Evliliğe alışamıyorum 🥺

Yani dikte edici konuşmaları yoktur zorlamaz bakıyorum Burda bazen ne konular var eşlerinden tamamen uymalarını bekliyorlar. Bu öyle değil rica eder ama sürekli de yapamam. Kendi de bir şey diyemiyor. Deseler küsecekler idare etmemi istiyor. Yani benim kayınpederim kendi ailemin düğününde giyeceğim kıyafete nasıl karışma hakkı bulabiliyor. Bunun gibi şeyler sen bizim kızımızsın adı altında uymamı bekliyorlar.
Eşin de yalı kazığı gibi bekliyor mu öyle? Kıyafetine eşin karışsa anlarım da kayınpederine ne?

Eşin de yalı kazığı gibi bekliyor mu öyle? Kıyafetine eşin karışsa anlarım da kayınpederine ne?
Sallama diyor o konuyu bilmiyor bana kaynanam söyledi kayınpeder için bunu görmesin diye ya görse ne olacak kendi babam bir şey demiyor anlatmak istediğim bu sanki ben evlenmeden babama zimmetliydim de artık onlara zimmetliyim dediğim gibi kayınbabam biraz darlıyor benim mutlu olmam onları sevmeme bağlıymış

Yani dikte edici konuşmaları yoktur zorlamaz bakıyorum Burda bazen ne konular var eşlerinden tamamen uymalarını bekliyorlar. Bu öyle değil rica eder ama sürekli de yapamam. Kendi de bir şey diyemiyor. Deseler küsecekler idare etmemi istiyor. Yani benim kayınpederim kendi ailemin düğününde giyeceğim kıyafete nasıl karışma hakkı bulabiliyor. Bunun gibi şeyler sen bizim kızımızsın adı altında uymamı bekliyorlar.

Ha tamamen uymuşsun, ha yarısı ne fark ediyor ki? Kayinpederine kadar giyecegin kıyafete söz söyleme hakkı buluyorlar, bu nasil bir sey. Eşin böyle olmasa bu kadar daralmazdin.

Buraları okuya okuya "ölümü görüp sıtmaya razı olmuş" durumuna getirmişsiniz kendinizi. Ortalama üstü biri yok karşınızda.

Cogu insanin yasadigi sorunlar
Senin en azindan 3 4 yilin var psikolojini hazirlamak icin 🥴
Cogu insan nikah defterini imzaladiktan sonra dank diye boyle ortamin icine dusuyor
Yani esinden ayrilsan baskasiyla evlensen onun da ailesi ablasi abisi annesi vs vs olacak
Sorun cozme kabiliyeti, politik olma kabiliyeti kazik yiye yiye ogrenilen seyler
Ha esini cok sevmiyorsan orasi ayri
Oraya birsey diyemem

İnanın ayni köyden bile olsanız farklılıklar oluyor ailelerde . Ben de zaman zaman çok zorlandım . Ama keske diyirum takmasaydim. Bildiğimi okuyup , görüştüğümde uyum sağlamaya ama aynı zamanda kendim olmaya devam etseydim dedim . Ben yine kendim olmaya devam ettim ama eşimden de bunu kabul etmesini bekledim sanirim. Onların doğrudan kabul ettim demesine Gerek yok bence. Bir şekilde He heleyip bildiğinizi okuyun kırmızı cizgileeinniz konusunda . İnanın erkekler bir süre sonra eşine uyuyor ailesine değil. Siz ne kadar gözüne sokarsanız bazı seyelei o kadar direnç gösteriyorlar. Bir kere ailesini asla çok ciddi bir şey olmadıkça kötülemeyin. Ailen iyi hoş ama şu konuda ben bunu kabul etmiyorum dersiniz önemli bir konuda. Ben sabırsız bile insandım mesela. Fevri davranıyordum. Ama davranilmayacak gibi de değillerdi. Zamanla siz onlara onlar size alışıyor yeter ki unutulmayacak sözler söylenmesin. Sabırlı olun esiniz iyiyse . Ama Altan da almayın fazla tabi . İnanın geçiyor hepsi . Ama dik durmakla uyum sağlamak arasındaki dengeyi öğrenmeniz lazım

