• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri evli olmadığı için tüp bebek tedavisi olamayan varmı?

Ben de bir insanın çocuk sahibi olmak için tıbbi yardım almak istediğinde medeni durumunu beyanı gerektiğini öğrenince şaşırdım. Ne demek? Evli olmayan çocuk sahibi olamaz mı? Kime ne?
Resmi nikahı her zaman savunurum, zira bizim toplumumuzun büyük bölümünde o güzel şairin deyimiyle "kadının yeri öküzümüzden sonra gelir soframızda". Bu yüzden kadın bu toplumda, maddi ve sosyal anlamda kendini korumak adına nikahına sahip çıkmalıdır. Ama bunu aşmış kadınların da her birlikteliklerini belediyeye onaylatmasına gerek olduğunu da düşünmüyorum. Çocuk yaparken de bu böyle.
Ha bu arada birşey de belirteyim, "gayri meşru çocuk" diye bir kavram hukukumuzda yer almaz. Günlük dildeki kullanımda da babası tarafından kabul edilmeyen çocuktur gayri meşru çocuk; babası anası evli olmayan çocuk değildir.
Bir de işin toplumsal boyutu var. Biz fikren hangi aşamada olurska olalım maalesef bir sarmalın içinde ve bir toplumun parçası olarak yaşıyoruz. O yüzden çocuğun sosyalleşmeye başladıktan sonraki toplumsal konumunu düşünerek, onu huzursuz etmeyecek kararlar almamız gerek. Sizin sosyal çevrenizde bir sorun teşkil etme ihtimali varsa ve çocuğunuz 2-3 yaşında kreşe veya okula gittiğinde maalesef ki bunun yükünü taşıyacaksa evlenmeyi bekleyin derim ben. Ama derseniz ki benim çevrem de zaten benim değer yargılarımı paylaşan insanlardan oluşuyor, o zaman sorun yok.
Ha bir de kesinlikle yargılamak ya da özelinize girmek maksadıyla yazmıyorum ama birşey takıldı aklıma. Israrla "1 sene beklemek zorundayız ama bunun sebebi sevgilimin evli olması değil." yazmışsınız ama ben gene de arkadaşça uyarımı yapayım. Sizin birlikteliğiniz bir başka kadına verilen sözleri hiçe sayacaksa, başka bir çocuğu ya da çocukları yaralayacaksa ya da yaralıyorsa, bir başkasının dünyasını yıkarak ilerliyorsanız yolunuzda bir kez durup düşünün. İnsanlar nikahlı veya nikahsız birlikteliklerine son verme özgürlüğüne sahip. Ama son verene kadar verilen yazılı ya da yazısız sözlere bağlı kalmak zorundalar.

