• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilere soru;evlenirken alıp sonradan kullanmadığınız,nıye almşm dedıklerınız?

yatak örtüm yeni evliyken kulladım ama 3 yıldan beri torbasında duruyo..sabah yatağı yoplamaya fırsat olmuyo haftasonuda battaniyemi seriyorum yatağın üzerine..
bilmem kaç parça mutfak robotu...zaten blenderım mikserim var robot çok gereksiz...
20 cm küpürlü nevresim takımı,saten yorgan...

bende yazayım bari :))

bekarken görüpte dayanamadığım en çok şeyler nevresim takımları,battaniyelerim,süs eşyalarım ve gecelik takımlarım.....süs eşyalarım kalabalık ve temizliği zor olduğundan kaldırdım koca bi koli gelene veriyorum...

nevresim ve battaniyeler o kadar pahalı aldığıma pişmanım hiç gerek yokmuş çoğuna...

gecelik takımlarım o kadar çokki sayısını desem yuh dersiniz....ama bi sorun giyebiliyomuyum...malesef..başlarda bi kaçını giydim...6 ay içinde 10 kilo alınca artık istesemde giyemiyorum....

kahvaltı takımımı boşuna düşünüyorum..çünkü öyle başta heveslendiğim gibi her zaman çıkaramıyorum...
.

dantelleri başta çok gereksiz buluyodum..ama serdikten sonra indiresim gelmiyor...

iyiki vitrin ,konsol o tarz bişey almamışım..LCD ünitesi aldım..çok kullanışlı..kenarında küçük bir vitrinide var..

kesme takımlarıda boşuna..keşke almasaydım..gözüme fazlalık geliyor..hiçte kullanmadım...

verdiğin tavsiyeler çok işime yaradı sağol canım. bir çok konuda ortak düşünüyoruz. ben de bi dolu gecelik aldım hala da almak istiyorum :utangac:

kahvaltı takımı, kesme vitrinvs. ve çok pahalı nevresim almayacağım. bu konuda umarım iradeli çıkarım

yatak örtüm yeni evliyken kulladım ama 3 yıldan beri torbasında duruyo..sabah yatağı yoplamaya fırsat olmuyo haftasonuda battaniyemi seriyorum yatağın üzerine..
bilmem kaç parça mutfak robotu...zaten blenderım mikserim var robot çok gereksiz...
20 cm küpürlü nevresim takımı,saten yorgan...

bu yatak örtüsü meselesi beni en çok yoran konu. günlük kullanabileceğim sade bir örtü aldım ama gözüm dantelli tüllü olanlarda kaldı. hala alasım var .

pike takımım da var çok güzel 2 tane.

iki yatak örtüsü gereksiz masraf mı sizce?

bence 1 tane kullanışlı bi örtü yeterli canım.zaten devamlı kirlenecek birşey değil, nöbetleşe kullanayım desen..ebnim yatak örtüm yok,almıycam da.pike sermeyi düşünüyorum.

bende ozman bi hevesle almıştım taşlı cok şık bi yatak örtüsü ama şuan yüzüne bile bakmıyorum sadece 1 kez örttüm sonra kaldırdım

bence 1 tane kullanışlı bi örtü yeterli canım.zaten devamlı kirlenecek birşey değil, nöbetleşe kullanayım desen..ebnim yatak örtüm yok,almıycam da.pike sermeyi düşünüyorum.

çeyiz topicinde kızlar 2-3 tane almıştı ben de acaba bir güzel gelin yatak örtüsü bir de günlük mü alsam diye düşündüm. zaten bu elimdekine boncuk ve pul işleyeceğim. insan çeyiz hazırlarken çok açgözlü oluyor galiba -tatlicadiarzu-

bende ozman bi hevesle almıştım taşlı cok şık bi yatak örtüsü ama şuan yüzüne bile bakmıyorum sadece 1 kez örttüm sonra kaldırdım

evli bayanların çoğu (özellikle çalışanlar) yatak örtüsü düzeltmeye vakit olmadığı için pike- battaniye serdiklerini söylüyor. onlar da kaldırmış süslüleri.

ben de çalışıyorum. kahvaltıyı süper kahvaltı takımında sunamayacağım kesin olduğu için kahvaltı takımı almayacağım. yatak örtüsündeyse hala bembeyaz-taşlı-tüllü-dantelli örtüler cezbediyor beni

bu yatak örtüsü meselesi beni en çok yoran konu. günlük kullanabileceğim sade bir örtü aldım ama gözüm dantelli tüllü olanlarda kaldı. hala alasım var .

pike takımım da var çok güzel 2 tane.

iki yatak örtüsü gereksiz masraf mı sizce?

benimde bi tane var
arada bir 1-2 hafta kullanıp tekrar yerine koyuyorum
bazende misafir geliyor o zaman çıkarıyorum
pikeler ve yatak takımları harika artık desenler filan
bencede 2 tane gereksiz o parayla başka bir eksiğini giderebilirsin

kesinlikle o allı pullu yatak örtümüğ almazdım hem yıkarken aklına birsürü kuşku girio hemde hiiiiiiiççç kullanışlı diil.yanarım yanarımda o kadar para verdiğim yatak örtümü şimdi hiiç kullanmıorum ona yanarım keşke onun yerine 3-5 tane pike,uyku seti falan alsaydımm.bide o mutfak robotuu keşke onuda almasaydık...onun yerine ayrı ayrı mikserdi blendrdı alsaydımm

Uyku setim 3 taneydi gereksizmiş yer kaplıyor diğer yorganlarıda düşünürsek.
Yatak örtümü çok sevmiyorum sadece misafir geldiğinde kullanıyorum ama yinede 1 tane şart tabi olmazsada olmazdı.

