok seyahat ediyo ve evde kalmak istiyo. pazar gunleri 3-4 saatligine temizlige biri geliyo onada geriliyo nerde durcagini sasiriyo falan. oyle :)
Senin zaafını ve hatalarını sana karşı kullanıyordu çünkü. Sen o zaafı törpüleyip hatalarını da ortadan kaldırınca aynı şekilde devam ederse sen tamamen haklı olacaksın ve o geri adım atmak zorunda kalacak.
Tavrını net koy, ama önce haklı olmaya çalış. Sen onun üstüne gidersen ve onu delirtirsen o zaman yine sana bu şekilde konuşmaya devam eder ve sindirir seni. Ama sen sakin kalabilirsen o zaman çok şey değişecek, görürsün bak.
mantikli ve stratejik davranmam lazim , panik duygularima yenilmeyip sakin olabilmem icin. ben ustelemicem , tepesinde olma huyumdan vazgecicem biraz rahat nefes alsin, bakalim.. konustugumuz zamanda iyi konusurum. anlayissiz oldugumu dusunuyor genel olarak, burda anlattigim seyler toplantidayken aramam gibi. bunlari kafasindan silmem lazim.
onumde iyi firsatlar var, birincisi seyahati ikincisi de Turkiye. biraz ayri kalip eski davranislarimida yapmayarak degistirebilirim durumu.
simdi aradi tekrar ofisteymis hala mola vermisler , diyoki nasilsin napiyosun falan baya iyi konustu askimli canimli gununu anlatti neler yaptigini falan, bu yeni is olursa bakalim ne olcak falan dedi benim icin . Bende dedimki boyle diyosunda dun bana hakaret edip telefonu yuzume kapadin. dediki iste cok sinirlenmistim. bende dedim haksizsin bana hakaret etmeye hakkin yok, telefonu suratima kapayarakta haksizsin sinirlenecegin hic bisey yoktu. haklisin bos yere sinirlendim ama napayim oyle hissettim sanki bana bisey soruyosun ama ne dedigim umrunda degilmis gibi dedi.
hayret nasi kabul etti haksiz oldugunu sasirdim. neyse oyle konustuk ettik kapadi. kafasida baya dalgin gibiydi ofiste diye heralde.
Bak işte bence yine hatalısın, o sana işle ilgili bişey söylerken dünün konusunu tekrar açarak. Allahtan ters tepmemiş ama tepedebilirdi, demek ki gerçekten hatalı görüyor kendisini. Konuyu kapat o zman artık, yine bi söz söylediğinde yine ama sen bana hakaret etmiştin deme, gerçekten kapat konuyu söylemen gerekeni söyledin, bitti.
Tepkilerin yerinde olursa ve az olursa anlatabilirsin kendini, tekrara geçtiğin zaman bunalır karşındaki insan. Aramamaya devam, Türkiye'den dönene kadar hiç arayan taraf sen olma, bırak o istediğinde arasın. Sağlıkla ilgili ölümcül bişey olmadığı sürece herşey için onun seni aramasını bekle. Bırak o özlesin ve düşünsün biraz da kaç saat oldu neden aramıyor diye.
İki ihtimal var, en azından kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak.I
bakalim kendi ne kadar sure sonra farkedecek benim artik aramadigimi ustune dusmedigimi... banada bazen zor olcak gibi o beni aramadikca sonucta ben hala kafama takiyorum, zamanla onada alisirim insallah. belkide aramasida fazlalasir. suanda yuzde 80 ben adim atiyorum..
İki ihtimal var, en azından kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak.
Ya aramadığınızı fark edecek, merak edecek, bu sefer o sizi aramaya, üstünüze düşmeye başlayacak.
Ya da derin bir nefes alacak, fark etmeyecek bile aramadığınızı, rahatlayacak.
Ben ikisini de yaşadım.
Hangisi olacağını bekleyip görmekten başka çareniz yok ama iki ihtimalde de ilişkinizin nasıl gideceğinizi görmüş olacaksınız, ona göre kararınızı vereceksiniz.
Gunaydin herkese,
esim dun aksam aramisti ya konustuk sonra mesaj atti kamerada gorusmek istedi konustuk. gayet iyiydi.
bugun hastayim ise gitmiyorum. esim mesaj atti sabah uzun yazmis baya askimli canimli 2 dk yazistik keyfi yerindeydi baya.
soyledim evde kaliyorum hastayim diye (gecen seferki gibi tepki vercekmi diye merak ettim kizmisti ya gitmiyorum diye) oo yatislar bizde calisalim dedi bende hastayim dedim tamam askim gecen haftadan daha iyisin dun gordum seni dedi bak yeni bir site acilmis dedi (ayakkabi sitesi) oraya bak ne istiyorsan al dedi. bende sevindim bi an , heh soyle kendine gel :)) falan yapti oyle yani suanda iyi baya.
dun kamerada gorusmek istemeside ozledigini gosteriyor. iyi bir gelisim gosteriyorum bence .
Günaydın Peace
Eşini rahat bıraktığında ondan da adım geldiğini görmüş oldun böylece değil mi? Lütfen bunlar motive etsin seni ve artık adamın üstüne düşmeyi bırak. Sen de rahat edeceksin böyle olunca, saat saymayı bırakıp kendine odaklanacaksın mesela sana da iyi gelecek.
gunaydinn
Evet kendisi aradi dun aksam, sonra odaya gidince kamera acalim dedi, oyle gorustuk. bugunde o yazdikca konustuk.
bende daha huzurluyum boyle dusunmedikce. kadinin rahat birakmasi hep daha iyi sonuclar veriyor sanirim. doganin kanunu. dun mesela kamerada konusuyoduk ya telefonuma mesaj geldi , hemen diyoki bu saatte kim ki falan bende soylemedim kim?? :) falan diye dalga gectim soylesene ya merak ettim kim yaziyorki bu saatte dedi, burda bi arkadasim var o yaziyodu. kiskanclikta yapabiliomus yani.
xyzt-5544 normalde cok kiskanc ama son 5-6 aydir hicte oyle bi kiskanclik yapmamisti sifir, belkide ben cok tepesinde oldugum icindi gerek kalmadi ona
Aylardır sana bu anlatılıyordu işte canım, gördün mü rahat verince nasıl da güzel gidiyor herşey..
Aklını da rahat bırak artık, 10 saat aramasa da bu adam senin kocan, gece konuşmadan uyuyakalsa da bu adam senin kocan, haftasonu dışarı çıkmasanız da bu adam senin kocan.. O yüzden rahat ol, izin ver ona da kendine de, sakin bir şekilde yürüsün ilişkiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?