• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitiyor :((

Bence bosaniyosun diye hiccç üzülme ona bakacagina fakir doyur dua alırsın bosversene ve emin ol sen ona süpriz yap dava aç eve kağıt geldiğinde geç karşısına otur izle ve anında değişmeye baslamasa .....

Bence bosaniyosun diye hiccç üzülme ona bakacagina fakir doyur dua alırsın bosversene ve emin ol sen ona süpriz yap dava aç eve kağıt geldiğinde geç karşısına otur izle ve anında değişmeye baslamasa .....
Ben geçen sene boşanmıştım zaten sonra tekrar biraraya gelmiştik ve geldiğimiz son nokta burası

Neden biliyor musun? Boşandığın adamı tekrar hayatına soktuğun için oldu bu. Eğer boşandıktan sonra görüşmeseydin o ağlanıp, sızlandıkça keyiflenseydin ve hayatına baksaydın şuan çok mutlu olacaktın..
Neyse geç değil en azından aynı hatayı ikinci kez yapmadın. Tekrar evlensen yine mutsuz olacaktın. Bundan sonra arama sorma o üzülsün ağlasın sende keyfine bak.
Çok ta ağlayıp sızlayacağını sanmıyorum zaten bununla da ilgilenmiyorum sadece Allah'a havale ediyorum bir insan hayatı ile oynamanın elbet bedeli olduğuna inanıyorum.

Neden calismiyor esiniz biliyormusunuz sizin gibi bir enayi var cunku hic kusura bakmayin onun gozunde oylesiniz. Pasalar gibi bakiliyor herif aksam olunca stres topu gibi oynuyor sizinle ekmek elden su golden sizide pusturmus zaten her dedigine tmm demissiniz oh ne ala memleket... uzerinizden asalak gibi gecinip bide size hakaret eden bu adami sizce ne yapmalisiniz bi dusunun bakalim??
Evet çok haklısınız, beni bir enayi gibi kullandı uzun süre boyunca herkes gördü söyledi ama ben konduramamıştım bu kadar kötü olamaz bu kadar menfaatleri doğrultusunda hareket edemez diyordum ama oluyormuş. Biz zaten boşanmıştık sonra tekrar bir araya gelmiştik yeniden nikahımız olmadı ve şimdi beni istemeyen kendisi :)

Konunu başından sonuna kadar okudum pismanperi. Emin ol aynı şeyleri yaşadığım bir başkasının olması içimi rahatlatmadı. Tek saf ben değilmişim ne yazık ki... Sevilicez, mutlu olucaz diye ne hatalar yapıyoruz. Boşanmak üzereyim ben de. Diğer arkadaşların da dediği gibi sevdiği için değil de maddi geçim kaynağı olduğum için boşanmak istemiyor eşim. Ama inşallah tek celsede bitecek, inanıyorum... Seni öyle iyi anladım ki. Kendini suçlu hissettirmeleri, bütün kabahat sen de gibi kendini eksik hissetmelerin... Yolumuz açık olsun arkadaşım. Güzel günler bizi bekliyor. Çok bile sabrettik değmeyen adamlara.

Konunu başından sonuna kadar okudum pismanperi. Emin ol aynı şeyleri yaşadığım bir başkasının olması içimi rahatlatmadı. Tek saf ben değilmişim ne yazık ki... Sevilicez, mutlu olucaz diye ne hatalar yapıyoruz. Boşanmak üzereyim ben de. Diğer arkadaşların da dediği gibi sevdiği için değil de maddi geçim kaynağı olduğum için boşanmak istemiyor eşim. Ama inşallah tek celsede bitecek, inanıyorum... Seni öyle iyi anladım ki. Kendini suçlu hissettirmeleri, bütün kabahat sen de gibi kendini eksik hissetmelerin... Yolumuz açık olsun arkadaşım. Güzel günler bizi bekliyor. Çok bile sabrettik değmeyen adamlara.
Üzüldüm sizin için Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inş. ama şunu da çok iyi anladım ki sevgi değer bunlar değilmiş, bir erkeğin kadını sadece menfaatleri doğrultusunda yanında tutuyor olmasına ve buna bağlı göstermek zorunda kaldığı sevgi kırıntıcıklarına muhtaç değilmişiz biz sadece kendimize değer vermemişiz bu sebeple onlar da bizi ezdikçe ezmiş. Şu aşamada ilk başlarda bir rahatlama hissedeceksiniz sanki ruhunuz size yeniden üflenmiş gibi ama sonrasında sorgulamalar başlıyor dikkat edin nolur. İnsan onca hakarete, küfre, saygısızlığa,bastırılmışlığa rağmen özlem hisseder mi? hissedermiş ya da öyle olduğunu düşünüp ağlayabilirmiş düşünün bize verilen tahribatı. Güçlü olmak zorunda değilsiniz ama farkında olun inş. dertleşmek isterseniz de her zaman yazabilirsiniz dilerim hakkınızda hayırlısı olsun

