• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri evli olmadığı için tüp bebek tedavisi olamayan varmı?

neden sadace kendi baksın neden insanlara açıklama yapsın babasını şu diye göstermek zorunda kalsın neden kadın bu kadar aşağılansın ben bunu anlamıyorum.. evlilik iplerini boynuna geçirip kocanın eline vermek değilki evlilik bir hayatı paylaşmak birlikte olmak her daim onun gözlerine bakmak aşkını söylemek ve duymak mutlu olmak saygı görmek saygı göstermek özel olmak ben evliliğe bakınca bunları görüyorum başkada hiç birşey göremiyorum..cüzdan falan nerde olduğunu bile bilmiyorum imza attığımı bile hatırlamıyorum çünkü önemsiz ayrıntılar bunlar evlilik deyince aklımın ucundan dahi geçmiyor onlar sadce bizi Allahın ve insanların nezdinde meşru yaptılar geri kalanını bizler dolduracaz bu evlilik cüzdanının işi değil[/QUdikkatinizi cekeyim kadını siz aşağılıyorsunuz ilk önce.ha evet evlilik hakkındaki fikirlerinize katılıyorum bencede evlilik sizin anlattıklarınızama arkadaşımızda bunları yaşıyor zaten.

alıntılı paylaşayım dedim ama olmadı neyse.dikkatinizi cekeyim kadını aşağılayan sizlersiniz ve ben bu davranışı hiç kimseye yakıştıramıyorum bizler kim oluyoruzki iki bekar insanın birlikteliğini yargılayalım kınayalım anlamıyorum bizlere bu yakışmaz arkadaşlar.

sadece sunu soracagim.. Turkiye laik bir ulke demissiniz. evet kesinlikle.
Peki ulkenin kanunlarini biliyor musunuz? Bu ilkede yasiyor vatandasligini kabul ediyor ise insan ulkenin kanunlarina gore yasamak zorundadir degil mi?

kanunumuzda ZINA sucunun var oldugunu biliyor musunuz? ulkemizde evlilik disi beraberlik suctur.

sevgili mrtylmz bana hangi kanunla zinanın suç olduğunu söylermisiniz? zira hukuk fakültesi mezunuyum, avukatım, öğretim görevlisiyim, her halde kanunu ben kaçırmış olacağım. TC kanunlarına göre iki bekar insanın birlikte yaşaması ya da cinsel birlikteliği zina veya suç değildir. diğer yandan evli bir insanın başka biriyle birlikteliği zina sayılır fakat suç olarak bir hukuki ceza yaptırımı yoktur. sadece aleyhine zina sebebiyle boşanma ve tazminat davası açılmasına imkan verir.
Ayrıca zinayı suç sayıp, hürriyeti bağlayıcı cezai yaptırımlar uygulamak AİHM kararlarına aykırıdır.

Zina Nedir?:Dinen ve kanunen cezayı gerektiren,meşru olmayan cinsi münasebet.Aralarında bir nikah bağı bulunmayan mükellef yani cezâî ehliyete sahip bir erkekle,kadın arasındaki gayri meşru ilişki.

arkadaşım ya sen ne bileyim Suudi Arabistan falan gibi başka bir ülkede yaşıyorsun ya da taa 1926'de yürürlüğe girmiş Türk Ceza Kanunu'nda kalmışın. Değişti bacım o kanunlar. Gözünü aç elalem yurtdışında eşcinsel çiftlerin evlenmesini, çocuk sahibi olmasını kanunlaştırıyor artık sen hala burada zinanın kanunen suç olmasından bahsediyorsun.

sevgili mrtylmz bana hangi kanunla zinanın suç olduğunu söylermisiniz? zira hukuk fakültesi mezunuyum, avukatım, öğretim görevlisiyim, her halde kanunu ben kaçırmış olacağım. TC kanunlarına göre iki bekar insanın birlikte yaşaması ya da cinsel birlikteliği zina veya suç değildir. diğer yandan evli bir insanın başka biriyle birlikteliği zina sayılır fakat suç olarak bir hukuki ceza yaptırımı yoktur. sadece aleyhine zina sebebiyle boşanma ve tazminat davası açılmasına imkan verir.
Ayrıca zinayı suç sayıp, hürriyeti bağlayıcı cezai yaptırımlar uygulamak AİHM kararlarına aykırıdır.