Öncelikle ben bu konuyu açarken kendimi bu kadar anlatabileceğim hiç aklıma gelmezdi...Anlatma ihtiyacı duydum çünki...sizin gibi...ve bir kaç arkadaş gibi...soru sormasını bilen (peşin hükümsüz sorular)..iyi niyetli...hayata at gözüyle bakmayan....kendini bilen arkadaşların tavsiyesi veya eleştirisi beni ancak memnun eder...ve kafalardaki soru işaretleri gidermek isterim....yoksa yargılamak için sıraya girmiş arkadaşları evelallah ben sıraya sokarım :)) ön lisans yapmış olsa bile müdür olsa bile uğruna şehitler verdiğimiz büyük zaferler kazandığımız YAVRU VATANIMIZ KIBRISI yabancı memleket olarak algılayan zihniyetlere benim anlatabileceğim hiç bir şey yok.....belki diğer yazılarımı okuyan arkadaşlar verdiğim cevaplarda.....bazen sivri dilimi...veya...ti" ye almamı yadırgamış olabilirler...ama yadırgamasınlar lütfen....ben...zaman zaman saçma bir harket yaptığım zaman kendimide ti"ye alır....bazen kendimi cezalandırır...bazende ödüllendiririm.....Hep şunu savunurum...sorumluluklarını bilmek....herkeze sevgiyle kucak açmak...iyi tarafını görmeye çalışmak...iyi olmak...kötü olmaktan daha zordur.....maalesef bardağın hep boş tarafını görüyoruz.....herneyse....sevgili arkadaşım...ben aile çevremde......iş çevremde......aşkımın çevresinde.....ve sosyal çevremde...çok sevilen...sayılan hürmet gösterilen biriyim...Hürmet diyorum....sevgi ve saygı...sen iyisen sevgi ve saygı duyarsan bu sana aynı şekilde döner ama hürmet bambaşkadır....yaşıtlarının bir derece ama senden büyüklerinin sana hürmet göstermesi....bambaşkadır...Canım annemin çok güzel bir lafı vardır..."BİR İNSAN KENDİ YERİNİ KENDİ YAPAR"...ne ekersen onu biçiyorsun...O yüzden benim kitabımda yuva yıkmak yoktur....değil evli olup olmaması... verilmiş bir sözün bile vebalini taşıyacak biri değilim...bu karakterde birini de asla sevemem.....bilmem anlatabildimmi....ve şunuda söylemek isterim....ben yaklaşık 1 sene sonra evlenebilirim dedim....böyle değilde ben evlenmeyeceğim ama çocuk yapacağımda diyebilirdim....buna da karşı değilimki....o yüzden garantimi değilmi...diye bir endişem yok..yaş 20 25 olsaydı belki bir dakika ben ne yapıyorum diye düşünürdüm..lakin:):..ben 41 yaşımdayım(..duyan şaşırıyor aman söyleme diyorlar...yaşımı otuzdan yukarı hiç tahmin edemediler) belki ömrümün üçte ikisi geçti...bu yaştan sonra cüzdan olsa ne olur olmasa ne olur...mutlu mesut yaşadıktan sonra ....etrafımda cüzdanlı ama mutsuz okadar evlilik gördümki...ve bu ortamda yaşamaya mahkum edilmiş çocuklar.....genelleme yapmak istemiyorum ama bu oran o kadar yüksek ki ..mutsuz bir toplumda...bu yüzden (bize evli ..bekar...arkadaşlar sizi görünce bunalıma giriyoruz diye şaka yapıyorlar)çünki önemli olan ikili ilişkilerde göstermelik değil...yürekten onsuz nefes alamıyacağın kadar sevmektir....saygıyı kaybetmemektir...yüzgöz olmamaktır....çok şükür...dolu dolu 15 sene hiç yüzgöz olmadık...yuvayı dişi kuş yapar derler....doğru ama erkeğin rolü burda çok önemli....sevgili arkadaşım çok şanslıyım...aşkım Allahımın bana hediyesi....15 sene önce yazlıktaki....denizden benden önce çıkıp plaj terliğimi ayağıma giydiren beni kurulayan adam 15 sene sonrada giydirip kuruluyor....bunu neden söylüyorum biliyormusun...göstermelik değil... çünki...göstermelik 15 sene sürmez...bu sadece bir örnek.. ben şunuda söyleyeyim aşkım nikah yapalım sonra çocuğumuzu doğurursun demesine rağmen..... geç kalabiliriz...illede ben şimdi yapacağım diye ısrar edende benim...bu yüzden Allah kısmet ederse çocuk kreşe gidene kadar biz nikahı tazelemiş oluruz....:)) Bu arada çocuk olursa beni ihmal edersen külahları değişiriz diye tehdit bile ediyor..:)) Sevgiyle kal...canımmmmm...

