- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.401
-
- Konu Sahibi legendary1
Çok teşekkür ederim yorumunuz için başınız sağ olsunYok kız işin dalgasındayım, bir eksiğim yok benim, keyfim yerinde şükür.
Kardeşim tam sizin tarif ettiğiniz tarz bir düğün yaptı. Açık hava, yemekli, klasik müzikler ve oynamasız. Ama bizim bir kaybımız vardı o dönem, o yüzden hiç sivrintilik yapan olmadı.
Güzel bir yemek menüsü olursa, ordövr, ana yemek, tatlısı, dondurması derken gayet keyifli zaman geçiyor. Klasik müzikte dans edenler de oluyor, masadakilerle sohbet vs kimse sıkılmadı bence. Daha da aksiyon olsun derseniz, akşam düğünü olursa, slayt gösterisi vs hazırlarsınız.. bir süre de öyle geçer.
Olay kontrolden çıkar ille de iki halay atalım diyen olursa da sıkmayın canınızı..bir kaç saat her türlü geçiyor, önemli olan eşinizle bir ömür mutlu olun inşallah.
Evet diğer düğünlere göre kısa olacak her türlü yapacak bişey yokKendimi orada misafir olarak hayal ediyorum. Yedim içtim takımı taktım çıkarım yani ne kadar uzatabilirsiniz kinikah kadar kısa olmaz belki yemek oldugu ıcın ama oynamalı bir dügün kadarda süreyi uzatamazsınız
Normal nikahtada nikah sonrası takı töreni oluyor zaten. Sizinkinde ayrıca müzik eşliginde yemek olur oda olsa olsa yarım saat uzatır süreyi
Evet haklısınız aslında ben bunu bi düşüneyimDüğünler de gözler damat ve gelinde oluyo o kalabalığın içinde kolunu 2 havaya kaldırıp dönsen tamam zatrn2 döner 2 el çırparsın pistte ne oldu oynadı :) geri kalan müzikler senn istediğin tarzda olur saati de az tuttun mu tamam zaten takı pasta derken geçiyor zaman
Allah razı olsun. İnşallahÇok teşekkür ederim yorumunuz için başınız sağ olsunmekanı cennettir inş
ben kokteyl istemiştim
hatta ayakta idi konsept ama yaşlılar için oturacak yer ayarlarız vs demişlerdi
İyi ki insanlara oturacak yer ayarlanmiş damdan. 3 saat ayakta kimse dikilmezdi gibi geliyor bana.Ben merhaba diyip geri dönerdim.
Topuklu ayakkabiyla dikilmek herkesin harci değil.
Haklısınız hayal işte belki gerçek olmayacak sadece isteğim bu yönde memleketler zaten hiç söylemeyim uygun değil ama düğün denen olayda gelin şamata uyulur akrabalara değil gibi bi inancım var ama tecrübesizim işte çok karışıyorlar galiba
amacım oydu zaten, merhaba diyen gitsin, oyun vs olmasın diye
ama topuklu ayakkabı ile gelmeyin demiştik, mekanın çim olduğunu vurgulamıştık
benim gelin ayakkabımın bile minicik topuğu vardı
nikah olsun alkışlansın
herkes birer içecek alsın içsin, takı takılacaksa takılsın ve gidilsin diye düşünmüştük
mekan ekstra amsa işine giriştiği için biraz daha uzun oldu işte :))
Çok kalabalık bi organizasyon istemiyorum zaten bana kalsa düğün hiç yapmam ama ailem için çok sevdiğim insanları davet edeceğim valla bende gittiğim düğünlerde bangır bangır oyun havası müzikten çok rahatsız oluyorum o müzik kalbimde atıyor sanki yanımdakini duyamıyorum bende ondan çok rahatsız oluyorum ama ben rahatsızım diye kimse vazgeçmiyor o yüzden ben pek umursamayacağım açıkçası güm güm sesine göre güzel sakin müzikler ruhu daha doyurucu erken giderlerse de sıkıntı değil ben güm güm sesli düğünlerde hep 10-15 dk kalıyorum zaten ne yemek yiyorum ne pasta görünüp hediyesini verip gidiyorumDugunu sadece kendimiz icin yapiyorsak o kadar insani basimiza toplamanin anlamini da gormuyorum.
