• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri evli olmadığı için tüp bebek tedavisi olamayan varmı?

arkadaşım haddini aşan yorumlara girme bence burda bir hemcinsimiz fikir almak istemiş ve amaç ona yardımcı olmakmı yoksa onu yerden yere vurmakmı?farkındaysam moralini bozma ve kıbrısı dene demekten başka bir yorumum yok seni ne rahatsız etdi anlamadım.annelik her kadının tatması gereken yüce bir duygu ALLAH her kadına nasip etsin bu duyguyu.

Gerçekten bu kadar bilinsizce sırf gelenekleri yok etmek, sırf özgürce yaşamak adı altında bu kadar saçmalığa ve aykırılığa düşenleri görünce şaşırıyorum.

Öncelikle anne olamıyor olmanıza inanın derinden üzüldüm.ama gerisi tam bir saçmalık geldi bana. 41 yaşındasınız,15 yıllık bir ilişkiniz var,tüp bebek yaptıracak ve hatta kıbrıs'a gidip de yaptıracak kadar maddi durumunuz var ama delice sevdiğiniz adamla evlenemiyorsunuz. Hemde bu evlilik müessesesini bir bakıma hor görüyorsunuz,bağlayıcı değil garanti değil diyorsunuz.

Her şeyden önce evlilik resmi ve dini nikahla kadına verilen resmi bir güvencedir. devletin gözünde,milletin gözünde size verilen kadınlık değeridir.bunu nasıl basit bir şeymiş gibi görebiliyorsunuz anlam vermek güç.

ayrıca evli olmadan yapılan çocuğa da mı hiç acımıyorsunuz? ona ne gözle bakılacak,toplumda nasıl değer görecek bunu hiç mi düşünmüyorsunuz?

hadi yaşınız genç olsa bir nebze anlam vereceğim bu halinize ancak 41 yaşına gelmiş bir kadın evlenmek için daha neyi bekler :44:

Sanırım artık milletimiz izlediği filmlerden fazlaca etkilenip kendi öz değer yargılarına,kültürüne,geleneğine sırtını çeviriyor ve bunu bir çağdaşlaşma/modernleşme olarak görüyor. Ne acı :26:

ve ne acı bu zihniyetle sonradan gelecek nesillere....

e ılla dugun dernekmı gerekı atın bı ımza olsun bıtsın ıllada beraber yasamanıza gerek yok kı cocuk oldguna gore bırlıkte yasıosunuz yasınızda gelmıs bı ımzanın zamanımı olur

konu sahibi kendini eleştirenleri geri kafalı yobaz olarak görüyor
iyi yapıyorsun diyenleride göklere çıkartıyor
istediğide bebek.. sevgilisiyle evlenmek bile istemiyor ..

evlenmeyi gereksiz gören konu sahibi arkadaşım bu konuda çok gereksiz değil mi? ne de olsa evlenmeden olması zor bir olay cevap belli başka ülke desem istanbul da bu tüp bebek olayını ancak yapabilceğinizi söylüyorsunuz ee başka bir seçenekte gelmiyor şahsen aklıma evlen diyen arkadaşlarımıza kızmıssınız ama onlar size bir fikir vererek yardımcı olmaya çalışmış neyse benim diyceğim bu kadar iyi günler....

Son düzenleme:
Öncelikle cesaret edip bi konu açmışsanız gelecek yorumlara açık olmalısınız herkes aynı fıkırde olmuyabılır saygı duymalısınız...Gelelim şahsi yorumuma evlenmeden bebek sahıbı olma tutkunuz okadar sacmakı bırkere nıkahsız bır cocugun toplumdakı adını benım soylememe gerek yok sız duyarlı bır anne gıbı evladınızı oyle cagırmalarına nasıl katlanacaksınız bu bır.ıkıncısı avrupada senden cook!! maddı durumun ıyıyse gıt orda ne halt edeceksen et toplumun deger yargılarını hıce sayamazsın bırde okadar içten ALLAH dıyorsunkı sankı bu davranısın allahın onayladıgı sevdıgı bır durum yazık arkadasım bu zıhnıyetler oldukca ortalık nikahsız bebeklerle kaynar gıder..Al sana guvenılır iman dolu gelecege saglam guvenle bakan yeni nesiller ve onlardan doğacak başka nesiller ve dahaları....Bence bu davranısını ailen haketmıyo.. paşa paşa bas nikahı (kıbrıslara gıtmeyede gerek yok) yap bebegını sonra boşan tekrar birlikte yaşa sana kimse birsey demez ama kimi kandiracan ALLAHımı? sadece gülüyorum:))))