Son düzenleme:
evet arkadaşlar...hayat mücadelesi...abim..ablam....yiğenlerim....hepsine geleceklerini hazırlayayım...herkez rahat yaşasın derken...iş...kariyer...gurur...fırtınalı aşk derken bir baktım ki yaş 41 olmuş...ne zaman büyüdüm anlamadım..15 senedir aşkımı paylaştığım sevgilimle ilk defa 1 sene önce kazara hamile kaldığımı şiddetli ağrı ve kanamayla hastaneye kaldırıldığımda doktorun hemen kürdaş yapmalıyız 8 haftalık gebelik sonlanmış deyince büyüdüm herhalde...o anki duygularım tarif edilemez...bilinçsizce doktara kurtaramazmısınız diye çaresizce yalvarmam...sevgilimin gözlerindeki şaşkınlık ve acı...beş on dakika annelik duygusunu hissedip sonraki boşluk....ilk defa sevgilime büyük bir aşk ile bağlanmama rağmen ilk defa ona ait olduğumu hissetmem...inanınki tarif edilemez...ben ve sevgilimin çok zor bir hayatı oldu...çok badireler ayrılıklar yaşdık ama kopamadık...kopmaya da niyetimiz yok...ben onsuz o bensiz nefes alamıyoruz...fakat birbirimizede kavuşamıyoruz şimdilik.15 sene olmasına rağmen ilk günki gibi büyük aşkımız..mesafeli düzgün kıymetli saygılı ve tutkuluyuz...düşükten 1 sene sonra çocuk yapmaya karar verdik.verdik vermesinede bu kez çocuk olmuyor iyimi...6 aydır korunmama rağmen olmuyor doktor yumurtaların var dedi...olmaması için bir sebep yok...test yaptım hormanlar sınırda..zaman kaybeme tüp yap dedi....tüp yapayımda acıbademe sordum evlenme cüzdanı şart dedi...iyide biz en erken 1 sene sonra evlenebiliriz..(yanlış anlaşılmasın aşkım evli değil)benim işim ve onun bazı sebeplerinden dolayı biz geç kalmayalım önce çocuk sonra nikah yapalım dedik....cüzdanı daha sonra göstersek dünyanın sonu gelmez ya....tüp bebeğe başladıktan sonra boşanmaya kalkanların tedavisi yarımmı bırakılacak acaba....her neyse benim durumumda olan arkadaşlar varmı sohbet etmek istiyorum...ben doğru adamı buldum doğru karar verdim ama zamanlama yanlış oldu ne yapayım.......:((

böyle bi kıstas mı varmış çok şaşırdım...:53: umarım bi an nce bebek sahibi olursunuz..

kaybınız için üzüldüm...çok geçmiş olsun

evet arkadaşlar...hayat mücadelesi...abim..ablam....yiğenlerim....hepsine geleceklerini hazırlayayım...herkez rahat yaşasın derken...iş...kariyer...gurur...fırtınalı aşk derken bir baktım ki yaş 41 olmuş...ne zaman büyüdüm anlamadım..15 senedir aşkımı paylaştığım sevgilimle ilk defa 1 sene önce kazara hamile kaldığımı şiddetli ağrı ve kanamayla hastaneye kaldırıldığımda doktorun hemen kürdaş yapmalıyız 8 haftalık gebelik sonlanmış deyince büyüdüm herhalde...o anki duygularım tarif edilemez...bilinçsizce doktara kurtaramazmısınız diye çaresizce yalvarmam...sevgilimin gözlerindeki şaşkınlık ve acı...beş on dakika annelik duygusunu hissedip sonraki boşluk....ilk defa sevgilime büyük bir aşk ile bağlanmama rağmen ilk defa ona ait olduğumu hissetmem...inanınki tarif edilemez...ben ve sevgilimin çok zor bir hayatı oldu...çok badireler ayrılıklar yaşdık ama kopamadık...kopmaya da niyetimiz yok...ben onsuz o bensiz nefes alamıyoruz...fakat birbirimizede kavuşamıyoruz şimdilik.15 sene olmasına rağmen ilk günki gibi büyük aşkımız..mesafeli düzgün kıymetli saygılı ve tutkuluyuz...düşükten 1 sene sonra çocuk yapmaya karar verdik.verdik vermesinede bu kez çocuk olmuyor iyimi...6 aydır korunmama rağmen olmuyor doktor yumurtaların var dedi...olmaması için bir sebep yok...test yaptım hormanlar sınırda..zaman kaybeme tüp yap dedi....tüp yapayımda acıbademe sordum evlenme cüzdanı şart dedi...iyide biz en erken 1 sene sonra evlenebiliriz..(yanlış anlaşılmasın aşkım evli değil)benim işim ve onun bazı sebeplerinden dolayı biz geç kalmayalım önce çocuk sonra nikah yapalım dedik....cüzdanı daha sonra göstersek dünyanın sonu gelmez ya....tüp bebeğe başladıktan sonra boşanmaya kalkanların tedavisi yarımmı bırakılacak acaba....her neyse benim durumumda olan arkadaşlar varmı sohbet etmek istiyorum...ben doğru adamı buldum doğru karar verdim ama zamanlama yanlış oldu ne yapayım.......:((
öncelikle gecmıs olsun dıyorum,allah boylesını bır daha yasatmasın.
belkı de duzen ıcın evlılık cuzdanı gereklı olabılır orası bılemem de nacızane fıkrımdır sadece bırbırınıze yakın olmasanız da nıkah yapmak 1 gunluk ıs bıle degıl...hemen nıkahı yapın sorunu cozun o zaman:S

