• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim,ben,eşim,sorumluluklar,aileler hangi taraftayım nerede yanlış yapıyorum:(

Anlıyorum kolay değil, ama bir süre bence oluruna bırak. Sürekli, şikayet etme, onu bişeye zorlama, evde ortak paylaşımlarınız olsun, ama kendinden çok taviz verme. Anne de git, arkadaşlarınla da gez, enerjini at. Birşey derse de beni biliyorsun ama, böyle tanıyarak evlendin dersin. Hayır sen de eşinin öncesini biliyorsun; böyle değildi gezmeyi tozmayı seviyordu diyorsun. Belki geçici bir süreçtir. Çok yeni evlisiniz, evini çok seviyordur. Kendi krallığına kovuşmuş, evde vakit geçirmek ona doyumsuz geliyor olamaz mı?

Bir süre denemek içinde olsa, ona çok bağlı olmadan kendi sosyalliğini yaşa bence. Onun veya senin ailenden soran olursa da, bıktım dil dökmekten evden çıkmak istemiyor beyefendi dersin. Senin yerine aileler direkt onu çağırırsa hayır diyemez belki. Hayal kırıklığınızı anlıyorum, ama geçici bir süreçtir diye umuyorum. Çok sıkmadan bir bakın; dünyanın merkezinde o olmadığını anlayınca, size dönecek, peşinize takılacaktır belki tekrar.

Sanırım erkekler aşka aşık. sevgiliyken üzerinize düşmesi bundan ama elde edip herşey garantiye girince kendileride afedersiniz ama kış uykusuna dalıyorlar. Ne zaman ki kaybetme korkusu ya da yeni bir aşk kapıda belirse o zaman hareketleniyorlar zaten. Çoğu aldatan eş o kış uykusundan uyananlardan çıkıyor bence. Sizde hala sevgililik günlerindeki gibi performans beklemekle zamanınızı geçirmiş oluyorsunuz. Benim genel düşüncem bu yönde sizi baz alarak konuşmadım.

Bunu da düşünmedim değil ama konduramıyorum bir insan inatla intikamla yapabilir mi evlilik bu çocuk oyuncağı değilki.. İnanki evlenmeden önceki beni bilseniz ele avuca sığmayan kızkıza tatillere giden annesine babasına bile bazı şeyleri kabullendirebilmiş hiçbir zaman ezilmemiş bir insan oldum hep kızkısmısı araba kullanırmıymış diyenlere inat 18 yaşımda kredi çekip araba alan 17 yaşından beri babasından tek kuruş para almayandım ben... annem sırf gençliğini yaşayamadı diye tatillere gönderdim hediye almaktan çok vermeyi severim ablam kardeşim okurken bir kerede hayıflanmadım hep ailenin deli asi ama merhametli kızıydım ben bunları kolay başarmadım ki babamın bu işte çalışmayacaksın dediğinde elimi beline koyup karşı çıkan bendim çünkü aileniz bile olsa insanların kesin hükümler vermesini kızsın kadınsın diye sığdırdıkları kalıba hiç sığmadım ki işten eve gelirdim annem evin ikinci erkeği geldi derdi.. ve bu zamanlarda yanımda olup bana destek veren adamın beklentileri nedir ne içindir anlayamıyorum..

ona dusuncelerinizi anlatan bi mektup yazin okuyacagi bi yere koyun onyargilardan uzak gecmisinizi hatirlatan sevgi dolu bi mektup.ona birlikte neler yasadiginizi hatirlatin. biz simdi konusuyoruz ama esiniz belki farkli davrandiginin bile farkinda degildir.huylarinizi kendime benzettim bende bavulumu alip yurtdisind aokucam ddeim ve yaptim bunu yaptigimda 21 yasindaydim.bilmedigim bi ulkenin bilmedigim bi sehrinde okumaya gittim.kimse yerime karar versin istemem bazen fikir bile sormam dogru olduguna inandigim biseyi mutlaka yaparim.boyle yasayinca cok zor geliyor baska birine ayak uydurmak bende standart hayati sevmem nese dolu hep biseyler pilanli ogrenmeye acik biriyim.bence daha evliliginiz yeni eger esiniz zamanninda biseyler yapmissa sinzle yine yapabilir onu sadece motive edin.