Şimdi niyetiniz belli oldu. Ben de diyorum niye durup dururken bana çattı :ssz: Bu açılardan bakacaksak arkadaşım 1. sınıf hukuka giriş dersinizi çabuk unutmuşsunuz öğrencilere nasıl ders anlatıyorsunuz acabaa?Hemen hatırlatayım: Sosyal hayattaki düzeni ve güvenliği sağlamaya yarayan sosyal kurallar mevcuttur.Bunlar; din kuralları, ahlak kuralları, görgü kuralları, hukuk kuralları.. Din , ahlak , görgü kurallarının maddi yaptırımı yoktur.Yani kimse zorlayamaz,ceza da veremez.Ancak manevi yaptırımı vardır.Şöyle ki ayıplar, kınar veya o kişiyle ilişkisini keser.Ha ben yapsınlar demem, yapmam da. Ama açıkçası durum bu kişi kınarsa da kendi bileceği iştir. Ben hukuk mezunu da değilim ama şimdi daha mı artist oldum acaba¿ :51:

Son düzenleme:
bence olayları yanlış anlamak için çaba sarvediyoruz.evlilik kurumunu karalamak gibi bir düşüncem asla olamaz demek istediğim şuki bir arkadaşımız demişki niye ona buna çocuğunun babasını acıklama gereği duysun.ne alakası var arkadaşlar ilişkisini zaten aleni yaşıyor tüm aile bireyleride onaylıyormuş.e bu durumda bizlere laf düşmez demek istiyorum.

Allah onaylamıyor Allah

nevbahar kişisel catışmalara girmek istemiyorum arkadaşım ama bu dediğin çok ayıp lütfen bu kadar ön yargılı olma

Şimdi niyetiniz belli oldu. Ben de diyorum niye durup dururken bana çattı :ssz: Bu açılardan bakacaksak arkadaşım 1. sınıf hukuka giriş dersinizi çabuk unutmuşsunuz öğrencilere nasıl ders anlatıyorsunuz acabaa?Hemen hatırlatayım: Sosyal hayattaki düzeni ve güvenliği sağlamaya yarayan sosyal kurallar mevcuttur.Bunlar; din kuralları, ahlak kuralları, görgü kuralları, hukuk kuralları.. Din , ahlak , görgü kurallarının maddi yaptırımı yoktur.Yani kimse zorlayamaz,ceza da veremez.Ancak manevi yaptırımı vardır.Şöyle ki ayıplar, kınar veya o kişiyle ilişkisini keser.Ha ben yapsınlar demem, yapmam da. Ama açıkçası durum bu kişi kınarsa da kendi bileceği iştir. Ben hukuk mezunu da değilim ama şimdi daha mı artist oldum acaba¿ :51:

Öncelikle sizinle karşılıklı bir yanlış anlaşma içinde olduğumuzu düşünüyorum.
ilk mesajınızda verdiğiniz zina tanımında hiç bir referans göstermeyip genel konuşmuştunuz sırf o yüzden size cevap yazmıştım. Öncelikle bana cevaben yazdığınız bir sonraki mesajınızda bu İslama göre zinadır ama ben yargılamıyorum demişsiniz. onun için gerçekten teşekkür ederim. inanın çok içtenlikle söylüyorum. zaten anlatmaya çalıştığım da buydu. keşke herkes sizin gibi düşünse. tamam islama göre zina ama herkes aynı dindarlıkta ya da inanışta değil. size göre zinadır, ayşe fatmaya göre değildir. dileyen kendi inancına göre zina olarak sınıflandırır, kendi böyle bir davranışa girer girmez, yaradanla kul arasındadır, yaşadığımız toplumda öncelik kanundur ve bu kadın kanuna aykırı bir şey yapmıyor. kendi çevresi, ailesi kabullenmeye hazırsa bize ne?