esenruh tekrar merhaba. kıbrıstaki merkezlerle konuştunmu bilmiyorum, konuştuysan muhakkak sana hangi tetkikleri yaptırman gerektiğine dair bir liste çıkartmışlardır. bence o tetkikleri burada yaptırıp hazır git. buradaki özellikle istanbuldaki teknoloji ve doktorlar oradan daha iyi. en önemlisi tetkiklere bir an önce başlamanı tavsiye ederim. bazısı reglinin belli günlerinde yapıldığı için zaten ancak 1-1,5 ayda bitiyorlar. o yüzden vakit kaybetme.

Kıbrıs tüp bebek merkezi ile görüştüm...bana gitmeden önce yaptırabileceğimiz testleri meil ile gönderdiler...Ama biz biraz daha araştırmak istiyoruz...Bu arada burdaki işlerimizide yoluna koymaya çalışıyoruz.....bilgilendirdiğin ve ilgilendiğin için çok teşekkür ederim canım....sevgilerimle.....

böyle bi kıstas mı varmış çok şaşırdım...:53: umarım bi an nce bebek sahibi olursunuz..

kaybınız için üzüldüm...çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim canım.....bende özellikle.... bakabilecek ...çocuklarını ortalarda bırakıp gitmeyecek.....sevgiyle büyütecek ...herkezi....Allahım...bebek sahibi yapsın...(cümle biraz düşük oldu...idare edin...:))....)

Son düzenleme:
öncelikle gecmıs olsun dıyorum,allah boylesını bır daha yasatmasın.
belkı de duzen ıcın evlılık cuzdanı gereklı olabılır orası bılemem de nacızane fıkrımdır sadece bırbırınıze yakın olmasanız da nıkah yapmak 1 gunluk ıs bıle degıl...hemen nıkahı yapın sorunu cozun o zaman:S

teşekkür ederim....Allah kimseye yaşatmasın....bu iyi niyetli FİKRİNİZ neden daha önce aklıma gelmedi...bilmiyorum...Ama.... yarın ilk işim NİKAH dairesine gitmek olacak...:))
sevgiler.....

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşımız hayatı tecrubelerle dolu neyı nasıl yapması gerektığını bılen o olgunlukta .

kendı ayakları uzerınde duran bır ınsan..

kendısı yaşından dolayı tüp bebek ıstemesıde normal.

Tüp bebekte evlılık cüzdanı istenmesi cok normal..

Bugunlerde lıse çağında cocuklarımız hamıle kalıp hastane korıdorlarında doğum yapıp babas belli olmayan nıce cocuklar var...

Cocuk yaparken kımse devlete sormuyor ama cocuk olduktan sonra ben bakamıyorum devlet baksın dıyen nıce ınsanlar var..

Evlilik cıddı bır kurum cocuk sahıbı olmaya karar vermek ayrı bır cıddıyet sorumluluk..

İnsanın başına herşey gelebilir bır cocuğun işte o cudanla hakları korunuyor.Miras vs dahıl oluyor..

Bu memlkeette keske herkes sorumluklarını bılse kımse ımzalara gerek duymaz..

