Evliliğe, yeni bir şehre alışamama

Sabah sabah aşırı güldüm kayınvalidenin dediğine Allah yardımcın olsun bacım zor valla ama en azından eşin farkında herşeyin

Sizin ki evliliğe alışamamak değil ki. Keşke baştan konuşsaydınız, öyle bir yerde mutlu olamayacağınız çok açık. Ben dediğiniz gibi bir ortamda 3-4 gün duruyorum kendimi inanılmaz kötü hissediyorum, benim eşim de İstanbullu değil ben olmasam kendi şehrine dönecekti, kendimi bildiğim için çok severek evlensem bile en başında konuşmuştum, ben orda asla mutlu olamam , yıllar sonra bana buradan oraya yerleşelim diye bir teklifle gelme, öyle bir durumda yalnız gidersin demiştim.
1 sene zorunlu görevle dediğiniz gibi yerde çalıştım da hiç öyle aaa şehire yobaz demeyin demekle olmuyor o işler. Kendilerinden olmayan kimseyi benimseyen insanlarla, ayrımcılığı , siyasi, dini baskıyı dibine kadar yaşıyorsunuz.

Evliliğimiz değil ilişkimiz sorunlu başladı bunun farkındayım. Her tartışmada konu farklı bile olsa yazdıklarıma çok şaşırdığımı yakıştıramadığını dile getiriyor ve bunu atlatamıyor. Gerçekten terbiyesizlik yapmıştım bunun da farkındayım ama dediğiniz gibi bunun sürekli önüme gelmesi hiç hoş olmuyor. Şu ana kadar taraf tutması gerektiren bir konu yaşamadık, yaşarsak annesinden yana olacağını kanısındayım ben de malesef.. Ve bunun korkusuyla gelme-gitme sıkıntısını paylaşırken beni yanlış anlayabileceğinden korkuyorum. Sanki ben ailesine düşmanmışım gibi bir izlenim oluştu çünkü. Ilımlı yaklaşıyor derken her tartışmamızda konuşmamız gerektiğini konuşarak paylaşarak çözüm yolu bulmamız gerektiğinden bahsediyor. Ben ise daha çok bir patlama yaşıyorum. Tartışma sırasında kırgınlık yaşadığımızda yatağa girdiğimizde sarılıp bu şekilde aşamayacağımızdan bahsediyor, ilk adımı hep o atıyor yani. Yazlığa gitme konusunda şu an bir hafta gidip diğer hafta gitmiyoruz. Yavaş yavaş bunu daha da seyrelticez inş. 26 yaşındayım bu arada. Küçük bir kız değil de evlilik konusunda tecrübesiz biriyim. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Ailenizi özlemişsiniz gelin yanlarına biraz onlarla vakit geçirin arkadaşlarınızı da görmüş olursunuz iyi gelir size
3 hafta önce ailemin yanındaydık, geçen hafta da en yakın arkadaşım bize gelmişti. Gerçekten tüm bunlardan uzaklaşmak iyi geliyor. Tüm hayatımın bunlar olmadığını bilmek iyi geliyor.

Aynen söyledikleriniz gibi hissediyorum ben de. Sanki kendi hayatımı yaşıyor gibi değilim.

Umarım buluruz, teşekkür ederim

Günde 3-4 defa görüntülü konuşuyoruz. Bayağı bir iş aradım üniversiteden sonra hiç ara vermeden 5 yıldır çalışıyordum. Bu da beni etkiledi tabii. Çok şükür bir iş buldum eylül ayında işe başlayacağım. Yobaz kelimesi belki yalnış bir kelimeydi bilemiyorum şu an. Kapalı kıyafet değildi kastım. Benim ailem de muhafazakar bir aile. Her türlü dini, siyasi, hayat görüşüne saygım var. Bunlar kişisel şeylerdir. Ama kendi görüşlerini zorla size kabul ettirmeye, size saygısı olmayan, tek düzelilik olmaktan bahsetmeye çalıştım.

