- 7 Ocak 2016
- 10.292
- 49.604
-
- Konu Sahibi legendary1
Bir fikrim var ama söylemicem, bekarım, evde kaldım, ötekileştirildim, alınganım
ay bi sey sorucam kp davulu getirince sen ne yaptin
benim sevgilimin sulalesinde de biraz var bu, babasi degil ama amcalari falan bu potansiyelde. benim dugunume davul gelse herhalde dugun kalabaligi hic dagilmadan bir de sevgilimin cenazesini kaldiririz shsksjsksjskshsj hic sakin kalamam ya babamla birbirimize teselli veririz
aynen, düğün görmüş olmak yeterliBen de bekarım ama bolca düğüene gittiğim için fikir beyan ettim işte
Evet ben de hiç sevmem düğünleri gayet güzel yapmışsınız tebrik ederim bundan sonra da hep mutlu olun inşallahBenimkisi özel bir salonda nikahtı.
Biz nikaha çıkmadan evvel fotoğraflarımızla slayt gösterisi yapıldı.
Sonra nikah merasimi.
Sonra dans ettik bizim seçtiğimiz bir parça ile.
Danstan sonra bir salona ilerledik konuklar da peşimizden...
Kokteyl masaları ve mini ikramlıklar olan bir salon.
Biz de orda bir yerde durduk. Bize takı taktılar
Takı takılırken millet birbiri ile sohbette idi, kimisi takı sırasında, kimisi kamera çekimlerine bizim hakkımızda iyi dileklerde bulunuyor, kimisi bizim için hazırlanan anı defterine iyi dileklerini yazıyordu.
O salonda da mini ekranlarda bizim fotoğraflarımız dönüyordu.
Ufak detaylar ama ben sevdim.
Böyle böyle 2 2 buçuk saat doldu.
Bence yeterli idi.
Çünkü ben de düğünleri sevmem.
Ama kına gecem oldu. Aynen öyle göbek atmalı
Ama nikahım güzeldi. Hala pişman değilim 10 yıllık evliyim.
Basit belki ama ben memnun kaldım.
Bir nikah daha ne kadar uzardı ki zaten.
İşte ben kendi ailemi ikna ederim de karşı tarafın ailesi nasıl düşünüyor tam daha bilmiyorum çünkü aramızda öyle ciddi ciddi Hazırlık konuşması yapılmadı zaten nişanlı bile değilim henüz Akrabalar umrumda değil ama tabii ki eş olacak kişinin ailesi önemli düşüncesiama bu yorumu şimdi gördüm
bizim ailelerde öyle bir potansiyel yoktu ama kp yine de oğlan babası olarak davul zurna ayarlamış
sonuçta siz oynamak zorunda değilsiniz ki
onlar oynayabilir
bir de mekanı iyi tembihlemek gerekebilir
iki üç kişi sıkıldık sizde oyun havası yok mu diye giderse yahut gelinin veya damadın anne babası giderse koyuverirler müziği
bizim mekan benim müşterimdi sadece gözüne bakarak müziği kapattırabiliyordum
benim ailem şehir dışından gelmişti, karışmadılar, onlar önceden ne konuşuldu biz bilmeyiz, ne dendi ise o havasında idilerdi, kv kp bu tarz oraya müdahale edecek nitelikte değildi bu nedenle oynama modu açılmadı
zaten misafirler de sohbete dalınca kimsede ayy oynasak modu açılmadı
lakin en büyük sorun herkes 2 içecek diye düşünmüş istememiş, oysa sınırsızdı ve zaten kokteyl diye anlaştığımız için ortada olacaktı hepsi ama masaya servis olunca az içilmiş, adamlar kara geçti
Ya asla amacım öyle değil sadece onlar daha deneyimlidir diye düşünmüştüm lütfen söyleyin sizde çok üzülürümBir fikrim var ama söylemicem, bekarım, evde kaldım, ötekileştirildim, alınganım
Evet haklısınız benim için akrabalar önemli değil ama eş adayının ailesi ve kendi ailem önemli artık ortak bir karara varılır sanırım teşeklür ederim yorumunuz için :)işte düğünü gelin damata bırakmıyorlar
ne biçim düğün o
gittik aç kaldık
gittik bir göbek bile atamadık vs vs konuşan çok olacak bri çevre varsa biraz farklılaşabilir konsept