Hakkkınızda hayırlısı olsun dıyorum sadece...

arkadaşım saçma sapan yorumlara takılıpta moralini ve motivasyonunu bozma derim .türkiyede böyle bir şansın yok bende çok araştırdım bizler için en doğru olanı kıbrıs sanırım bence çok geç kalmadan dene derim bakma bende hemen hemen seninle aynı yaştayım ama henüz net karar veremedim zaten çok secenekte yok

meraba yorumların hepsını okumadım oncelıkle bunu solıyeyım bu kadar çok çocuk sahıbı olmak ıstıyorsunuz ve yaşınızda malum menepoza gırme ıhtımalınız varkı benım bı arkadasım erken menepozda 27 yasında gırmıstı sızın ıcın çocuk meselesı çook onemlı ıse bence nıkahtan gün alın basın nikahı illa düğün dernek yapcak değilsiniz benım arkadaslarım calıstıkları ıcın ve tayin meselesıden dolayı nıkah yaptılar suan beraber yasıyolar bı sene sonrada düğün yapcaklar.nedır ne degıldır bılemem ama nıkah kıymak çok zor olan bısı degıl öne almak için ayrı bı ücret verıyosunuz ve sizin ıstedınız yerde istedınız gün kıyılabılıyor. daha sonrada evlılık cuzdanıyla basvurursunuz tüp bebege hem bulundunuz yerde daha kolay olur kıbrısla ugrascaksanız bence bu daha kolay bı seçim ...sadece fikir vermek istedimmm.hakkında hayırlısı olsun

arkadaşım saçma sapan yorumlara takılıpta moralini ve motivasyonunu bozma derim .türkiyede böyle bir şansın yok bende çok araştırdım bizler için en doğru olanı kıbrıs sanırım bence çok geç kalmadan dene derim bakma bende hemen hemen seninle aynı yaştayım ama henüz net karar veremedim zaten çok secenekte yok

Sizin yorumlarınızda başkaları için saçma sapan gelebilir bence biraz dikkat edin sözlerinize, burda saygı çerçevesinde fikir beyan etme hakkına sahibiz herhalde :20:

Bildiğim kadarıyla Kıbrıs'ta evli olma şartı aranmıyor. 41 yaş riskli oldukça..Hatta 35 üzeri bile riskli. Yumurtan yeterliyse gen analizi yaptır zira bu yaşta sağlıklı olmayabilir embriyo

evlilik veya nikah buna çok fazla takılmayın burada biri anne olmak için çabalıyor neden bu kadar karamsar bakıyorsunuz nikah zaten kolay ama anladığım kadarıyla sorunları var ve bizide alakadar etmez bende belki senin yerinde olsaydım aynı şeyi yapardım nikahı bekleyipte sonra bebek için çok geç olabilir bencede bir an önnce yaptırın allah yardımcınız olsun inş tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz...bende 1 yıllık evliyim bebek için uğraşıyorum bebek ha dedimmi olmuyorki siz vakit kaybetmeyin bence sonra mümkün lmayan şeylere girersininiz

kac yasinda kadinsiniz.. yazdiklarinizin mantikli bir aciklamasi olmadiginin siz de farkindasiniz ama millete saldiriyorsunuz..

isi gucu var seviyor ediyor cocugumuz cok sansli olacak veliaht olacak vs..vs.. ee evlenin o zaman. buraya konuacip milletin dediklerine bahane uretmek yerine cozum belli degil mi? evlenmek, evlilik cuzdani madem..

koskoca kadinin kendini kandirmasina hic anlam veremedim.
beni birakip gidecek degil, soyle yaptim bunu ettim ama gitmedi..

evli degil de adam madem resit mi degil? resit olmasini mi bekliyosunuz? sacma sacma yazip yazip millete kin dolu yazilariniz gercekten acinasi.

okuyun yazdiklarinizi da bi ozelestiri yapin bi zahmet.

kac yasinda kadinsiniz.. yazdiklarinizin mantikli bir aciklamasi olmadiginin siz de farkindasiniz ama millete saldiriyorsunuz..

isi gucu var seviyor ediyor cocugumuz cok sansli olacak veliaht olacak vs..vs.. ee evlenin o zaman. buraya konuacip milletin dediklerine bahane uretmek yerine cozum belli degil mi? evlenmek, evlilik cuzdani madem..

evli degil de adam madem resit mi degil? resit olmasini mi bekliyosunuz? sacma sacma yazip yazip millete kin dolu yazilariniz gercekten acinasi.