İlk evlendiğim zamanlar bende böyleydim kafayı yicek gibi oluyordum sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bende bekarken çok sosyaldım aynı şehirdeyim ailemle ama eşimin ailesi dibimde. Sürekli birlikte olma yemeğe çağırma heryere birlikte gitme izin günlerimde rahat bırakmama dediğiniz gibi yanımda olma diye adlandırdıkları durumla psikolojimi bozdular. Ben diremdim ama sessiz kalmadım susmadım eşimle kavga ettim yılmadım. Alıştığı bi düzen vardı eşimin evli kardeşine gidip kayınçosula takılmak. Yeter bu ne surekli Allah aşkına evime gitmek istiyorum dedim. Sürekli ailesine gidnce bunaldım bak bizimde evimiz var dedim. Heryere birlikte gidnce biz neden tek başımıza gidemiyoruz dedim susmadım susmayacağım. Meyvelerini topluyorum. Haftada 1 ya da 2 dir görüşme. İzin günlerimde rahatsız edemez kimse. Haftasonlarıda yatıcam valla kaldıramaz kimse beni gidiceksekte kalkarız geç olmadan diyorum. İnsan yeni evlenince aklı duruyor susuyor kendini yiyor ağlıyor bende çok ağladım. Eşinize sarılıp ağlamak yerine bu duzeni kırıp kendi düzenine alıştırmaya çalışın lütfen ilerde bu böyle sürüp gider. Bi de gittiğiz bi yere yorum yapmışlar ne münasebet canım. Banada bi kere kaynanam o çamaşırlar kim asıyor öyle komşular dedikodu yapar dedi. Herkesin çamaşırı kendine dedim. Susmayın yani kimse size yorum yapamasın.

Daha çok yeni evlisiniz üstelik bambaşka bi r düzen ve gurbetlik hissettikleriniz çok normal ama neyseki eşiniz ve ailesi iyi insanlarmış.Anladığım kadarıyla eşinizlede aranız iyi ..ama zamanla belki 3-5 sene sonra herşey daha düzene girecek ve aile olacaksınız eşiniz evine alışacak ve belki çocuğunuzda olunca herşey daha iyi olacağımı düşünüyorum çünkü problemli insanlar yok hayatınızda .. bizde böyleydik eşim ve ailesi çok iyiler ama haftanın 4-5 günü oradaydık ama şimdi 6. Yılımız oğlum 4 yaşında eşim evine alıştı şimdi haftada bir gidiyoruz ben çalışıyorum istesekte gidemeyiz hayat telaşesi bizi de sardı Şimdi bu farklı yaşamı en az enkazla atlatmalısınız işe girmeyi düşünüyor musunu?yada bir kurs ..eşinle gezmeye filan çıkın ertele tatlı bir dille haftanın 5 gününü 4 güne derken 3 güne bişeyler bulun indirin oraya gideceğiniz günleri gittiğinizdede anın tadını çıkarın bi şeyler öğrenmeye çalışın yufka açmak vs Moral bozulmasında önemli olan o

İlk aylarda ev sorumluluğuna da alışamadım tabi ki. Diğer sorunlar olunca çok da şey yapmadım/yapamadım. İlişkimizin ikinci haftasında beni karşısına alıp buraya sadece okul için geldiğini asla burada kalmayacağını geri döneceğini bunu bilmemi ona göre karar vermemi istedi. Eşimin bunalma sebebi ailesinin çok fazla mudahil olması. İkimizin karar verdiği paylaştığı şeylere yorum yapmaları. Onları kırmadan bundan nasıl vazgeçireceğimi bilmiyorum diyor. Birlikte olmaktan rahatsız olduğunu ben de sanmıyorum, ben buraya gelmeden öncede düzenleri bu şekildeydi. Kendi anne babası ablası. Benim rahat edemeyişim haliyle onu da etkiliyor. Aşırıya kaçıldığını o da söylüyor. Ben böyle ruhsal sorunlar yaşarken evliliğimizi oturtamamışken çocuk aklımdan bile geçmiyor. Teşekkür ederim yorumlarınız için

