• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitiyor :((

Kararlıysan kararından dönme bundan ne koca nede baba olur , yarın çocuğun olmasını isteyeceksin çalışmayan adamla 2 çocuğu büyütmen gerekecek birde çocuğun babası diye boşanamıyacaksında şimdi en iyi zaman yeni yıl herşeyi yeniden başlarsın ve hayatına devam edersin yine iyi dayanmışsın , asla bu tür asalaklara saygım yok ,
ona söylemedim bir şey. dün evden çıkarken konuştu konuştu uğurlar olsun dedim ve çıktım o kadar. dilekçemi burda ofiste yazdım eşim şimdi bekler ki ben geri döneyim ya da iki güzel söz söyler ben yine ona inanırım ama bu sefer öyle yapmayacağım. tebligat gittiğinde anlasın ciddiyetimi

ona söylemedim bir şey. dün evden çıkarken konuştu konuştu uğurlar olsun dedim ve çıktım o kadar. dilekçemi burda ofiste yazdım eşim şimdi bekler ki ben geri döneyim ya da iki güzel söz söyler ben yine ona inanırım ama bu sefer öyle yapmayacağım. tebligat gittiğinde anlasın ciddiyetimi
lütfen lütfen seni tekrar etkilemesine izin verme ve lütfen geri adım atma.

küsmeye devam et bakalım.. parası bitince ne yapacak... canım kusura bakma ama sinirlendim.. bırak uğraşma..hatalı olan eşin ama barışmaya çalışan sensin.neden?

Yaa boşanmak kolay mı, bunları hissetmen çok normal..
Boşanmak istediğini önce eşine söyle, dilekçe falan vermeden bekle, önceden yaptığın şeylerin hiç birini asla yapma bu evrede.. O konuşmadığı sürece sende konuşmak için uğraşma, tek kelime etme..
Durumun ciddiyetini anlasın. Bu arada buradan etkilenip hemen boşanıyorum deme, kendin ne isitoyrsan onu yap.
boşanmayı ben de istiyorum sadece cesaret edip kendime dahi söyleyemiyordum o kadar. düşünsenize sabah 06:30 da kalkıp işe geliyorum akşam 19:00 19:30 civarı işten çıkıyorum eve gitmem 20:00 20:30 civarını buluyor sonrasında yemek bulaşık çay kahve derken koltukta uyuya kalıyorum bu arada güleryüzle karşılandığım gün sayısı yok denecek kadar az. devamlı asık suratla telefonda oyun oynayan bir eş ve eve girdiği anda morali bozulan ve yüzü düşen ben. bu evi neden temizlemiyorsun her yer kıl diyen bir eş sen evdeydin keşke süpürsen neden yardımcı olmuyorsun çok yoruluyorum diyen ben herşeyi ben yapıyorum esas sen bana yardımcı olmuyorsun diyen eş. vallahi bıktım dayanamıyorum buraya yazarken bile içim şişiyor sanki tekrar tekrar yaşıyorum

küsmeye devam et bakalım.. parası bitince ne yapacak... canım kusura bakma ama sinirlendim.. bırak uğraşma..hatalı olan eşin ama barışmaya çalışan sensin.neden?
ben kıyamıyordum hiç içim üzülüyordu yüzünü görünce içim sızlıyordu annem hep eşler arası küslük olmaz sen alttan alacaksan o yaptığından utanacak derdi eskiden beri bu sebeplerle barışmak için uğraştım o da kendini çektikçe çekti.

boşanmayı ben de istiyorum sadece cesaret edip kendime dahi söyleyemiyordum o kadar. düşünsenize sabah 06:30 da kalkıp işe geliyorum akşam 19:00 19:30 civarı işten çıkıyorum eve gitmem 20:00 20:30 civarını buluyor sonrasında yemek bulaşık çay kahve derken koltukta uyuya kalıyorum bu arada güleryüzle karşılandığım gün sayısı yok denecek kadar az. devamlı asık suratla telefonda oyun oynayan bir eş ve eve girdiği anda morali bozulan ve yüzü düşen ben. bu evi neden temizlemiyorsun her yer kıl diyen bir eş sen evdeydin keşke süpürsen neden yardımcı olmuyorsun çok yoruluyorum diyen ben herşeyi ben yapıyorum esas sen bana yardımcı olmuyorsun diyen eş. vallahi bıktım dayanamıyorum buraya yazarken bile içim şişiyor sanki tekrar tekrar yaşıyorum
Yazıklar olsun ne diyelim. Gerçekten hakkını nasıl öder merak ettim!!!
Yaşayan sensin, en doğru kararı sen veririsin.
Kimse çekmez böyle adamı o da bir gerçek.
Ailen yanında olur mu peki?