Canım malesef 18 ay devam edebildik. Boşandık. Şu yazdıkların bile o kadar yakın ki bana.. Seni çok iyi anlıyorum.
Bende çok konuşurdum eşimle. Ama bi süre sonra konuşmaktan bile usandım. Çünkü değişmiyor.
Bizde başbaşayken çok güler, eğlenirdik hiç bi problemimiz yoktu.
Ama mesela bi arkadaşımın doğum günü olurdu gitmezdik. Yada ablamlar bi yerlere giderlerdi bizide çağırırlardı gitmezdik.
Ben hep bahane bulurdum. Yok hastayım yok çok yorgunum. Diyemezdim eşim gelmek istemiyor diye.
Ama zaman geçtikçe tahammül edemedim. Hatta bi gün ablam aradı yine dışarı çıkalım diye.
Eşim yanımdaydı. Yine başka zaman dedi. Bu sefer dayanamadım. Söyledim ablama eşim çıkmak istemiyor.
Siz bilmiyomusunuz biz 60 yaşındayız bi daha çağırmayın bizi boşuna dedim ağlayarak hemde. O kadar sinirlerim bozulmuştu artık.

Kendi dertlerimle konunu dağıttım kusura bakma canım ama umarım konuşarak çözebilirsiniz. Bizim tek problemimiz bu değildi zaten.
Sakın bizimde sonumuz böyle olur diye düşünüp üzme kendini.
Umarım konuşarak halledebilirsiniz.

Yok kesinlikle konumu dağıtmadın gerçekten bunları yaşayan bir insanla konuşmak çok iyi geldi..
Konularını da okudum çok yakın şeyler yaşamışız ben hala yaşıyorum , eski günlerin yılların hatırına sabrediyorum belki bulurum çözümü o benden bu kadar çabuk vazgeçmemişti bende vazgeçmemeliyim diyorum ama adamın karşısına ne zaman bir çözümle çıksam tokat gibi gerçekler yüzüme vuruyor sanki.. ama ona sorsan herşey çok normal ne varki ortada bilemiyorum peki hiç pişman oldumu yada durup düşününce aslında bende de şu hata vardı dediğin birşey bilemiyorum senin içinde çok üzüldüm ama işte hayat çok garip..

Yok kesinlikle konumu dağıtmadın gerçekten bunları yaşayan bir insanla konuşmak çok iyi geldi..
Konularını da okudum çok yakın şeyler yaşamışız ben hala yaşıyorum , eski günlerin yılların hatırına sabrediyorum belki bulurum çözümü o benden bu kadar çabuk vazgeçmemişti bende vazgeçmemeliyim diyorum ama adamın karşısına ne zaman bir çözümle çıksam tokat gibi gerçekler yüzüme vuruyor sanki.. ama ona sorsan herşey çok normal ne varki ortada bilemiyorum peki hiç pişman oldumu yada durup düşününce aslında bende de şu hata vardı dediğin birşey bilemiyorum senin içinde çok üzüldüm ama işte hayat çok garip..

Senin diğer arkadaşlara yazdığın cevaplarıda okudum bi an ben mi yazıyorum dedim. Bu kadar mı olur şaşırdım.
Ya sanırım bu yetiştirilme tarzından ve yaşadığı çevrede kaynaklanıyor. Mesela benim eşime göre de herşey normaldi.
Ben konularımda çok fazla detaya girmeden yazmıştım ama mesela sosyal paylaşım sitelerinden başka evli çiftlere bakıp özendiğimi
çok bilirim. Buarada imkanı olmaz anlarım ama hem imkan hem zaman varken yaşayamamak üzüyor insanı.
Ben eşimle çok konuştum. Konuştuktan sonra hak verir, özür diler pişman olurdu. Allah var bak bunları yapıyodu yani :)
Ama aradan 1 ay bilemedin 2 ay geçiyordu biz yine başladığımız yere geri dönüyorduk.

Eşinle kaç yıldır tanışıyorsunuz? Birde burcun nedir merak ettim?

Senin diğer arkadaşlara yazdığın cevaplarıda okudum bi an ben mi yazıyorum dedim. Bu kadar mı olur şaşırdım.
Ya sanırım bu yetiştirilme tarzından ve yaşadığı çevrede kaynaklanıyor. Mesela benim eşime göre de herşey normaldi.
Ben konularımda çok fazla detaya girmeden yazmıştım ama mesela sosyal paylaşım sitelerinden başka evli çiftlere bakıp özendiğimi
çok bilirim. Buarada imkanı olmaz anlarım ama hem imkan hem zaman varken yaşayamamak üzüyor insanı.
Ben eşimle çok konuştum. Konuştuktan sonra hak verir, özür diler pişman olurdu. Allah var bak bunları yapıyodu yani :)
Ama aradan 1 ay bilemedin 2 ay geçiyordu biz yine başladığımız yere geri dönüyorduk.

