Evliler bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bu bence ortama gelecek olan misafirlerle alakalı bir olay.. Yani benim düğünüm (daha doğrusu kutlama gecem çünkü biz zaten başka bi ülkede evlenmiştik) tam istediğim gibi oldu mesela bence siz de öyle bişey istiyorsunuz. Bi kere tanıdık çağırmadık hem samimi olduğumuz insanlardı, ikincisi büyükler yoktu akrabalar dahil herkes gençti kuzenler falan, Üçüncüsü mekan çok geniş değildi ve ortalama 70-80 kişi civarındaydık ve herkes birbirine yakındı snobe bi mekan değildi. Müzikleri kendimiz seçtik dönemin popüler şarkılarından (yabancı ve eğlenceli ama dans etmelik değil). Ve son olarak Oturmalı masalar haricinde çokca bistro koydurduk dagınık şekilde.. Saat 7 den gece 12 ye kadar herkes çok eğlendi. Yemekten sonra bistrolarda toplanmalar başladı,mekanda herkes ayakta hoş sohbet halindeydi nerdeyse.. Biz eşimle herkesin yanına bazen beraber bazen ayrı gittik masalarda kaynattık fotolar çektirdik. Bi Fotoğraf alanı yapmıştık ama orayı nerdeyse hiç kullanmadık. Düğün fotolarımızın hepsi çok eğlenceli ve geneli habersiz çekilmiş çok keyifli fotolar olmuştu. Kimse düğünden erken ayrılmadı ve herkes çok keyif aldı. Ha bi de bi defter yaptırmıştık anı için. O defter masadan masaya dolaştı herkes çok güzel şeyler yazdı hala bazen açar okurum gerçekten güzel bi gece olmuştu.. İnşallah sizin de gönlünüzce olur :)

Çok güzel olmuş gerçekten inş bizimde böyle olur yorumunu için çok teşekkür ederim

Zaten playlisti siz belirliyorsunuz.Orkestraya bir müzik listesi veriyorsunuz onlar ona göre hareket ediyor konsepti söyleyin,oyun havalarından hoşlanmadığını ona göre çalsınlar istek gelirse de konseptin dışına çıkamayacaklarını söylesinler.Harmandali fln severseniz öyle ekipler kiralayabilirsiniz düğününüz için veya lirik dans artik ne seviyorsaniz

Teşekkürler

Tam anlattiginiz gibi bir duğunum oldu.

Aileler ozellikle esimin ailesi karsı cikti hic oynamadan halay cekmeden dugun olur mu diye ama direndik esimle.

Oncelikle güzel bir mekan tuttuk. terastayadı yuksek tavan direksiz ve guzel manzarali şık bir salondu. yemekliydi duğunum.

Bizim esimle iceri girmeden once kisa bir Kur an tilaveti oldu 10 dk idi kimseyi sıkmadan. sonra biz esimle iceri girdik volkanlar ve fon müzügi esliğinde. nikah masasina gittik nikah kıyıldı yine konfeti patlatildı guzel bir fon muzigi sonra pasta kesildi yine guzel bir fon muzigi volkan gösterisi takı toreni yapıldı.

takı toreninin sonuna dogru yemek servisi basladı ve bizim tuttugumuz tasavvuf muzigi ekibi tasavvus muzigi calmaya basladı. hem calan ekip hemde tasavvuf muzigi soyleyen solist yemek boyunca caldı ve söyledi. insanlar yemeklerini yerken tasavvuf müziği konseri dinlemis oldu ve herkes çok begendi. (solistin sesi cok güzeldi)

Kayinvalidem cok mutluydu herkes cok guzel oldu demis. bangir bangir oyun havalari başımız şisiyordu demiş.

Salon gorevlileriyle beraber tum fon muziklerini beraber sectik. hareketli guzel don muzikleriydi. Ayrica tuttugumuz grubun solistiyle konustum. ic bayici huzunlu tasavvuf muzikleri istemiyorum sonucta bu dugun daha coskulu tasavvuf muzikleri soylemesini istedim oylede yaptı.

Siz de tasavvuf muzigi yerine bir fasıl ekibi tutabilirsiniz. yemek boyunca yemege uygun fasıl konseri verilir. ekip guzel olunca oyun havalarindan bile daha zevk verir misafire.

yani nikah, yemek ve konser güzel olur oyun olmayacaksa.

Ben öyle dediğiniz gibi bir şey yaptım. Klasik müzik ve akşam yemeği şeklinde oldu. Nikah kıyıldı. Eşimle dans ettik. Pasta kestik. Daha sonra misafirler bizi tebrik edip takılarını kutuya bırakırken diğerleri de masalarında yemeklerini yedi. Anne babalarımız masaları gezip misafirlerle sohbet etti.

Küçük bi alanda da kokteyl masaları vardı. Daha çok gençler için. Onlar da atıştırmalıklarla oyalandılar.

Nikah + yemek gibi oldu yani. Geçen yaz sonu pandeminin nispeten hafiflediği dönemdeydi.