Eşinizle hiç flört etmediniz mi,kendinden ailesinden hiç bahsetmedi mi illa ki anlatmıştır bişeyler
Ettim ama üniversite bitince memlekete döndüm hiç ailesiyle tanışma fırsatım olmadı o da memur oldu atandı. Anlatırken çok normal şekilde anlatıyordu. Sizden farklı değiller diyordu ama dediğim gibi. Şimdi de senin bu kadar zıt olduğunu bilmiyordum evlilik böyle bir şey biraz da benim için göz yumacaksın seni seviyorlar ne istiyorsun diğer şeyler için de onlar öyle görmüş düzenin değiştiğini anlatamazsın diyor

İnanın ayni köyden bile olsanız farklılıklar oluyor ailelerde . Ben de zaman zaman çok zorlandım . Ama keske diyirum takmasaydim. Bildiğimi okuyup , görüştüğümde uyum sağlamaya ama aynı zamanda kendim olmaya devam etseydim dedim . Ben yine kendim olmaya devam ettim ama eşimden de bunu kabul etmesini bekledim sanirim. Onların doğrudan kabul ettim demesine Gerek yok bence. Bir şekilde He heleyip bildiğinizi okuyun kırmızı cizgileeinniz konusunda . İnanın erkekler bir süre sonra eşine uyuyor ailesine değil. Siz ne kadar gözüne sokarsanız bazı seyelei o kadar direnç gösteriyorlar. Bir kere ailesini asla çok ciddi bir şey olmadıkça kötülemeyin. Ailen iyi hoş ama şu konuda ben bunu kabul etmiyorum dersiniz önemli bir konuda. Ben sabırsız bile insandım mesela. Fevri davranıyordum. Ama davranilmayacak gibi de değillerdi. Zamanla siz onlara onlar size alışıyor yeter ki unutulmayacak sözler söylenmesin. Sabırlı olun esiniz iyiyse . Ama Altan da almayın fazla tabi . İnanın geçiyor hepsi . Ama dik durmakla uyum sağlamak arasındaki dengeyi öğrenmeniz lazım
Çok teşekkür ederim eşimin söyledikleri de aynı sizin gibi he deyip geç ben o şekilde mi düşünüyorum bana bak önemli olan benim diyor. Sürekli aramalarından şikayetçiydim ben babama aramayın nasıl diyeyim biraz da kendini yerime koy diyor. Kim olsa bunalır ama adamın huyu bu değiştiremedik diyor. Yine kendin ol ama ortayı bularak diyor. Çok da tezcanlıyım hayatta orta nedir bilmem hemen her şey anında olsun isterim.

Ettim ama üniversite bitince memlekete döndüm hiç ailesiyle tanışma fırsatım olmadı o da memur oldu atandı. Anlatırken çok normal şekilde anlatıyordu. Sizden farklı değiller diyordu ama dediğim gibi. Şimdi de senin bu kadar zıt olduğunu bilmiyordum evlilik böyle bir şey biraz da benim için göz yumacaksın seni seviyorlar ne istiyorsun diğer şeyler için de onlar öyle görmüş düzenin değiştiğini anlatamazsın diyor
Onu sana yalan söylemeden önce düşünseydi keşke sen kendin bunları düşünüp göze alabiliyor musun karar verirdin. Sana tavsiyem sakın çocuk yapma.