İkinci olarak 1. sınıf hukuk başlangıcı dersi hatırlatması için teşekkür ederim:) aslında uzun süre verdiğim bir dersti:)
Son olarak Mevlana'dan alıntı yapsam bilmiyorum bu sefer de artistlikle suçlarmısınız?
“Sen bakmasını bil de dikende gül gör, dikensiz gülü herkes görür”

arkadaşım ya sen ne bileyim Suudi Arabistan falan gibi başka bir ülkede yaşıyorsun ya da taa 1926'de yürürlüğe girmiş Türk Ceza Kanunu'nda kalmışın. Değişti bacım o kanunlar. Gözünü aç elalem yurtdışında eşcinsel çiftlerin evlenmesini, çocuk sahibi olmasını kanunlaştırıyor artık sen hala burada zinanın kanunen suç olmasından bahsediyorsun.

kusura bakmayin sizin kadar bilemem tabiki de. ben sanirim eskide kalmisim..

ayrica yurtdisinda (hollanda gibi...) escinsellerin bile evlenebilmesi bilmiyorum normal mi geliyor size ancak neden bu ornegi verdiniz anlayamadim? bu bir gelisme midir yoksa sapkinkigin alenilestirilmesi ve normal sayilmasi midir? neyse bunu da gectim..

sizin icin zina normal olabilir.. ya da evlenmeden cocuk sahibi olmak belki ama ricam madem hukukcuymussunuz bu tedavi icin neden evliligin sart kosuldugunu, cocuk acisindan anne-baba evliliginin onemini anlatabilir misiniz?

yani bir hukukcu olan sizden ben cok daha ciddi ve ulke normlarinda yorumlar beklerdim... bu durumu destekleyici ve hatta diger ulkelerdeki sapkin iliskileri alenilestiren ornekler vermenizi degil...

kusura bakmayin sizin kadar bilemem tabiki de. ben sanirim eskide kalmisim..

ayrica yurtdisinda (hollanda gibi...) escinsellerin bile evlenebilmesi bilmiyorum normal mi geliyor size ancak neden bu ornegi verdiniz anlayamadim? bu bir gelisme midir yoksa sapkinkigin alenilestirilmesi ve normal sayilmasi midir? neyse bunu da gectim..

sizin icin zina normal olabilir.. ya da evlenmeden cocuk sahibi olmak belki ama ricam madem hukukcuymussunuz bu tedavi icin neden evliligin sart kosuldugunu, cocuk acisindan anne-baba evliliginin onemini anlatabilir misiniz?

yani bir hukukcu olan sizden ben cok daha ciddi ve ulke normlarinda yorumlar beklerdim... bu durumu destekleyici ve hatta diger ulkelerdeki sapkin iliskileri alenilestiren ornekler vermenizi degil...

sevgili mrtylmz sizin bir türlü kabullenemediğiniz şu, sizle ben çok farklı düşünceleri paylaşıyoruz. belli ki sizinle benim çok farklı hayat tecrübelerimiz olmuş siz başka pencereden bakıyorsunuz ben başka pencereden. iş hayatım boyunca kadın haklarına ve mağdur kadınlarla hep alakalı oldum. aklınıza hayalinize gelmeyecek hikayeleri olan insanlarla tanıştım.elbette bu olaylara bakış açımı yorumlarımı değiştirdi.
O yüzden siz olaya islami açıdan bakıyorsunuz ben olaya insan hakkı açısından bakıyorum.siz zina diyorsunuz evet sizin dini düşüncenize göre zina ama benim açıma göre olay şundan ibaret: bu kadın 41 yaşında, çocuk istiyor, o çocuğu yetiştirecek imkanlara da sahip. ben kimim ki burada "dur sen evli değilsin çocuk da yapamazsın" diyeyim. biraz gözünüzün önüne getirin allah aşkına. hangi kadına bunu diyebilirsin. diğer yandan 15 senedir biriyle beraberim diyor. dile kolay 15 sene yahu, türkiye'de artık evliliklerin %30'u 15 sene sürmüyor biliyormusun? ki 15 sene olmasa da ne farkeder. oturmuş burada herkes bu kadın neden bu adamla evlenmiyor bak zina işliyor diye tartışıyor. bize ne! neden evlenmiyorsa evlenmiyorlar... zina işliyorlarsa onların zinası. hem biz insanların kapalı kapıları ardında ne olduğunu ne biliyoruz? bu kadın yurtdışında yaşasaydı belki de şimdiye çoktan tüp bebek yapmıştı, bu ülkede izin vermiyor olmaları onun suçu mu? Türkiye'de neden bu şart konmuş bilmiyorum inanın, bir hukukçu olarak kanun koyucunun niyetini bilmiyorum. Bu ülkede başkasının spermi ya da yumurtasıyla tüp bebek de yasak mesela bu yasağın sebebini de anlamıyorum. İnsanlar bir umut yurtdışında arıyorlar çareyi, bu da doğru mu sizce?
İkinci olaraktan karşınızdaki insanlar için çok peşin yargılısınız. mesela bakın ben hiç ben zinayı normal görüyorum demedim. ama öyle demişim gibi beni töhmet altında bırakmışsınız. halbuki ben şunu söyledim hep: kanun bile bu insanların ilişkisine bir müeyyide koymamış. sizlerin iddia ettiğiniz gibi gayrımeşru şeklinde bir etiket koymamış. o yüzden sizlerin koyması da doğru olmaz. eşcinsellerle evliliklerle ilgili de "sapkınlığın meşrulaştırılması" demişsiniz. bakın bu da çok ayırımcı bir ifade. insanları ırk, din, cinsiyet olarak ayırmak bence insanlık suçudur. bugün artık bir çok ülkede sizin safettiğiniz sözleri sarfetmek suç, ki çok yakında bizim ülkemizde de öyle olacak.
bunların dışında sizin duymak istedikleinizi söyleyip sizi hayal kırıklığına uğrattıysam kusura bakmayın. sizin düşüncenize de saygım var.elbette ki siz de kendi yargılarınıza göre davranırsınız ama rica ederim başka bir insana kalkıp da vur abalıya yapmayalım.hele bu insan bir kadınsa. o kişiyi toplumsa baskılarla yıldırtmakla elimize ne geçecek. tutun ki bu kadın 2-3 yıl sonra evlendi ama bu sefer çok geç kalındığından çocuk sahibi olamadı. o zaman ne olacak?