Kesınlıkle esın haklı onu bu hale sen getırmıssın.yıllarca bebek muamelesı yaptıktan sonra bırden buyumesını ıstıyorsun.calısmayan erkegın benım ıcın hıc toleransı yok.ama sen bundan rahatsız olmayı bırak el bebek gul bebek bakmıssın masallah.herkesın yapabılecegı bır sey degıl.bunca seye ragmen bır de gıtmesın dıye kapıları kıtlemıssın ya Allah askına nereye gıdecek hangı kadın kabul eder boyle bır erkegı?

ben kıyamıyordum hiç içim üzülüyordu yüzünü görünce içim sızlıyordu annem hep eşler arası küslük olmaz sen alttan alacaksan o yaptığından utanacak derdi eskiden beri bu sebeplerle barışmak için uğraştım o da kendini çektikçe çekti.

eskiden erkeklerde gurur varmış..annen eski adamları düşünerek söylemiştir.. şimdiki erkeklerde gurur yok ki.. sen işe giderken o evde uyumayı umursamıyor.. o sana kıyıyor ama..sen neden kıyamıyorsun.. eve geldiğinde bi çorba bile yapmayan adama mı kıyamıyorsun.. senin emeğini gönlünce harcayan adama mı? ay ben bugün çok feministim :( yuva yıkmak çok zor ama tek başına ayakta tutmaya çalışmak daha zor.. boşan demiyorum ama yeter artık taviz verme.. tavrını koy ve arkasında dur.. yüzüne gülünce yumuşama hemen..girsin çalışsın..

Sen onun annesi rolünü almışsın oda haylaz şımarık,sorumsuz çocuk rolünü oynuyor ve hayatından gayet memnun

Yazıklar olsun ne diyelim. Gerçekten hakkını nasıl öder merak ettim!!!
Yaşayan sensin, en doğru kararı sen veririsin.
Kimse çekmez böyle adamı o da bir gerçek.
Ailen yanında olur mu peki?
Aielm her şekilde yanımda olur zaten ben en başından söyleseydim babam beni bir dakika bırakmazdı onun yanında. Bu durumda mutlu bile olurlar kurtuldum diye. Hak olayına gelince sana hakkımı helal etmiyorum çok üzdün sen beni yarattığın tahribatı tahmin bile edemezsin demiştim daha önce senin ne hakkın varmış be bende iki yemek yapmakla hak olmuyor asıl ben helal etmiyorum sana hiç bir zaman da etmeyeceğim bunun ızdırabıyla yaşa bakalım demişti yani o bir hak görmüyor ortada :)

Kesınlıkle esın haklı onu bu hale sen getırmıssın.yıllarca bebek muamelesı yaptıktan sonra bırden buyumesını ıstıyorsun.calısmayan erkegın benım ıcın hıc toleransı yok.ama sen bundan rahatsız olmayı bırak el bebek gul bebek bakmıssın masallah.herkesın yapabılecegı bır sey degıl.bunca seye ragmen bır de gıtmesın dıye kapıları kıtlemıssın ya Allah askına nereye gıdecek hangı kadın kabul eder boyle bır erkegı?
çok haklısınız diyecek sözüm yok kendm ettim kendim buldum

eskiden erkeklerde gurur varmış..annen eski adamları düşünerek söylemiştir.. şimdiki erkeklerde gurur yok ki.. sen işe giderken o evde uyumayı umursamıyor.. o sana kıyıyor ama..sen neden kıyamıyorsun.. eve geldiğinde bi çorba bile yapmayan adama mı kıyamıyorsun.. senin emeğini gönlünce harcayan adama mı? ay ben bugün çok feministim :KK43: yuva yıkmak çok zor ama tek başına ayakta tutmaya çalışmak daha zor.. boşan demiyorum ama yeter artık taviz verme.. tavrını koy ve arkasında dur.. yüzüne gülünce yumuşama hemen..girsin çalışsın..
hakkını yemeyeyim şimdi daha önceleri arada yemek yapmış olurdu son 1 senedir de çok nadir de olsa yemek yapmışlığı vardır