milletin tercihi o sadece annne olmak istoyor bunun en doğal hakkı yaşam tarzı bizi alakadar etmez ...ben şuan şırnak cizrede yaşıyorum ne namus bekçileri var ama kumalık yasak ilişki vs okadar iğrençlikler duyuyorum ve görüyorumki bu bayanın bana okadar mahsum ve dürtsçe geldiki valla kınayamıyacağım herkesin kendi tercihi bu kadar acımasız olmayın elbet vardır sorunları herkes burada bir anda namus bekçisi oldu zaten her yerde öyle değilmidir birinin yanlışını görseler akbabalar gibi başına üşüşür bak sana bişey söylüyorum benim ailem tutucu biri eşimin aileside öyle eşim benim ilk sevdiğim ilk çıktığım biri öyle yıllarcada konuşup görüşmedik 1 yıl içinde tanıştık nişanlandık evlendik allaha şükür çok mutluyum tek eksiğimiz bebeğimiz inş bir gün olacağına inanıyorum bebekleri okadar çok seviyorum ve özlem duyuyorum ki ....evli olmadığı için bebbek onun hakkı değilmi ?yaşıda geçiyor belki bir daha anne olamıyacak yaşam tarzı onun seçimi beni ilgilendirmez ailesi rahat çevresi öyle ise sıkıntısı yok ise bizene belki onun durumunda bizlerde olabilirdik asla yapmam etmem demeyin herşey bizi elimizi uzatacağımız kadar yakın herşey iradamizdedir allah kimseyi yanlış yola saptırmasın inş allah herkesin gönlüne göre verir acımasızca eleştireceğimize birazcık onun tarafından bakalım....belki biz yapmyaız o tarz yaşamayız ama ne malum ileride çocuğumuz yeğenimizin kardeşimizin böyle bir isteği olmayacağına o yüzden büyük konuşmayalım .......biz insanız herşey bizim içindir allah bizi korusun...........

baştan sona okudum tam içimdeki duygular sundunuz sonuna kadar katılıyorum size......

Konu sahibi arkadaşımız hayatı tecrubelerle dolu neyı nasıl yapması gerektığını bılen o olgunlukta .

kendı ayakları uzerınde duran bır ınsan..

kendısı yaşından dolayı tüp bebek ıstemesıde normal.

Tüp bebekte evlılık cüzdanı istenmesi cok normal..

Bugunlerde lıse çağında cocuklarımız hamıle kalıp hastane korıdorlarında doğum yapıp babas belli olmayan nıce cocuklar var...

Cocuk yaparken kımse devlete sormuyor ama cocuk olduktan sonra ben bakamıyorum devlet baksın dıyen nıce ınsanlar var..

Evlilik cıddı bır kurum cocuk sahıbı olmaya karar vermek ayrı bır cıddıyet sorumluluk..

İnsanın başına herşey gelebilir bır cocuğun işte o cudanla hakları korunuyor.Miras vs dahıl oluyor..

Bu memlkeette keske herkes sorumluklarını bılse kımse ımzalara gerek duymaz..

Hakkkınızda hayırlısı olsun dıyorum sadece...

Öncelikle beni anladığınız için teşekkür ederim......sevgiler.....

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla Kıbrıs'ta evli olma şartı aranmıyor. 41 yaş riskli oldukça..Hatta 35 üzeri bile riskli. Yumurtan yeterliyse gen analizi yaptır zira bu yaşta sağlıklı olmayabilir embriyo

Tavsiyen için teşekkür ederim canım......o aşamaya gelince yaptıracağım.....sevgilerle...

