[/B]
çok doğru söylüyorsun
"her koyun kendi bacağından asılır" veya "bize ne sadece bi soru sormuş, karışmayın yaşantısına" demek en kolayı bence. nitekim bu konuda bile doğru olanı anlatmaya çalıştığı için bir çok arkadaşımız tepki aldı, ne namus bekçilikleri kaldı ne anlayışsızlıkları. ellerinden gelse forumdan bile kovacaklar "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" misali...
ama eğer doğru olan, insanları yalnışlarıyla başbaşa bırakmak olsaydı Emri bil Maruf Nehyi anil Münker:İyiliği tavsiye etmek,çağırmak ve emretme, kötülükten alıkoyma,onu anlatmak müslümanlara farz olmazdı değil mi?
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Her ne kadar iyiliğin hepsini yapamasanız ve her ne kadar kötülükten sakınamasanız da, emri maruf ve nehyi münker yapınız!)
hiç kimse esenruh arkadaşımızın anne olmasına hakkı yok falan demiyor, zaten diyemezde. bu hakkı bizlere Allah verir. sadece bunun "en doğru" olan yolunu anlatmaya çalıştık elimizden geldiği kadar.
bir çok kötü örnekten bahsedildi. evlenmeden doğal yolla çocuk sahibi olanlar,evli olup mutsuz olanlar,babası belli olmayan çocuklar, çocuk doğmasına yakın nikah yapanlar... bu örnekler daha çooook çoğaltılabilir.
ama bizim yaşantımızı hangi örnekler yönlendirecek? yanlış olan bu örnekler mi yoksa doğru olan örnekler mi?
Bir müslüman elinden geldiği kadar Allah'ın emirlerine uyar, uyamadığı konularda da günaha girdiğini, hata yaptığını kabul eder. ama bir müslüman asla Allah'ın yanlış diye belirttiğinin doğru olduğunu iddia etmez. aksi halde Allah'a karşı çıkmış, küfre düşmüş olur.
ben tüm bunları yazarken "günahsız ve mükemmel" olduğumu falan iddia etmiyorum. çook yanlışım var benimde,hem de çok.hepimizin hatası ve günahı var. Ama müslüman hata yapsa da Allah tevbe edilen hataları affedebileceğini söylüyor. yeter ki hatalarımızın farkında olalım ve onların "doğru işler" olduğunu iddia etmeyelim.
elbette ki evli bir insanın başkasından çocuğu olduğunu çok gördük maalesef ..ama burda konu o değil bu ülkenin tüp bebek yasası ..Allahtan korkan zaten bütün kurallara uyar ama korkmayanda her istediğini yapar mesela demişsiniz işte başkasından sperm yada yumurta donasyonuyla tüp bebek.. yaptıran birinin çocuğu olmuş amaa 5 senedir hastalıkla uğraşıyormuş bu riskde her zaman var ..
birde ben konu sahibine seslenmek istiyorum tüp bebek öyle çok basit bir tedavi değil çokkk zor ve yıpratıcı ..insanın çelik gibi sinirleri olması lazım ben 5 senedir denemediğim tedavi kalmadı en yorucu ve yıpratıcı olansa tüp bebek ..bide demişya hiç birşey garanti değil tüp bebekte garanti değilki ilk denemede olması ben 4 sefer denedim olmadı sonunda pes ettim ki benim doktorum her zaman senden çok ümitliyim çünkü yaşın genç diyordu benim yaşımdda 31 genç dğilim diyordum doktoruma oda benim 40'lı yaşlarda da hastalarım var onlara göre çok iyisin diyordu yani çok zor prosedürler bilmem imzalar üst üste kaç tedavi birde bunun nikahsız başka bir yere gidip gelinerek yapıldığını düşün
birda bazı üyeler sizene kadın derdini yazmış ona cevap verecek yerde yargılamışsınız filan yazmışlar..ama insanların görevlerinden biride yanlış birşey yapanı uyarmak ona doğruyu tavsiye etmek yine uymassa kendi bileceği iş tabii ama her koyun kendi bacağından asılır deyipte çekilmek olmaz bir yerde okumuştum behlül dana herkese karışıro iş öyle yapma yanlış yapıyorsun diye etrafını uyarırmış tabi bundan bıkmışlar ve kadıya şikayete gidip her koyun kendi bacağından asılır bize karışmasın demişler kadıda behlüll danaya böyle böyle milllet senden şikayetçi demiş bunun üzerine behlül dana gidip her köşeye koyun leşleri asmış bacaklarından zamanla o koyunlar kokmaya başlamış bu sefer kokudan rahatsız olup yine kadıya gitmişler behlül dana çağırılmış ve her koyunu kendi bacağından astım işte niye rahatsız oldunuz demiş
Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah
çok doğru söylüyorsun
"her koyun kendi bacağından asılır" veya "bize ne sadece bi soru sormuş, karışmayın yaşantısına" demek en kolayı bence. nitekim bu konuda bile doğru olanı anlatmaya çalıştığı için bir çok arkadaşımız tepki aldı, ne namus bekçilikleri kaldı ne anlayışsızlıkları. ellerinden gelse forumdan bile kovacaklar "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" misali...
ama eğer doğru olan, insanları yalnışlarıyla başbaşa bırakmak olsaydı Emri bil Maruf Nehyi anil Münker:İyiliği tavsiye etmek,çağırmak ve emretme, kötülükten alıkoyma,onu anlatmak müslümanlara farz olmazdı değil mi?
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Her ne kadar iyiliğin hepsini yapamasanız ve her ne kadar kötülükten sakınamasanız da, emri maruf ve nehyi münker yapınız!)
hiç kimse esenruh arkadaşımızın anne olmasına hakkı yok falan demiyor, zaten diyemezde. bu hakkı bizlere Allah verir. sadece bunun "en doğru" olan yolunu anlatmaya çalıştık elimizden geldiği kadar.
bir çok kötü örnekten bahsedildi. evlenmeden doğal yolla çocuk sahibi olanlar,evli olup mutsuz olanlar,babası belli olmayan çocuklar, çocuk doğmasına yakın nikah yapanlar... bu örnekler daha çooook çoğaltılabilir.
ama bizim yaşantımızı hangi örnekler yönlendirecek? yanlış olan bu örnekler mi yoksa doğru olan örnekler mi?
Bir müslüman elinden geldiği kadar Allah'ın emirlerine uyar, uyamadığı konularda da günaha girdiğini, hata yaptığını kabul eder. ama bir müslüman asla Allah'ın yanlış diye belirttiğinin doğru olduğunu iddia etmez. aksi halde Allah'a karşı çıkmış, küfre düşmüş olur.
ben tüm bunları yazarken "günahsız ve mükemmel" olduğumu falan iddia etmiyorum. çook yanlışım var benimde,hem de çok.hepimizin hatası ve günahı var. Ama müslüman hata yapsa da Allah tevbe edilen hataları affedebileceğini söylüyor. yeter ki hatalarımızın farkında olalım ve onların "doğru işler" olduğunu iddia etmeyelim.