Evliliğe alışamıyorum 🥺

Evlendikten sonra mi fark ettin bu farklılığı?
Ya başta sevgili ile hiç kalınmamışsa çok farklı geliyor netice de farklı biri. Adaptasyon birazcık zaman alır ama insan dediğin şeylere hiç takılmaz aşık oldugum adamın eften puften şeylerini hayatta takmam ben. Sevdiğine emin misin?
Sevdiğime eminim sevmediğim ailesinin kafa yapısı aşırı mutaassıp oluşları ve eşimin bazen dur diyememesi normalde sevdiğim insanın şeyleri gözüne batmaz ama yakındığım şeyler onun ailesinden gelince sanki o gitmeseydi hayatıma onlar da olmayacaktı gibi düşünüp sarıyorum adama.

Eğer bu evlilik gerçekten sizi mutsuz ediyorsa neden devam ettiriyorsunuz. Anllatığınız kadarıyla eş ailesi fazla gelenekçi ve siz bu insanlarla asla mutlu olamazsınız
İşte ben mi abartıyorum acaba diyorum hiç alışık olmadığım hayat tarzı söylemler acaba tamamen benim asiliğim uyum sağlanır da ben mi bileniyorum babamın evindeki rahatlığı anlayışı karşı tarafta da aramam hata mı böyle bir dünya olabilir mi bunu merak ediyorum eşim kendi ailen gibi kılık kıyafette rahatlıkta özverilikte insanları bekleme ama sevildiğini de bil diyor

Sevdiğime eminim sevmediğim ailesinin kafa yapısı aşırı mutaassıp oluşları ve eşimin bazen dur diyememesi normalde sevdiğim insanın şeyleri gözüne batmaz ama yakındığım şeyler onun ailesinden gelince sanki o gitmeseydi hayatıma onlar da olmayacaktı gibi düşünüp satıyorum adama.

Onları değiştiremezsin ki orta yolu politik geçinerek bulursun. Adamı satma soğumaya başlarsın dikkat 😌

Sanırım tam olarak bu onlara gıcık olup ondan hıncımı çıkarıyorum evet

Ama bu zamanla sizin evliliginizi zedeleyecek boş yerden. Ailesinin yasami size uymak zorunda degil. Gerektigi yerde sınırınızı cizersiniz olur biter. Simdiden evliliginizi bombalamaya ne gerek var. Bende eskiden hep böyle kendi kendime kurup stres oluyordum, halbuki düsündüklerimin 95% gerceklesmiyordu bile.

Ama bu zamanla sizin evliliginizi zedeleyecek boş yerden. Ailesinin yasami size uymak zorunda degil. Gerektigi yerde sınırınızı cizersiniz olur biter. Simdiden evliliginizi bombalamaya ne gerek var. Bende eskiden hep böyle kendi kendime kurup stres oluyordum, halbuki düsündüklerimin 95% gerceklesmiyordu bile.
Haklısınız uymak zorunda değil tabii ki benim yaşantım da onlara uymak zorunda değil uydurmaya çalışmasınlar yeter ki ben bana uymalarını da beklemiyorum ses etmesinler hadlerini bilsinler ağacın kovuğundan inmediğimi ailem olduğunu her zaman kendi ailemi ön planda tutacağımı kabul etsinler yeter umarım benim de yersizdir teşekkür ederim 🙏

İşte ben mi abartıyorum acaba diyorum hiç alışık olmadığım hayat tarzı söylemler acaba tamamen benim asiliğim uyum sağlanır da ben mi bileniyorum babamın evindeki rahatlığı anlayışı karşı tarafta da aramam hata mı böyle bir dünya olabilir mi bunu merak ediyorum eşim kendi ailen gibi kılık kıyafette rahatlıkta özverilikte insanları bekleme ama sevildiğini de bil diyor
Ben ortada abartılacak bir durum göremedim siz bir sene içinde bu duruma geldiyseniz bundan sonra da mutlu olamazsınız. Eş ailesine uyum sağlamak zorunda değilsiniz. Böyle gerici insanlarla yapamazsınız. Kendi mutluluğunuz ne gerekiyorsa onu yapın sadece kendiniz için

1 senelik evliyim KPSS’ye hazırlanıyorum 30 yaşındayım onların yanında da sadece nişan düğün zamanı ve sonrasında bir iki hafta ve bayrama seyrana gittiğimizde gördüğüm.
Sınava hazırlanın öncelikle.
Hemen çocuk düşünmeyin.
Sonra biraz zamana bırakın.
Hayatınıza nasıl ne kadar müdahale edecekler?
Hemen kestirip atmayın ama iyi gozlemleyin.