Eşinle kaç yıldır tanışıyorsunuz? Birde burcun nedir merak ettim?

Eşimle 5 yıl çıktık 3,5 aydır evliyiz canım burcum da yengeç..
Evet kesinlikle yetiştirilme tarzı diye düşünüyorum belkide sorun benim biraz erkeksi onunda biraz bebek gibi yetiştirilmesinden kaynaklı bir tespit yapmışsın çok doğru benim kızıp bağırıp ağladığımda yalvarmalar, yok ben senin için neler yaptım demeler hiç bitmiyor 1 kaç gün çok iyiysek kesin 3. gün patlıyoruz belki sabrı tükendi belki artık oda yoruldu öfkesini kontrol edemiyor bazen arabada gidiyoruz hayatımda duymadığım küfürler inip kavga etmeler bazen yanımda annesine bile bağırıyor bilemiyorum ben ses tonu yükseldiği zaman insanların birbirini duymadığını bilen ve farkında olan biriyken artık onun gibi büyük harflerle konuşur oldum bir kere büyük bir kavgadan sonra montumu giydim çıkıcam göndermedi kapıyı kilitledi önce sakince konuştu ben ağladım oda ağladı eskiden dedim böyle değildin evet değildim sanırım dedi beni inandırdı kendine ama 2 gün sonra yine aynı...
En büyük korkum ve eminim oda bunu çok iyi bildiği için gödermedi beni o kapıyı vurup çıktığımda ya gelmezsse korkusuda var çünkü ben bile korkuyorum herşeyi bitirmekten sevgiyi saygıyı kendimden korkuyorum bazen...
Bide demişsin ya hani bir konunda biliyorum annesinin bana neden iyi davrandığını sadece oğluna kıyamadığından evet eşimde öyle bir insandı ne zaman ondan vazgeçsem o her şeyden vazgeçerdi ailesi de bunu çok iyi biliyor ama ben ondan vazgeçmek istemiyorum ki ben o güzel samimi güvendiğim adamı istiyorum..

Ben böyle birşey düşünme demem.Bak sen kalabalığı seviyor olabilirsin.O senin tercihin.Eşin sevmiyorsa o da onun tercihi.Senşn sevdiğin herşeyi o sevemeyeceği gibi,sen de onun sevdiği herşeyi sevemezsin.Sadece ortak bir noktada anlaşacaksınız.Evlilik,bir nevi ortaklıktır.Bir de şunu unutma,siz artık evlendiniz.Eskisi gibi peşinden koşmasını,sürekli ilgilnmesini bekleyemezsin.İlk zamanlar olan şey aşktır ve kavuşma isteğidir.Kavuştunuz ve bir süre sonra aşk,yerini oturmuş sevgiye bırakır.Yani çok istediğin birşeyi aldığında bile,o ilk heyecanın geçer.
Bazen onunla oturup evde miskin miskin geçirirsiniz,bazen güzle bir dille gel birlikte gidelim söz erken kalkarız diyerek alıştırabilirsin.
Adam sana bağırmıyor,yanlış harekette bulunmuyor.Ev gezmesine gitmeyi sevmiyor diye mi hemen gerçek yüzünü göstermiş oldu.

Yanlış anlaşılmasın benim istediğim peşimden koşması hediyeler alması benim sevdiğim şeyleri yapmak değil dediğiniz gibi ortak yaşam alanı oluşturmaktı ben nasıl onunla oturup pes oynadıysam onunda benimle bowling oynamasını istedim(sevdiğim bir oyun olduğu için söyledim), ben teknoloji insanı değilim pek, insanların yüz yüze konuşmasını küçük notlar yazmasını severim eşimde severdi...el ele tutusup eğlenmeyidi aillerimizle oturup sohbet etmeyide, onunla oturup maç izleyip sinemaya gidip film izlemesini bilen biriyim en azından bunları yapabilrim ama o sadece kendi mutlu olduğu şeyleri yapıp kendi pasifliğine sürüklüyor beni gün gün.. ve yazdığım yorumları okuduysanız eğer nasıl biri olduğumu daha iyi anlayabilirsiniz. Bencil değilim ama gelemiyorum böyle şeylere ben kendimi yaşadığım zorlukları bunlar için kurmadım ki ben annem gibi şu yaşımda yaşayamadığım şeyleri 40 yaşında yaşayıp bir erkeğin gözüne eline bakarak izin alarak ezilerek ve yıllar sonra bunları içime atıp sindire sindire hasta olmak istemiyorum beni bu halimle sevmiş bir adamdan 3 aylık evliliğimde bana bunları düşündürdüğü için değiştiği için ve değişmekten korktuğum için bu kadar dert ediyorum kendime..