Demek istediğinizi anladım. Açıkcası hemen hemen her ailede oluyor bu farklılıklar. Önemli olan eşin davranışı oluyor tabi. Yani siz onları onlar sizi tanımıyor sizin o ailede oluş sebebiniz eşiniz. Eğer o sizi yasaklarsa o zaman sorun olur. Bir de ben şöyle düşünüyorum annem babam bana ne derse desin aramızda ne olursa olsun hep aileyiz. Birbirimizi tanıyoruz. Ama eş ailesinde durum başka. Eğer sırf evlendim diye onları idare edeceksem bunun sonu yok. O yüzden terbiyesizlik yapmadan her zaman tepkimi gösterdim. Yani asla “aman ne olacak evime karışamazlar nasılsa” diyerek bana uymayacak şeyleri idare etmedim. Tabi eşim de bana bu konuda güveniyordu. Yani uzattım ama eşinize sınır çizin şimdiden ki ileride başınız ağrımasın. Bir de şu var ki herkes konuşur her denileni size diretecekler diye düşünmeyin.

Bence siz erken evlenmişsiniz veya evlilik insanı değilsiniz. Eşinizi de sevdiğinizi sanmıyorum. Diş macunu meselesine ben de takığım ama tepki verdiklerim sevdiklerim değil.

Olmamış şeyler için de birilerine bilenmeniz tuhaf ayrıca.

Diğer mesajları okuyunca iş değişti. Keşke iş mesajınızı da düzenleseniz.

Eş ailesini pek önemsemeyin. İlla oraya tayin olunacak diye bir kaide de yok.

Kaç yıllık evlisiniz?
İşiniz gucunuz var mı?
Kültürel farklılık zor.
Yaş kaç?
Birz bekleyin daha iyi tanıyın.
Onların yanında kaç gün bulundunuz?
Bakalım zaman geçirin hayatınıza ne kadar karisiyorlar?

Demek istediğinizi anladım. Açıkcası hemen hemen her ailede oluyor bu farklılıklar. Önemli olan eşin davranışı oluyor tabi. Yani siz onları onlar sizi tanımıyor sizin o ailede oluş sebebiniz eşiniz. Eğer o sizi yasaklarsa o zaman sorun olur. Bir de ben şöyle düşünüyorum annem babam bana ne derse desin aramızda ne olursa olsun hep aileyiz. Birbirimizi tanıyoruz. Ama eş ailesinde durum başka. Eğer sırf evlendim diye onları idare edeceksem bunun sonu yok. O yüzden terbiyesizlik yapmadan her zaman tepkimi gösterdim. Yani asla “aman ne olacak evime karışamazlar nasılsa” diyerek bana uymayacak şeyleri idare etmedim. Tabi eşim de bana bu konuda güveniyordu. Yani uzattım ama eşinize sınır çizin şimdiden ki ileride başınız ağrımasın. Bir de şu var ki herkes konuşur her denileni size diretecekler diye düşünmeyin.
Sanırım zoruma gidiyor. Onları daha çok seveyim istiyor mesela kayınbabam ailemden daha çok nasıl sevebilirim ki hayatıma bi imzayla 30 sene sonra girmiş insanları. Bi imzayla da tamamen çıkarabileceğim insanları. Nasıl beklerler bu kadarını benden diye düşünüyorum. Bir de gelinlere acayip bi bağlılık var bunlarda.

Kaç yıllık evlisiniz?
İşiniz gucunuz var mı?
Kültürel farklılık zor.
Yaş kaç?
Birz bekleyin daha iyi tanıyın.
Onların yanında kaç gün bulundunuz?
Bakalım zaman geçirin hayatınıza ne kadar karisiyorlar?
1 senelik evliyim KPSS’ye hazırlanıyorum 30 yaşındayım onların yanında da sadece nişan düğün zamanı ve sonrasında bir iki hafta ve bayrama seyrana gittiğimizde gördüğüm.

Evlendikten sonra mi fark ettin bu farklılığı?
Ya başta sevgili ile hiç kalınmamışsa çok farklı geliyor netice de farklı biri. Adaptasyon birazcık zaman alır ama insan dediğin şeylere hiç takılmaz aşık oldugum adamın eften puften şeylerini hayatta takmam ben. Sevdiğine emin misin?

Eğer bu evlilik gerçekten sizi mutsuz ediyorsa neden devam ettiriyorsunuz. Anllatığınız kadarıyla eş ailesi fazla gelenekçi ve siz bu insanlarla asla mutlu olamazsınız

X