İnançlara veya yaşam felsefesine saygı gerektiren durumlar vardır ve saygı gösterilmelidir. Lakin hadsizlik, saygısızlık meziyet istemeyen malesef ki eğitim alınsa bile doldurulamayan bir ruhsal çöküntüdür. Ahlaksızlık ile hadsizlik saygısızlık asla karıştırılmamalıdır. Dileyen dilediği gibi yaşar inançları asla ikinci bir şahsı değil direk kendini bağlar, fakat aynı bağlam başkasına saygısızlık etmeyi gerektirmez !

Öncelikle sizinle karşılıklı bir yanlış anlaşma içinde olduğumuzu düşünüyorum.
ilk mesajınızda verdiğiniz zina tanımında hiç bir referans göstermeyip genel konuşmuştunuz sırf o yüzden size cevap yazmıştım. Öncelikle bana cevaben yazdığınız bir sonraki mesajınızda bu İslama göre zinadır ama ben yargılamıyorum demişsiniz. onun için gerçekten teşekkür ederim. inanın çok içtenlikle söylüyorum. zaten anlatmaya çalıştığım da buydu. keşke herkes sizin gibi düşünse. tamam islama göre zina ama herkes aynı dindarlıkta ya da inanışta değil. size göre zinadır, ayşe fatmaya göre değildir. dileyen kendi inancına göre zina olarak sınıflandırır, kendi böyle bir davranışa girer girmez, yaradanla kul arasındadır, yaşadığımız toplumda öncelik kanundur ve bu kadın kanuna aykırı bir şey yapmıyor. kendi çevresi, ailesi kabullenmeye hazırsa bize ne?

İkinci olarak 1. sınıf hukuk başlangıcı dersi hatırlatması için teşekkür ederim:) aslında uzun süre verdiğim bir dersti:)
Son olarak Mevlana'dan alıntı yapsam bilmiyorum bu sefer de artistlikle suçlarmısınız?
“Sen bakmasını bil de dikende gül gör, dikensiz gülü herkes görür”

İlk mesajımda da yargılamıyorum demiştim ama gözünüzden kaçmış sanırım. Ayrıca hiç o kişinin inancıyla ve inancını yaşayışıyla da ilgilenmedim, benim konuşmam geneldi.Çünkü daha önce de dediğim gibi o mevzudaki yanlış bilgilenmeyi engellemek istedim.Referans versem daha iyi olacakmış, sonradan söyledim anlaşılmış zaten sorun yok o yüzden.
Açıklamanız için teşekkürler ...