ona dusuncelerinizi anlatan bi mektup yazin okuyacagi bi yere koyun onyargilardan uzak gecmisinizi hatirlatan sevgi dolu bi mektup.ona birlikte neler yasadiginizi hatirlatin. biz simdi konusuyoruz ama esiniz belki farkli davrandiginin bile farkinda degildir.huylarinizi kendime benzettim bende bavulumu alip yurtdisind aokucam ddeim ve yaptim bunu yaptigimda 21 yasindaydim.bilmedigim bi ulkenin bilmedigim bi sehrinde okumaya gittim.kimse yerime karar versin istemem bazen fikir bile sormam dogru olduguna inandigim biseyi mutlaka yaparim.boyle yasayinca cok zor geliyor baska birine ayak uydurmak bende standart hayati sevmem nese dolu hep biseyler pilanli ogrenmeye acik biriyim.bence daha evliliginiz yeni eger esiniz zamanninda biseyler yapmissa sinzle yine yapabilir onu sadece motive edin.

Sizin adınıza çok sevindim böyle kadınların var olduğunu bilmek beni umutlandırıyor..
Mektup yazmayı da denedim doğum günüydü evin heryerine notlar yazdım işte bilgisayarın başına onunla değil benimle ilgilen:) bulaşık makinası nın üzerine arada bir sende makinayı çalıştır.. dolaba televizyonun üstüne... ve çok güzel uzunca bir mektup yazdım eskiyi anlatan ona onu incitmeden her şeyi anlatmaya çalıştım evin giriş kapısına iyiki doğmuş benim kocam yazdım annesigili annemleri çağırdım herşey çok güzeldi misafirler gitti hemen kapıdaki notları söktü beni insanları komşulara rezil etme bune çocuk gibi inan ne yapacağımı şaşırdım o kadar çok şey varki..

Sizin adınıza çok sevindim böyle kadınların var olduğunu bilmek beni umutlandırıyor..
Mektup yazmayı da denedim doğum günüydü evin heryerine notlar yazdım işte bilgisayarın başına onunla değil benimle ilgilen:) bulaşık makinası nın üzerine arada bir sende makinayı çalıştır.. dolaba televizyonun üstüne... ve çok güzel uzunca bir mektup yazdım eskiyi anlatan ona onu incitmeden her şeyi anlatmaya çalıştım evin giriş kapısına iyiki doğmuş benim kocam yazdım annesigili annemleri çağırdım herşey çok güzeldi misafirler gitti hemen kapıdaki notları söktü beni insanları komşulara rezil etme bune çocuk gibi inan ne yapacağımı şaşırdım o kadar çok şey varki..

agladim okuyunca cok duygulandim hic bi anlam veremiyorum.cok dusunceli bi bayansiniz.umarim hatasini anlar en kisa zamanda esiniz sanirim akisina birakmak gerek bazen. mesela ona ilgisizce davranmayi deneyin bi sure.yalnis giden biseylerin oldugunu kendisi farketsin.anlayana kadar devam edin.yaptiginiz seylerin cogunu yapmamaya calisin

Kuzu gibi adam senin istediğin adam olsaydı epey sıkıcı olurdu,
büyütecek birşey yok, öp başına koy ,zamanla istediğin kıvama gelir kayınbabada anlattığın gibiymiş şimdi emekli olunca kılıbık kaynana her işi yaptırır

agladim okuyunca cok duygulandim hic bi anlam veremiyorum.cok dusunceli bi bayansiniz.umarim hatasini anlar en kisa zamanda esiniz sanirim akisina birakmak gerek bazen. mesela ona ilgisizce davranmayi deneyin bi sure.yalnis giden biseylerin oldugunu kendisi farketsin.anlayana kadar devam edin.yaptiginiz seylerin cogunu yapmamaya calisin

Şuan yaptığım şey tamamen ilgisiz davranmak zaten üstüne gittikçe gerçeklerle yüzleşmek daha acı verici oluyor benim için... bugün ne o aradı nede ben bakalım kısmet bir evin içinde iki yabancı olamaya gidiyorum yine ya susarız ya bağırırız birbirimize hayat işte hayallerle gerçekler örtüşmüyor bazen...

