Merhaba arkadaşım,bu polimiğe girmeyi hiç istemezdim,cevap yazıp uzamasına sebep olduğumunda farkındayım lakin hakaret ve belden aşağı vurmalara tahammülüm yok.Eleştiri adı altında yargılamalarına müsade etmem...siz üzülmeyin ben hepsiyle başa çıkarım.:)) desteğiniz ve dileğiniz için teşekkür ederim.
böyle bir zihniyet nikahı bassa ne olacak ya kızı olsa oda 50 yaşına gelecek ve gayri meşru bir ilişki yaşayacak bir anne olarak ona ''kızım sakın geri kafalı olma nikah falan yapma yat kalk keyfine bak sonra kıbrısa gider tüp bebeği basarsınmı ''diyeceksin pes diyorum Allah kimseyi şaşırtmasın..sakın o kadarda Allaha sığınma senin bu yaptıklarını düşündüklerini Allah görmüyormu sanki..kuranda zina hakkında neler yazıyor açta bir oku...ayrıca onun ANNE olmaya hakkı yokmu diyen bayanlar bu sözümde size yok canım hakkı yokkkkk..Allah böyle bir hak vermiyor ona ..kadını cesaretlendireceğinize azıcık hakkı konuşunda aklı başına gelsin..yok imzaymış yok neymiş iyi valla ortalığı gayrı meşru çocuklarla doldurun anası babası belli değil nasıl bir konu bu ya nasıl bir mantıksızlık hayır Allah demesen ataist olsan eyvallah der geçerim ağzımı dahi açmam nasıl bir yobazlık bu ben anlam veremiyorum..arkadaşım sana sözüm aklını başına al tövbe et bu yaptıklarından kendine gel..Allahın seni ve senden doğacak olan çocukları bu dünyaya ne için gönderdiğine sakın unutma..20 25 vs.. yıl sonra toprağa girdiğinde sana resmi nikahın sana göre ne ifadeettiğinin mantığını sormayacaklar Allah seni ıslah etsin ve senin gibi düşünenleride
toplumumuzun ne hale geldiğine bir bakın....
eskiden de insanlar hata yapar, günah işlerlermiş ama yaptıklarının yanlış olduğunu bilir ve bunun mahcubiyetini taşırlarmış.
şimdi ise hem hata üstüne hata yapılıyor hem de bu hataların ne kadar doğru ve dürüst işler olduğuna canı gönülden inanılıyor. yazık çok yazık...
her müslüman hata yapar, günah işler. insanın doğasında vardır çünkü hata yapmak. günah işlemek bir müslümanı dinden çıkarmaz,sadece günahkar bir müslüman yapar ve bu kişi içtenlikle tevbe ederse o günahları da Allah'ın izniyle affedilir. ama işlediği günahın "günah olmadığını iddia etmek " kişiyi müslümanlıktan çıkarır. çünkü bu Allah'ın ayetlerini ve peygamberimizin sözlerini inkar etmek demektir. (bu bilgiler islam fıkhından alıntıdır)
çok dikkatli olmak lazım bazı konuları savunurken....
Teşekkür ederim canım....mutlu insanlar...arkadaşlarının mutluluklarıyla da mutlu olurlar(sözün aslı iyi insanlar ama ben öyle demek istemiyorum....arkadaşlarda mutlaka iyi insanlardır ama mutlu değiller...)...tarlaya buğday ekildiğinde arpa biçmiyoruz...sevgisizlik ekildiğinde de sevgi biçemeyiz ki....Sevgili arkadaşım ben evrene....çocuk istediğimi haykırdım....vakti geldiğinde gelip beni bulacaktır...buna ne devlet ne de parazitler engel olamazki.... aşkıma Allahımın bana hediyesi diyorum...bu sözün bittiği yerdir...ama hala bana aşkmış meşkmiş kızın olursa ona da evlenme aşk yaşamı diyecekmişim gibi saçma sapan saldırılarda bulunuluyor....Aşkı sadece cinselliğe indirgeyenlerin beni anlamasını zaten beklemiyorum...ama sınırları aşanlara da haddini bildirmekten geri kalmam...Aşk paylaşmaktır...iyiyide kötüyüde...derdide... mutluluğuda...gözlerine baktığında ne demek istediğini anlamasıdır....birlikte nefes almaktır....ayrıyken eksik olmaktır...güldüğünde aslında içlendiğini hissedip elini omuzuna koymaktır (ben burdayım dercesine).....onun canı acıdığında seninde canın acıdığını hissetmendir....sen gözyaşını daha akıtmak üzereyken onun gözlerininde dolmasıdır.....hastayken hiç uyumadan başında bekleyip pansuman yapması....saçının her telini koklayıp öpmesidir.....böyle bir aşkı Allahım bana nasip etti herkeze ve çocuklarımada nasip etsin...inşallah...Benim mutluluğumdan mutluluk duyan herkezinde mutluluğu daim olsun.sevgilerimle canım.....