sevgili mrtylmz sizin bir türlü kabullenemediğiniz şu, sizle ben çok farklı düşünceleri paylaşıyoruz. belli ki sizinle benim çok farklı hayat tecrübelerimiz olmuş siz başka pencereden bakıyorsunuz ben başka pencereden. iş hayatım boyunca kadın haklarına ve mağdur kadınlarla hep alakalı oldum. aklınıza hayalinize gelmeyecek hikayeleri olan insanlarla tanıştım.elbette bu olaylara bakış açımı yorumlarımı değiştirdi.
O yüzden siz olaya islami açıdan bakıyorsunuz ben olaya insan hakkı açısından bakıyorum.siz zina diyorsunuz evet sizin dini düşüncenize göre zina ama benim açıma göre olay şundan ibaret: bu kadın 41 yaşında, çocuk istiyor, o çocuğu yetiştirecek imkanlara da sahip. ben kimim ki burada "dur sen evli değilsin çocuk da yapamazsın" diyeyim. biraz gözünüzün önüne getirin allah aşkına. hangi kadına bunu diyebilirsin. diğer yandan 15 senedir biriyle beraberim diyor. dile kolay 15 sene yahu, türkiye'de artık evliliklerin %30'u 15 sene sürmüyor biliyormusun? ki 15 sene olmasa da ne farkeder. oturmuş burada herkes bu kadın neden bu adamla evlenmiyor bak zina işliyor diye tartışıyor. bize ne! neden evlenmiyorsa evlenmiyorlar... zina işliyorlarsa onların zinası. hem biz insanların kapalı kapıları ardında ne olduğunu ne biliyoruz? bu kadın yurtdışında yaşasaydı belki de şimdiye çoktan tüp bebek yapmıştı, bu ülkede izin vermiyor olmaları onun suçu mu? Türkiye'de neden bu şart konmuş bilmiyorum inanın, bir hukukçu olarak kanun koyucunun niyetini bilmiyorum. Bu ülkede başkasının spermi ya da yumurtasıyla tüp bebek de yasak mesela bu yasağın sebebini de anlamıyorum. İnsanlar bir umut yurtdışında arıyorlar çareyi, bu da doğru mu sizce?
İkinci olaraktan karşınızdaki insanlar için çok peşin yargılısınız. mesela bakın ben hiç ben zinayı normal görüyorum demedim. ama öyle demişim gibi beni töhmet altında bırakmışsınız. halbuki ben şunu söyledim hep: kanun bile bu insanların ilişkisine bir müeyyide koymamış. sizlerin iddia ettiğiniz gibi gayrımeşru şeklinde bir etiket koymamış. o yüzden sizlerin koyması da doğru olmaz. eşcinsellerle evliliklerle ilgili de "sapkınlığın meşrulaştırılması" demişsiniz. bakın bu da çok ayırımcı bir ifade. insanları ırk, din, cinsiyet olarak ayırmak bence insanlık suçudur. bugün artık bir çok ülkede sizin safettiğiniz sözleri sarfetmek suç, ki çok yakında bizim ülkemizde de öyle olacak.
bunların dışında sizin duymak istedikleinizi söyleyip sizi hayal kırıklığına uğrattıysam kusura bakmayın. sizin düşüncenize de saygım var.elbette ki siz de kendi yargılarınıza göre davranırsınız ama rica ederim başka bir insana kalkıp da vur abalıya yapmayalım.hele bu insan bir kadınsa. o kişiyi toplumsa baskılarla yıldırtmakla elimize ne geçecek. tutun ki bu kadın 2-3 yıl sonra evlendi ama bu sefer çok geç kalındığından çocuk sahibi olamadı. o zaman ne olacak?

daha konunun basini okudum ve devamini okumadan sunu yazmak istedim.. ben elhamdulillah muslumanim. bir dine inaniyorum yani. ama bu benim konuya dini acidan baktigimi gostermez. keske yapabilsem ama uzulerek yaziyorum dinimin gereklerini uerine getiren bir insan degilim, ne namaz kilarim ne oruc tutarim, hak yememeye, haram yememeye, insanlara yardim etmeye calisirim.. yani sandiginiz gibi ben asiri tutucu bir musluman degilim.

farkliliklarimiz demissiniz de o yuzden yazma geregi duydum, siz hukuk okumussunuz ben muhendislik ardindan halkla iliskiler okudum, sandiginiz gibi kapali goruslu kendini yetistirememis biri de degilim. dunyanin her ulkesini gordum (gercekten.) i sanlarin dogrulari yanlislari kendine.