böyle bir zihniyet nikahı bassa ne olacak ya kızı olsa oda 50 yaşına gelecek ve gayri meşru bir ilişki yaşayacak bir anne olarak ona ''kızım sakın geri kafalı olma nikah falan yapma yat kalk keyfine bak sonra kıbrısa gider tüp bebeği basarsınmı ''diyeceksin pes diyorum Allah kimseyi şaşırtmasın..sakın o kadarda Allaha sığınma senin bu yaptıklarını düşündüklerini Allah görmüyormu sanki..kuranda zina hakkında neler yazıyor açta bir oku...ayrıca onun ANNE olmaya hakkı yokmu diyen bayanlar bu sözümde size yok canım hakkı yokkkkk..Allah böyle bir hak vermiyor ona ..kadını cesaretlendireceğinize azıcık hakkı konuşunda aklı başına gelsin..yok imzaymış yok neymiş iyi valla ortalığı gayrı meşru çocuklarla doldurun anası babası belli değil nasıl bir konu bu ya nasıl bir mantıksızlık hayır Allah demesen ataist olsan eyvallah der geçerim ağzımı dahi açmam nasıl bir yobazlık bu ben anlam veremiyorum..arkadaşım sana sözüm aklını başına al tövbe et bu yaptıklarından kendine gel..Allahın seni ve senden doğacak olan çocukları bu dünyaya ne için gönderdiğine sakın unutma..20 25 vs.. yıl sonra toprağa girdiğinde sana resmi nikahın sana göre ne ifadeettiğinin mantığını sormayacaklar Allah seni ıslah etsin ve senin gibi düşünenleride

toplumumuzun ne hale geldiğine bir bakın....

eskiden de insanlar hata yapar, günah işlerlermiş ama yaptıklarının yanlış olduğunu bilir ve bunun mahcubiyetini taşırlarmış.

şimdi ise hem hata üstüne hata yapılıyor hem de bu hataların ne kadar doğru ve dürüst işler olduğuna canı gönülden inanılıyor. yazık çok yazık...

her müslüman hata yapar, günah işler. insanın doğasında vardır çünkü hata yapmak. günah işlemek bir müslümanı dinden çıkarmaz,sadece günahkar bir müslüman yapar ve bu kişi içtenlikle tevbe ederse o günahları da Allah'ın izniyle affedilir. ama işlediği günahın "günah olmadığını iddia etmek " kişiyi müslümanlıktan çıkarır. çünkü bu Allah'ın ayetlerini ve peygamberimizin sözlerini inkar etmek demektir. (bu bilgiler islam fıkhından alıntıdır)

çok dikkatli olmak lazım bazı konuları savunurken....

Öyle kınayıcı cevaplar yazılmış ki gören de çocuğu doğurup ormana terk edeceğim yazmış sanır... Yok gelenekleri yıkmak adına vs vs yah kendisi yazmış sevdiğimle evlenmek güzel olur karşı değilim diye bir bildiği var demek ki... Size gelince sayın konu sahibi belli ki çok seviyorsunuz ama malsef ki bu ülkenin kanunlarında çok skıntı var... Evli olmak zerre kadar önemli değil bence.. Kaç evli çift var acaba 15 yıl boyunca aşkını böyle taze tutabilmiş... Yaşınıza rağmen aşkınız ve umutlarınızı görmek beni de mutlu etti inanın... Umarım bu mutluluğunuz daim olur ve bu güçlü aşkınıza bir de çocuk eklenmiş olur... Ayrıca cesaretinizi de takdir ettim hem aşkın bir imzada olmadığını hem de yaşınıza rağmen ne kadar güçlü bir aşka sahip olduğunuzu çok güzel ifade etmişsiniz...