Şuan yaptığım şey tamamen ilgisiz davranmak zaten üstüne gittikçe gerçeklerle yüzleşmek daha acı verici oluyor benim için... bugün ne o aradı nede ben bakalım kısmet bir evin içinde iki yabancı olamaya gidiyorum yine ya susarız ya bağırırız birbirimize hayat işte hayallerle gerçekler örtüşmüyor bazen...

hayat insani sasirtir karamsar olmayin .ben herseyin duzelecegine inaniyorum.eve giderken sadece eski gunleri dusunun bu sizin daha sakin ilimli olmanizi saglar.kim bilir belki de esinizde ayni dusuncededir.siz sakin olmaya calisin onun icin degil.ilerde bi gun keske yapmasaydim dememek icin.hala bunlari dusunuyorsaniz hala tartiyorsaniz demek ki esinizi hala seviyorsunuz.kadin icin ask bitmisse o kunuyu konusmaz bile kendimden biliyorum.

Eşimle 5 yıl çıktık 3,5 aydır evliyiz canım burcum da yengeç..
Evet kesinlikle yetiştirilme tarzı diye düşünüyorum belkide sorun benim biraz erkeksi onunda biraz bebek gibi yetiştirilmesinden kaynaklı bir tespit yapmışsın çok doğru benim kızıp bağırıp ağladığımda yalvarmalar, yok ben senin için neler yaptım demeler hiç bitmiyor 1 kaç gün çok iyiysek kesin 3. gün patlıyoruz belki sabrı tükendi belki artık oda yoruldu öfkesini kontrol edemiyor bazen arabada gidiyoruz hayatımda duymadığım küfürler inip kavga etmeler bazen yanımda annesine bile bağırıyor bilemiyorum ben ses tonu yükseldiği zaman insanların birbirini duymadığını bilen ve farkında olan biriyken artık onun gibi büyük harflerle konuşur oldum bir kere büyük bir kavgadan sonra montumu giydim çıkıcam göndermedi kapıyı kilitledi önce sakince konuştu ben ağladım oda ağladı eskiden dedim böyle değildin evet değildim sanırım dedi beni inandırdı kendine ama 2 gün sonra yine aynı...
En büyük korkum ve eminim oda bunu çok iyi bildiği için gödermedi beni o kapıyı vurup çıktığımda ya gelmezsse korkusuda var çünkü ben bile korkuyorum herşeyi bitirmekten sevgiyi saygıyı kendimden korkuyorum bazen...
Bide demişsin ya hani bir konunda biliyorum annesinin bana neden iyi davrandığını sadece oğluna kıyamadığından evet eşimde öyle bir insandı ne zaman ondan vazgeçsem o her şeyden vazgeçerdi ailesi de bunu çok iyi biliyor ama ben ondan vazgeçmek istemiyorum ki ben o güzel samimi güvendiğim adamı istiyorum..

Yazdıkların karşısında o kadar şaşırdım ki.. Montunu giyip çıkarken kapıyı kilitlemiş ya hani aynısını yaşadım.
Okurken yaşadıklarım geldi gözümün önüne ağlattın beni..
Yaşadıklarım seni etkilemesin canım. Benim evliliğimin bitmesine sebep sadece bunlar değildi. Aslına bakılırsa halledilebilecek sorunlar
bu yaşadıklarınız. Ve ben sizin bunu başaracağınıza inanıyorum.
Sadece biraz sabır..

Uzun mesafe koşucusu gibi bazen, bazı erkekler... Belki çoğu..
Bitiş çizgisine kadar, son sürat ve kullanabileceği en son güce kadar yüklen.. yüklen... koş.. koş... Çizgiyi geçtikten sonra "Oh be şimdi rahatladım" (Artık kendim olabilirim) deyiver... Evlilik, başarılacak bir koşunun bitiş çizgisi gibi geliyor.. Oysa koşunun kendisi evlendikten sonra başlıyor. Acaba erkek anneleri bu "evlilik" hadisesini anlatmayı pas mı geçiyorlar olgunluk evresinde.. Sanırım bazı annelerde böyle bir durum var.. Çünkü erkekler "bencil" bir yaklaşım içerisinde, evlendiği kadından biraz olsun kendi "annesine" benzemesini bekleyecek kadar bazen küstah oluyorlar.

