- 30 Ağustos 2018
- 977
- 2.286
-
- Konu Sahibi legendary1
Bu mesaji nickimi kapatıp göstereyim onaAman efendim EstağfirullahEşiniz çok şanslı siz gibi tatlı bi hanımefendi ile evli olduğu için
Gerçekten bu kadar kültür robotu olmayı nasıl başarıyorsunuz anlıyorum ama anlam veremiyorum. Konu sahibi zaten ben böyle bir şey yapmak istiyorum gelenler de sıkılmasın nasıl eğlendirebilirim, programı nasıl yapabilirim diye sormuş. Kendi tarzı olmayan bir eğlence ile en özel gününü sırf gelip de her şeyden şikayet etsinler diye düğünden çıktıktan 10 dk sonra unutacak insanlar için mi mahvetsin?
Başkası için yaşamaktan ve en önemlisi bunu doğru görmekten ne zaman vazgeçeceğiz çok merak ediyorum. Maalesef benim karşımda sizin gibi anlayışsız ve başkaları ne der diye yaşayan insanlar vardı ve onların taş kafaları yüzünden içimden geldiği gibi yapamadım o tarafta yapılan düğünü (aslında o da benim düğünüm ama karşımda bunu anlayacak seviyede akıllı insanlar yoktu maalesef). Bir de üstüne üstlük yok yere problemler çıkardılar. Kendim mutlu olmaya odaklı bir insan olduğum için etkilenmedim o gün onların yaptıklarından ama evleneli 9 ay oldu hala öfkem dinmedi. Ömrüm boyunca da en güzel günümü içimden geldiği gibi yaşamama izin vermedikleri için affetmeyeceğim.
Bırakın insanlar istediği gibi yaşasın. Siz de onları mutluluğuna ortak olmayı öğrenin. Benim düğünüme gelip de kusur arayacak surat asacak olan gelmesin. Kendi düğünümden önce bunu demiştim hala diyorum. Biz mutluyuz ve mutluluğumuzu paylaşıyoruz, bizimle birlikte mutlu olmak isteyen buyursun gelsin.
Taş kafalılar gelmese daha iyi olur.
Haddimi aştığımı ve saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Üslubumun rezil olduğunu hiç düşünmüyorum.Öncelikle haddinizi bileceksiniz yorum yazarken ve laflarınıza dikkat edeceksiniz. Allah mutluluğunuzu daim etsin ama bana ne sizin düğününüzün nasıl olduğundan? Ben konu sahibinin şahsına yorum yazmışım siz saygısız kelimelerinizle bana kendinizi anlatmışsınız. Şu rezil üsluptan sonra kendimi anlatma zahmetinize girmeyeceğim, anlayacağınızı düşünmüyorum. Okuduğunuzu zaten işinize geldiği gibi anlamışsınız. Mutlu olmaya odaklı bir insan 9 aydır bunu aşamamış olamaz yalnız. Gidin öfkenizi düğününüzü mahveden akrabalarınıza kusun becerebilirseniz, hiç alakasız bana değil.
Haddimi aştığımı ve saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Üslubumun rezil olduğunu hiç düşünmüyorum.
Bir başkasına gelip "sen düğün yapma" diyecek kadar hadsiz olan sizsiniz.
Ben bana yapılanı herkesin burnundan fitil fitil getirdim hiç merak etmeyin :)
Sadece sizin gibi kendi bildiği doğruda diretenlerin insanların hayatında nasıl yaralar açtığını anlatmak için kendi örneğini verdim. Siz o kadar kapalısınız ki bunu göremeyecek kadar gözünüz kör, banane senden diyorsunuz. Taş kafa sizin gibiler için hakaret değil, sıfat. Çünkü kafanız taş gibi sert ve kendinizden başkasına kapalı.
Taş kafa lafını sizin için kullanmamıştım üzerinize alınmışsınız. Algınız benim problemim değil.‘Taş kafalı’ sizin için çok normal gündelik bir kelime olabilir ama benim için değil. Hele ki beni hiç tanımayan bir insan kullandığında gayet saygısız, seviyesiz, hadsiz bir kelime.
Bence siz hiç düğün zahmetine girmeyin yazmışım. Bence sen düğün yapma yazmamışım. İki cümlenin farkını anlama yetiniz olmaması beni şaşırtmadı gerçi.
