- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.922
Şöyle unut. Ve aynı şehre kattiyen gitme.Bizim oralarda normal bu babam bi şey demiyor gerisi çok önemli değil dedim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şöyle unut. Ve aynı şehre kattiyen gitme.Bizim oralarda normal bu babam bi şey demiyor gerisi çok önemli değil dedim.
eşim kendi ailen gibi kılık kıyafette rahatlıkta özverilikte insanları bekleme ama sevildiğini de bil diyor
Haklısınız uymak zorunda değil tabii ki benim yaşantım da onlara uymak zorunda değil uydurmaya çalışmasınlar yeter ki ben bana uymalarını da beklemiyorum ses etmesinler hadlerini bilsinler ağacın kovuğundan inmediğimi ailem olduğunu her zaman kendi ailemi ön planda tutacağımı kabul etsinler yeter umarım benim de yersizdir teşekkür ederim
O aşırı farklı olduğunuz kültürde yetişen aile eşinizi yetiştirdi. Misal bir maruldan nane olmasını bekleyemezsiniz. Evet ikisi de yeşil ancak karakteristik özellikleri bulundukları familyalarına aittir.Kendisiyle değil ama ailesiyle muhteşem bir kültürel farklılık var.
Evlilik zorundalık değil birlikte yaşam yolunda yürümek. Bir işin içinde zorundalık varsa sizce ne kadar mutluluk barındırır?Ve ben bu farklılıklara gerçekten uymak zorunda mıyım ?
Ve sizde onun nasıl olduğunu bilerek kabul ettiniz.Çünkü böyle biri olduğumu biliyordu ve bu şekilde kabul etti.
O hakkı kendinde bulabilir, sorun o değil ki. O karıştı diye sesiniz çıkmadı ve kabul ettiyseniz geçmiş olsun, asıl o sıkıntı. Eşinin memleketine giderseniz bu evliliğin sonu yok gibi görünüyor, konuşmalarınızdan bunu anladım.Yani benim kayınpederim kendi ailemin düğününde giyeceğim kıyafete nasıl karışma hakkı bulabiliyor.
Şu cümlenin ne anlama geldiğini biliyorsunuz inşallah?kayınbabam biraz darlıyor benim mutlu olmam onları sevmeme bağlıymış
Bence ilişkinizde sevgi yok eşinizi tanımadan neden evlendiniz ki hem aynı olamazki aileler bir şehirde yaşasan bile o kadar farklı alışkanlıkları kültürleri vb olan insanlar var yani evlilikte mutlu değilseniz ayrılın o halde bebekte olmadanNiye böyle oluyor ? Bir senelik evliyim, severek evlendim. Eşim ortalamanın üstünde bir insan çok şükür. Evlenmeden önce hiç kaygım da yoktu. Ama bir sene içinde nerdeyse daha önce önem vermediğim ne varsa gözüme batıyor. Örneğin adamın diş macununu ortasından sıkmasına bile deliriyorum. Böyle değildim. İşi dolayısıyla aileme yakın bir yerdeyim burdan onun memleketine gideriz muhtemelen. Daha 3-4 sene var. Ama şimdiden gidince neler olabileceğini düşünüyorum. Kendisiyle değil ama ailesiyle muhteşem bir kültürel farklılık var. Bunları hiç sorgulamamıştım ne yazık ki evlenirken. Hep kendisine baktım. Kendisi de asgari ölçüde bunlara uymamı isteyecek kendimi de biliyorum uyamayacağım. Yaşam şekilleri, hayattan beklentileri, saygı anlayışları her şeyleri çok farklı.. ve eşim çok büyük bir şey olmadığı sürece ailesine ses çıkaramayacak. bunlardan mıdır bilmiyorum ama bir türlü benimseyemiyorum. Ve ben bu farklılıklara gerçekten uymak zorunda mıyım ? Çünkü böyle biri olduğumu biliyordu ve bu şekilde kabul etti. Kendi ailesini de sizden bi farkları yok şeklinde gösterdi insanlarla aynı olan tek yönümüz fizyolojik ihtiyaçlarımız sanırım. Bir şey söyleyince de ben ne bileyim senin bu derece olduğunu onları öyle kabul etmek zorundasın kötü niyetli olmadıklarını bil söylenilenlere de takılma çok o şekilde gördü onlar da diyor. Ne zaman konu açılsa takılma diyor ger seferinde de takılıyorum böyle olunca Sürekli annemi babamı görmek istiyorum oraya gidince rahatlıyorum kendi evime dönünce ruhum bunalıyor gibi.önceki hayatımı çok özlüyorum. Rahatlığımı, umursamazlığımı, kimseye hesap vermeyişimi. Bu evliliğime de yansıyor. Sizler nasıl yaptınız özellikle kültür çatışması yaşayanlar adapte olabildiniz mi ? Süreçte çok yıprandınız mı ? Neler yaptınız düşüncelerinizi merak ediyorum
Haklısınız uymak zorunda değil tabii ki benim yaşantım da onlara uymak zorunda değil uydurmaya çalışmasınlar yeter ki ben bana uymalarını da beklemiyorum ses etmesinler hadlerini bilsinler ağacın kovuğundan inmediğimi ailem olduğunu her zaman kendi ailemi ön planda tutacağımı kabul etsinler yeter umarım benim de yersizdir teşekkür ederim
+100000Onu sana yalan söylemeden önce düşünseydi keşke sen kendin bunları düşünüp göze alabiliyor musun karar verirdin. Sana tavsiyem sakın çocuk yapma.
