Evliliğe alışamıyorum 🥺

Niye böyle oluyor ? Bir senelik evliyim, severek evlendim. Eşim ortalamanın üstünde bir insan çok şükür. Evlenmeden önce hiç kaygım da yoktu. Ama bir sene içinde nerdeyse daha önce önem vermediğim ne varsa gözüme batıyor. Örneğin adamın diş macununu ortasından sıkmasına bile deliriyorum. Böyle değildim. İşi dolayısıyla aileme yakın bir yerdeyim burdan onun memleketine gideriz muhtemelen. Daha 3-4 sene var. Ama şimdiden gidince neler olabileceğini düşünüyorum. Kendisiyle değil ama ailesiyle muhteşem bir kültürel farklılık var. Bunları hiç sorgulamamıştım ne yazık ki evlenirken. Hep kendisine baktım. Kendisi de asgari ölçüde bunlara uymamı isteyecek kendimi de biliyorum uyamayacağım. Yaşam şekilleri, hayattan beklentileri, saygı anlayışları her şeyleri çok farklı.. ve eşim çok büyük bir şey olmadığı sürece ailesine ses çıkaramayacak. bunlardan mıdır bilmiyorum ama bir türlü benimseyemiyorum. Ve ben bu farklılıklara gerçekten uymak zorunda mıyım ? Çünkü böyle biri olduğumu biliyordu ve bu şekilde kabul etti. Kendi ailesini de sizden bi farkları yok şeklinde gösterdi insanlarla aynı olan tek yönümüz fizyolojik ihtiyaçlarımız sanırım. Bir şey söyleyince de ben ne bileyim senin bu derece olduğunu onları öyle kabul etmek zorundasın kötü niyetli olmadıklarını bil söylenilenlere de takılma çok o şekilde gördü onlar da diyor. Ne zaman konu açılsa takılma diyor ger seferinde de takılıyorum böyle olunca Sürekli annemi babamı görmek istiyorum oraya gidince rahatlıyorum kendi evime dönünce ruhum bunalıyor gibi.önceki hayatımı çok özlüyorum. Rahatlığımı, umursamazlığımı, kimseye hesap vermeyişimi. Bu evliliğime de yansıyor. Sizler nasıl yaptınız özellikle kültür çatışması yaşayanlar adapte olabildiniz mi ? Süreçte çok yıprandınız mı ? Neler yaptınız düşüncelerinizi merak ediyorum🌸
Siz geçen ayda bu konuyu açmıştınız kp arıyor saatlerce konuşuyor diye.siz boşanmazsınız böyle yıpranırsınız.kp ne diye arar gelini saatlerce eşinizde bir duruş yok.babasına desin aramasın sizi.

Yani dikte edici konuşmaları yoktur zorlamaz bakıyorum Burda bazen ne konular var eşlerinden tamamen uymalarını bekliyorlar. Bu öyle değil rica eder ama sürekli de yapamam. Kendi de bir şey diyemiyor. Deseler küsecekler idare etmemi istiyor. Yani benim kayınpederim kendi ailemin düğününde giyeceğim kıyafete nasıl karışma hakkı bulabiliyor. Bunun gibi şeyler sen bizim kızımızsın adı altında uymamı bekliyorlar.
Konu sahibi töre adı altında beklentileri var diyorsun bunları diyorsun konuda bahsettiğin dış macunu . Bu ailenin bulunduğu şehre KESİNLİKLE gitme. Gerekirse ayrıl yine de gitme. Esin anlayilis falan değil sana şimdiden sus diyorsa orda mahvolursun

E o öyle dedi de sizin gözünüz kör müydü? Hiç mi evlenmeden görüşmediniz? Görüşmediyseniz bu sizin hatanız bu arada. Onlar ananı babanı unut dedi de unuttunuz mu, unutacak mısınız? Ayrıca öyle demeleriyle sizin daha çok görmek istemeniz ne alaka? Evliliğiniz yürüsün istiyorsanız politik olmayı öğrenmeniz lazım ama sizin öyle bir isteğiniz olduğunu düşünmüyorum
Böyle bir dünya mi var Allah aşkına ? Birisi sizin kızınıza dese anne babanı unut normal mi karşılardiniz? Ona da kızım onlar unut dedi diye n'olacak mi dersiniz? Kim kime bunu söyleme haddine sahip olabilir