konu burada nikahli nikahsiz kimle ne halt ettigi degil kisinin. buradaki konuyubir okuyun birzahmet bi konuyu anlayin ardindan feminizm damarlariniz kabarsin ve 'cagdas' yorumlar yapin.

bilmiyorum okudunuz mu ama sahsin evlenmeye bir engeli yokmus ama bebek icin de evlilik sarti var(tup bebek yontemi-ulkemizde) madem bu kadar deli divane bebek istiyorsun o zaman ativer bir imza degil mi??

diyorumki ne kadinlar var -gozumle gordugum- yillarca o doktor senin bu hastane benim acilar ceke ceke evlat sahibi olmak icin cabalayan. simdi sorarim size.. kim evlat sahibi olmak icin -madem zaruri gir neden yok- bir imza atamaz.

bu kadar basite indirgeyip evliligi ardindan anne olmak icin o kucumsedigi bir imzayi atamazsa o insana denecek cooooooook soz vardir. sahis kendisi surekli 'Allah" dedigi icin demekki kendisi cok inancli ve musluman bir bayan(?!) her cesit yorum yapildi ama henuz kendi kendisinin ne istedigini ne kadar istedigini bilmiyor olmali ki sorununu cok buyuk gorup bu kadar basit bir cozum varken evlilik muessesesini asaglayacak sekilde yorum yapabiliyor. madem bir imza ativersin hanimefendi , milletin yasamadigi aci yok ana olmak icin.

neden yok sebep yok..

deseki atiyorum o evli, ya da ne bileyim aileler karsi vs.. ona da eyvallah ona gore yorum yaparim ancak sahsin rica ediyorum yorum ve yazilarinin hepsini okursaniz anlarsiniz.

kusura bakmayin yazinizin devamini okumadim, emin olu en az sizin kadar cagdas ileri goruslu bir kadin var karsinizda. karsindaki hangi telden dem vurursa ben de ona gore konusurum. Allah diyip ardindan mensubu oldugunu belirttigi dini icin zina olan seyi yaparsa bir insan hem tutarsiz olur hem antipatik.. ayni anne olmayi cok isteyip de geregini yetine getirmedigi gibi..

kadınlar bukadar bilinçlendirmeye çalışılırken nikaha bukadar kör bakılmamalı tabiki nikah aşkı getirmez fakat varsa ortada bir birliktelik bu senin resmi belgendir ilerde karşına çıkabilecek durumlarda hakkını savunacağın belgedir ha sonucuna razıyım benim sorunum dersin bir yerde saygı duyulur tamam.... fakat evli diye sende o durumda değilsin diye mutsuzluk vs. tuhaf tuhaf yargılaman çok yanlış sende saygı duymalısın mutsus olan emin ol hakkını savuna savuna boşamasınıda bilir....

din olayına gelince bu konu herkesin allah ve kul arasındadır hiç birşey diyemiyorum çünkü belki bilinçlendirmek isterken kalp kıracağım kul hakkına gireceğim kaş yapayım derken göz çıkrmayayım :) yani bu kısmı beni aşar....

zaten bu konuda daha bilgili arkadaşlar örnekler vererk yazmış

sen maddi manevi sorun yok çok büyük aşkda var eee yaşda evlilik için gayet uygun çocukta isteniyor hani bukadar güzelliğin meyvesi için tıbbi olay var şartıda nikahsa niye bukadar zor ? bukadar insanında öfkelenmesi senin tüm taşların hepsini oturtup en son taşı ısrarla tamamlamak yerine saklaman olayı farklı yönlere çekmen....

ha dersinki karşımdaki insan x sebebden dolayı evlenemiyor benimde annelik için acil durum sinyallerim çalıyor benimde annelik hakkım benimde öldükten sonra bu dünyada biyolojik bir mirasçım bir parçam kalsın istiyorum hiç tanımadığım bir insandan donör almak istemiyorum sewdiğim adamın çocuğu olsun istiyorum oda istiyor dersin işte ozaman hak veririm ama söylediklerinle kendi çelişiyorsun...

burdanda bunu yazmak istedim eminimki başka bir üyelikten okuyacaksın sana son sözüm inşallah rabbim kalbindekini sana hayırlısı ile verir....