Ne kadar garip 15 yıl beraber olunca zina artık zina sayılmıyor mu?Yapmayın arkadaşlar imam nikahı yoksa bunun adı zinadır..(İmam nikahı da doğru olanı tabiki resmi nikahtan sonradır oraya girmye lüzum yok ama gelecek laflar için söylüyorum) esenruh evliliği tercih etmemiş olabilir, ben hiçbir şey diyemem haddim değil, yargılayamam yargılamam da ama gerçek olan şudur ki; zina, evlilik dışı yapılan ilişkidir, kimse bunu aklamaya çalışmasın.Sonra insanlar yanlış düşüncelere kapılıp, yanlış bilinçleniyor..
dikkatimizi şu konuyada cekelim arkadaşlar kadın zaten maddi ve manevi olarak doğacak çocuğuna bakabilecek durumda.sokağa bırakma düşüncesi nerden cıktıki.olayı trajik türk filmlerine cekmeye gerek yok.
arkadaşım bahsettiğin islama göre zina tanımıdır. herkes islami anlayışa göre yaşamak zorunda değil. inananlar buyursun yaşasın ama yaşamayanların davranışlarını kalıplara sokup, şu günahı işledin demesin. çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye halen laik bir ülke. herkes inancında serbest. Ayrıca tut ki zina, sen mi hesap vereceksin Allah'a?
diğer yandan hukuka göreyse zina "evli" insanın başka biriyle beraber olmasıdır. ki uzun süredir kanuni anlamda suç değildir sadece boşanma sebebidir. yani ortada kanuna aykırı bir şey de yok. ki en son hatırladığıma göre Türkiye halen bir hukuk devleti de!
dikkatimizi şu konuyada cekelim arkadaşlar kadın zaten maddi ve manevi olarak doğacak çocuğuna bakabilecek durumda.sokağa bırakma düşüncesi nerden cıktıki.olayı trajik türk filmlerine cekmeye gerek yok.
yaa ne komi,kk bir yazı ya yukardakii kim bu çok merak ettimallah yardım etsin ondan doğan çocuklara nasıl bir provakatörsun senn vay ki vay resmi nikahla kendini, kul katında aklamışşş aferinn ama kalp kırma konusun da o okudugu hadislerde kuranı kerimimizde ne yazıyor pek anlıyamamış arkadaş yazık sana bu zihniyetinle yaşadığın onca seneye kimse nikahsız yaşamı desteklemiyor hepimizin kocası var hepimiz sizin gibi gerçek yobaz ve cahil düşünen insanlara karşıyız bir başkasının hayatına böyle dil uzatma cüretini nerden alıyorsunuz sanal ortam dan mı? nasıl yetiştiniz siz ya yada kaç yaşındasınız çok merak ettim kocan bakalım seinle daha kaç yıl nikahlı kalacak alalh utandırmasın dediklerinde de sana da sormasın o hesap günü geldiğinde iyi musluman dikkat et ibadet et zira başka da yapacak pek bir şeyin yok gibi)
kırıcı olduysa kusura bakma senin uslubuna yakın olmaya çalıştım yumuşatarak
arkadaşım bahsettiğin islama göre zina tanımıdır. herkes islami anlayışa göre yaşamak zorunda değil. inananlar buyursun yaşasın ama yaşamayanların davranışlarını kalıplara sokup, şu günahı işledin demesin. çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye halen laik bir ülke. herkes inancında serbest. Ayrıca tut ki zina, sen mi hesap vereceksin Allah'a?
diğer yandan hukuka göreyse zina "evli" insanın başka biriyle beraber olmasıdır. ki uzun süredir kanuni anlamda suç değildir sadece boşanma sebebidir. yani ortada kanuna aykırı bir şey de yok. ki en son hatırladığıma göre Türkiye halen bir hukuk devleti de!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?