- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.401
-
- Konu Sahibi legendary1
Ne kadar gereksiz insanlar ya herkes oynamayı bilmek zorunda sanki lafını verdiğiniz çok çok iyi olmuş millet başkasının en özel gününde bu derec söz hakkına sahip olma gücünü nasıl buluyor anlamış değilim yaniben açıkcası oynamayı bilmiyorum
çok saçma geliyor
ritimli alkış bile tutamam o derece uzağım bu konulara..
eşim iyi oynar..
bazı insanlar yüzüme yüzüme 'gelin de oynamayı bilmiyormuş' dedi.
çıkıp sen oynasaydın madem dedim
düğünüme geç gittim erken bitirdim sen düşün..
hiç zevk almadığım en gergin olduğum gündü..
tek avuntum düğüne çok para dökmedim
İşte bana da o göbek atmalı halaylı vaziyet çok çirkin geliyor herkesin kendi düşüncesi yok illa seremoni tarzı klasik müzikler yabancı enstrümanlar değil benim olay yabancıya özenti de değil başkaları değil bizim mutluluğumuz önemli sonuçta düğünü bence kendimiz için yapmalıyız akrabalar için değil sizinde düşüncenize saygı duyuyorum ama siz oynamayı seviyormuşsunuz benim sevmemen gerilmem beni özenti yapmaz diye düşünüyorum :)Ya yalandan oynar oturursunuz. Benim eşim bi dans etti oynar gibi yaptı kaçtı sonra takıda gördüm. Ben oynamayı severim gayet de oynadım herkesle.Düğün zaten kendimiz için değil akrabalar için yaptığımız bi şey. Benim de akrabalarım böyle mutlu oldular. Anadoluluyuz biz. O çiftetelli oynanacak, horon tepilecek, halay çekilecek. Bana yanlış anlamayın elbette sizin hayaliniz beni asla ilgilendirmez. Çok özenti geliyor. Siz de seramoni istiyosunuz ama başka ülkelerdeki gibi. Seramoni istemeyen zaten gidiyor nikahıni kıyıyor geçiyor evine. Şimdi pandeminin de varlığıyla bu durum artık tamamen benimsenecek yadırganmayacak zaten. Ben buna da okeyim. Siz şimdi ikramlarda da bulunmak zorunda kalacaksınız. Ki bence gerçekten bu da gereksiz masraf. Hatta israf. Benim yemediğim şeyler oluyo tabaklarda. Onlar hep çöp oluyo.
O bosluk dolmaz,bu milletin tepinip desarj olmasi gerek. :)Merhaba güzel kadınlar. Benimki öncelikle büyük bi dert değil, ama deneyimli kadınlardan bilgi sahibi almak istedim. Ben düğün organizasyonunda oynamalı, göbek atmalı bi ortam sevmiyorum. Zarif, sade ama şık törenleri seviyorum. Merak ettiğim şu bunu düğün teması altında nasıl gerçekleştiririm? Sadece nikah değilde zamanı zenginleştirecek ne yapabilirim? Sadece nikah salonunda, nikah ile de evlenmek istemiyorum, ama ihtişamlı çok büyük düğünle de değil umarım anlatabildim. Özellikle göbek atmalı, oynamalı şeyleri hiç sevmiyorum kendim de oynayamam erkek arkadaşım da.Oynamayı sevmediğim ve bilmediğim için de (öğrenmek de istemiyorum) gerilmek, zorla mutlu pozları atmak hiç istemiyorum. Arkası Denizli nikahın kıyıldığı kır konsepti mekanları çok seviyorum , fakat oynama olmuyorsa o boşluk nasıl dolacak ? Nikah kısa bişey yemek ile mi takviye ediliyor acaba yardımcı olabilir misiniz
Not: Düğünü şu sıralar değil pandemi geçince ortalık sakinleşince istiyorum
Çok teşekkür ederim fikirleriniz içinEvli değilim umarım affolur
Bahçeli, havuzlu yazlık bir mekan olur, masaları koyarsınız yemek servis edilir, arkada hafif müzik çalar. Veya keman-flüt duosu getirebilirsiniz. Başka bir fikir de opera tarzı söyleyen bir sanatçı çağırmak, Aşkı Memnuda baloda vardı bayılmıştım fikre:
Daha çok müzik eşliğinde şık bir akşam yemeği tarzı olur yani. Şehiri bilmiyorum ama fikir vermesi açısından Bilkent Otele bir bakin derim:
Bilkent Otelde 2 kez düğün yemeğine gittim, 2si de çok şıktı. Havuzbaşı yazlık bir mekanda efil efil şık bir akşam yemeğiydi. Ankarada bu konsept düğün yapmak isteyen herkese tavsiye ederim
O zaman yemekli veya kokteylli nikah yaparsınız. Fonda hafif bir müzik olur belki de canlı enstrüman. Misafirleriniz ikramları yerken siz de tebrikleri kabul etmek için masaları gezersiniz.Yok şu an değil zaten biraz daha ileri zamanlarda düşünüyorum
Ya tam tersi olması gerekmiyor mu gelin damat mest vallaha akrabalarımı hiç sevmiyorum hiç umrunda değillerO bosluk dolmaz,bu milletin tepinip desarj olmasi gerek. :)
Klasiklerimizdendir.Dugunde,dugunun sahipleri disinda herkes eglenir,mest olur,kendilerinden gecerler.