Amin, inşallah en hayırlısını verir Rabbim. Özlediğimiz şey bence, bize küfür, hakaret eden, değer vermeyen, aşağılayan eşlerimiz değil de başlı başına bir eş ( ama hayalimizdeki gibi iyi bir eş) Aile olmaya verdiğimiz önemi biraz abartıp, mantıksızca hareket ediyoruz. Yoksa kimin haddine bana küfür, hakaret etmek. İzin verir miyim ya da o insanı özler miyim? Sapla samanı ayırırız inşallah. Çok teşekkür ederim, umarım derdimizi değil de mutluluğumuzu paylaşacak günler görürüz.

Suçlu hissetmeni sağlıyor. Delirtip, ama senin yüzünden ben bunları söylüyorum diyordur muhtemelen. Zeytinyağı gibi üste çıkıyor değil mi? Çok tanıdık geldi bana.

Evet çok haklısınız, beni bir enayi gibi kullandı uzun süre boyunca herkes gördü söyledi ama ben konduramamıştım bu kadar kötü olamaz bu kadar menfaatleri doğrultusunda hareket edemez diyordum ama oluyormuş. Biz zaten boşanmıştık sonra tekrar bir araya gelmiştik yeniden nikahımız olmadı ve şimdi beni istemeyen kendisi :)
Oyleyse da ii kurtulman kolay olur bas tekmeyi gitsin seni sevmeyen bir adamin nesine ihtiyacin varki??

şöyle söylüyor ben bu ilişki için bizim için çok uğraştım emek verdim zaman verdim ama sen çok hoyrat kullandın bu sevgiyi, sen asla seven insan değilsin seven insan nasıl olur gördüm ben dedi. Ve ben onu sırtından bıçaklamışım kendi vicdanı gayet rahatmış ama ben aklım başıma geldiğinde anlayacakmışım onun beni ne denli sevdiğini ve mücadele ettiğini ben kendi vicdanımda boğulacakmışım ki bunu görmeyi çok istiyormuş. Vicdan benim sesini istersem duyarım dedim. Sen elbet bir gün sorgularsın kendini elbet bir gün bir insanın hayatı ile oynamıştım dersin dersin de o zaman iş işten çoktan geçmiş olur dedim. Seni kesinlikle istemiyorum sen benim hayatımın içine ettin bu sevginin bu ilişkinin içine s...tın dedi. Gerçekten halen kendini bu denli hatasız görüp benim üstüme oynamasını anlayamıyorum

Ne yapmış acaba? Evliliğiniz boyunca yan gelip yatmış, ev sahibine verilecek parayı bile hiç etmiş, eşini dolandırmış, yetmemiş üste çıkmış zeytinyağı gibi, küfür etmiş, hakaret etmiş... boşandıktan sonra da lütfedip bir işe girmiş, okula dönmüş, olacak o kadar tabi göz boyaması lazım sizi ikna edebilmesi için. Sonra da bla bla bla... Bu kadar kurnaz olacaklarına iyi yürekli olsalar keşke. Zaten kendilerini seven iyi niyetli eşlerinin değerlerini bilseler. Ama bir bakımdan ne düşünüyorum biliyor musunuz? İyi ki böyle yapmışlar da geç de olsa gözümüzü açmışız. Bir de ağızları evlendikten sonra da güzel laf yapmaya devam etseydi vay halimize