Yok kesin en azından kendi öyle istiyor. Ama ona kar yağıyor deseler titremeye hazırım der. Yıllardır o ortamda yaşamış kendi tasvip etmese de çözümü takmayarak bulmuş. Ben de çok ayrıntıcı bir insanım kafamda kurarım belki düşündüğüm kadar da olmayacak ama kuruyorum. Ailesiyle farklarımız da mesela artık kendi evimden çıktığımı onların olduğumu düşünüyorlar. Kendi kızlarından ne bekliyorlarsa benden de onu bekliyorlar. Sürü gibiler bi istemeye bile 30 kişi gelmişlerdi 800 kmlik yoldan. Sürekli arayayım hal hatır sorayım. Allah var kaynanam iyi kayınpeder de iyi ama çok boş konuşan bir adam.
Genelleme yapmak için çok erken. Evlilik zamanla rayına oturur, yolunu bulur. Aile olmayı öğrenmek, kişinin kendi ailesinden farklı bir aile kültürü oluşturması zaman alır. Eşinize de kendinize de zaman verin. 11 yıllık evliyim. Eşimle ikimiz o kadar çok dönüştük ki... Her yıl daha uyumlu olduk. Kendi ailelerimizden farklı kendi çekirdek ailemizi oluşturduk. Bu dönüşümü yaşamak da çok güzel bir duydu. Acele etmeyin. Bir şey olmadan önce düşünmeyin. Taşındığınız zaman düşünürsünüz bunları.

Genelleme yapmak için çok erken. Evlilik zamanla rayına oturur, yolunu bulur. Aile olmayı öğrenmek, kişinin kendi ailesinden farklı bir aile kültürü oluşturması zaman alır. Eşinize de kendinize de zaman verin. 11 yıllık evliyim. Eşimle ikimiz o kadar çok dönüştük ki... Her yıl daha uyumlu olduk. Kendi ailelerimizden farklı kendi ailemizi oluşturduk. Bu dönüşümü yaşamak da çok güzel bir duydu. Acele etmeyin. Bir şey olmadan önce düşünmeyin. Taşındığınız zaman düşünürsünüz bunları.
Tecrübe sahibi insanların düşünceleri çok önemli benim için belki de daha çok toy olduğum için bu şekilde karşı tarafa da pis kaka demek istemiyorum onlar da kendilerince en doğrunun bu olduğuna inanıyorlar umarım biz de bir aile olabiliriz dışardan bağımsız teşekkür ederim

Tecrübe sahibi insanların düşünceleri çok önemli benim için belki de daha çok toy olduğum için bu şekilde karşı tarafa da pis kaka demek istemiyorum onlar da kendilerince en doğrunun bu olduğuna inanıyorlar umarım biz de bir aile olabiliriz dışardan bağımsız teşekkür ederim
Benim tavsiyem susma. He he diye gecistirdiklerin ilerde karşısına çıkıyor. Gidip gidip eşine de şikayet etme. Kıyafet konusunda ne dedin? İlla kaba olmak zorunda değilsin. Ama sustukça tepene çıkarlar. Eşinin memleketine de gitme.

Benim tavsiyem susma. He he diye gecistirdiklerin ilerde karşısına çıkıyor. Gidip gidip eşine de şikayet etme. Kıyafet konusunda ne dedin? İlla kaba olmak zorunda değilsin. Ama sustukça tepene çıkarlar. Eşinin memleketine de gitme.
Bizim oralarda normal bu babam bi şey demiyor gerisi çok önemli değil dedim.

Bu politik geçinme işi nasıl oluyor ya bi ben beceremiyorum herhalde 🤣

3 maymun taktiği. Ne kendi çizginden vazgecceksin ne onların çizgisine değiceksin saygı çerçevesinde yaşamak yani.
Bu evliligin sürmesi ve huzurun kaçmaması için biraz da nabza göre şerbetçilik. Takmicaksın da pek. Az samimiyet az görüşmek birde. Evli değilim ama bunu anladım haha genel hayatta da bu iyi birşey.

Bahsettiğiniz 3-4 senede evliliğiniz oturur zaten. Ama böyle kaygılarınız devam eder ve dillendirirseniz o seneler için kötü yatırım yapmış olursunuz.
Evlilik sevgi, aşk, tahammül ve politikayı aynı anda içerir :KK70:

X