Bu çirkeflikle yapmışsınızdır evet beklerim sizden.
Kendi doğrularımda diretmedim, öneride bulundum. Eğer bir organizasyon yapılıyorsa gelecek kişileri de düşünmek ve buna göre bir orta yol bulmak herkesin yapması gereken. Bu düğün, akşam yemeği, Doğum günü farketmeksizin böyle. Bir nezaket bir görgüdür bu sizde olmadığı için anlamamanız normal.
Ben taş kafalı kelimesini ne anlamda kullandığınızı anlayabiliyorum, laf çevirmeye lüzum yok. Çirkefte bir sıfat ve size çok yakışıyor.
Ayrıca bu kadar dert edindiyseniz kendinize bir konu alabilirsiniz. Başkasının konusunu sabote etmeye etmeye veya avukatlığını yapmanıza gerek yok.
Banlanmayı göze alarak yazıyorum akrabalarınız size her ne yaptıysa o gün eminim hak etmişsinizdir. Çokta güzel yapmışlar ellerine sağlık
Taş kafa lafını sizin için kullanmamıştım üzerinize alınmışsınız. Algınız benim problemim değil.
Dahi anlamındaki -de'leri ayrı yazamayan birinin bana Türkçe ve anlayış dersi vermesi de güzel oldu. Teşekkürler
Çirkef kirli su demektir. Farsi bir kelimedir. Karşısında özgüvenli birini gören ezikler de kullanır, problem değil. Ben hak etmediğimi biliyorum. Sizin lafınızla çirkef olacak değilim.
Kendi tecrübemle ilgili konu açmama gerek olmadı çünkü ben meselemi hallettim. Şimdi başkası aynı şeyi yaşamasın istiyorum. Mutlu olsun istiyorum. Konusunu sabote ettiğimi de düşünmüyorum. Sizlerin zehirli dillerinden korumaya çalıştım onu. O kadar kalabalıksınız ki. Birinin de gönlünden geçeni yapmak isteyene destek olması gerekiyor.
Ben de sadece kendini düşünsün demedim, o da öyle düşünmüyor zaten. Sadece gönlünce yapmak istiyor. Ama siz içinizden geleni yapmanın başkasını düşünmemek olduğunu sanıyorsunuz. Böyle kodlanmış sizin için ne yazık ki. Size kızmıyorum, üzülüyorum.
Merak etmeyin şikayet etmem, banlanmazsınız. Onlar karşılarında mutlu ve özgüvenli bir çift görünce fesatlıktan ve eziklikten ne yapacaklarını şaşırdılar. Aynı şimdi sizin yaptığınız gibi. Ben de onları daha da çatlattım sonra da bir güzel rezil ettim. Suratıma sırıtarak bakmaktan başka bir şey yapamadılar rezil olurkenen son birini titreyerek salondan çıkarıyorlarmış. Yerleri tekmelemiş, sinir krizi geçirmiş, ben görmedim eğleniyordum o sırada ha yaptığım tek şey de kendilerini yok saymaktı. Sandığınız gibi çirkef değilim sadece sınırları ve özgüveni olan bir insanım, bu da ezikleri çok rahatsız ediyor.
Siz kültür robotu olmaya, başkalarını mutlu etmeye çalışarak hayatınızı harcamaya devam edin. Kimseyle sorun yaşamazsınız, akrabalarınız da sizi çok sever. Çevrenizde mutlu ve kendi gibi, içinden geldiği yaşayanları gördükçe saldırmaya devam edersiniz.
Ben mutlu olarak sizin gibilere en güzel dersi vermeye devam edeceğim. Sizlerin arasında mutlu olabilmek için mücadele vermemiz gerekiyor ama olsun, anlamlı bir hayatım var.
Selametle.
Çok eziksiniz.Bizzat bana ‘Taş kafa sizin gibiler için hakaret değil’ yazmışsınız ama benim için kullanmamışsınızÇok inandırıcı gerçekten.
Evet bir yerde yazım hatası yapmışım ama sizin leş üslubunuzun yanında bunu bulup bana karşı kullanmaya çalışmanız, bir yerlerden vurmak için harcadığınız çaba gerçekten acınası.
Çirkef bulaşkan demektir, sıfattır yani. Aynı bana bulaşan siz gibi.
