Evli ve çocuklu hanımlar sorum size ne yapmamı önerirsiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
pardon da nerede üslüpsuzluk gördünüz?

herkese beğenmedim atıp yetişiyorsunuz maşallah.

benim istediğim zaman çocuk oluyor mu?
bir de devam etme kararı almıştık.
lütfen konumdan çıkar mısınız? Haddinizi bilin.

Sizin evliliğiniz bitmiş zaten, maddi imkansızlıktan dolayı boşanmıyorsunuz,çocuk-baba bağı bahane gibi geldi.

eşim cimri. Ben de 2-3 sene koca gibi görmeyip susup oturayım dedim ama aile görüşmeleri falan olunca bunlar sorun oldu. Sanırım aile ile de görüşmemem gerekiyor.
Sizin eşiniz eş değilken ailesinden ne beklediniz ki? Minimum beklentili ve bir gün bitecek bir evlilik için bu büyük bir beklenti. Onlar da zaten bir gün gidecek deyip sizi sallamıyor. Bunun nesi tuhaf geldi ki?

eşim cimri. Ben de 2-3 sene koca gibi görmeyip susup oturayım dedim ama aile görüşmeleri falan olunca bunlar sorun oldu. Sanırım aile ile de görüşmemem gerekiyor.
Cimri adam abisine, yegnesine, yeğenine de cimri olur. Arabasını servis gibi kullandırmaz.

O görüşmeleriniz de eşinize karşı iyi olma cabanizdan, yoksa sizin zor gününüzü bile bilmeyen insanlarla ne işiniz var?
Arkadaşınızın eşiyle de durum aynı. Kağıt üzerinde evlllik yaşadığınızi kabule dip ona göre davranmalisiniz.

Olan olmuş artık. Bebekler anne karnında da hissediyor. Doğunca da hissediyor. Olumsuz kavgayı. Berbat bir hamilelik geçirmişsiniz duygusal anlamda. Dogumda da yaninizda olmayacak bu adam. Ki sizin ihtiyaciniz olacak dogumdan sonra birine. Bu adamla iki üç s3n3 bile geçirmeyin. Ailenize söyleyin. Ve bosanin en az 6 ay sonra iş bulun ve çalışın. Çekişmeli boşanma davası açın.

Bence sakin ve emin git konu sahibesi. Doğuma kadar bekle, doğumdan sonra da biraz bekle avukatla mavukatla uğraşmaya halin olmayacak zaten çocuğunla ilgilen bu adamı da yok say. Bu adamdna umudu kes sadece bundan sonraki hayatımda kendimi nasıl kotarırım ona yoğunlaş özellikle maddi açıdan.

Her ay adamın kartıyla altın, dolar bir şeyler al kasa kirala götür ona koy mutlaka. Adam cimri demişsin, kolayca boşanmaz ama çocuktan sonra sessiz sakin anlaşmalı giderim ama ev karşılığında dersin en azından eve konarsın. Şimdiden bir avukata danış, ona göre hazırlıklı ol. Bu adam her an mal kaçırabilir, şimdiden şerh koydur mallara. Bol şans dilerim.

Ben ne okudum sizi istemeyen adamdan zorla çocuk yapmak sırf yaşım geçiyor diye bu nasıl bencillik ? O adam bu çocuğa babalık yapmayacak paranız yok arkanızda duran aileniz yok işiniz yok pardonda neye güvenip çocuk yapıyorsunuz?

Adam sizi istemediğini daha nasıl belli etsin ?
Kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmuşsunuz bu saatten sonra nasıl bakacaksınızo çocuğa ? Bencilleğiniz yüzünden daha doğmamış çocuğun hayatı mahvolmuş yazık.

evet çok kötü bir hamilelik geçirdim. 7 senelik zorlu mücadeleden sonra bunları yaşamamam gerekiyordu.

Bebek 6-7 aylık olduğunda, bir bakıcı bulup, tazminat ve nafaka konusunda uzlaşıp boşan, işine dön, kendi paranı kazan. Sen 2 seneyi bekleyeceğini sanıyorsun ama o adam 2 sene beklemez. Adamın ailesinden sana hayır yok bebeğe hiç olmayacak, boş yere beklentiye gireceksin çocuk olduktan sonra, "abisi ve yengesi benim çocuğuma bakmadı" diye konu açacaksın. Lohusa halinle ve bebekle, iki seneyi bu adamla geçirmeyi bekleme.

Babası ve bebek arasında bağ olmayacağını sen de biliyorsun.

