Evli olanlar lütfen yorum yapın

çok sevimli yazdiklariniz

7 yillik evliyim kokusunu ozluyorum ise gittiginde

Bekarlığın olumlu yönleri;

*KENDİ ailem ile geçirdiğim zamanın kendi elimde olması
*gezme tozma dışarda kalma süremin kendime göre olması. Bazen eve girmemem
*ne zaman acıkırsam ona göre yemek yapmam hatta çoğu zaman yemek yapmamam
*bi şey lazımsa gidip almam
*sürekli arkadaşlarla takılmam ve istediğim yere gitmem
*temziliği istediğim zaman yapmam
*evimin maaşımın tamamen benim olması
*akraba sayımın 20-30 olması
*kaynana derdimin olmAması
*bir hata yaptığım zaman kendi kendime halletme çabam vE kimsenin dırdırını çekmemem
*sıkıldığım anda hadi gideyim diyip bi yerlere gitmem
Vs vs vs vs

Bekarlığın Kötü yanı;

*evde yalnız kalınca duvarların üstüne üstüne gelmesi
*hayatta hiçbir amacın kalmamış hissine yapılmak
*erkeklerin direk sarkıntılık-sapıklık yapması (bir araba almaya bakıyor bu sorunun çözümü)
*çocuk özlemi
*içinde sevgiye dair bir boşluğun oluşmaya başlaması

Evliliğin iyi yanı;
*markete kocanın gitmesi
*tatile gidecek birinin bulunması
*perde astıracak birinin olması
*araba sürerken yorulunca yedek şoförün bulunması
*ailenin yalnız olmadığı bilip rahatlaması
*çocuk yapmak

Evliliğin kötü yanı;

•akraba sayının iki üç katına çıkması
•kaynana-kp derdi
•koca dırdırı
•dışarı çıkma sıkıntısı,sürekli Yorgunum diyen biri
•ne gerek varcı bir koca
•sürekli yemek bekleyen bir koca
•çok yorgunsun uyuyacaksın ama rahat bırakmayan bir koca vE ardından çıkan kavga
•iş yükünün üç katına çıkması
•kıl tüy temizleme sorunu (kılsız erkekle evlenin efenim)))))
•arabanı ele geçiren bir koca
•sürekli bağıran her şeye sinirlenen birinin sürekli dibinde olması
•panik atak vE sinirli birinin dibinde olması
•iş bitirici özelliği olmayan birini hayatına almış olman
•elinde telefon sürekli oyun oynayan mal bir insan
•hamile karısı sürekli kustuğu halde hala ondan yemek temizlik bekleyen acımasız insan... hala oyun oynuyordu...
•hiçbir şeyden tat alamayan insana dönüşmek ve sürekli devam eden bir kavganın içinde bulmak kendini.... umrunda değildi hala telefonda...
•evden sıkılıp sürekli arkadaş aramak fakat yemek yapmak zorunda olduğunu hatırlayıp telefonu yavaşça bırakıp mutfağa gitmek..

Allah merhametli, anlayışlı, az kıllı (lazer yaptırmış olabilir), telefon kullanmaktan pc açmaktan hoşlanmayan, yemek yapmaktan hoşlanan vE haftada 3-4 gün yapan ,karısını dinleyen ve hoş sohbeti olan, ailesi sessiz, sürekli Yorgun'um demeyen, karısını el üstünde tutan, panik atak olmayan, dırdırcı olmayan, sesi normal seviyede çıkan vs vs vs biriyle evlenmeyi nasip etsin

En iyi arkadaşımla evliyim.Arada ben de bekarlığı arıyorum.Aynı memleketteniz mesela kendi akrabalarımla daha çok vakit geçirmek varken onun akrabalarıyla vakit geçirince önceden güzeldi diyorum .Ama bu memlekete çok uzak olmamızdan ve gittiğimizde zamanımızın kısıtlı olmasından kaynaklanıyor .

Başka bi aileye girdiğinde de illa ki bilmediğin huylarla,kendilerine göre kurallarla karşılaşıyorsun.Ben zamanla istediğimi yapıp istediğimi yapmamayı öğrendim saygı kuralları çerçevesinde .

Ama sevdiğim insanın sürekli yanımda olması kadar güzel bi duygu yok.Arada çatışıyoruz tabi ki ufak ufak.Bi de 3 aylık kızım var.Sanırsın dünyanın en mutlu çekirdek ailesi biziz

yüzümde tebessümle okudum çünkü çok gerçekçi olmuş
Sevgilimin ailesi başka şehirde ya da yurt dışında yaşayacağımız şehirde tek bir akrabası var. Oyun falan asla oynamaz çok şükür ama lazer isini düşünücem