şöyle söylüyor ben bu ilişki için bizim için çok uğraştım emek verdim zaman verdim ama sen çok hoyrat kullandın bu sevgiyi, sen asla seven insan değilsin seven insan nasıl olur gördüm ben dedi. Ve ben onu sırtından bıçaklamışım kendi vicdanı gayet rahatmış ama ben aklım başıma geldiğinde anlayacakmışım onun beni ne denli sevdiğini ve mücadele ettiğini ben kendi vicdanımda boğulacakmışım ki bunu görmeyi çok istiyormuş. Vicdan benim sesini istersem duyarım dedim. Sen elbet bir gün sorgularsın kendini elbet bir gün bir insanın hayatı ile oynamıştım dersin dersin de o zaman iş işten çoktan geçmiş olur dedim. Seni kesinlikle istemiyorum sen benim hayatımın içine ettin bu sevginin bu ilişkinin içine s...tın dedi. Gerçekten halen kendini bu denli hatasız görüp benim üstüme oynamasını anlayamıyorum
Kendini hatasız görmesi şöyle: bu tip asalaklar sana bakınca sen de kendisini görüyor. Sen ona ayna görevi görüyorsun. Senin yaptığın fedakarlıkları o yapmış olarak algılıyor. Öyleler. Benim eski eşimde öyleydi. Narsist. Aldatıldığım halde adamın tavırları boşanırken sanki ben ona bunları yapmışım gibiydi. Ona da sorsan ben nereye su istesem, bana hep değirmen kurmuş:)) Oysa fedakarlıktan kendimi unutan bendim.
Bitmesi iyi olmuş. İkinci defa denediğin için de kendine kızma, böylelikle ilerde neden bir şans daha vermedim bu evliliğe diye pişmanlık duymayacaksın. Bunları hata olarak görme, tecrübe kazanmış oldun. Boşandıktan sonra işe girip ilk üç ay çalışmış. Ta ki seni kandırana kadar. Ama o ince ince hesaplamış, ilmek ilmek örmüş her şeyi. Baktı çalışmak ağır geliyor, yeniden öğrenciliğe döndü. Böylelikle çalışmaktan kurtuldu. Ailesinden aldığı destek yeterli gelince de kendini besleyecek birini bulunca, sana işi kalmadığı için bıraktı. Kurtulmuşsun. O ise bir yere kadar besletir kendini. Kendini haklı görür şimdi, çünkü yaşadığı hayattan memnun. bir süre sonra iyi bir tokat yiyince vicdanı konuşmaya başlar merak etme.

merhaba, burda bir sıkıntımı sizlerle paylaşarak fikir almak istedim. EŞimle 3 yıldır beraberiz 2.5 senedir de evliyiz. Eşime öyle aşıktım ki; beni kendisine bağlamak için geliştirdiği stratejileri o dönemde anlayamadım. Ufacık bir sebepten tartışma ortamı yaratır sonra bei gitmekle tehdit ederdi tabi ben kapıları kilitler anahtarlrı saklardım sırf o evden gitmesin diye haklı bile olsam özürler diler ağlardım. Bu böyle uzunca bir üsüre devam etti. Tanıştığımız günden beri işsizdi hep ben çalıştım ve hiç birşeyi esirgemedim ondan hiç bir sorumluluğunu yerine getirmedi halen de getirmiyor. Tüm faturalar, kira ve bilumum kişisel ihtiyaçlarımızı hep ben karşıladım. Kendi ihtiyaçlarımı öteledim önceliği hep ona verdim. Bazen ihtiyacı olduğundan bazense sadece gönlü olsun morali yerine geldin diye istediği herşeyi yaptım tamam dedim. Ancak artık öyle bir döneme geldim ki kendimi adeta kullanılmış gibi hisseder oldum. Bu da bende bir takım değişiklikler meydana getirdi. Her yaptığımın altında bir şey aradı. Mesela arkadaşıma gidiyorum dedim beni telefonla izlediği halde nerede olduğumu gördüğü halde sen kimleydin nereye gittin yalan söylüyorsun diye döndüğümde tartıştı küstü bana. Her küsmenin ardından içimden yavaş yavaş bir şeyler de koptu gitti. Her tartışmada küfür etti, hakaret etti, kişiliğime ağır söylemlerde bulundu bugün geldiğim noktada en ufacık sen şöylesin böylesin sözüne tahammül edemez hale geldim. Normalde güler yüzlü dışarıdan bakan çok eğlenceli olduğunu düşünür ama benim içime dert soktu resmen. Artık ben de ona cevap verir oldum. Asla küfürüm hakaretim yok olmazda ondan sadece bu huyundan vazgeçmesini istedim beni sen bu hale getiriyorsun dedi. Sen düzelmiyorsun çocuksun, ergensin, beyinsiz,gerizekalısın, bomboş bir insansın diyor ve bunu her kavgada dile getiriyor. Öyle çok üzülüyorum ki; ona artık bir işe girmesi gerektiğini sadece benim çalışmamla yetişemediğimi söylediğimde bakıyorum arıyorum. Başkasının emri altına giremem ne iş yapıcam diyor fikir sunduğumda kabul etmiyor her gün arkadaşlarıyla geziyor, dışarıda yiyor içiyor. ben ufacık şeylerin hesabını yapmak zorundayken onun her sabah kahvaltısını dahi dışarıda yapıyor olması bile rahatsız ediyor beni. İşten yorgun argın geliyorum keşke bana yardım etsen bi çorba yapsan dediğimde senin işin ne sen ne yapacaksın o zaman diyor. Her gün çamaşır yıkıyor dağ gibi ütü birikmiş durumda sırf sinirimden yapmıyorum yaklaşık 2 ay oldu. Çıldırmak üzereyim 3 senedir tüm maddi yük üzerimde hiç desteğimiz yok. eşim çalışmıyor çalışmak ta istemiyor kanaatimce. Benden her yaptığını onaylamamı, hiçbir şeyin nedenini sormamamı istiyor. Bu mümkün mü? ben hatalı mı davranıyorum? Benimle belki 100 defa konuşma yapmıştır. Konuşmalar aramızı düzeltmek için yapılmış konuşmalardı anacak içeriği sadece beni suçlayıcı yıpratıcı incitici sözler doluydu. Hakaretinden küfürden bıktım. Düzelmeme fırsat vermiyorsun bu şekilde kötü konuştuğun sürece düzelemem diyorum beni sen bu hale getiriyorsun diyor. Yani hep bi kısır döngü bıktım hayatımdan, ilişkimden, herşeyden. Çok uzun yazdım farkındayım okuyarak zahmet eden arkadaşlara çok teşekkür ederim nolur bana bir öneri de bulunun.