Biraz da dugune gelecek insanlarin tarzi da dusunulmeli. Herkesin caninin sıkıldigi belki de erkenden ayrilacagi bir dugunle siz mutlu olursaniz bilemem ama ben istemezdim oyle olmasini.
Ay buna cok guldum benaynı sey benım de hayalimdi
açık havada çimlerin üstünde bi organizasyon yemek masaları vs
nikah kıyılsın sonra herkesi tek tek öpeyim görüşeyim takımı da toplayayım
ardından danscı gruplar bişeyler bi gösteri olsun o arada misafirlere de zengin bi menüyle yemek ikramı olsun
caz müzikler bohem bi organizasyon vs
diyordum ki
kendimizi kapalı düğün salonunda davulun üstünde göbek atarken bulduk..
ayrıca o zaman pandemi de yoktu..
kendi düğününüzle ilgili pek söz sahibi olmuyorsunuz maalesef
Ay konuyu bir an ben mi yazdım diye düşündümİşte bana da o göbek atmalı halaylı vaziyet çok çirkin geliyor herkesin kendi düşüncesi yok illa seremoni tarzı klasik müzikler yabancı enstrümanlar değil benim olay yabancıya özenti de değil başkaları değil bizim mutluluğumuz önemli sonuçta düğünü bence kendimiz için yapmalıyız akrabalar için değil sizinde düşüncenize saygı duyuyorum ama siz oynamayı seviyormuşsunuz benim sevmemen gerilmem beni özenti yapmaz diye düşünüyorum :)
Davul geldi diye anlattığınızda bile kanım çekildi. Sanırım ben fazlaca bahşiş falan verip nikah alanına girmeden göndermenin yolunu arardım o davuluben kokteyl istemiştim
hatta ayakta idi konsept ama yaşlılar için oturacak yer ayarlarız vs demişlerdi
sonra herkese oturma yeri ayarlanıp kokteyl de açık büfeden masaya ikrama döndü düğün anında zira önceki düğünü toparlayamamış başka bölüme geçmişlerdi
nikah kıyıldı ilk dans oldu bir kaç kişi de çıkıp dans etti
dans bitince hafif müzikler çalmaya başladı biraz sohbet vs
takı töreni oldu zaten o arada
sonra bir davul geldi kp ayarlamış sürpriz
bir iki halay çeken çekti
sonra da müzik çaldı sohbet devam etti
amacımız başka şehirlerden gelen birbirini görmeyen insanların sohbet vs edebilmesiydi
insanlar o dom dom müzik olmadan uzun uzun kendi arasında sohbetini etti, bizimle sohbet etmek isteyen de gelip yanımızda bizimle konuştu vs siz isterseniz masaların arasında gezersiniz de
ben onu istememiştim, zira şimdi olmaz ama o zaman teyzeler sürekli sarılıyor saçını başını çekiştiriyor, itiş kakış oluyordu
iş arkadaşları vs de yiyip içtiler
3 saatti galiba sonra da yavaş yavaş dağıldı zaten
ama gece değildi benimki
Valla benim arkadaslarim canli muzik yapti. Slow sarkilarla butun aksam dans edildi. Hareketli sarkilarla cosuldu. Tam barda canli muzikli gece kivamindaydi. Hayatimin en guzel gunuydu.Merhaba güzel kadınlar. Benimki öncelikle büyük bi dert değil, ama deneyimli kadınlardan bilgi sahibi almak istedim. Ben düğün organizasyonunda oynamalı, göbek atmalı bi ortam sevmiyorum. Zarif, sade ama şık törenleri seviyorum. Merak ettiğim şu bunu düğün teması altında nasıl gerçekleştiririm? Sadece nikah değilde zamanı zenginleştirecek ne yapabilirim? Sadece nikah salonunda, nikah ile de evlenmek istemiyorum, ama ihtişamlı çok büyük düğünle de değil umarım anlatabildim. Özellikle göbek atmalı, oynamalı şeyleri hiç sevmiyorum kendim de oynayamam erkek arkadaşım da.Oynamayı sevmediğim ve bilmediğim için de (öğrenmek de istemiyorum) gerilmek, zorla mutlu pozları atmak hiç istemiyorum. Arkası Denizli nikahın kıyıldığı kır konsepti mekanları çok seviyorum , fakat oynama olmuyorsa o boşluk nasıl dolacak ? Nikah kısa bişey yemek ile mi takviye ediliyor acaba yardımcı olabilir misiniz
Not: Düğünü şu sıralar değil pandemi geçince ortalık sakinleşince istiyorum
Çok tatlısınız.aynı sey benım de hayalimdi
açık havada çimlerin üstünde bi organizasyon yemek masaları vs
nikah kıyılsın sonra herkesi tek tek öpeyim görüşeyim takımı da toplayayım
ardından danscı gruplar bişeyler bi gösteri olsun o arada misafirlere de zengin bi menüyle yemek ikramı olsun
caz müzikler bohem bi organizasyon vs
diyordum ki
kendimizi kapalı düğün salonunda davulun üstünde göbek atarken bulduk..