böyle bir zihniyet nikahı bassa ne olacak ya kızı olsa oda 50 yaşına gelecek ve gayri meşru bir ilişki yaşayacak bir anne olarak ona ''kızım sakın geri kafalı olma nikah falan yapma yat kalk keyfine bak sonra kıbrısa gider tüp bebeği basarsınmı ''diyeceksin pes diyorum Allah kimseyi şaşırtmasın..sakın o kadarda Allaha sığınma senin bu yaptıklarını düşündüklerini Allah görmüyormu sanki..kuranda zina hakkında neler yazıyor açta bir oku...ayrıca onun ANNE olmaya hakkı yokmu diyen bayanlar bu sözümde size yok canım hakkı yokkkkk..Allah böyle bir hak vermiyor ona ..kadını cesaretlendireceğinize azıcık hakkı konuşunda aklı başına gelsin..yok imzaymış yok neymiş iyi valla ortalığı gayrı meşru çocuklarla doldurun anası babası belli değil nasıl bir konu bu ya nasıl bir mantıksızlık hayır Allah demesen ataist olsan eyvallah der geçerim ağzımı dahi açmam nasıl bir yobazlık bu ben anlam veremiyorum..arkadaşım sana sözüm aklını başına al tövbe et bu yaptıklarından kendine gel..Allahın seni ve senden doğacak olan çocukları bu dünyaya ne için gönderdiğine sakın unutma..20 25 vs.. yıl sonra toprağa girdiğinde sana resmi nikahın sana göre ne ifadeettiğinin mantığını sormayacaklar Allah seni ıslah etsin ve senin gibi düşünenleride

Büyük konuşmayın bence.. Hani '' böyle bir zihniyet'' falan... Büyük konuşan başına gelmeden ölmezmiş hatırlatmak isterim...

siz fazla film iZliyorsunuz sanirim... siz bana degil aynadaki yansiya kisiye uzulun aciyin.. zira benim degil sizin ihtiyaciniz var buna.

derdin var eee caresi belli eee ama yok biz cok asigiz da bilmemne de falan da filan da..

uyan canim uyan.. senle birlikte ruya goren istiyor olabilirsin ama kusura bakma ben uyumuyorum senin yaDigin pembe ruyalar fazla pembe ve fazla ruya...

ben gidiyim bi yandan evlilik cuzdanima bi yandan kocama bi yandan yuvama bi yandan bebegime sarilayim... malum sizin gibi sarilmam gereken seyler bir tane degil.. sadece ASK degil benim iliskimi yuruten ayakta tutan..

insallah dr.a ihtiyac duymadan dogal yollarla hamile kalabilirsiniz, zira evlilik gerekiyor cuzdan gerekiyor tup bebek icin diyip de evliligi bu kadar basit hatta GEREKSIZ gormeniz aci..

bu , avripailik bile degil dusunce tarziniz.. insanlar cocuklari olacaginda dusundukkerinde ve istediklerinde geregini yapiyor ve evleniyorlar eger kendileri icin evlenmeyi istemiyorlarsa cocuklarini dusunuyorlar..

psikolog konusunda ise siz bi yasiniza bakin bi de yazdiklariniza kendinizi kandirmak icin koca kadin ne sozler yaziyor.. veliaht falan.. fazla feriha izliyorsunuz sanirim...

dedigim gibi gideyim evlilik cuzdanima ve kocama sarilayim ben umarim siz de sahip olursunuz bir gun :51:

Öncelikle ne kadar saldırırsanız saldırın beni kendi seviyenize çekemezsiniz.....bu kadar belden aşağı vurmak üstün gelmek değildir....işte üstesinden geldim...haddini bildirdim mi diye düşünüyorsunuz....kendini kandıran ben değil sizlersiniz...(ben her zaman kendime dürüst davrandım.....etrafımada.)...iş hayatımda da ....sosyal çevremdede...sizin gibi insanlar karşıma çok çıktı...sözlerinden...kaleminden...nefret damlayan....kin damlayan.....gözlerinden umutsuzluk...karamsarlık....öfke saçan.(aynaya sakın bakmayın kendi görüntünüzden korkarsınız)..karşısındakinin a açığını yakaladım....hücum....diyen...beni sinirlendiremezler bile sadece acırım...ve güler geçerim...:))....ben hergün aynaya baktığımda sevgi ve ışık saçan bir çft göz ve kalbi yüzüne yansıyan MELEK gibi bir yüz görüyorum....istediğiniz kadar çabalayın bu kin ve nefretle pempe rüyalar asla göremezsiniz....görseniz görseniz kabus görürsünüz......oysa kabus görmeye ne gerek var bak BİZDE OLMAYAN...ama SENDE OLAN yuvana kocana bebeğine sarılıyorsun daha ne istiyorsun sevgili arkadaşım niye saldırıyorsun EKSİK OLAN NE?.....aşk mı?...ilgimi?....ne?...sürekli benim aşkımı küçümsemeye çalışıyorsunuz...tabiki sadece aşk yeterli değildir...ben sadece çok aşığım...aşk ile seviliyorum demiyorum ki...uzun uzun anlatırımda ben sizin gibi sahip olduklarımı...sahip olmayanlara sırf ezmek veya üzmek için kullanmam..anlatabildim mi...KALİTE.....KALİTE....KALİTE...BU arada inanınki çok isterdim...ama...benim oturupta dizi filimleri izleme gibi bir şansım maalesef yok...lütfen benim yerimede izleyin..(veliaht kelimesini çok yakın bir arkadaşım...veliaht ne zaman teşrif edecek diye espiri yapmıştı..benimde hoşuma gitmişti...o yüzden kullandım...ama gerçek....yoksa üzdüm mü sizi....üzdüysem lütfen kusura bakmayın ....sizi yaralamak gibi bir niyetim yoktu...)...dizi filmlerdeki aşklar...veya...günümüzdeki bazı aşklar bana hep yapay gelmiştir...oysa ben aşkımızı hep geçmiş dönemdeki büyük aşklara benzetmişimdir.....ASLI ve KEREM gibi...LEYLA ve MECNUN gibi....bunu 1ay...2ay...2sene...4sene...değil...15 sene...(16 dan gün aldık :))) aşk yaşayan biri söylüyor.....ne güzel değilmi...buna ne güzel büyük bir aşk demek varken...neden bu kadar üzüldünüz? inanamıyacak kadar hayal mi geldi....şimdi kendimi daha şanslı hissetmeme sebep oldunuz....bu yüzden size gerçeten çok teşekkür ederim......iyi dilekleriniz içinde teşekür ederim....ben sadece ekleme yapayım...bende kendime ve herkeze...yuva(MUTLU VE SICAK)....Koca(ADAM GİBİ ADAM)...evlatlar(SAĞLIKLI VE HAYIRLI)...yoksa ben almıyim sizde kalsın.çünki sizi okudukça resmi ama mutsuz ve bunalımda olacağıma gayri resmi ama MUTLU olmayı tercih ederim......İyileşmeniz dileyiyle.......

Son düzenleme:
Gerçekten bu kadar bilinsizce sırf gelenekleri yok etmek, sırf özgürce yaşamak adı altında bu kadar saçmalığa ve aykırılığa düşenleri görünce şaşırıyorum.

Öncelikle anne olamıyor olmanıza inanın derinden üzüldüm.ama gerisi tam bir saçmalık geldi bana. 41 yaşındasınız,15 yıllık bir ilişkiniz var,tüp bebek yaptıracak ve hatta kıbrıs'a gidip de yaptıracak kadar maddi durumunuz var ama delice sevdiğiniz adamla evlenemiyorsunuz. Hemde bu evlilik müessesesini bir bakıma hor görüyorsunuz,bağlayıcı değil garanti değil diyorsunuz.

Her şeyden önce evlilik resmi ve dini nikahla kadına verilen resmi bir güvencedir. devletin gözünde,milletin gözünde size verilen kadınlık değeridir.bunu nasıl basit bir şeymiş gibi görebiliyorsunuz anlam vermek güç.

ayrıca evli olmadan yapılan çocuğa da mı hiç acımıyorsunuz? ona ne gözle bakılacak,toplumda nasıl değer görecek bunu hiç mi düşünmüyorsunuz?

hadi yaşınız genç olsa bir nebze anlam vereceğim bu halinize ancak 41 yaşına gelmiş bir kadın evlenmek için daha neyi bekler :44:

Sanırım artık milletimiz izlediği filmlerden fazlaca etkilenip kendi öz değer yargılarına,kültürüne,geleneğine sırtını çeviriyor ve bunu bir çağdaşlaşma/modernleşme olarak görüyor. Ne acı :26:

ve ne acı bu zihniyetle sonradan gelecek nesillere....
AH.....AH......diyerek başlamak istiyorum...geçekten sadece çocuk hasretim varken sizin dertleriniz beni daha üzdü...birde kendimi sorunlu sanırdım...oysaki ben tedaviyle inşallah çocuk sahibi olacağım.....ama ya sizler anlama ve idrak sorunu olanlar ne yapacak...bildiğim kadarıyla bunun tedavisi yok...yazık..çok yazık...Sevgili arkadaşım gelenek ve görenekler...değer yargıları sizin tekelinizdemi?...bir evlilik cüzdanıyla bunlara sahip olduğunuzumu zannediyorsunuz....ben kısmet olursa evlilik cüzdanını aldığımda öyle sizler gibi sıkı sıkı sarılıp işte tapum...güvencem...garantim...herşeyim.....diye...statüm...kadınlık değerim...diye çıldırmayacağım...devletin veya evlilik cüzdanının size kadınlık değeri verdiğini hissettiriyor ise böyle düşünmeniz gayet normal.....normal olmayan eşlerinizin size bu değeri verememesi ne yazık ki...Kadını kadın hissettiren özel hissettiren yüce hissettiren..resmi veya değil kocadır canım devlet değil...bana saldırırken en azından varlığından bir haber değerleride öğrenmiş oluyorsunuz...Yazılarımı bir daha dikkatle anlayarak (zannetmiyorum ama) okursan....evlilği horlamadığımı...tam aksini söylediğimi...ama şuanda bana uygun olmadığını anlarsınız...bunun başkada türkçe meali yok canım.....büyük harflerle yazıyorum anlamanız için BİR CÜZDAN NE BENİM NEDE ÇOCUĞUMUN GARANTİSİ OLAMAZ.....GARANTİSİ BENİM....bu neden sizi bukadar rahatsız ediyor...(evlensemde evlenmesemde bu düşüncem değişmeyecek)Ben artık seni sevmiyorum...seninle mutlu değilim diyen kocaya nikahımız var bir yere gidemezsin....boşandığındada....malının yarısı benim veya nafaka ver diyecek kadın değilim...neyin garantisi pardon....ben banada yeterim çocuğumada alilemede....ben böyle bir durumda kocaya cüzdanı değil kapıyı gösteririm....bunu niye anlamak istemiyorsunuz bunu çözemedim....her kez aynı değil siz garanti olarak görürsünüz....öyle değerli hissedersiniz....ben garanti görmem böylede kendimi değerli hissederim....değer önce insanın kendine verdiği değerdir....siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez.....ben sizin gibi....değeri....kaliteyi....statüyü....vs...sadece evlilik cüzdanıyla sınırlandıramam...ne o cüzdan gittimi ne yapacaksınız hepsi cüzdanla birlikte gitmiş mi oluyor.Benim zihniyetimde insanların aslında çoğalması gerekiyor ki....kendine benzemeyeni dışlamayan karşıt fikirleride dinlemeyi bilen gelenek göreneklerine sahip çıkan ama örümcek kafayla gelenekçi insanı ayırt edebilen dürüst özgüveni tam bir nesil çoğalsın.....sevgilerle....

Son düzenleme:
Öncelikle cesaret edip bi konu açmışsanız gelecek yorumlara açık olmalısınız herkes aynı fıkırde olmuyabılır saygı duymalısınız...Gelelim şahsi yorumuma evlenmeden bebek sahıbı olma tutkunuz okadar sacmakı bırkere nıkahsız bır cocugun toplumdakı adını benım soylememe gerek yok sız duyarlı bır anne gıbı evladınızı oyle cagırmalarına nasıl katlanacaksınız bu bır.ıkıncısı avrupada senden cook!! maddı durumun ıyıyse gıt orda ne halt edeceksen et toplumun deger yargılarını hıce sayamazsın bırde okadar içten ALLAH dıyorsunkı sankı bu davranısın allahın onayladıgı sevdıgı bır durum yazık arkadasım bu zıhnıyetler oldukca ortalık nikahsız bebeklerle kaynar gıder..Al sana guvenılır iman dolu gelecege saglam guvenle bakan yeni nesiller ve onlardan doğacak başka nesiller ve dahaları....Bence bu davranısını ailen haketmıyo.. paşa paşa bas nikahı (kıbrıslara gıtmeyede gerek yok) yap bebegını sonra boşan tekrar birlikte yaşa sana kimse birsey demez ama kimi kandiracan ALLAHımı? sadece gülüyorum:))))