Bu manas destanını okuyarak değerli vaktimi daha fazla size harcamak istemiyorum. O yüzden bir yere kadar okudum sonrasını okumadım. Belli ki akrabalarla ettiğiniz kavgalar yetmemiş biraz da burda olay çıkartıp stres atmak niyetindesiniz. Alet olamayacağım başka önemli işlerim var.
Pardon benim düğünüm ???? Niye elalemin eğlenmesini kendi eğlenmemden üstün tutayım ya size mantıklı gelen bu mu Allah aşkınaKonukların ne düşüneceğini, sıkılıp-sıkılmayacağını, eğlenip-eğlenmeyeceğini düşünmüyorsunuz zaten. Tamamen kendi beğeni ve zevkinize odaklanmışsınız
eeee yani var bende mi öyle yapmak zorundayım herkesin alıştığı gibi mi yapmak zorundayımÖzenti konusuna gelince, alıştığımız bir düğün sistemi var değil mi? Beğenirsiniz beğenmezseniz ama var.
evet ailelerimiz görüş bildirir ama bize saygı duyar çok şükür siz gibi esas katı fikirli değiller zaten eş adayım da ben gibi istiyorhem kendi aileniz hem eş ailesi bu konuda illa ki görüş bildireceklerdir.
Komik olmayın benim düğünüm hakkımda tavsiyeden çok yargılama peşindesiniz gayrette kendi kafanızdaki doğruları direttiniz ben kimseden böyle düğün yapılır mı fikir istemedim klasik düğünlere göre çok az sürerse eksiği tamamlayacak fikirler istedim ki çoğu arkadaş da çok güzel önerilerde bulundu o benim düğünüm benim mutluluğum zevkim önemli ben kimseye hakaret etmiyorum bişey etmiyorum sanki insanları kötü hissettirecek bir ortam yaratıyormuşum gibi muamele yapıyorsunuz klasik düğün düğün herkes aynı mı olmak zorunda ya lütfen haddinizi bilin öneri istedim ben izin değil sizi alakadar etmiyorKendi doğrularımda diretmedim, öneride bulundum. Eğer bir organizasyon yapılıyorsa gelecek kişileri de düşünmek ve buna göre bir orta yol bulmak herkesin yapması gereken.
Çok saygısızsınız.Banlanmayı göze alarak yazıyorum akrabalarınız size her ne yaptıysa o gün eminim hak etmişsinizdir. Çokta güzel yapmışlar ellerine sağlık
Ya canım benim konumda ban yemişsin şimdi okudum hepsini İnan ki sinirlerim bozuldu ve çok üzüldüm gerçekten yazdığın değerli şeyler için çok teşekkür ederim gerçekten samimiyetin en başından beri içime aktı resmen inşallah bir an önce dönde senin gibi aydın fikirli özgüvenli biriyle arkadaş olurumŞimdi başkası aynı şeyi yaşamasın istiyorum. Mutlu olsun istiyorum. Konusunu sabote ettiğimi de düşünmüyorum. Sizlerin zehirli dillerinden korumaya çalıştım onu. O kadar kalabalıksınız ki. Birinin de gönlünden geçeni yapmak isteyene destek olması gerekiyor.
Ben de sadece kendini düşünsün demedim, o da öyle düşünmüyor zaten. Sadece gönlünce yapmak istiyor. Ama siz içinizden geleni yapmanın başkasını düşünmemek olduğunu sanıyorsunuz. Böyle kodlanmış sizin için ne yazık ki. Size kızmıyorum, üzülüyorum.
Tekrar teşekkür ederim valla kimse umrum değil tekrar söylüyorum benim günüm ya benim gecem insanlar göbek atmasa ölüyor mu anlamış değilim gören duyan da sanki Türk der gelenek görenekleri yerle bir eden saygısızlık eden bişey planladım sanacak alt tarafı göbek atma halay istemedim ne olay oldu anlamış değilim ya insanlar o kadar hırslı ki sataşacak yer arıyorlar kendi hayatlarında kendi özel günlerinde bile hiç bişeye müdahil olamadıkları için başkaları da aynı olsun diye can atıyorlarBu mesaji nickimi kapatıp göstereyim ona
Kendi de farkında ama teyid iyidir
Can sıkan yorumlara hiç aldırma olur mu? Senin günün, içinden geleni yap. Kararının arkasında da sımsıkı dur. Herkesi çok güzel olacağına ikna et. Dedigim gibi sen mutlu olunca seni sevenler de mutlu olacak seninle birlikte. Diğerlerini zaten hiç memnun edemezsin.