Çocuk yaparsa bir de çocuk üzerinden müdahale ederler. Çocuk yapmazsa en azından kurtulur belki bir aşamada. Töre filan diye saçmalayıp boşanmaya da karşılar anladığım kadarıyla. Boşanmak dinde bile var. Haktır. Töre kim oluyor? Baskı ile büyümemiş insanlar aile evinde prenses gibi yetişiyor. Koca evinde eş ailesinden bu tarz yaklaşım kabul etmemeleri doğru ki zaten kabul etmesin. Kocası çok zorlar ise çocuk olmazsa daha kolay ayrılır. Çocukla ayrılmak çok zor oluyor.
Bunu ben de söyledim baban böyle diyor diye benim ailemin yarısı boşanmış saçmalıyor dedi cidden yarısı da boşanmış en iyisini ben bilirim havasında değişmiyor takma he de geç diyor

Evet aslında diş macununa falan kızdığınız yok. Kendisi sizin varlığınıza ve benliğinize saygı duymuyor; ailesine karşı bu kadar pasifse muhtemelen kendisine karşı bile yaptığı haksızlıklar var ama farkında değildir.. kendiniz olabildiğiniz evde mutlu olmanız da bu yüzden sanırım. Konuyu açsanız bana bir yerde patlarsınz gibi geliyor
Bana hak veriyor çözüm önerileri sunuyor telefonda bu tür muhabbetlere konu uzamadan kapat diye ama yekten benim karımı da aramayın diyemem diyor çok da alıngan bi adam sen yanlışsın desen surat asar da asar

Siz şimdi uzakta yaşıyorsanız sadece bayramdan bayrama gidecekseniz takmayın.
Ayni ilde yaşamazsınız idare edersiniz bir şekilde.

Bana hak veriyor çözüm önerileri sunuyor telefonda bu tür muhabbetlere konu uzamadan kapat diye ama yekten benim karımı da aramayın diyemem diyor çok da alıngan bi adam sen yanlışsın desen surat asar da asar
Surat asmak yerine denge kurmayı bilmesi gerek. Sadece eş aileyi bir yere kadar idare edebilir. Onun da ben evli barklı kocaman adamım evin erkeği de benim karıma da benim dışımda kimse karışmasın deyip kestirip atması gerekiyor. Sonra zaten saygı olduğu sürece herkes sınırını bildiği sürece herşey şuan ki seviyesinden iyi olur emin ol.

Asarsa assin yav ne abartiyorsunuz. O surat asmasin bu dirdirlanmasin diye omrunuzu curutuyorsunuz. Evinizde tat tuz kalmiyor. Bir astirin o suratlari esinizin de gercek yuzunu gorun bari. Bence icten ice oyle yapsaniz esinizin size olan sevgisine duydugunuz guven kirilacak bundan korkuyorsuniz ve gercekle yuzlesmek istemiyorsunuz. Gercekler acidir ama iyidir. Insanin onune bakmasini saglar. Tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim eşimin söyledikleri de aynı sizin gibi he deyip geç ben o şekilde mi düşünüyorum bana bak önemli olan benim diyor. Sürekli aramalarından şikayetçiydim ben babama aramayın nasıl diyeyim biraz da kendini yerime koy diyor. Kim olsa bunalır ama adamın huyu bu değiştiremedik diyor. Yine kendin ol ama ortayı bularak diyor. Çok da tezcanlıyım hayatta orta nedir bilmem hemen her şey anında olsun isterim.
Tezcanlılık iyi değil ^^'
Ben yurtdışından gelip Anadolu'nun bir köyünün gelini oldum. Büyük bir şehirde yaşıyorum ama her yıl kv kp kışları bize gelir 1 ay kalır, her yaz da biz köylerine gideriz.
Evimde ve kendi ortamda gayet açık giyiniyorum. Onlar evime geldiklerinde daha bi "düzgün" giyinirim, ve köy e gittiğimde de sadece orada giydiğim bissürü tünik tarzı uzun kollu arkası uzun kıyafetlerim var. Ben bunu bana empoze ediyorlar, eşim bana söylüyor ben giyiyorum şeklinde algılamıyorum. Her yerin her ortamın bir ortalaması vardır, insan da ayak uydurur, eşimin ailesi sonuçta, hiç açık bayan olmayan bir yere gidiyorum, saçımın açık olması zaten yeterince farklı bir olay, üstüne de şort giymem vs uygun olmaz, yani ne gerek var diye düşünüyorum , özgürlük adına . Evimde huzursuzluk olacaksa.