ayrıca o zaman pandemi de yoktu..
kendi düğününüzle ilgili pek söz sahibi olmuyorsunuz maalesef
Davul geldi diye anlattığınızda bile kanım çekildi. Sanırım ben fazlaca bahşiş falan verip nikah alanına girmeden göndermenin yolunu arardım o davulu
Sana direk özelden yazacağımAy konuyu bir an ben mi yazdım diye düşündüm. Oynamak isteyebilecek baba ve sizinle hayalimiz çok benziyor.
Düğün kelimesine o kadar alerjiğim ki… Bu konsepti sevenler kusuruma bakmasın bana çok varoş geliyor böyle düğünler. Bu benim kendi düşüncem. Hayatım boyunca hiçbir düğünde eğlenmedim. Aksine düğüne gitmek işkenceydi benim için. Erkek arkadaşım da benim gibi birisi. Onun ailesine şimdiden söyledik. İkimiz de bu konuda taviz vermeyi düşünmüyoruz hiçbir şekilde. Sevgilim “aman yalandan oynayıver” diyecek bir insan değil. Babamın bir hayal kırıklığına uğrayacağını düşünmüyor değilim, kuzenlerimin kınalarında bile oynamış bir insan çünkü kendisi. Ona henüz söylemedim ancak isteğimize saygı duyacağını biliyorum.
Biz kokteylli bir kır nikahı planlıyoruz, yemekli de olabilir duruma göre. Çiçekli uçuş uçuş bir gelinlik, klasik ya da caz müzik hayalim var. Çocukluğumdan beri hayal ettiğim hep buydu. En tolerans gösterebildiğim şey, bu zamana kadar otel düğünleri oldu. Ancak yine de kendim için istediğim şey bu değil. Antalya’da bir yer buldum yemekli ya da kokteylli olabilir. Benim hayalimdeki mekan tam olarak şu ekleyeceğim fotoğraflar. Ayrıca çocukken oynadığım bir parkın içerisinde, duygusal nostaljik hoş bir yanı da var yani. Ben Antalyalıyım, erkek arkadaşım İstanbullu. Bu konsepti uygulamaya uygun memleketler gibi duruyor ama bakalım
Akrabalar sıkılabilir, umurumda değil. Kimseyi eğlendirmek gibi bir görevim olduğunu düşünmüyorum o gün. Hayatımızda önemli bir ana, aile kurmamıza tanıklık etmek isteyen kişiler gelsin. Kimse oynamaya gelmesin boşuna. Bunu büyük bir ihtimalle oynamayı bekleyebilecek insanlara önceden duyururuz. Bir de dediğim gibi ben düğün kelimesine alerjiğim. Davetiyelerde yemekli ya da kokteylli nikah diye yazsa insanlar anlar herhalde .