Son düzenleme:

Öncelikle yazınızı okuyunca bütün samimiyetimle söylüyorum sizin için çok üzüldüm.....size tavsiyem bir evlilik danışmanına gitmeniz...mutsuzluğunuza çare ben değilim....Kıskançlık...kin....tamamda bu öfkeniz....alarm veriyor...aman ha...lütfen kendinize dikkat edin...mutluluk...sevgi paylaştıkça çoğalır...paylaşmayı deneyin...Benim aşkımın büyüklüğü..özgüvenim...sizi bu kadar yaralaması sizin sahip olamamanız olabilirmi....bu konuyu beğenmediyseniz...girmeyebilirsiniz...ama girmeniz iyi olmuş mutsuz başka bir arkadaşında tercümanı olmuşsunuz....Ayrıca bir ithamda bulunurken kavramların anlamını bilmiyorsanız öğrenin (bilmemek değil öğrenmemek ayıp) saldırganlık benim yazılarımda değil...sizin yazınızda var......reşit kelimesine cevap verme gereğini bile duymuyorum....evlilik çok kutsaldır..ve tabikii doğrudur...Diğer arkadaşları tenzii ederek söylüyorum siz iyiki evlilik cüzdanına sahipsiniz....ve onada lütfen sıkı sıkı sarılın....ben aşkıma sarılacağım....müsadenizle....bu arada KENDİNİZİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN..ve kendinizi affedin...iyileşmenin ilk adımıdır....Umarım bir gün sizde mutlu olursunuz........

Son düzenleme:
Öncelikle yazınızı okuyunca bütün samimiyetimle söylüyorum sizin için çok üzüldüm.....size tavsiyem bir evlilik danışmanına gitmeniz...mutsuzluğunuza çare ben değilim....Kıskançlık...kin....tamamda bu öfkeniz....alarm veriyor...aman ha...lütfen kendinize dikkat edin...mutluluk...sevgi paylaştıkça çoğalır...paylaşmayı deneyin...Benim aşkımın büyüklüğü..özgüvenim...sizi bu kadar yaralaması sizin sahip olamamanız olabilirmi....bu konuyu beğenmediyseniz...girmeyebilirsiniz...ama girmeniz iyi olmuş mutsuz başka bir arkadaşında tercümanı olmuşsunuz....Ayrıca bir ithamda bulunurken kavramların anlamını bilmiyorsanız öğrenin (bilmemek değil öğrenmemek ayıp) saldırganlık benim yazılarımda değil...sizin yazınızda var......reşit kelimesine cevap verme gereğini bile duymuyorum....evlilik çok kutsaldır..ve tabikii doğrudur...Diğer arkadaşları tenzii ederek söylüyorum siz iyiki evlilik cüzdanına sahipsiniz....ve onada lütfen sıkı sıkı sarılın....ben aşkıma sarılacağım....müsadenizle....bu arada KENDİNİZİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN..ve kendinizi affedin...iyileşmenin ilk adımıdır....Umarım bir gün sizde mutlu olursunuz........

siz fazla film iZliyorsunuz sanirim... siz bana degil aynadaki yansiya kisiye uzulun aciyin.. zira benim degil sizin ihtiyaciniz var buna.

derdin var eee caresi belli eee ama yok biz cok asigiz da bilmemne de falan da filan da..

uyan canim uyan.. senle birlikte ruya goren istiyor olabilirsin ama kusura bakma ben uyumuyorum senin yaDigin pembe ruyalar fazla pembe ve fazla ruya...

ben gidiyim bi yandan evlilik cuzdanima bi yandan kocama bi yandan yuvama bi yandan bebegime sarilayim... malum sizin gibi sarilmam gereken seyler bir tane degil.. sadece ASK degil benim iliskimi yuruten ayakta tutan..

insallah dr.a ihtiyac duymadan dogal yollarla hamile kalabilirsiniz, zira evlilik gerekiyor cuzdan gerekiyor tup bebek icin diyip de evliligi bu kadar basit hatta GEREKSIZ gormeniz aci..

bu , avripailik bile degil dusunce tarziniz.. insanlar cocuklari olacaginda dusundukkerinde ve istediklerinde geregini yapiyor ve evleniyorlar eger kendileri icin evlenmeyi istemiyorlarsa cocuklarini dusunuyorlar..

psikolog konusunda ise siz bi yasiniza bakin bi de yazdiklariniza kendinizi kandirmak icin koca kadin ne sozler yaziyor.. veliaht falan.. fazla feriha izliyorsunuz sanirim...