Aielm her şekilde yanımda olur zaten ben en başından söyleseydim babam beni bir dakika bırakmazdı onun yanında. Bu durumda mutlu bile olurlar kurtuldum diye. Hak olayına gelince sana hakkımı helal etmiyorum çok üzdün sen beni yarattığın tahribatı tahmin bile edemezsin demiştim daha önce senin ne hakkın varmış be bende iki yemek yapmakla hak olmuyor asıl ben helal etmiyorum sana hiç bir zaman da etmeyeceğim bunun ızdırabıyla yaşa bakalım demişti yani o bir hak görmüyor ortada :)
Vaay bee.. Neyse ki Allah biliyor, bazı insanlar fazlasıyla gamsız ve vicdansızdır, onlara o sözler fark etmez zaten..
Yanlız ailenin yanında olması en byük şansın, çoğu aile öyle değil, inan sevindimm..
O zaman kararından hiç vazgeçme, bundan sonra anası çalışır kendi yatar artık..

son zamanlarda ben de önemsemedim çok mesela ütüyü yapmıyorum ısrarla 2 ay olmuştur giyeceğin kendi ütüleyip giyiyor. bir kaç gün önce evi temizliyordu geldiğimde daha önce de bir kaç defa süpürmüşlüğü vardır ama genelde benden bekliyor ve asli görevim olduğunu düşünüyor.

Vaay bee.. Neyse ki Allah biliyor, bazı insanlar fazlasıyla gamsız ve vicdansızdır, onlara o sözler fark etmez zaten..
Yanlız ailenin yanında olması en byük şansın, çoğu aile öyle değil, inan sevindimm..
O zaman kararından hiç vazgeçme, bundan sonra anası çalışır kendi yatar artık..
:) annesi asla para vermez durmumuzu biliyorlar hiç oralı olmadılar yani bu saatten sonra iş başa düşecek ya da başka bir ben bulacak. Ona sorsanız çok vicdanlı ve adaletli bir insan Rabbime havale ediyorum o en güzelini bilir