Ben düğünümü yurtdışındayken organize ettim. 1 hafta önce geldim balayından sonra döndüm zaten. O yüzden kontrolü sağlayamadım bazı konularda. Ailem de sorun çıkmasın diye taş kafaların üzerine gitmedi. Eşim laf anlatamadı. O kadar pişmanım ki anlatamam. Çok kavga ettim ama işe yaramadı. Keşke daha çok etseymişim. Içimden yarası gitmiyor. Sırf bu yüzden bazen keşke evlenmeseydim diyorum. Mesele insanların kafa yapısı ve bu yapı çok çirkin. Düğünün için böyle baskı yapan hayatının her alanında yapmaya devam ediyor. Düğün isteğine saygısı olmayanın hiçbir fikrine saygısı olmuyor. Evlenirken bunları aklında tut olur mu?
Her şey gönlünce olsun :)
Sizi ilgilendirmiyor size sormayacağım zahmete girip girmeyeceğimi ne hadle bu yorumu yapabiliyorsunuz ağzım açık kaldı gerçektenKonu sahibi bence siz gerçekten düğün zahmetine girmeyin
Ufak ikramliklar esliginde belki hafif bir muzik arka planda eski ama fotolarinizdan olusan bir slayt olabilir.Merhaba güzel kadınlar. Benimki öncelikle büyük bi dert değil, ama deneyimli kadınlardan bilgi sahibi almak istedim. Ben düğün organizasyonunda oynamalı, göbek atmalı bi ortam sevmiyorum. Zarif, sade ama şık törenleri seviyorum. Merak ettiğim şu bunu düğün teması altında nasıl gerçekleştiririm? Sadece nikah değilde zamanı zenginleştirecek ne yapabilirim? Sadece nikah salonunda, nikah ile de evlenmek istemiyorum, ama ihtişamlı çok büyük düğünle de değil umarım anlatabildim. Özellikle göbek atmalı, oynamalı şeyleri hiç sevmiyorum kendim de oynayamam erkek arkadaşım da.Oynamayı sevmediğim ve bilmediğim için de (öğrenmek de istemiyorum) gerilmek, zorla mutlu pozları atmak hiç istemiyorum. Arkası Denizli nikahın kıyıldığı kır konsepti mekanları çok seviyorum , fakat oynama olmuyorsa o boşluk nasıl dolacak ? Nikah kısa bişey yemek ile mi takviye ediliyor acaba yardımcı olabilir misiniz
Not: Düğünü şu sıralar değil pandemi geçince ortalık sakinleşince istiyorum
Pardon benim düğünüm ???? Niye elalemin eğlenmesini kendi eğlenmemden üstün tutayım ya size mantıklı gelen bu mu Allah aşkına
eeee yani var bende mi öyle yapmak zorundayım herkesin alıştığı gibi mi yapmak zorundayım
evet ailelerimiz görüş bildirir ama bize saygı duyar çok şükür siz gibi esas katı fikirli değiller zaten eş adayım da ben gibi istiyor
Saygıyı bozmayı kendinizden biliyorsunuz herhalde banınız açılmış sevindim boşa ban yenmiyor ya hani . Ayrıca sizin yazmadığınız hiç bişeyi alıntılanmadım neyse başka yoruma gerek yok saygılı yorumlar yapalım lütfen yorum yapmak var yorum yapmak var düğün zahmetine girmeyin demekle saygı sınırını aşan siz oldunuz ben değil iyi akşamlarBir sürü mesajımı alıntılamışsınız size yazmadığım. Şahsınıza yazdığım tek mesaj bu olduğu için sadece buna cevap veriyorum.