çok basit ifade edebilirim; ağzı olan konuşuyor,elalemin ağzı torba değil ki büzesin...vs..bu ve bu gibi olayları sürekli yaşıyoruz,ve ben insanlar neden birbirine saygı duyamaz anlamıyorum...dünyada var olan insan sayısı kadar farklı düşünce,kabul vardır biz kabul edemesekte,kabul edilmeyişini anlıyorum da hakarete varan ithamları anlamıyorum,ve tek bişey yazmak geliyor içimden SANANE! sonuç olarak burada, yaşı itibariyle yaptıklarından dolayı kimseye hesap vermek zorunda olmayan, okuduğum kadarıyla gayet tutarlı cevapları olan bir kadının anne olmak isteyişi ve BENİM GİBİ OLAN lar varsa dertleşmek istiyorum düşüncesinden ötürü açmış olduğu bir konu var.bir kaç cevap dışında amacına ulaşamamış malesef. gerekçede; buraya konu açtıysan eleştirilere açık(!) olacaksın diyip yerden yere vurmak... şahsen benim hayat görüşüme de zıt olan bir durumdan bahsetmiş konu sahibi,bu karşımdaki insanı anlamama engel değil,merak edip okudum ve yapılan densiz yorumları görünce dayanamadım...

sadece çocuk içi evlenip çocuk olunca ayrılanlarda var.böyle olunca zina olmuyor tabi.ama çocuk ya anasız ya babasız büyüyor.bunun neresi makbul.konu sahibi arkadaşımızın bir sebebi var ki evliliği ertelemek zorunda.hiç birşeyn garantisi yok atıyorum ama bu kadın yaptırdı tüp bebeğini diyelim geç olmadan.2 sene sonrada evlendi çocuğunun babasıyla.mutlu mesut sürecek nerden bilebilirsiniz.belkide hiç evlenmicek bu onun tercihi.evlilik öncesi hamile kalıp sonradan evlenenler yok mu.onların o anda yaptıkları zina oluyorda nikah kıyınca zina namusa dönüşüyor.

Tüp bebek nikahsız türkiyede yapılsaydı çok başvuru olurdu tahminimce.evlenemeyip çocuk sahibi olmak isteyenlerin suçu ne.belki kısmet olmadı evlenemedi.karşısına 40 yaşına kadar biri çıkmadı mesela.ama kadın veya erkek çocuk istiyor napsın bu insanlar.

çok basit ifade edebilirim; ağzı olan konuşuyor,elalemin ağzı torba değil ki büzesin...vs..bu ve bu gibi olayları sürekli yaşıyoruz,ve ben insanlar neden birbirine saygı duyamaz anlamıyorum...dünyada var olan insan sayısı kadar farklı düşünce,kabul vardır biz kabul edemesekte,kabul edilmeyişini anlıyorum da hakarete varan ithamları anlamıyorum,ve tek bişey yazmak geliyor içimden SANANE! sonuç olarak burada, yaşı itibariyle yaptıklarından dolayı kimseye hesap vermek zorunda olmayan, okuduğum kadarıyla gayet tutarlı cevapları olan bir kadının anne olmak isteyişi ve BENİM GİBİ OLAN lar varsa dertleşmek istiyorum düşüncesinden ötürü açmış olduğu bir konu var.bir kaç cevap dışında amacına ulaşamamış malesef. gerekçede; buraya konu açtıysan eleştirilere açık(!) olacaksın diyip yerden yere vurmak... şahsen benim hayat görüşüme de zıt olan bir durumdan bahsetmiş konu sahibi,bu karşımdaki insanı anlamama engel değil,merak edip okudum ve yapılan densiz yorumları görünce dayanamadım...

suraya yorum yapacagim sadece..

demekki bizi ilgilendirecek ki fikir sormus.. yazinizdaki 'SANANE' kisminin cevabi bu.

yas itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olmayan demissiniz herkes her yasta birilerine hesap vermek demeyelim fikir sorabilmelidir, sordugunda da cevap,ari begenmeyince ukalalik yapmamalidir.

gayet tutarli cevaplar demissiniz onu anlayamadim.. hangisi tutarli. ben kac sayfadir yaza yaza yoruldum tekrarlayayim millet cocuk sahibi olmak icin yillarca cabaliyor ne acilar cekiyor ne cikmazlara giriyor maddi manevi,nbir imza ise konu olan sadece ben bu insanin ya cocugu cok istemesinden suphe duyarim ya da evlenememesiyle ilgili yazmak istemedigi yalanladigi cekindigi bir durumun o,masindan. acik acik dese adam evli ya da boyle boyle bir durum var diye amenna ama o da yok.. bu mu tutarlilik?

madem cok istiyorsun anne olmayi zaman da aleyhe isliyor bir imza bu kadar zor olmamali? haksiz miyim?