merhaba, burda bir sıkıntımı sizlerle paylaşarak fikir almak istedim. EŞimle 3 yıldır beraberiz 2.5 senedir de evliyiz. Eşime öyle aşıktım ki; beni kendisine bağlamak için geliştirdiği stratejileri o dönemde anlayamadım. Ufacık bir sebepten tartışma ortamı yaratır sonra bei gitmekle tehdit ederdi tabi ben kapıları kilitler anahtarlrı saklardım sırf o evden gitmesin diye haklı bile olsam özürler diler ağlardım. Bu böyle uzunca bir üsüre devam etti. Tanıştığımız günden beri işsizdi hep ben çalıştım ve hiç birşeyi esirgemedim ondan hiç bir sorumluluğunu yerine getirmedi halen de getirmiyor. Tüm faturalar, kira ve bilumum kişisel ihtiyaçlarımızı hep ben karşıladım. Kendi ihtiyaçlarımı öteledim önceliği hep ona verdim. Bazen ihtiyacı olduğundan bazense sadece gönlü olsun morali yerine geldin diye istediği herşeyi yaptım tamam dedim. Ancak artık öyle bir döneme geldim ki kendimi adeta kullanılmış gibi hisseder oldum. Bu da bende bir takım değişiklikler meydana getirdi. Her yaptığımın altında bir şey aradı. Mesela arkadaşıma gidiyorum dedim beni telefonla izlediği halde nerede olduğumu gördüğü halde sen kimleydin nereye gittin yalan söylüyorsun diye döndüğümde tartıştı küstü bana. Her küsmenin ardından içimden yavaş yavaş bir şeyler de koptu gitti. Her tartışmada küfür etti, hakaret etti, kişiliğime ağır söylemlerde bulundu bugün geldiğim noktada en ufacık sen şöylesin böylesin sözüne tahammül edemez hale geldim. Normalde güler yüzlü dışarıdan bakan çok eğlenceli olduğunu düşünür ama benim içime dert soktu resmen. Artık ben de ona cevap verir oldum. Asla küfürüm hakaretim yok olmazda ondan sadece bu huyundan vazgeçmesini istedim beni sen bu hale getiriyorsun dedi. Sen düzelmiyorsun çocuksun, ergensin, beyinsiz,gerizekalısın, bomboş bir insansın diyor ve bunu her kavgada dile getiriyor. Öyle çok üzülüyorum ki; ona artık bir işe girmesi gerektiğini sadece benim çalışmamla yetişemediğimi söylediğimde bakıyorum arıyorum. Başkasının emri altına giremem ne iş yapıcam diyor fikir sunduğumda kabul etmiyor her gün arkadaşlarıyla geziyor, dışarıda yiyor içiyor. ben ufacık şeylerin hesabını yapmak zorundayken onun her sabah kahvaltısını dahi dışarıda yapıyor olması bile rahatsız ediyor beni. İşten yorgun argın geliyorum keşke bana yardım etsen bi çorba yapsan dediğimde senin işin ne sen ne yapacaksın o zaman diyor. Her gün çamaşır yıkıyor dağ gibi ütü birikmiş durumda sırf sinirimden yapmıyorum yaklaşık 2 ay oldu. Çıldırmak üzereyim 3 senedir tüm maddi yük üzerimde hiç desteğimiz yok. eşim çalışmıyor çalışmak ta istemiyor kanaatimce. Benden her yaptığını onaylamamı, hiçbir şeyin nedenini sormamamı istiyor. Bu mümkün mü? ben hatalı mı davranıyorum? Benimle belki 100 defa konuşma yapmıştır. Konuşmalar aramızı düzeltmek için yapılmış konuşmalardı anacak içeriği sadece beni suçlayıcı yıpratıcı incitici sözler doluydu. Hakaretinden küfürden bıktım. Düzelmeme fırsat vermiyorsun bu şekilde kötü konuştuğun sürece düzelemem diyorum beni sen bu hale getiriyorsun diyor. Yani hep bi kısır döngü bıktım hayatımdan, ilişkimden, herşeyden. Çok uzun yazdım farkındayım okuyarak zahmet eden arkadaşlara çok teşekkür ederim nolur bana bir öneri de bulunun.

ya bu adamın neyine tahammül gösteriyosunuz helal olsun.Arkadaşım ayaklarının üstüne basan sağlam bir insansın.Para kazanıyosun adamı besliyosunuz.Birde hakaret gördüğünü söylüyosun.Ya yazık değilmi sana neyin fedekarlığı bu anlam veremedim kusurabakma :( okurken bile fenalık geçirdim yani....

hakkını yemeyeyim şimdi daha önceleri arada yemek yapmış olurdu son 1 senedir de çok nadir de olsa yemek yapmışlığı vardır

:KK57::KK57:canım valla erkek olsam bende senin gibi bi eşim olsun isterdim.. yanlış anlama ama gerçekten çok saf kalplisin.. bu adam seni bulmuş daha bırakır mı.. boşuna korkma bir yere gitmez..

Siz bir kere daha düşünün bu sözleri,ona göre karar verin..
Eşiniz ciddi anlamda bütün yükü sizin sırtınıza dayamış o şekilde yaşama gayretinde.
Birazda suçun çoğu sizde,çok yüz verip ilişkinin bu boyuta gelmesine sebeb olmuşsunuz.
Böyle bir yaşam çekilmez nereye kadar devam edeceksiniz..

Ohhh icimin yaglari eridi resmen
Onun ekmek teknesi batti yakinda taktik degistirip cikar karsiniza sakin vazgecmeyin kendine baska bir enayi bulsun

Back