Oooo sizin ki bambaşka bir boyutmuş. Sınır koymayı bilmek gerekiyor gerçekten

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Umarım biz de düzenimizi oturturuz

Ben de başka bi şehire taşındım evlendiğimde ama ben çalışıyordum kendime ait bi çevrem olmaya başlamıştı, eşim ve onun ailesinden bağımsız. Diğer türlü tamamen eş ailesinin uydusu gibi oluyor insan. Bence en büyük hatalardan biri bu kendini o aileye ve eşin insafına bırakmak ben acilen iş bulun ve eş ailesiyle aranıza mesafe koyun diyorum. Umarım eş ailesinin imkanlarıyla açılmamıştır o işyeri yoksa çok zorlanırsınız çok.

Yok hoşuma gitmek değil de eşimin ailesi olduğu için gidiş geliş olacak onlar da bizim mutluluğumuz için uğraşıyorlar hevesliler gibi düşündüm. Daha sonra bunun önünü alamadım. Çekirdek aile değil eşimin amcaları kuzenleri hep bu şekildeler. Dediğinizi ben de yaptım bugün hastaneye gideceğim, bugün müsait değilim gibi. Görüşmelerimizin haricinde hemen hemen her gün aramamı bekliyorlar bunu hiçbir zaman yapmadım haftada 1-2 aradım. Ben böyle olunca onlarda kendilerini geri çektiler. Fakat daha sonra bizi karşılarına alıp bir sıkıntınız mı var bize anlatamadığınız , biz kötü bir şey istemiyoruz ki bilmeden kıracak bir şey mi yaptık canımızı size veririz vs gibi bir konuşma geçti. Yani anlamıyorlar tüm hayatları çevrelerindeki herkes böyle yaşıyor

ya okurken tuhafıma da gitti, sanki apayrı bir kabileyi inceliyormuşsunuz gibi yazmışsınız, güldüm de biraz.
Demek ki size bu kadar farklı geliyorlar.
bana zaten çok garip geliyor "gelin gitmek"; başka bir şehre tamamen "eş"inin hayatının içine, kendi hayatından hiçbir şey götüremeden girivermek...
Bilmiyorum biraz cesaret de değil tamamen gözü kararmak olabilir.
Hiç bu kadar gözüm kararmadı sanırım toz pembe bakamadım hayata, o nedenle anlamakta zorlanıyorum bu şekilde evlenenleri.

Kendinizi ifade etme tarzınızdan gayet akıllı bir kadın olduğunuzu anlıyorum keşke evlenmeden önce şartlarınızı biraz sorgulasaydınız. Çünkü ya ne olacağıdı..

yani ben de böyle düşünüyorum
mesela bir işe girerken bile yol uzun o kadar yolu nasıl gidip gelirim diye düşünüyorum ben. İnsan hiç düşünmez mi bundan sonra nasıl yaşayacağım ne yapacağım ben diye? Gerçekten inanın garip geliyor. Sizi eleştirmiyorum da bir yandan da hani ne bekliyordunuz da demek istiyorum.

Sizim adınıza çok sevindim. Eşimin ablası da evli 2 tane çocuğu var inanın 2 günde bir birlikteler, ramazanlarda tamamen kv evinde kalıyorlar. Yazlığı en çok onlar isteyip aldırdılar. Hep birlikte olmaktan ailecek gerçekten zevk alıyorlar. Kendi aileleri hariç eşimin amcası, gelinleri onlarda bu düzen de yaşıyorlar. İşe girdim beni çok rahatlatacağını düşünüyorum.

Yok zaten bekar hayatı gibi olmayacağını biliyorum. Gezmek, tozmak istediğimi istediğim an yapmak gibi bir derdim yok. Ailesiyle olan ilişkimizi sınır koymamız gerekiyor dediğiniz gibi. Kv,kv bu zamana kadar asla bir saygısızlığım olmadı kalplerini kırmak isteyeceğim en son şey olur. Kendi mutsuzluğumla eşimi de mutsuz bir hayata sürüklemeyi ben de istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…