sevgili mrtylmz sizin bir türlü kabullenemediğiniz şu, sizle ben çok farklı düşünceleri paylaşıyoruz. belli ki sizinle benim çok farklı hayat tecrübelerimiz olmuş siz başka pencereden bakıyorsunuz ben başka pencereden. iş hayatım boyunca kadın haklarına ve mağdur kadınlarla hep alakalı oldum. aklınıza hayalinize gelmeyecek hikayeleri olan insanlarla tanıştım.elbette bu olaylara bakış açımı yorumlarımı değiştirdi.
O yüzden siz olaya islami açıdan bakıyorsunuz ben olaya insan hakkı açısından bakıyorum.siz zina diyorsunuz evet sizin dini düşüncenize göre zina ama benim açıma göre olay şundan ibaret: bu kadın 41 yaşında, çocuk istiyor, o çocuğu yetiştirecek imkanlara da sahip. ben kimim ki burada "dur sen evli değilsin çocuk da yapamazsın" diyeyim. biraz gözünüzün önüne getirin allah aşkına. hangi kadına bunu diyebilirsin. diğer yandan 15 senedir biriyle beraberim diyor. dile kolay 15 sene yahu, türkiye'de artık evliliklerin %30'u 15 sene sürmüyor biliyormusun? ki 15 sene olmasa da ne farkeder. oturmuş burada herkes bu kadın neden bu adamla evlenmiyor bak zina işliyor diye tartışıyor. bize ne! neden evlenmiyorsa evlenmiyorlar... zina işliyorlarsa onların zinası. hem biz insanların kapalı kapıları ardında ne olduğunu ne biliyoruz? bu kadın yurtdışında yaşasaydı belki de şimdiye çoktan tüp bebek yapmıştı, bu ülkede izin vermiyor olmaları onun suçu mu? Türkiye'de neden bu şart konmuş bilmiyorum inanın, bir hukukçu olarak kanun koyucunun niyetini bilmiyorum. Bu ülkede başkasının spermi ya da yumurtasıyla tüp bebek de yasak mesela bu yasağın sebebini de anlamıyorum. İnsanlar bir umut yurtdışında arıyorlar çareyi, bu da doğru mu sizce?
İkinci olaraktan karşınızdaki insanlar için çok peşin yargılısınız. mesela bakın ben hiç ben zinayı normal görüyorum demedim. ama öyle demişim gibi beni töhmet altında bırakmışsınız. halbuki ben şunu söyledim hep: kanun bile bu insanların ilişkisine bir müeyyide koymamış. sizlerin iddia ettiğiniz gibi gayrımeşru şeklinde bir etiket koymamış. o yüzden sizlerin koyması da doğru olmaz. eşcinsellerle evliliklerle ilgili de "sapkınlığın meşrulaştırılması" demişsiniz. bakın bu da çok ayırımcı bir ifade. insanları ırk, din, cinsiyet olarak ayırmak bence insanlık suçudur. bugün artık bir çok ülkede sizin safettiğiniz sözleri sarfetmek suç, ki çok yakında bizim ülkemizde de öyle olacak.
bunların dışında sizin duymak istedikleinizi söyleyip sizi hayal kırıklığına uğrattıysam kusura bakmayın. sizin düşüncenize de saygım var.elbette ki siz de kendi yargılarınıza göre davranırsınız ama rica ederim başka bir insana kalkıp da vur abalıya yapmayalım.hele bu insan bir kadınsa. o kişiyi toplumsa baskılarla yıldırtmakla elimize ne geçecek. tutun ki bu kadın 2-3 yıl sonra evlendi ama bu sefer çok geç kalındığından çocuk sahibi olamadı. o zaman ne olacak?
daha konunun basini okudum ve devamini okumadan sunu yazmak istedim.. ben elhamdulillah muslumanim. bir dine inaniyorum yani. ama bu benim konuya dini acidan baktigimi gostermez. keske yapabilsem ama uzulerek yaziyorum dinimin gereklerini uerine getiren bir insan degilim, ne namaz kilarim ne oruc tutarim, hak yememeye, haram yememeye, insanlara yardim etmeye calisirim.. yani sandiginiz gibi ben asiri tutucu bir musluman degilim.
farkliliklarimiz demissiniz de o yuzden yazma geregi duydum, siz hukuk okumussunuz ben muhendislik ardindan halkla iliskiler okudum, sandiginiz gibi kapali goruslu kendini yetistirememis biri de degilim. dunyanin her ulkesini gordum (gercekten.) i sanlarin dogrulari yanlislari kendine.
konu burada nikahli nikahsiz kimle ne halt ettigi degil kisinin. buradaki konuyubir okuyun birzahmet bi konuyu anlayin ardindan feminizm damarlariniz kabarsin ve 'cagdas' yorumlar yapin.
bilmiyorum okudunuz mu ama sahsin evlenmeye bir engeli yokmus ama bebek icin de evlilik sarti var(tup bebek yontemi-ulkemizde) madem bu kadar deli divane bebek istiyorsun o zaman ativer bir imza degil mi??
diyorumki ne kadinlar var -gozumle gordugum- yillarca o doktor senin bu hastane benim acilar ceke ceke evlat sahibi olmak icin cabalayan. simdi sorarim size.. kim evlat sahibi olmak icin -madem zaruri gir neden yok- bir imza atamaz.
bu kadar basite indirgeyip evliligi ardindan anne olmak icin o kucumsedigi bir imzayi atamazsa o insana denecek cooooooook soz vardir. sahis kendisi surekli 'Allah" dedigi icin demekki kendisi cok inancli ve musluman bir bayan(?!) her cesit yorum yapildi ama henuz kendi kendisinin ne istedigini ne kadar istedigini bilmiyor olmali ki sorununu cok buyuk gorup bu kadar basit bir cozum varken evlilik muessesesini asaglayacak sekilde yorum yapabiliyor. madem bir imza ativersin hanimefendi , milletin yasamadigi aci yok ana olmak icin.
neden yok sebep yok..
deseki atiyorum o evli, ya da ne bileyim aileler karsi vs.. ona da eyvallah ona gore yorum yaparim ancak sahsin rica ediyorum yorum ve yazilarinin hepsini okursaniz anlarsiniz.
kusura bakmayin yazinizin devamini okumadim, emin olu en az sizin kadar cagdas ileri goruslu bir kadin var karsinizda. karsindaki hangi telden dem vurursa ben de ona gore konusurum. Allah diyip ardindan mensubu oldugunu belirttigi dini icin zina olan seyi yaparsa bir insan hem tutarsiz olur hem antipatik.. ayni anne olmayi cok isteyip de geregini yetine getirmedigi gibi..