Armut dibine düşer dediğiniz gibi de olabilir+100000
Konu sahibi onun için katlansın ama ben yalan söyledim sana demek yok. Az üstelesen çok zıtsın, şımarıksın vs. Şimdiden başlamış alttan alttan konu sahibini manipüle etmeye.
Konu sahibi eşin de ailesinin kopyası, önce bunun farkına var. Hemen memleket aşkına düşmüş, ailesi değişmez idare et, üstelesen sen şöyle, böylesin, bilmiyordum, etmiyordum...
Eşin hiç düşündüğün gibi biri değil, haberin olsun...
Ben bilmiyordum sonraki yazıları okumadıysanız sizden farklı değiller dedi ben de onu referans aldım bana ananı babanı unut dedikleri için de daha çok görmek istiyorum evet
O zaman bu evlilik bitmeliBen bilmiyordum sonraki yazıları okumadıysanız sizden farklı değiller dedi ben de onu referans aldım bana ananı babanı unut dedikleri için de daha çok görmek istiyorum evet
Evet aslında diş macununa falan kızdığınız yok. Kendisi sizin varlığınıza ve benliğinize saygı duymuyor; ailesine karşı bu kadar pasifse muhtemelen kendisine karşı bile yaptığı haksızlıklar var ama farkında değildir.. kendiniz olabildiğiniz evde mutlu olmanız da bu yüzden sanırım. Konuyu açsanız bana bir yerde patlarsınz gibi geliyorSeviyorum sevdiğime eminim ama takıldığım şeyler onun ailesinden gelince sanki o buna sebep oluyor gibi hissediyorum her şeyi batıyor
Ama bu da doğru değil ki adama göre. Böyle zıt olduğunu bilmiyordum falan demiş adam konu sahibine. Hatta kendi tabiriyle şımarıkmış konu sahibi...Çünkü böyle biri olduğumu biliyordu ve bu şekilde kabul etti yazmışsınız
Ya bu insanlar kendilerini ne zannediyorlar da geline ananı babanı unut diyorlar anlamıyorum.Ben bilmiyordum sonraki yazıları okumadıysanız sizden farklı değiller dedi ben de onu referans aldım bana ananı babanı unut dedikleri için de daha çok görmek istiyorum evet
Çocuk yaparsa bir de çocuk üzerinden müdahale ederler. Çocuk yapmazsa en azından kurtulur belki bir aşamada. Töre filan diye saçmalayıp boşanmaya da karşılar anladığım kadarıyla. Boşanmak dinde bile var. Haktır. Töre kim oluyor? Baskı ile büyümemiş insanlar aile evinde prenses gibi yetişiyor. Koca evinde eş ailesinden bu tarz yaklaşım kabul etmemeleri doğru ki zaten kabul etmesin. Kocası çok zorlar ise çocuk olmazsa daha kolay ayrılır. Çocukla ayrılmak çok zor oluyor.+100000
Konu sahibi onun için katlansın ama ben yalan söyledim sana demek yok. Az üstelesen çok zıtsın, şımarıksın vs. Şimdiden başlamış alttan alttan konu sahibini manipüle etmeye.
Konu sahibi eşin de ailesinin kopyası, önce bunun farkına var. Hemen memleket aşkına düşmüş, ailesi değişmez idare et, üstelesen sen şöyle, böylesin, bilmiyordum, etmiyordum...
Eşin hiç düşündüğün gibi biri değil, haberin olsun...
Ne yazık ki o çocuk yapılacak biliyormusunuz. 30 yaşında sanırım konu sahibi, kayın aile memleketine gitmeye 3, 4 yıl varmış. 2, 3 sene sonra zaten " evliliğim oturdu, mutluyum " diyip çocuk yaparlar. Tam da eşin memlekete hitme zamanına denk geliyor. O zaman kopacak fırtına asıl.Çocuk yaparsa bir de çocuk üzerinden müdahale ederler. Çocuk yapmazsa en azından kurtulur belki bir aşamada. Töre filan diye saçmalayıp boşanmaya da karşılar anladığım kadarıyla. Boşanmak dinde bile var. Haktır. Töre kim oluyor? Baskı ile büyümemiş insanlar aile evinde prenses gibi yetişiyor. Koca evinde eş ailesinden bu tarz yaklaşım kabul etmemeleri doğru ki zaten kabul etmesin. Kocası çok zorlar ise çocuk olmazsa daha kolay ayrılır. Çocukla ayrılmak çok zor oluyor.