Az önce bir konu açmıştım, işte tam olarak bizde de durum bu. Başkasının emri altına girmem diyip, çalışmayan bir koca ve bunların sorumluluklarını kendine almaya çalışan kadınlar.
Ben de seninle tıpa tıp aynı durumdayım ve çok sıkıldım. Ailemin evine dönmeye karar verdim. Ne kadar uzatırsak uzatalım değişmeyecek bir kısır döngü.
Ben çabalamaktan çok yoruldum.

Kendini hatasız görmesi şöyle: bu tip asalaklar sana bakınca sen de kendisini görüyor. Sen ona ayna görevi görüyorsun. Senin yaptığın fedakarlıkları o yapmış olarak algılıyor. Öyleler. Benim eski eşimde öyleydi. Narsist. Aldatıldığım halde adamın tavırları boşanırken sanki ben ona bunları yapmışım gibiydi. Ona da sorsan ben nereye su istesem, bana hep değirmen kurmuş:)) Oysa fedakarlıktan kendimi unutan bendim.
Bitmesi iyi olmuş. İkinci defa denediğin için de kendine kızma, böylelikle ilerde neden bir şans daha vermedim bu evliliğe diye pişmanlık duymayacaksın. Bunları hata olarak görme, tecrübe kazanmış oldun. Boşandıktan sonra işe girip ilk üç ay çalışmış. Ta ki seni kandırana kadar. Ama o ince ince hesaplamış, ilmek ilmek örmüş her şeyi. Baktı çalışmak ağır geliyor, yeniden öğrenciliğe döndü. Böylelikle çalışmaktan kurtuldu. Ailesinden aldığı destek yeterli gelince de kendini besleyecek birini bulunca, sana işi kalmadığı için bıraktı. Kurtulmuşsun. O ise bir yere kadar besletir kendini. Kendini haklı görür şimdi, çünkü yaşadığı hayattan memnun. bir süre sonra iyi bir tokat yiyince vicdanı konuşmaya başlar merak etme.
sizin söyledikleriniz bana özellikle çok iyi geliyor sizden çok güzel bir enerji alıyorum teşekkür ederim samimiyetiniz için. tespitleriniz söyledikleriniz çok doğru toparlanmaya çalışıyorum şimdilerde başaracağımı da biliyorum. sizin de benzer bir hayat yaşamış olmanıza üzüldüm yaşamayan gerçekten bilemiyor çok yıpratıcı bu tarz insanlarla olan ilişkiler

Az önce bir konu açmıştım, işte tam olarak bizde de durum bu. Başkasının emri altına girmem diyip, çalışmayan bir koca ve bunların sorumluluklarını kendine almaya çalışan kadınlar.
Ben de seninle tıpa tıp aynı durumdayım ve çok sıkıldım. Ailemin evine dönmeye karar verdim. Ne kadar uzatırsak uzatalım değişmeyecek bir kısır döngü.
Ben çabalamaktan çok yoruldum.
merhaba, çok üzüldüm adınıza sıkıntılısınız belli Rabbim öncelikle göğsünüze genişlik versin dilerim hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. Ne zamandır evlisiniz? sizin eşinizde benimki gibi maddi menfaatleri için mi sizinle birlikte?