bir de bir yerin yerlisi iseniz de oraya uymak gerekir
yani ben Bursa da evlendim ama benim ailem de eşimin ailesi de buralı değil
eşimin ailesi Bursa da oturuyor ama akraba vs yok, memur işte
bu nedenle daha kolay idare edebildik
İstanbul da eşimin kuzeninin düğününe lüks bir yerde yemekli düğündü ama bol bol da oynadı oynayanlar, kitle uygundu buna
yine görümcemin kuru pastalı içecekli açık hava düğününün tek amacı insanlar oynasın da "düğün yapıldı" desinler idi
yani gelin damat için değil de o mahalle komşuları için yapıldı düğün
bu nedenle şimdiden çok fazla öyle mi böyle mi demeyin
o zaman gelince en uygun şekilde halledin gitsin
şimdiden mutluluklar
Haklısınız aslında ama işte o oyun havası çaldığında gelin damat olarak biz de kenarda dikilecek miyiz mesela o da bir tuhaf karşılanır gibi geliyor daha çok da hani bunlar oynamayı bilmiyor falan diye söylentilere yol açacak o yüzden hiç olmasını istemiyorumYani düğünler gelin ve damat göre ayarlanıyor başa dans müziği 2 3 tane oyun havası geri kalan sizin sevdikleriniz ne oldu herkesin gönlü olmuş oldu
muhteşem bu fikre bayıldım çok teşekkür ederimBen de oynamayı sevmiyorum. Ailelerin zoruyla oynadıkAklıma birkaç şey geliyor.
Eşinizle vals dersi alabiliriniz. İkiniz dans edersiniz. Sesi güzel olan bir arkadaşınız varsa o birkaç şarkı söyleyebilir. Alkış falan derken zaman geçer. Bizim arkadaşlarımızın müzik grubu vardı mesela çaldılar.
Hayırlısı artık elden geldiğince gerçekleştirmeye çalışırız imkan dahilinde olmayana da yapacak bir şey yokBu söylediğiniz bana pek gerçekleşebilecek bir şey gelmedi, tabi aile yapınızı bilemem. Tamam siz oynamayı sevmiyorsunuz ama ya gelen misafirler? Zaten düğüne gelen kitle genelde sizin değil annen babanız için geliyor, onların da yaş ortalaması belli. Kös kös oturup müzik caz mi dinleyecekler? Gelen kitle buna uygun mu asıl sorulması gereken soru bu.
Bir arkadaşım kır düğünü yaptı Şilede aynen sizin gibi ben oynamayı sevmem diyerek müzik listesini kendisi hazırladı. Çalan en hareketli şarkı MFÖ-Ali Desidero o kadar söyleyeyim siz anlayın. Kerelerce insanlar müzik ekibinin yanına gitti. Düğünün yarısında yanımdaki insanlarla sallana sallana sohbet ettim. Düğün değil arkadaşlarımla akşam yemeğine gelmiştim sanki. Sonra gelin pes etti sanırım Ankara’nın bağları çalmaya başladı, insanların piste koşuşunu görmeliydiniz
Yani bizim için iyiydi. Zaten sürekli bir fotoğraf çekinme faslı oldu. Genel olarak iyiydi yani. 2n3 saat sürdüMemnun kaldınız mı ne kadar sürdü
Haklısınız aslında ama işte o oyun havası çaldığında gelin damat olarak biz de kenarda dikilecek miyiz mesela o da bir tuhaf karşılanır gibi geliyor daha çok da hani bunlar oynamayı bilmiyor falan diye söylentilere yol açacak o yüzden hiç olmasını istemiyorum
Düğünler de gözler damat ve gelinde oluyo o kalabalığın içinde kolunu 2 havaya kaldırıp dönsen tamam zatrnHaklısınız aslında ama işte o oyun havası çaldığında gelin damat olarak biz de kenarda dikilecek miyiz mesela o da bir tuhaf karşılanır gibi geliyor daha çok da hani bunlar oynamayı bilmiyor falan diye söylentilere yol açacak o yüzden hiç olmasını istemiyorum
Yok kız işin dalgasındayım, bir eksiğim yok benim, keyfim yerinde şükür.Ya asla amacım öyle değil sadece onlar daha deneyimlidir diye düşünmüştüm lütfen söyleyin sizde çok üzülürümAslında başlığı değiştirmeye çalıştım ama olmadı