Eşiniz kendi boş vakitlerini yapmaktan en çok hoşlandığı şekilde, biraz da bencilce geçirmek istiyorsa eğer, belki bir süreliğine başlangıç için şu yapılabilir diye düşünüyorum, elbette kendi fikrim.
"X, evlendiğimiz günden beri bazı "bencil" tutumlarını hoşgörü ile karşılamaya çalışıyorum ancak bunun bir süresi var. Dilersen bundan sonra ki zamanda şöyle bir adım atalım. Sen yine ps oyna, yapmak istediğin filan şeyi yap, ama bu günde bir saat olsun. Kalan saatleri birlikte değerlendirelim. Ayrıca haftada bir filan yere gidelim. Haftasonları da mümkünse ya bir sinema ya bir tiyatro ya da filan bir etkinliğe bir gün ayıralım. Seninle uzlaşma yoluna gidersek, ikimiz için de sonunun daha tatlı olacağına inanıyorum. Bu şekilde kendi zevklerine zaman ayırmak için benimle mücadele etmek istersen, sonuçlarından pek hoşlanmayacağımızı düşünüyorum ama sen böyle düşüncesiz bir insan değilsin" gibi belki...

Zaman içerisinde kaliteli vakitler arttıkça, birlikte birşeyler yapmaktan keyif aldıkça, bu zevklerinin yerine bazı şeyleri isteyerek tercih etmeye başlayacaktır. Siz birlikte geçen vakitlerinizin sadece zamanını değil kalitesini arttıracak şeyler düşünün. Mesela arkadaşlarınızdan birine oturmaya gittiğiniz gün aynı zamanda atıyorum bir oyun gecesi de yapın orada.

Umarım haddimi aşmadım,
siz mutlaka daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

bende yeni evliyim ve evlenemden önce hiç aklıma gelmezdi böyle şeyler ama araştırdıkca bi gerçeğe ulaştım yeni evlenen çiftlerde illaki bi problem cıkıyo ya maddi ya manevi ya ailevi vs illaki bi sıkıntılar cekiyosun biz şuan eşimle maddi sıkıntlarla boğuşuyoruz ama inanıyorum bu sıkıntılarında bi sonu var Allah her insana farklı süreçlerde sınıyor sizinkide böyle bi problem eminim zamanla yoluna girecektir yeterki biraz sabırlı olalım:34:

Benim eşimde oğlak burcu canım aynı seninki gibi benim peşimde koşmuş sürekli yanımda olmuş olan bi insan düğün günüde dahil beyaz eşya misali bozuk çıktı 360 derece döndü. Eşimde çok asosyaldir eve gelir tv izler. Hiç yardım etmez iki tabak kaldırır çok yardım eder üstelik bende çalışıyorum. Elinde tablet 1000 çeşit oyun oynar daha 1 saat oldu tartışalı evde pabuç kadardır dilleri çevrelerine tek laf edemezler.
Bi farkı benim eşim kalabalığı sever kendi ailesine gidip gelmek ister ona da ben gitmiyorum. Ben çok sevmem kalabalığı yetiştiğim aileden dolayı evin en küçüğüm bi de annem zamanında aylarca yatılı misafir ağırladığı için hem annem hem de biz çiğirdiğimiz için çok kalabalık misafir ortamı sevmem. Eşinde tek çocuk olduğu için böyle canım bunun nedeni bu.

siz evleninceye kadar evin ortanca küçük kızıda olsanız. otoriterlik kurmuşsunuz ailenizde. bende öyleydim.
evlenmeden önce eşler ağzının içine bakıyo ama nikah czdanı alınınca mutlaka değişiyolar. sadece değişim oranlarında farklılık oluyo. biz 8 yıldır tanışıyoduk bu dönem ve evlilik arefesi dahil hiç kavga etmedik. her sorunu konuşarak aştık. ve bammmm evliliğin ilk haftası kavga ettik.

şöyle bir yol öneriririm size. eşinizinde elbet sizden istedikleri vardır. 1 hafta falan hiç bir beklentiniz olmadan bunları sessizce yapın.ayağına meyvesi çayı olur. alışverişte özel bir isteği olur. masaj isteyebilir. tv kumandası hep kendisinde olsun kendi istediği izlensin olur. bu bir hafta sonunda sizde bişey isteyin. arkadaşlarle gezmekmi olur ailenize gitmekmi bilemiycem. yapmıyomu suratmı asıyo. hiiiç tartışmayın. bu duruma takmamış gibi davranın ve 2 gün daha buna takılmadan yine istediklerini yapın yine bişey steyin yapmıyomu. yien surat asmayın ama busefer sizde onun hiçbir isteğini yerine getirmeyin. evde yemekleri kendi damak tadınıza göre kendi yemek istediğiniz saate yapın. o evdeyse siz annenize kv nize arkadaşınıza arkadaşlarla toplanın dışarda. eve gelince şen şakrak olun.