sizin söyledikleriniz bana özellikle çok iyi geliyor sizden çok güzel bir enerji alıyorum teşekkür ederim samimiyetiniz için. tespitleriniz söyledikleriniz çok doğru toparlanmaya çalışıyorum şimdilerde başaracağımı da biliyorum. sizin de benzer bir hayat yaşamış olmanıza üzüldüm yaşamayan gerçekten bilemiyor çok yıpratıcı bu tarz insanlarla olan ilişkiler
Daha iyi olacaksin merak etme. Sen elinden gelenin fazlasini yapmissin. Simdi artik bu enerjini kendine ayirma zamanin. Onu dusunerek enerjini ona akitma. Kendine yogunlas. Kendine de kizma. Yuvan icin calistin ama olmadi. O yuva olmak istememis. Sorumluluk almak istememis. Kimseyi degistiremeyiz. Bundan sonra nasil yasamak istiyorsan oyle yasa. Eminim hersey cok daha guzel olacak. Bol sans ve mutluluklar dilerim. Yasadiklarindan cikarman gereken dersi cikar ve hayatina kaldigin yerden devam et. Sevgiyle kal.

Son bir sey daha. Evet bu tip insanlar olmasa hayat cok guzel olurdu ama bunlar da gerekli demek ki. Kendimizi daha iyi tanimamiz hatalarimizi gormemiz ve ders cikarmamiz icin bu tipler de gerekliymis bunu anladim yasadiklarimdan.Asiri fedakarlik yapmak iyi degilmis mesela. Kendini ezdirmemek gerekiyormus. Once kendine deger vermen gerekiyornus. Kimsenin rolunu ya da sorumlulugunu sirtimizda tasimamamiz gerekiyormus. Asiri fedakarlik kendini ezdirmekmis degersizlestirmekmis. Bunlari ogrendim ben. Sen de cikarman gereken dersleri cikar ve yoluna devam et. Ayni hatalari yapmaya devam ettigimiz surece de bu tip ikinci bir sahis daha karsina cikariyor hayat, dersini almadin diye. O yuzden bir daha cok da fedakar olma ve evin hem erkegi hem de kadini rolunu ustlenme. Sadece kendini mutlu et. Insanlari degil. Unutma sen kaldirabiliyorsan onlar da kaldirabilir.

Son bir sey daha. Evet bu tip insanlar olmasa hayat cok guzel olurdu ama bunlar da gerekli demek ki. Kendimizi daha iyi tanimamiz hatalarimizi gormemiz ve ders cikarmamiz icin bu tipler de gerekliymis bunu anladim yasadiklarimdan.Asiri fedakarlik yapmak iyi degilmis mesela. Kendini ezdirmemek gerekiyormus. Once kendine deger vermen gerekiyornus. Kimsenin rolunu ya da sorumlulugunu sirtimizda tasimamamiz gerekiyormus. Asiri fedakarlik kendini ezdirmekmis degersizlestirmekmis. Bunlari ogrendim ben. Sen de cikarman gereken dersleri cikar ve yoluna devam et. Ayni hatalari yapmaya devam ettigimiz surece de bu tip ikinci bir sahis daha karsina cikariyor hayat, dersini almadin diye. O yuzden bir daha cok da fedakar olma ve evin hem erkegi hem de kadini rolunu ustlenme. Sadece kendini mutlu et. Insanlari degil. Unutma sen kaldirabiliyorsan onlar da kaldirabilir.
Yerden göğe haklısınız. Belli ki ben ywterince dersimi alamamışım denenöişi bir daha denedim daha kötü oldu herşey herkesin olmaz dediği değer vermiyor sevmiyor dediği insanı ben seviyorum diye göklere çıkarmışım. Aynada kendimden önce bir hüzün görüyorum bugün. Ne için? Kim için? Değer miydi? Bunca yapılanların karşılığında istenilmeyen, hasta ruhlu, olmak için. Gün be gün iyi olacağım eminim. İnsanlar annelerini babalarını çocuklarını kaybediyorlar 20 yıllık evlilikler bitiyor benimki onların yanında hiçbirşey biliyorum. Size de ilginiz için çok teşekkür ederim sizden güç alıyorum. Duruşunuz öyle güzel ki örnek alıyorum sizi. Rabbim sizin de benim de ve sıkıntı yaşayan herkesin de yanında olsun inş.

Yasadiklarin senin sucun degil. Ikinci sansi vermek de senin icin iyi olmus. En azindan pismanlikla gecmeyecek omrun. Iyileseceksin merak etme. Hangi yaralar sarilmiyor ki. Sadece kendine kizma. Yasanmasi gerekiyordu ve yasadin. Belki ben de ikinci sansi verirdim eger onda da caba gorseydim. En azindan denedim derdim.

Back