Bende bu tarz istiyorum buna yakın :)
Gayet güzel bende bu şekilde istiyorum :)

Bende bu tarz istiyorum buna yakın :)

Gayet güzel bende bu şekilde istiyorum :)

buyukler karsi cikacaktir direnin. muhakkak muzikleri siz belirleyin. erik dali ankaranin bagları olmasin. salonda muzikle ilgili olan gorevlilerle muhakkak konusun. oyun havası olmasin ama dugune de uygun olsun. yoksa tutup arabesk calarlar muzik secimini onlara birakmayın. Caz olur pop olur fasıl olur calma listesini siz olusturun (örnegin sezen aksunun hareketli sarkilari). yemek boyunca muzik susmayacak diye tembihleyin. orkestrasi ses sistemi guzel bir salon ise dediklerinizi yapacaklardir inanin insanlar angaranin baglarindan daha cok eglenir.

Düğunun birinde saksofonlu baterili bir orkestra vardı bayan bir de solisti vardı. sezen aksudan babane banane beni al ı caldılar ve bunun gibi sarkılar cok guzeldi mesala hem coskulu hem oyun havası değildi. örnek olsun bu size.

Bence de çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Herkes düğününün sıralamasını ne kadar da net hatırlıyormuş maşallah
Ben kaç dakikadır bakıyorum ekrana önce nikah mıydı yoksa dans mıydı diye

Sıralamasını hatırlamıyorum kesinlikle
Bizimki de oyunsuz oldu ve bence çok da güzeldi
Nikah vardı, ilk dans, pasta kesme, takı, bi kere daha dans, sonra resim çekme filan bitti bizimki
Deniz manzaralı otel bahçesinde olmuştu
Zaten geç giriliyor, aralarsa odaya gidiliyor filan öyle öyle geçiyor zaman
İnsanlar sohbet ediyor büyük kısmında
Bi de arkada canlı müzik vardı sakin tarzda

Bende düğün sevmem ama burdaki bazı yorumlarda çok ilginç yok oynamak çok iğrenç bilmem ne gibi yorumlar da bana göre iğrenç sonuçta halayın çiftetellinin olduğu anadoluda yaşıyoruz burda ortalama olarak hepimiz aynı kültürden geliyoruz bu bihter ziyagil vari yorumları bende çok kasıntı buluyorum ha gerçekten aile çevre olarak klasik anadolu kültüründen gelmiyorsa kişi tabi ki bu tarz düğün istemesi normal ama bu kadarda yok kötü yok iğrenç tarzı yorumların kendisi iğrenç.

Aslında önemli olan çevreniz.Bizim akrabalara eşimin de dahil,dediğiniz gibi bir düğün yapsaydık sıkıntıdan çatlarlar hatta gider dışardan davulcu tutup çalar oynarlardı.
Geleneksel düğün yaptık ama kendi arkadaş çevremizle geceye başka yerde devam ettik.Esas eğlenceli kısım bizim için orasıydı.
Demem o ki gelecek insanlar aslında önemli.Ben bizim aşırı geleneksel teyzeleri,halaları,amcaları düşünemedim bi
Bu arada pandemiden dolayı kuzenim şöyle yaptı.Nikah salonunda oldu ama çok büyük terası falan olan bir salon.Kemancı çağırdılar.Keman eşliğinde dans ettiler.Sonra nikah ve takı töreni olup bitti.Yani geliştirilebilir bu durum pandemiden sonra.

Ama maalesef bizde düğün akrabalar için yapılıyor.En iyi ihtimalle anne baba için.Ben çok direttim istemiyorum,sade bir şey olsun.Ona harcanacak parayla başka bir şey yapmak istiyorum falan diye.Ama başta kendi annem karşı çıktı.Sonra kendimi kırmızı kuşakla,davul zurna eşliğinde salona girerken buldum

Ben çok fazla öyle yorum göremedim açıkçası siz hangisinden bahsediyorsunuz kültür ayrı hayaller beğeniler ayrı hepimiz Anadolu kültüründen geliyoruz diye illa oyun havalı halaylı düğün yapmak zorunda değiliz ki herkesin kendi tercih zevki ben o tarz yapanlara iğrenç demem benim gibi düşünenlere de kimse kasıntı özenti diyemez herkesin kendi hayali herkes birbirine saygı duymak zorunda herkes beğeni ve isteğine göre yapar kendi düğününü

zamanı zenginleştirmenin yolu canlı müzik iyi bir solist + yemek vermek. yemek yerken sıkılan insan daha görmedim

Ben katılıyorum. Eğlence yoksa mutlaka yemek olmalı yoksa zaman geçmez. Kokteyl tarzı düğünler çabuk bitiyor ve iyi değil bence, aperatif tarzı yiyecekler çok çabuk bitiyor sonra da düğün bitiyor zaten.

bu arada ben klasik türk düğünü yaptım hatta daha çok oynayabilmek için biz takı kısmını sandık usulü yaptık zaman kaybetmeyelim diye inanılmaz eğlendik hala düğünüm konuşulur ne düğün olmuştu diye ben ve eşim eğlenmeyi çok seviyoruz hatta saat 10 dan sonra dj gelmişti tadını doya doya çıkardık 2 düğünümüz oldu yine olsa yine aynı şekilde yapardım :) tamamen kişilik meselesi aslında eğlenmeyi sevmiyorsanız yemekli düğün fonda bi canlı müzik en makulu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…