Arkadaşın evliliği ertelemesinin muhakak vardır bir sebebi bunuda söylemek istemiyorsa kimseyi ilgilendirmez ayrıcada burda sizce ben iyimi yapıyorum diye forum açmamış bambaşka birşey sormuş ben şahsen kimseyi yargılamanın bana düşmediğini düşünüyorum sadece bilgim varsa sorduğu soruya cvp veririm okadar.Ayrıca üstteki bir arkadaşın söylediğinede katılıyorum birsürü insan var karşısına kısmet çıkmamış çıkmışsada olur olmaz birileri çıkmış beğenmemiş şu olmuş bu olmuş bir takım sebeplerle evlenememiş anne olma fırsatını sıf bu yüzden kaçıran yada kaçırıyor olan bu banada haksızca geliyor ama çaresi ne olmalı bilmiyorum sadece bir imzanın anne olma hakkını vermesi düşündürücü ama tabi birde çocuğun açısından bakıldığında eğer bir baba yoksa ortada oda çocuğa haksızlık gibi geliyor yada annenin babanın nikahsız olması çocuk açısından neler getirir tüm bunlar çok hassas konular ama kendi adıma konuşayım eğer evlenemediğimden yada evlenmediğimden ötürü anne olamasaydım çok üzülürdüm.

suraya yorum yapacagim sadece..

demekki bizi ilgilendirecek ki fikir sormus.. yazinizdaki 'SANANE' kisminin cevabi bu.

yas itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olmayan demissiniz herkes her yasta birilerine hesap vermek demeyelim fikir sorabilmelidir, sordugunda da cevap,ari begenmeyince ukalalik yapmamalidir.

gayet tutarli cevaplar demissiniz onu anlayamadim.. hangisi tutarli. ben kac sayfadir yaza yaza yoruldum tekrarlayayim millet cocuk sahibi olmak icin yillarca cabaliyor ne acilar cekiyor ne cikmazlara giriyor maddi manevi,nbir imza ise konu olan sadece ben bu insanin ya cocugu cok istemesinden suphe duyarim ya da evlenememesiyle ilgili yazmak istemedigi yalanladigi cekindigi bir durumun o,masindan. acik acik dese adam evli ya da boyle boyle bir durum var diye amenna ama o da yok.. bu mu tutarlilik?

madem cok istiyorsun anne olmayi zaman da aleyhe isliyor bir imza bu kadar zor olmamali? haksiz miyim?

tutarlıdan kastım;isteği net.yani 15 yıldır birlikte olduğu ve çeşitli nedenlerle bir süre daha evlenemeyeceği sevdiği adamdan çocuğu olsun istiyor.kendince bir yaşam tarzı var,herkesin olduğu gibi. ve yorum istediği kısımda benimle aynı durumda olanlar varsa dertleşmek istiyorum. yani şunu sorsaydı; ben böyle düşünüyorum ama doğrumu?bu adam beni yarı yolda bırakırmı,elalem ne der vs... yani yaptığı şeyin doğruluğundan emin,kendi hayatı,sorumluluk alabilecek yaşta.sanane kısmına gelince...hepimiz insanız bize uygun olmayan düşünceleri gördüğümüzde müdahale gereği duyuyoruz bunu yaparken karşıdaki kişiye saygı duyma kısmını es geçiyoruz malesef.bakın aradaki detaylara hiç girmiyorum,neden evlenemiyor,nikah kıymak zormu vs... dedim ya insanız hemen magazin kısmına dalıyoruz.beni ilgilendirdiğini düşünmüyorum.tekrar edeyim benden bu konuda fikir isteseydi söylerdim,benim hayat felsefem bambaşka.ben sedece fikir istemediği biişey hakkında bu kadar yorum yapılmasını vurguladım.

Back