Sevgili eceli54 ben Avrupaya sadece iş ve ziyaret için giderim tatilimi bile canım güzel memleketimde yaparım...bu güzel memleketimide sizin gibi örümcek kafalılara asla bırakamam....ama siz ve sizin gibiler ne bileyim iran ırak veya afkanistan gibi yerlere gidebilir hiç itirazım yok....bana çözüm olarak nikahı kıy çocuğu yap sonra boşan demişsin ya....canım benim bende öyle sahtekarlık ve cin düşünceler olmaz....bunu yaparken kendimimi eşimimi yoksa Allahımı kandıracağım....ben sizin aksinize eğri büğrü değil dost doğru bir insanım...bana iman dan basetmişsiniz....benim imanımı tartışmak size düşmez...Allahın neyi onaylayıp anaylamayacağına sizmi karar veriyorsunuz...yoksa kendini onun yerine mi koydunuzda nikahsız bebekler diye feryat ediyorsunuz...yazık.... Allah bilir..ortalıkta.....inançlı ve imanlı biri gibi dolaşıyorsunuzdur....Ne diyeyimki .....size cevap yazmayı bile kendime zull sayarım.....

Son düzenleme:
Canım ben soruna cevap vermek istiyorum..
Ben 1 kez tüp bebek denedim olmadı malesef.
Türkiye'de çok zor yaptırman Devlet izin vermiyor (ben çift embriyo transferi istedim asla yapamayız dava açar devlet dendi)
Yani biran önce evlat sahibi olmak istiyorsan şayet halletmelisin
Önce erkek arkadaşından sperm testi yaptırmasını iste
Problem yok ise hemen tedaviye başlayabilirsiniz
Ama ilk denemede biraz zor melesef
Ben 26 yaşında olmama ragmen sadece 1 yumurtam gelişti tüp bebekte ve olmadı
Zor bi süreç madden ve manen.
Evlat bambaşka birşey
Problemleriniz nedir bilmiyorum ama destekliyorum sizi
Bende evlat aşkıyla yanıyorum çünki 4 sendir..
İnşallah biran önce tüp bebeğe başlar ve kucagına alırsın bebeğini..

Sevgili arkadaşım seviyeyi bu kadar düşürmenize anlam veremedim.....bu feveranlık yaşadıklarınızdan mı? yaşamak isteyipte yaşayamadıklarınızdan mı? mahallle ağızı ile saldırmak size yakışabilir ama ben kendime yakıştıramam....KURANDA zinayı oku okuda anlayarak oku....bilmediğin şeylerde ahkam kesme....bu arada kuranda horlamanın en büyük günah olduğunuda oku olurmu canım.....sonra günahkar olup cayır cayır yanma diye hatırlattım...gerçi bu dünyada yanmışsınızda...her neyse....ine morelinizi bozacağım ama...ne yapayım zorla konuşturuyorsunuz...ben 41 yaşımdayım doğru....ama sizin gibi bş yaşamadım....dolu dolu....ve bu gidişle değil 10 sene 20-25 sene sonra bile çocuğumla herhalde aba kardeş gibi görünürüz....fiziğim ve güzelliğim ama her şeyden önce ruhumun güzelliği sizin gibi içi kötülük kaynayan sözüm ona daha genç arkadaşları cebimden çıkarırım...kızma ALLAH VERGİSİ......:))

Son düzenleme:
toplumumuzun ne hale geldiğine bir bakın....

eskiden de insanlar hata yapar, günah işlerlermiş ama yaptıklarının yanlış olduğunu bilir ve bunun mahcubiyetini taşırlarmış.

şimdi ise hem hata üstüne hata yapılıyor hem de bu hataların ne kadar doğru ve dürüst işler olduğuna canı gönülden inanılıyor. yazık çok yazık...

her müslüman hata yapar, günah işler. insanın doğasında vardır çünkü hata yapmak. günah işlemek bir müslümanı dinden çıkarmaz,sadece günahkar bir müslüman yapar ve bu kişi içtenlikle tevbe ederse o günahları da Allah'ın izniyle affedilir. ama işlediği günahın "günah olmadığını iddia etmek " kişiyi müslümanlıktan çıkarır. çünkü bu Allah'ın ayetlerini ve peygamberimizin sözlerini inkar etmek demektir. (bu bilgiler islam fıkhından alıntıdır)

çok dikkatli olmak lazım bazı konuları savunurken....