Yani senin istedigin konsept biraz ailelerin orf ve adetlerine dayanir.Sonuc olarak sen istersen o olur da beklentileri farkli olanlar hafifce gonul koyabilirler gibime geliyor.
Seramoni tanımını bilmediğinizden konudan ayrılıyorum.İşte bana da o göbek atmalı halaylı vaziyet çok çirkin geliyor herkesin kendi düşüncesi yok illa seremoni tarzı klasik müzikler yabancı enstrümanlar değil benim olay yabancıya özenti de değil başkaları değil bizim mutluluğumuz önemli sonuçta düğünü bence kendimiz için yapmalıyız akrabalar için değil sizinde düşüncenize saygı duyuyorum ama siz oynamayı seviyormuşsunuz benim sevmemen gerilmem beni özenti yapmaz diye düşünüyorum :)
Evet gerçekten anlayan çok az insan var anlattığımda çoğu kişi garip bakıyor illa o göbek atışacak yakın arkadaşlarım bile evlen de karşılıklı göbek atalım yazıyorlarpandemi sonrası için diyorum.
göbek atmalı o iğrenç saçma kısmı dans ile, normal dans ile doldurmak mümkün olabilir belki.
ama gelen davetlilerin de bu konsepte uygun olması gerekir. hani ankara havası bekleyen kafada birileri gelirse tangodan, flemenkodan falan anlamaz. kemandan piyanodan da anlamazlar. hafif müzik eşliğinde romantik danslar olabilir.
hareketli müzik olur mu olursa ona ne yaparsınız onu bilemedim.
ama daha çok davet gibi geçer düğün gibi değil.
gayet cool şık olur aslında.
bunu anlayan çok az insan var.
HoşçakalınSeramoni tanımını bilmediğinizden konudan ayrılıyorum.Iyi forumlar.
Evet kokteyl tarzı galiba istediğim şey ama klasik düğünlerde oyun havası halay baya zaman geçiyor ya bunda ne olacak böyle diye zamanı geçirtecek düşünüyorumkesin laf söylerler nasıl bi düğün bu diye oynamayacak mıyız diye
O hafif müzikte kolbastı oynayan akraba çıkmaz inş.O zaman yemekli veya kokteylli nikah yaparsınız. Fonda hafif bir müzik olur belki de canlı enstrüman. Misafirleriniz ikramları yerken siz de tebrikleri kabul etmek için masaları gezersiniz.
Simdi parcayi merak edenler de olabilir.İlk dinledigimde asik olmustum.Sizi arama derdinden kurtarayim :)Evli değilim umarım affolur
Bahçeli, havuzlu yazlık bir mekan olur, masaları koyarsınız yemek servis edilir, arkada hafif müzik çalar. Veya keman-flüt duosu getirebilirsiniz. Başka bir fikir de opera tarzı söyleyen bir sanatçı çağırmak, Aşkı Memnuda baloda vardı bayılmıştım fikre:
Daha çok müzik eşliğinde şık bir akşam yemeği tarzı olur yani. Şehiri bilmiyorum ama fikir vermesi açısından Bilkent Otele bir bakin derim:
Eki Görüntüle 2857687
Bilkent Otelde 2 kez düğün yemeğine gittim, 2si de çok şıktı. Havuzbaşı yazlık bir mekanda efil efil şık bir akşam yemeğiydi. Ankarada bu konsept düğün yapmak isteyen herkese tavsiye ederim
Çok teşekkür ederimHayır hayır, oynama canlı müzik vs. Yoktu, sadece düğünün başından sonuna kadar önceden derlediğimiz müzikler çalındı.
Gönlüne göre olur inşallah
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız fikir edindim :)ben kokteyl istemiştim
hatta ayakta idi konsept ama yaşlılar için oturacak yer ayarlarız vs demişlerdi
sonra herkese oturma yeri ayarlanıp kokteyl de açık büfeden masaya ikrama döndü düğün anında zira önceki düğünü toparlayamamış başka bölüme geçmişlerdi
nikah kıyıldı ilk dans oldu bir kaç kişi de çıkıp dans etti
dans bitince hafif müzikler çalmaya başladı biraz sohbet vs
takı töreni oldu zaten o arada
sonra bir davul geldi kp ayarlamış sürpriz
bir iki halay çeken çekti
sonra da müzik çaldı sohbet devam etti
amacımız başka şehirlerden gelen birbirini görmeyen insanların sohbet vs edebilmesiydi
insanlar o dom dom müzik olmadan uzun uzun kendi arasında sohbetini etti, bizimle sohbet etmek isteyen de gelip yanımızda bizimle konuştu vs siz isterseniz masaların arasında gezersiniz de
ben onu istememiştim, zira şimdi olmaz ama o zaman teyzeler sürekli sarılıyor saçını başını çekiştiriyor, itiş kakış oluyordu
iş arkadaşları vs de yiyip içtiler
3 saatti galiba sonra da yavaş yavaş dağıldı zaten
ama gece değildi benimki
Pandemi döneminde yapmayı düşünmüyoruz :) ortalık daha sakinleşince yakın dönemde olan bi plan değil yani fikir için teşekkürler :)Bizim düğünümüzde nikah, yemek ikramı ve eşimle tercihimiz üzerine canlı Türk Sanat Müziği olmuştu. Çok yüksek sesli kimseyi yoran bir müzik değildi. Yaklaşık 2-3 saat sürmüştür. Ancak şu an pandemi süreci dolayısıyla zaten bir nikah yeterli olmaz mı?