size izin vermemek isterse ozaman babanıza verdiğiniz tepkiyi çekinmeden eşinizede verin. ben iki kişilik bir evlilik aile hayal ettim. sevdiklerimizle eşimle hepberaber olmak aile olmak istedim. sense bunu istemedin. hala şansın var ya eskisi gibi ol. yada ikimizde mutlu olacağımız şeyleri ayrı ayrı yapalım. sen pc başındayken ben sıkıntıdan patlamak kös kös bi köşede yaşlanmak istemiyorum dersiniz.

su an ki istekleriniz birbirine uyumlu deyil gibi gorunuyor. ama sabirla bunlari asabileceginizi dusunuyorum. sogukkanli olmanizi tavsiye ederim. evlilikten cok sey bekleniyor ozellikle ilk zamanlarda, ama zamanla beklentiler azaliyor ve bu daha dengeli, sakin ve huzurlu bir iliskiyi ortaya cikariyor.

evlilik oncesinde bir aile olmadiginiz icin esinizin bu halini gormemis olmaniz normal.

Öncelikle herkese merhaba kk bayanları olumlu,olumsuz fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Kısa kısa kendimi,eşimi ve ailelerimizi anlatmak istiyorum.

Ben 24 yaşındayım orta hali bir ailenin yıllarca ezilmiş bir annenin,yıllarca çalışıp didinmiş Atatürkçü ruhu çok yüksek olan bir babanın, 3 kız kardeşin ortanca olanı ve içinde dobra,haksızlığa tahammül edemeyen,sert mizacının altında anaç,merhametli evin biraz kız çocuğu birazda erkek çocuğu gibi yetiştirileniyim. Derecelerle okul bitirip iyi bir konumda çalışan bir ablam, iyi bir üniversitede okuyan kardeşime nazaran daha havai, daha adrenalini yüksek işler peşinde koşup mutlu olduğum yerlerde çalışıp mutlu olduğum gibi yaşadım. Hayattan kaybettiklerim den çok kazandığım şeyler olduğunu düşünürüm.

Eşim 27 yaşında oğlak burcu bir evin tek çocuğu, baba tarafından ilk torun. kendi halinde(biraz pasif) bir babanın, yıllar sonra ilkokul mezunu iken dışarıdan okul bitirip çalışıp bir çok şeyi kendi kendine başarabilmiş, bakımlı, aktif, sosyal bir kadının oğlu...

Gelelim bize... Eşim tam anlamıyla yıllarca peşimden koştu ne kadar istemiyorum olmaz desem de sanırım bende bu süreçte çok alışmıştım ona.. Çünkü bir kadının kendini mükemmel hisedebilmesi için elinden gelen herşeyi yapmış kendini bana adamış bir adamdı. Tabi bu durum bir süre sonra bana pek iyi gelmemişti çünkü bir insanın sizi hayatının merkezine yerleştirmesi belli bir süre sonra omuzlarınızdaki yükü bira daha fazlalaştırıyor. Konuşarak biraz ayrı kalarak bu sorunları aştık hatta eşimle 2 yıl çıktıktan sonra arkadaşlarının olduğunu farkettiğimdeki mutluluk tarif edilemez. Bu sırada yıllar akıp geçti ve artık 5 yılını doldurduğumuz bu ilişkide şartlar olgunlaştı ve evlendik. Çok güzel bir düğünüm, mükemmel bir balayı yaşadım. ve çok iyi anlaşabilen iki ailemiz vardı artık..