Zaten 50’şer kişi çağırmayı planlıyoruz, çoğunlukla arkadaşlarımız kuzenlerimiz vs yaşları bize yakın kişilerden oluşacaktır. Büyüklerden sadece babaannem hayatta, erkek arkadaşımın da anneanne ve dedesi var. Yaşlı nüfusunun az olması yararımıza olacak gibi geliyor bana çünkü yaşlılar daha geleneklere bağlı oluyor.
Bizde daha nişan bile yok. Evlenme teklifi bile olmadı ama 6. yılımızdayız. Kesin olarak evlenecek şekilde planlamalar yapıyoruz erkek arkadaşımla. Aileler nasıl tanışır, kaç kişi gelinir, nerede kalınır bu durumda vs. Çok beğendiğimiz eşyalar da var, gelinlik, nikah yeri bile seçtik. Tek eksik benim atanmam şu an .
Ya ama sana mesaj atılmıyorAy konuyu bir an ben mi yazdım diye düşündüm. Oynamak isteyebilecek baba ve sizinle hayalimiz çok benziyor.
Düğün kelimesine o kadar alerjiğim ki… Bu konsepti sevenler kusuruma bakmasın bana çok varoş geliyor böyle düğünler. Bu benim kendi düşüncem. Hayatım boyunca hiçbir düğünde eğlenmedim. Aksine düğüne gitmek işkenceydi benim için. Erkek arkadaşım da benim gibi birisi. Onun ailesine şimdiden söyledik. İkimiz de bu konuda taviz vermeyi düşünmüyoruz hiçbir şekilde. Sevgilim “aman yalandan oynayıver” diyecek bir insan değil. Babamın bir hayal kırıklığına uğrayacağını düşünmüyor değilim, kuzenlerimin kınalarında bile oynamış bir insan çünkü kendisi. Ona henüz söylemedim ancak isteğimize saygı duyacağını biliyorum.
Biz kokteylli bir kır nikahı planlıyoruz, yemekli de olabilir duruma göre. Çiçekli uçuş uçuş bir gelinlik, klasik ya da caz müzik hayalim var. Çocukluğumdan beri hayal ettiğim hep buydu. En tolerans gösterebildiğim şey, bu zamana kadar otel düğünleri oldu. Ancak yine de kendim için istediğim şey bu değil. Antalya’da bir yer buldum yemekli ya da kokteylli olabilir. Benim hayalimdeki mekan tam olarak şu ekleyeceğim fotoğraflar. Ayrıca çocukken oynadığım bir parkın içerisinde, duygusal nostaljik hoş bir yanı da var yani. Ben Antalyalıyım, erkek arkadaşım İstanbullu. Bu konsepti uygulamaya uygun memleketler gibi duruyor ama bakalım
Akrabalar sıkılabilir, umurumda değil. Kimseyi eğlendirmek gibi bir görevim olduğunu düşünmüyorum o gün. Hayatımızda önemli bir ana, aile kurmamıza tanıklık etmek isteyen kişiler gelsin. Kimse oynamaya gelmesin boşuna. Bunu büyük bir ihtimalle oynamayı bekleyebilecek insanlara önceden duyururuz. Bir de dediğim gibi ben düğün kelimesine alerjiğim. Davetiyelerde yemekli ya da kokteylli nikah diye yazsa insanlar anlar herhalde .
Zaten 50’şer kişi çağırmayı planlıyoruz, çoğunlukla arkadaşlarımız kuzenlerimiz vs yaşları bize yakın kişilerden oluşacaktır. Büyüklerden sadece babaannem hayatta, erkek arkadaşımın da anneanne ve dedesi var. Yaşlı nüfusunun az olması yararımıza olacak gibi geliyor bana çünkü yaşlılar daha geleneklere bağlı oluyor.
Bizde daha nişan bile yok. Evlenme teklifi bile olmadı ama 6. yılımızdayız. Kesin olarak evlenecek şekilde planlamalar yapıyoruz erkek arkadaşımla. Aileler nasıl tanışır, kaç kişi gelinir, nerede kalınır bu durumda vs. Çok beğendiğimiz eşyalar da var, gelinlik, nikah yeri bile seçtik. Tek eksik benim atanmam şu an .