Sizin benzer olayı bizim bir tanıdığımız yaşadı, böyle tip koca, kadıncağızı 6 aylık bebekle bırakıp gitti. Allahtan kadının iyi işi vardı, bebeğe bakıcısı baktı. Adamın da 3 kuruş yararı olmuyor.

dilerim benzerini yaşamazsınız
Yaşadım o yuzden bu kadar emin konuşuyorum. Kocasi tarafindan sevilmeyen bir kadinin belki duzelir eve baglanir diye yaptigi cocugum ben. Beni istemeyen, kucukken terk eden bir ebevnim oldu. Hayata karsi olan o ofkeyi taniyorum. İnsanlara karsi olan o guvensizligi taniyorum. İnsanlara yaranirsam belki severler duygusunu taniyorum. Acaba bende ne kusur vardi da istenmedim duygusunu taniyorum. İşte tam bu yuzden kendi hirs ve arzulariniz adina harcadiginiz o bebegi cok iyi taniyorum.

bir yanlışınız var ben evlilik kurtarmak için çocuk yapmadım. Konumu iyi okumanızı tavsiye ederim. Çocuğumun bu adamla büyümesini de istemiyorum zaten. Onu çok seven bir annesi olacak.

Üyelerin aksine ben çocuk isteğinizi haksız bulmadım. Baba yanlis kisi olabilir ama sonuçta maddi manevi bakacak gücünüz varsa babasız büyüsün ama mutlu bir birey olsun. Bazı kişilere yanlış gelebilir ama düşüncem bu yönde.
Bu adama daha ne kadar katlanabilirsiniz bilmiyorum ama bi süre sonra bakıcı tutup işinize geri dönersiniz. Fakat bu kişiden babalık beklemeyin, o yokmuş gibi hayatınıza devam etmeniz lazım.
Evden ayrılmayın, evi satmayın hiç bir şeye imza atmayın. Çocuk doğsun, önce kendinizi toparlayın

Yarisini bile okumadim. Gerek de yok zaman kaybi. Esin de sen de korkunc insanlarsiniz. Herkes anne olmak zorunda degil. O cocuga yasatacaginiz hayati da dusunmeniz gerekiyor. Tek amaciniz anne olmak, o bebegin hayati umrunuzda bile drgil. Korkunc bir bencillik. Babana ablana esinin abisi yengesine kadar saydirmissin destek olmuyorlar, olmazlar vs diye. Wen daha doguracagin cocugun hayatini bu kadar umursamazken onlar neden destek olmak zorunda olsun ki

tamam karar verdiniz ve hamile kaldınız ne güzel
bazı şeyleri yoluna koymak için eşinizi alttan almanız gerekiyor (maddi manevi ihtiyaçlar vs)
doğru anladım değil mi buraya kadar?

peki hala neden beklenti halindesiniz.. yok abinler aramadı sen onların aileye gitme yok başımda dur vs
sıfır beklenti ile ömrünüzü geçireceksiniz çocuğunuz az büyüyene kadar başka çare yok

kesinlikle. eegerekirse işe gireceğim bakıcı tutacağım ama çocuğuma bakacağım. Etraf mutsuz evliliklerini yıllarca sürdürp üstüne bir de 2 3 çocuk yapan kadınlarla dolu. Benim istediği bir çocuktu. Allahım ona uzun sağlıklı ömürler versin. Annesi ile büyüsün ama mutlu olsun. Böyle toksik, sağlıksız bir baba ile olmasın.
normal gibi evliliğe devam ettiğimiz ve aile görüşmeleri yaptığımız için beklentiye girmiş olabilirim. Sanırım aile görüşmesi de yapmamam gerekirdi.

okumadan yorum yapmayın. Burda klavye delikanlılığı yapmayın.

bir yanlışınız var ben evlilik kurtarmak için çocuk yapmadım. Konumu iyi okumanızı tavsiye ederim. Çocuğumun bu adamla büyümesini de istemiyorum zaten. Onu çok seven bir annesi olacak.
İnsanlar konudan akan beklentiyi gördü, evet biliyordunuz neyin ne olduğunu ama içinizde umut da varmış, konunuzda şaşkınlık var, gizleyemiyor musunuz yoksa farkında mı değilsiniz anlamadım.

Teşekkür ederim. Doğumdan sonra ayrılacağız gibi görünüyor. Önceliğim çocuğumun sağlıkla doğması. Evet hiç tanımadığım insanlardan bile gebe olduğum için merhamet gördüm ama eşimden göremedim maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…