Sevgili arkadaşım aç geçmiş tarihimizi ve yakın tarhimizi oku...din bezirganlığı yapmış insanların din iman adı atında ne hainlikler ve günahlar işlemişler oku canım....Gerçek müslümanlar hariç tabiki....zaten gerçek müsliman horlamaz din bezirganlığı yapmaz dini tekelinde görmez.....bir konu açtım akbaba gibi üşüştünüz...asıl buna yazık.....bana kimse namus veya dinden imandan dem vurmasın arkadaşım.(bana bunu öğretmeye çalışanlara ben öğretirim.).din..iman Allah ve kul arasındadır.....sizlere ne müslimanlıktan çıkarmıyım çıkmazmıyın....siz...çıkmayın yeter......Benimde tövbe edebilecek bir günahım yok...o yüzden edenide tutmayayım....ben ALLAHIMI...ALLAHIM BENİ seviyor....gerisini siz düşünün...

Son düzenleme:
Doğru yada yanlış, burada bir arkadaşımız yardım istemiş, fikrimizi sormamış.
Deneyen, bilen var mı demiş sadece.
Siz yapın nikahınızı.
O yapmasın.
Kendince nedeni var.
Size ne zararı var da üstüne yürüyorsunuz?
Yorumlarımızı da sorunun cevabını biliyorsak yapalım.
Yada sohbet bölümlerinde konuşalım.
Kimseyi yargılamayalım ama.
Düşüncesi böyle olanlara değil ama bu şekilde dile getirenlere haklı da olsalar kızmaya hakkı var konu sahibinin.
Okumak zorunda değilsiniz, cevap yazmakta.
Hadi tavsiye verdiniz, çocuğu düşün, dediniz.
Yeterli değil mi?
Kalanı onun hayatı ne deseniz değişmez boşuna iki taraf da sinirleniyor, üzülüyor.
Evet, BU ülkede zor bekar annelik ama 20 yaşındayım ve babasız arkadaşlarım var.
Hiç zorluk çekmeden, bu sayfadaki hakaretlere uğramadan, farklılık hissetmeden yaşıyorlar.

Umarım tedaviniz başarılı olur.
Bence tenezzül bile etmeyin cevap vermeye.
Gerek bile yok.

sevgili arkadaslar burda sadece Anne olmak isteyen bir´Kadin var bunu yargilamak ne bana nede sizlere düser biz sadece ona ya yardimci oluruz yada okuyup geceriz ama asla birini kalkip asaglamak bizlere düsmez bu bizim haddimiz degil onu neler yasadigini sadece Rabbim bilir biz bilemeyiz ha bide Allah katinda yani dini nikahlari varsa bence gerisi önemli degil bende Almanyada yasiyorum burda böyle bir sart yok bu sadece bence formalite icabi birsey bana gelirse benim dinide ve resmide nikahim var ama inanin nikah defterinin hicbir önemi yok bence sadece Devlet önünde gecerli birsey.Önemli olan Allah katinda olanidir ve bu Kadin anne olmak istiyorsa bu onun en dogal hakkidir helleki yasi 40olmussa onu cok iyi anliyorum suanda sadece Anne olmayi isterken simdide sizin sorularinizlan ugrasmak zorunda birakiyorsunuz ya yardimci olursunuz yada sessiz kalirsiniz buda imanli birinin yapmasi gereken birsey bilip bilmeden atip tutamazisiniz bence.

Sevgili
Esenruh eger Allah katinda bir nikahiniz varsa bence sorun yok sizin Anne olmak en dogal hakkiniz umarim tüp bebege gerek kalmadan insallah dogal yoldan hamile kalirsiniz sizi bir evlat hasreti ceken biri olarak cok iyi anliyorum bende 26yasinda ve 5yillik evliyim ve 5yildir cocuk sahibi olmak icin savasiyoruz 3tüp bebk yaptik ama maalesef Rabbim ol demedikcede olmuyor.
Bence türkiyede özel Merkezleri bi zorlasan yapma sansin olabilir ama umarim tüpe gerek kalmadan Hamile kalirsin baktin olmuyor yaparsin bir nikah neki kagit üstünde benim icin hic bir önemi olmayan bir kagit parcasi ona mecbur kalirsan at imzayi kurtul bu dertten cünkü sonunda EVLAT var.
Rabbim yar ve yardimcin olsun......

Son düzenleme:
herşeyden önce en çok takıldığım konu "nokta,virgül,üç nokta" kullanımını,farkını öğrenmeniz. Her mesajınızda en az 100 nokta kullanmışsınız okumak tek kelimeyle eziyet.tavsiyemi dikkate almanız dileğiyle.

Back