- 10 Mart 2023
- 49
- 69
- 3
- Konu Sahibi overyoursmile
-
Aynı evin içinde iyi de olacaksınız kötü de zaten evlilik iyi günde kötü günde değil mi herşey tadında güzel. Diğer konumuzda babanızın ablaniza çok cektirdigini korktuğunuzu soylemistiniz ama sizin evlilik konusunda gayet ılımlı yaklaşması süreci hizlandirdigi için tepkisiz kalmış olabilirsiniz. Herşeyin kolay olmasına alismamissiniz demek ki10 gün önce de burada benzer bir konu açmıştım. Öncelikle tüm cevaplar için buradan tekrar teşekkür ederim. Bilmeyenler için de özet geçecek olursam: 27 yaşındayım ve yıllardır devam eden bir ilişkim var, öğretmeniz. İlişkimizi ailelere açıklayıp iş ciddiye bindiği andan itibaren evlilikten inanılmaz derecede korkmaya başladım. Daha o güne kadar evlenmeyi çok istiyordum oysa ki. Erkek arkadaşımdan bile uzaklaştığımı hissediyorum, hiçbir şekilde kötü bir davranışı veya söylemi olmamasına rağmen.. Babama söylediğimiz güne kadar sarmaş dolaş havalarda uçuyorduk hayallerle, birden söndü içim.
Evlilik öncesi depresyon diye bir şey var mıdır bilemiyorum fakat sanırım gerçekten bu bir tür depresyon. Gözüme haftalardır uyku girmiyor. Olumsuz hiçbir şey yaşanmadı, aileler çok iyi anlaşıyor. Erkek arkadaşım zaten çok saygılı çok naif bir insan. Maddi durumumuz da gayet iyi. Ama beynimin içini susturamıyorum. Ya evlenince soğursam, ya ne yaptım ben dersem, ya evlenecek kadar sevmiyorsam, ya aynı evin içinde yapamayıp gıcık olursam gibi düşünceler beni bitiriyor. (Daha önceki erkek arkadaşımda da bunları hissetmiştim) Güvensizlik duygusu mu bilemiyorum. Her an vazgeçecek gibiyim.
Aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? Nikaha az kala vaz geçmek istediniz mi hiç? Yada sonra bu düşünceleriniz geçti mi?
Kısacası evlilik öncesi düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Tecrübelerinizi okumayı çok isterim. Çok teşekkür ederim.
Evliliğe az kala vazgeçmek istemeyen var mı ki?10 gün önce de burada benzer bir konu açmıştım. Öncelikle tüm cevaplar için buradan tekrar teşekkür ederim. Bilmeyenler için de özet geçecek olursam: 27 yaşındayım ve yıllardır devam eden bir ilişkim var, öğretmeniz. İlişkimizi ailelere açıklayıp iş ciddiye bindiği andan itibaren evlilikten inanılmaz derecede korkmaya başladım. Daha o güne kadar evlenmeyi çok istiyordum oysa ki. Erkek arkadaşımdan bile uzaklaştığımı hissediyorum, hiçbir şekilde kötü bir davranışı veya söylemi olmamasına rağmen.. Babama söylediğimiz güne kadar sarmaş dolaş havalarda uçuyorduk hayallerle, birden söndü içim.
Evlilik öncesi depresyon diye bir şey var mıdır bilemiyorum fakat sanırım gerçekten bu bir tür depresyon. Gözüme haftalardır uyku girmiyor. Olumsuz hiçbir şey yaşanmadı, aileler çok iyi anlaşıyor. Erkek arkadaşım zaten çok saygılı çok naif bir insan. Maddi durumumuz da gayet iyi. Ama beynimin içini susturamıyorum. Ya evlenince soğursam, ya ne yaptım ben dersem, ya evlenecek kadar sevmiyorsam, ya aynı evin içinde yapamayıp gıcık olursam gibi düşünceler beni bitiriyor. (Daha önceki erkek arkadaşımda da bunları hissetmiştim) Güvensizlik duygusu mu bilemiyorum. Her an vazgeçecek gibiyim.
Aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? Nikaha az kala vaz geçmek istediniz mi hiç? Yada sonra bu düşünceleriniz geçti mi?
Kısacası evlilik öncesi düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Tecrübelerinizi okumayı çok isterim. Çok teşekkür ederim.
1,5 ay önce nişan attım. Buyrun, dinliyorum?10 gün önce de burada benzer bir konu açmıştım. Öncelikle tüm cevaplar için buradan tekrar teşekkür ederim. Bilmeyenler için de özet geçecek olursam: 27 yaşındayım ve yıllardır devam eden bir ilişkim var, öğretmeniz. İlişkimizi ailelere açıklayıp iş ciddiye bindiği andan itibaren evlilikten inanılmaz derecede korkmaya başladım. Daha o güne kadar evlenmeyi çok istiyordum oysa ki. Erkek arkadaşımdan bile uzaklaştığımı hissediyorum, hiçbir şekilde kötü bir davranışı veya söylemi olmamasına rağmen.. Babama söylediğimiz güne kadar sarmaş dolaş havalarda uçuyorduk hayallerle, birden söndü içim.
Evliliğe az kala vazgeçmek istemeyen var mı ki?
1,5 ay önce nişan attım. Buyrun, dinliyorum?
Genelde eşler bu dönemde stresli olduğu için birisi vazgeçmeyi düşünür illaki düğün öncesi.ya gerçekten mi?
Ben. Çok iyiydi çok anlayışlı pek çok insan için idealdi ama olmadı süreç içinde soğudum ve bir türlü eskisi gibi olmadı benim için. Kendimi çok zorladım ama baktım mutsuzum ve mutsuz edicem başta onu sonra da kendimi göz göre göre bu keşmekeşin içine atmamak için ayrılma kararı aldım. Ancak hem o hem de çevreyi taviz vermeden ve kırmadan ikna etmem zor oldu
10 gün önce de burada benzer bir konu açmıştım. Öncelikle tüm cevaplar için buradan tekrar teşekkür ederim. Bilmeyenler için de özet geçecek olursam: 27 yaşındayım ve yıllardır devam eden bir ilişkim var, öğretmeniz. İlişkimizi ailelere açıklayıp iş ciddiye bindiği andan itibaren evlilikten inanılmaz derecede korkmaya başladım. Daha o güne kadar evlenmeyi çok istiyordum oysa ki. Erkek arkadaşımdan bile uzaklaştığımı hissediyorum, hiçbir şekilde kötü bir davranışı veya söylemi olmamasına rağmen.. Babama söylediğimiz güne kadar sarmaş dolaş havalarda uçuyorduk hayallerle, birden söndü içim.
Davranışları mı soğuttu yoksa sadece seninle alakalı bir durum muydu benim gibi? Birden insan neden evlilik yolunda böyle olur ve düşünür diye çok kızıyorum kendime
Son derece somut sebepler. İsterseniz konuma etiketleyebilirim çünkü bayağı bir sebep var uzun olur burada anlatmakÖzel değilse sebebini merak ettim, bu tür hisler miydi yoksa somut sebepler mi? Bende her an bu kararı vermekten korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?