Kaygılarınız çok normal, eşinizi de sevdiğinizi söylüyorsunuz ama anlayamadım, farklı bişey var sanki, kültür farklılığı bahane, sorununuz başka gibi geldi. Eşiniz de gayet anlayışlı birine benziyor, sizde ayak uydurup ortalamadan gidin. Daha gerçekleşmemiş şeyler için de kafa yormayın :)

Bence tek yol oraya tayin istememeniz. Eşinizle konuşun ilerde oraya gidersek ben yapamam olan evliliğimize olur yıpranırız en iyisi uzakta olup nadiren görüşmek, ancak o şekilde mutlu olabiliriz diyin.
Tayin isteme zamanı geldiğinde de puanımiz oraya yetmiyor ya da oraya kadro açılmadi vb şeyler dersiniz.
Bu tarz farklılıklara uyum sağlayamam dediğiniz için de en mantıklısı uzaktan devam etmek bence

Ya burdan böyle yapan adam sen oraya gidince neler yapacak kendi elinle hayatını mahvetme bunlar çok tuhaf bir aile

Hamile kalmışsın daha önce istemeden mi kaldın

Bence iletişiminizi azaltın. 5 kere arıyorlarsa 2 kere açın. Derin muhabbetlere dalmayın. Bulundukları şehre de gidip yerleşmeyin. Uzunca bir süre çocuk düşünmeyin.
Benim hem kendi ailemle hem eşimin ailesiyle hem eşimle pek şok farklı yönüm var. Eskiden beri idmanla olduğum için yönetiyorum bir şekilde. Anne ve babamı idare ettiğim gibi eş ailesini de idare ediyorum. Ya da eşimin ailesine sınır çektiğim gibi kendi aileme de çekiyorum.
Tabi ki çok çok radikal farklılıklar değil bunlar, ama bekarken yaşadığım gibi yaşamaya, kendimi evli olduğum için kısıtlamamaya hep çok dikkat ettim.
Bir de yaptığım şeyleri hep çok normal gibi lanse ettim. Onlara göre anormal ya da farklı gelse de.
Eşim olmadan akşam dışarı çıktım, konsere gittim, eşimin izni olmasa da kendi tatillerimde ailemi arladaşlarımı ziyarete gittim, çocuğumu eşime ve kvye bırakıp arkadaşlarımla şehir dışına tatile gittim. Bunlar marjinal şeyler değil elbette ama geleneksel insanlar için farklı. Benim ailem için de farklı.
Sizin durumunuz biraz daha zor çünkü ailenizden görmediğiniz bir tutuculuk ve geleneksellikle karşı karşıya kalmışsınız. Keşke evlenmeden önce öngörebilseydiniz. Böyle evliliklerin mutlu yürüyebilmesi için eşlerin ailelerine çok net sınır çizebilmesi gerekiyor ve belli ki eşinizde bu yeti zayıf. Ülkemiz erkeklerinin pek çoğunda zayıf zaten. Sınır koyabilmek için belki de destek alması gerekiyordur. Ama tabi ki bu konfor alanından çıkmak olacağı için sizi 'uyumlu' hale getirmek için telkinlerde bulunuyor.

O aşırı farklı olduğunuz kültürde yetişen aile eşinizi yetiştirdi. Misal bir maruldan nane olmasını bekleyemezsiniz. Evet ikisi de yeşil ancak karakteristik özellikleri bulundukları familyalarına aittir.

Evlilik zorundalık değil birlikte yaşam yolunda yürümek. Bir işin içinde zorundalık varsa sizce ne kadar mutluluk barındırır?

Ve sizde onun nasıl olduğunu bilerek kabul ettiniz.
Ama tabi bu yoruma da katılıyorum tamamen

X