3.5 aylık evliyim ama bazen eşimi tanıyamıyorum. Sanki o sabırlı, sakin, şefkatli adam gitti yerine hırslı, öfkeli, sesini yükselten, beni incitmek için herşeyi yapan başka bir adam geldi. Ben kalabalık bir ailede yetiştim tek başıma yemek bile yiyemem severim ben hep beraber yaşanan gürültüyü,neşeyi,düğünü hatta ölümü bile çünkü yalnızlığın insana iyi geldiğini düşünen biri olmadım hiç bir zaman.. bu yüzden insanlar ölüme yaklaştıkça geleni gideni olsun, çocuklarım yanımda olsun cenazem bile kalabalık olsunki ne çok seveni varmış desinler demezler mi.. ben bunları düşünürken eşim yalnızlığa bayılan evde oturup tv izleyen, pes atan, ikimiz başbaşa olduğumuz zaman her istediğimi yapan hadi annemlere gidelim dediğim zaman yüzünü asan, annesiğile gittiğimizde benden önce sıkılıp kalkıp gitmeye hevesli biri benim kocam.. ne çevremdekilere anlatabiliyorum ne ailesine ne aileme kendimin bile alışamadığım şeylere insanlara açıklayamıyorum içime atmaktan bu yüzden kavga etmekten yoruldum. Meğer benim kocam yıllarca peşinden koştuğu, adına siteler açtığı şiirler yazdığı kadınla evlenip mutlu olmak istemiyormuş Benim kocam çalıştığım halde (bazen ondan geç geliyorum işten) evde hazır yemek olsun, maç izleyeyim ayağıma herşey gelsin eve tıkılp asosyal gibi yaşayabileceği bir kadın gibi görmüş beni...
Belki sizlere dertlerim büyük gibi gelmeyebilir ama ben şuan hayal kırıklığı yaşıyorum, ben şuan başka bir adamla evliyim, benim yüzüne bakıp evet çocuğumun babası sen olmalısın dediğim insanı tanımıyorum... Nasıl çözebilirim bilmiyorum dün çok yakın bir aile dostumuza gidelim dedim gelmedi ozaman ben giderim dedim kavga ettik sen git dedi bende ablamları arayıp beni alın ben geliyorum eşim yorgunmuş gelmeyecek dedim gittim ama bütün gece orda değildim düşünüp durdum akşam eve geldiğimde salonda tvnin başında uyumuş kaldırdım yerine yatsın diye sabahta hiç konuşmadan işe geldik ve beni hala aramadı:( ne yapmalıyım

Eşinin asosyalligi falan tipki benim ki?

Bende senin gibiyim kipir kipir.

Ama esim oyle degil.dedigin gibi kendi ailesine bile gitmek istemiyor.

Evden işe işten eve.biz onun abileriyle bir apartmanda kaliyoruz
coluk coluk amca evi surekli girip cikarlar.
Hiç gocunmam.hoşuma da gider.evime gelmeleri...

Ama esim öyle degil.
Evde oldugu zaman bir saat arayla 2 kez zil çalsa kalkip zili kopariyo.:20:

ama sana birsey söyliyimmi?daha cok yeni evlisin.
Benim yaptigim hatalari yapma.

Hic kimse icin eşinle kötü olma derim.niye buraya gelmedin niye annemlerden yada annenlerden erken kalktin gibi saçma sapan şeylerle
adami bunalima sokma.

Seni cok iyi anliyorum.istiyorsun ki.eşinle beraber sosyal bir aile olalim.aile toplantilarina vs beraber gidelim.

Ama o bunu an-la-mi-yor anlamazda.

Senin beklentin başka oninki bambaska.

Ben yeni evliyken(ki 16 yasindayim)cocugum neredeyse.
Eşime ayirmam vakti eltilerime ayirir gece saat 3lere 5lere kadar otururdum.

Eşimle kavgalarimiz hep böyle başladi.niye gittin demezdi ama neden gec geldin diye kizardi.
Bende cahilim.onlarin kocalari neden kizmiyor da sen kiziyorsun diye adama kizardim.

E aptal kafam onlar olmuş birisi 14 senelik birisi 11 senelik evli
sen 3 günluk gelinsin.gir eşinin koynuna yat.

Şimdi benden sonra bir elti daha geldi o öyle degil mesela.
Daha akilli.genelde bizimle gündüz takilir aksam saat 11 oldumu kapisini kilitler.
Ne kimseye gider nede kimse ona gitmez.

Şuan 8 aylik evli ve daha 1 kez olsun tartismadilar.
Cunku kiz akilli evine sadik.bizimle oturup ta eşini ihmal etmiyor.(her konuda)

Lütfen senden ricam eşinle bu tur seyler icin kavga etme.
Herkes kocayi eve alamaz biz disari cikaramiyoruz.:9:

Son düzenleme:
Bende benzer durumdayim ..
Esim calismayi seven bi insan ve hafta ici ikimizde calisiyoruz esim haftasonuda calisiyor. .sosyal aile komşu arkadas ortamimiz pek olmuyor. .ailelerimiz zaten sehir disinda..ablam bana 1.5 saat mesafede oturuyor annem ve yurtdisindan teyzelerim gelicekler ablamda bir gece kalicaklar .. bende gitneyi cok istedim ama esim gondermiyor..orasi ablamin evi degilmis enistemin eviymis gidip gece kalamazmisim..annem aramis esimi ben isteyken gonderir misin oğlum diye oda anne bizim kulturumuze ters boyleseyler demiş ..ve ben cçok üzülüyorum ..

Back