Onun haricinde alıpda kullanmadığım pek bişey yok aslında yada şuan gardolabımı gaspettikleri için yazlık kıyafetlerimi sıkış pıkış yapmamdan dolayı yorganlara takmış durumda olduğumdan aklıma gelmiyor -tatlicadiarzu- Aklıma gelince dönüp tekrar yazarım kaydirigubbakcemile4

yatak örtüsü mutfak takımı şu 40 parça olanlar 5 parçalılar kullanışlı danteller -tatlicadiarzu-aklıma gelenler bunlar

ayy aynen yaa kim sercek hergün yatak örtüsü öyle...benim vardı 3 tane bide annemle dantelden ördük etti 4.atsan atılmıyo satsan satılmıyo...annemde söyleniyo HAAALAAA.ben evleneli 9 sene olmuş...9 kere beeeelki örtmüşümdür.şimdi ne güzel uyku setleri var.atıyorum bi tane tamam.bir tanesinide kesçem ortadan,2 çocuğum var karşılıklı bazalarına örterler.ben evlenirkende konsol gümüşlük modaydı.geçen ay attık heeeepsini,1 masa.koltuk takımı,bide duvarda tv.OOOH rahatlık varmış.fuzuuli yer kaplıyolarmış vallaa...:lepi:

kızlar ben kahvaltı takımını gereksiz buluyorum benim fikrim öyle. ve benden tavsiye; ufak tefek şeylere kadar çeyiz düzmeyin çünkü beyaz eşya vs.alırken yanında bi çok hediye veriyorlar. ben ütümü blendrımı fön makinesi ve hatırlayamicam bi çok şeyi beleşe getirmiştim benden sölemsin :)))

kızlar ben kahvaltı takımını gereksiz buluyorum benim fikrim öyle. ve benden tavsiye; ufak tefek şeylere kadar çeyiz düzmeyin çünkü beyaz eşya vs.alırken yanında bi çok hediye veriyorlar. ben ütümü blendrımı fön makinesi ve hatırlayamicam bi çok şeyi beleşe getirmiştim benden sölemsin :)))

doğru a.s hemen almamak lazım.evlendikten sonra alınmaz diye kaide yok bide hediye getiriliyo zaten bardak fincan takımı hele hiç alınmamalı zaten onlardan getiriliyo değilmi

aaa ben ne cok sey aldım yaa daha evlenmedim gerci düğünüm eylülde ama sizin yazdıklarınızı okuyunca boşamı aldım dedim ama hiçbirindende vazgecemiyorumki hepsinden herseyden alasım geliyor :D kaydirigubbakcemile3

şu kalın seramik renkli tabaklar varya, 6 taneden fazla almayın tavsiye etmem, bende sadece 6tane kalpli çerezlik var ondan pişman oldum sadece, bide günlük yemek tabağı ve bardak, kahve fincanı ve borcam almayın, düğünde o kadar çok geliyokiiii

şu kalın seramik renkli tabaklar varya, 6 taneden fazla almayın tavsiye etmem, bende sadece 6tane kalpli çerezlik var ondan pişman oldum sadece, bide günlük yemek tabağı ve bardak, kahve fincanı ve borcam almayın, düğünde o kadar çok geliyokiiii
arkadaşa katılmakla birlikte ben bir de fritözü çok gereksiz buluyorum salaklık edip almışım zamanında şimdi atsam atılmıyo satsam satılmıyo gereksiz yer kaplıyo

yazılmış zaten ben de kesinlikle katılıyorum ikinci takım tabak çok gereksiz
biri öylece duruyor
fazla fazla yorgan yastık da gereksiz

bakın ben size bişey anlatım:roflol:
sefgilimlen birgün arabadayız çeyisden konu açıldı valla dedim oyle salona geçip odayı kırletmek yok
yeni aldığım takımları kullanmak yok
çatal bıçak ayrı olacak
misafir odasınnıda kapısı kitlenecek:roflol:biz küçkken annem boyle yapardı dedim
salon dakı tv açılmayacak
bir misafirimiz gelırse açar kullanırız dedim:roflol:
oda hiç umrumda olmaz (çok ciddi bir ses tonuyla):roflol:
hepimiz bu dünyada misafiriz dedi kopmustuk:roflol:

:lepi:alkisalkisalkis:roflol:doğru söze ne hacet.

yatak örtüsünü orta bişey alın. her zaman olmasa da misafir gelince yayıyorum. çok fazla paraya gerek yok. sonra kristal takıma gerek yok. ben alamdım ve eksikliğini de hiç duymuyorum. salonuma da vitrinli tv ünitesi aldım bir de yemek masası. konsolmuş, gümüşlükmüş almadım.
ayrıca acele etmeyin. eviniz kiraysa önce ev tutulsun. tüm mobilya, halı, perde ve beyaz eşyalarımı ev tutulduktan sonra aldım. gezin, dolaşın fikir edinin ama almakta acele etmeyin derim. mesela mutfağım küçüktü o yüzden büyük fırın almadım. set üstü ocak aldım, bulaşık makinesinin üzerine koydum.

mini fırın olarak ne aldın canım.

Back
X