Öncelikle elalemin eğlenmesini kendi eğlenmenizden üstün tutun demedim. İlla birini birinden üstün tutmanıza gerek yok. Siz kendi beğeninizi, isteğinizi gelecek konukların üstünde tutup geleceklerin ne düşündüğü umrum değil yazmışsınız ya hani ona ithafen söyledim. Orta yol bulabilirsiniz. Sadece misafiri düşünmekte sadece kendini düşünmekte aynı oranda yanlış bana göre
Her şeyi nasıl bu kadar istediğini gibi anlayabiliyorsunuz? Herkesin yaptığı gibi yapmak mecburiyetiniz yok elbette sadece şu çok sinirlendiğiniz özenti kelimesinin ne anlamda kullanıldığını açıklamak için yazdım.
Siz daha önce bir üyeye daha yaptığınız gibi cümleleri cımbızlamışsınız bu da haliyle anlam bütünlüğünü bozmuş. Uzun uzun açıklama yapmak durumunda kalıyorum o zaman ama inanın vaktim yok.
Bu sitede yıllardır varım. İstediği cevap gelmeyince yükselen, benzer görüşlere ayrıcalıklı davranan, buranın bir forum sitesi olduğunu ve saygı sınırını aşmadan her yorumun gelebileceğini unutan üyelere alışkınım, yorumlarınıza şaşırmıyorum o yüzden.
Size zıt her mesajı terslediğinize göre acaba bu konuda katı fikirli siz olabilir misiniz? Bunu sorgulamanızı öneririm. Şimdiden mutluluklar, bu konuda yeterince konuştum artık enerjim kalmadı, iyi forumlar
Saygıyı bozmayı kendinizden biliyorsunuz herhalde banınız açılmış sevindim boşa ban yenmiyor ya hani . Ayrıca sizin yazmadığınız hiç bişeyi alıntılanmadım neyse başka yoruma gerek yok saygılı yorumlar yapalım lütfen yorum yapmak var yorum yapmak var düğün zahmetine girmeyin demekle saygı sınırını aşan siz oldunuz ben değil iyi akşamlar
Klasik düğün orkestrası yerine slow parçalar çalacak bir ekip tut ,kemancısı vs olan senfoni orkestrası tarzında ayarla hem boş geçmemiş olur hem de uzun sürmez. Klas bir düğün olur .Merhaba güzel kadınlar. Benimki öncelikle büyük bi dert değil, ama deneyimli kadınlardan bilgi sahibi almak istedim. Ben düğün organizasyonunda oynamalı, göbek atmalı bi ortam sevmiyorum. Zarif, sade ama şık törenleri seviyorum. Merak ettiğim şu bunu düğün teması altında nasıl gerçekleştiririm? Sadece nikah değilde zamanı zenginleştirecek ne yapabilirim? Sadece nikah salonunda, nikah ile de evlenmek istemiyorum, ama ihtişamlı çok büyük düğünle de değil umarım anlatabildim. Özellikle göbek atmalı, oynamalı şeyleri hiç sevmiyorum kendim de oynayamam erkek arkadaşım da.Oynamayı sevmediğim ve bilmediğim için de (öğrenmek de istemiyorum) gerilmek, zorla mutlu pozları atmak hiç istemiyorum. Arkası Denizli nikahın kıyıldığı kır konsepti mekanları çok seviyorum , fakat oynama olmuyorsa o boşluk nasıl dolacak ? Nikah kısa bişey yemek ile mi takviye ediliyor acaba yardımcı olabilir misiniz
Not: Düğünü şu sıralar değil pandemi geçince ortalık sakinleşince istiyorum
Ben kimseye böyle düğün yapılır mı diye sormadım konumda gereksiz şekilde siz o açıdan değerlendirdiniz eleştireye kapalı değilim güzel üslup olması kaydıyla karşıdakinin düşüncesine saygı göstermek kaydıyla iyi akşamlar başka uzamasın lütfenPolemik banlanma sebebi, beni alıntılayarak ikili konuşma başlatan arkadaşınız da banlandı, boşa ban yenmiyor yani haklısınız :) saygı sınırımı aştığımı hiç düşünmüyorum, burası bir forum sitesi haliyle her bakış açısından yorum gelebilir. Sadece şu şekilde yorum gelsin diye seçemiyoruz. Sanki size saygısızlık etmişim bu sebepten banlanmışım gibi yazmışsınız onu açıklamak için cevap vermek durumunda kaldım. Her neyse tekrar polemikten banlanmak istemiyorum, dediğiniz gibi başka yoruma gerek yok artık, iyi akşamlar