dedigim gibi gideyim evlilik cuzdanima ve kocama sarilayim ben umarim siz de sahip olursunuz bir gun :51:

milletin tercihi o sadece annne olmak istoyor bunun en doğal hakkı yaşam tarzı bizi alakadar etmez ...ben şuan şırnak cizrede yaşıyorum ne namus bekçileri var ama kumalık yasak ilişki vs okadar iğrençlikler duyuyorum ve görüyorumki bu bayanın bana okadar mahsum ve dürtsçe geldiki valla kınayamıyacağım herkesin kendi tercihi bu kadar acımasız olmayın elbet vardır sorunları herkes burada bir anda namus bekçisi oldu zaten her yerde öyle değilmidir birinin yanlışını görseler akbabalar gibi başına üşüşür bak sana bişey söylüyorum benim ailem tutucu biri eşimin aileside öyle eşim benim ilk sevdiğim ilk çıktığım biri öyle yıllarcada konuşup görüşmedik 1 yıl içinde tanıştık nişanlandık evlendik allaha şükür çok mutluyum tek eksiğimiz bebeğimiz inş bir gün olacağına inanıyorum bebekleri okadar çok seviyorum ve özlem duyuyorum ki ....evli olmadığı için bebbek onun hakkı değilmi ?yaşıda geçiyor belki bir daha anne olamıyacak yaşam tarzı onun seçimi beni ilgilendirmez ailesi rahat çevresi öyle ise sıkıntısı yok ise bizene belki onun durumunda bizlerde olabilirdik asla yapmam etmem demeyin herşey bizi elimizi uzatacağımız kadar yakın herşey iradamizdedir allah kimseyi yanlış yola saptırmasın inş allah herkesin gönlüne göre verir acımasızca eleştireceğimize birazcık onun tarafından bakalım....belki biz yapmyaız o tarz yaşamayız ama ne malum ileride çocuğumuz yeğenimizin kardeşimizin böyle bir isteği olmayacağına o yüzden büyük konuşmayalım .......biz insanız herşey bizim içindir allah bizi korusun...........

Öncelikle umarım tez zamanda bebeğini hatta bebeklerini kucağına alırsın....sevgili arkadaşım...ben lise 1 de edebiyat öğretmenimin sınıftaki arkadaşıma hakaret etmesinden dolayı karşı çıktım...(hakarete maruz kalan arkadaşım korkusundan sesini çıkaramamıştı) ve beni... benden geçemezsin diye tehtit etti..(çok sert çıkmışım demekki)...bende ben hakkımı söke söke alırım dedim...şiir okumayı..sevdiğimi bildiği için bir gün sınıfta herkez bir dize okuma şartıyla kitaptan şiir okutmaya başladı sıra bana geldiğinde ise beni atlayarak yanımdaki arkadaşın ismini söyledi..bende sıra bende diyerek şiiri okumaya başladım o sus dedikçe ben daha sesli bütün şiiri okudum...netice beni bıraktı..bende sınav kağıdımı mahkeme yoluyla komisyona incelettim...ve yüksek puan aldım..mahkeme öğretmene mahkeme masrafını ödeme emrini verdi..yalnız ben mahkeme sonuçlanana kadar 2 ay okula gidemedim.okula mahkeme kağıdı ve ödeme emrini götürüp öğretmeni koridorda yakaladım...ve ödeme emrini gözüne sokup yırttım.ben alacağımı aldım paranızı istemiyorum dedim...bu arada hakarete maruz kalan akadaşımın öğretmen onada takmasın diye yaptığı şirinlikler hafızamda yer etmiştir..bu tür olaylar çok yaşadım...o yüzden akbabalar başıma üşüşsede benden bir hücre bile alamazlar..onlara sadece üzülürüm....güler ve geçerim...Sevgili arkadaşım....benim yolum doğru...yola çıktığım insan doğru...hedefim doğru.....keşke beni horlayıp yargılayan arkadaşlarda....yola çıktığı insanlara.... en az benim kadar...güvenebilseler...daha doğrusu kendilerine güvenebilselerdi.....zihniyet olayları kavramada önemli bir faktördür.....Ayrıca namus bekçileri bilmelidirlerki namus beyinde başlar....ama beyin yoksa..:)) orasını bilemem...sevgiler canım....

Son düzenleme:
Back