Normalde kendi evimi haftada bi gün süpürsem yetiyordu Hatta bazen evde olmadığım günler 2 haftayı buluyordu... evlendik ikinci gün yerlere bakıyorum full kıl,tüy. Allah Allah dedim nerden geliyor bu kıllar. Çünkü akıl var mantık var o kadar kıl düştüyse adamın kılsız kalması lazım. 2-3 ay böyle devam etti ama fena halde bozuldum. Ben kıl süpürmek için mi evlendim moduna girdim. Depresyondan ölüyordum. Kilo falan aldım sinirden. Şimdi yaptığım yemekten adamın kılı çıkıyor alıyorum atıyorum yere. Evi süpürmeye de adamın kolunu bacağını göbeğini süpürmekte başlıyorum. Keşke evlenmeden önce lazer veya ağda yaptır diye baskı yapsaymışım. Şimdi dua ediyorum inşallah doğacak çocuğumuz kıl yönünden bana çeker

Canım ben kör kütük aşık olarak evlenmedim. Üniversitede ki hocam tanıştırdı, çok beğendim tipini sonra buluştuk konuştukça karakterini de kalitesini de çok beğendim ama beğendim derken aşırı hoşlandım. Sadece mantıken beğendim değil. Aşka yakın bişeyler oluştu bizde. Neyse kafamız uyuşuyor, hayat görüşlerimiz bir, saygılı ve uyumlu biri dolayısıyla evlenip baba olabilecek biri olduğuna inandım. 27 yaşında evlendim ve zerre kadar pişman değilim. Ama sadece 2 senelik evliyim. Şu an ki aklım olsa aynı insanı tanısam 22 yaşında evlenirdim. O derece yani. Ama burda sanırım senin için doğru insanı bulmakta sorun. Bulduysan mutlaka daha mutlu olursun ben inanıyorum buna. Doğru insan değilse evlilik dünyada cehennemi yaşamak gibi bile olabilir.

Karşınızdaki insanı gerçekten tanıdığınızı düşünüyorsanız her haliyle kabul ediyorsanız evlenin. Evlilik o kadar da kötü birşey değil. Tabi evleneceğiniz insanın hayat standartları hayata bakış açısı bunlar önemli insanların çoğu bu sebeplerden bekarken herşey daha güzeldi diye düşünüyor bence.

Evleneli 8 yol oldu ama bir an olsun pişman olmadım. Şimdi 2 tane de yavrum var ♡ çok mutluyum ♡

Sitemler evliliğe değil. Evlilik güzel. Sorun çiftlerin uyumsuz olması. Uyumlu, güzel anlaşıyorsanız, aranızda etkileşim varsa evlenin. Hayat yaşayarak öğrenilir. Yaşamadan bilemesin. Korkup sakınmak çözüm değil.

Güzel izah ettiniz.

Konuya göre yorumlar nasıl değişiyor. Evlenip ne yapacaksın diyenler nerdeee? Bu foruma bakıp evlilikten soğunmaz. Yüzde 90 ının evlilikleri sorunlu çünkü. Adı üstünden bdv. Mutlu olan insan gelip burda evliliğini anlatmaz zaten. Ancak böyle soran olursa tek tük ortaya çıkıyorlar. Bekarlık çok güzel evet ama çocukluk da çok güzeldi büyüdük. Her şeyin bir zamanı var. O evlenme diyenler sonsuza kadar bekar olsaşar kafayı yerlerdi. Evlendikten sonra sallamak kolay. Şans işi elbette. Allah hepimize bekarlığımızı aratmayacak evlilikler nasip etsin.

Bende iyi ki evlendim diyenlerdenim. Sizin gibi çok korkularım vardı düğün sabahı bile :) Tabi kayinvalide gözümü korkutmuştu gerçekten sıkıntılı birisi sağolsun :)

Evlilik gerçekten karşılıklı sevgi saygı ve fedakarlık gerektiriyor. . Tek taraflı olursa kesinlikle sorunlar çıkar ve tahammülsüzlük getirir.

Seni seven, anlayan, iyiliğini düşünen,senin de bir insan olduğunun farkında olan, büyükler ile aradaki dengeyi kurabilen, eşine eş annesine anne gibi davranan, merhametli, cimri olmayan,dır dır etmeyen ve eşinin isteklerinı kulak ardı etmeyen,ilgili birisi olması lazım ..

Bütün bunları sağlayan eşime evde huzur ,guleryüz, anlayış, boll sevgi olarak hepsi fazlasiyla geri dönüyor :)

Şunu söylemeden geçemeyeceğim ama evliliğin ilk zamanları hem evliliğe alışmak hem yeni bir aileye alışmak biz kadınlar için gerçekten zor. O süreç te karşılıklı anlayış gerçekten çok önemli ve iki tarafa da çok iş düşüyor.

İnsanın herşeyinı paylasabildigi ortak bir amacı paylastigi tek kişi eşi bence..

Huzurlu bir yuva gibisi yok 3. kişiler o kapı kapandığında bütün önemini kaybedip sadece siz oluyorsunuz ya işte o zaman tamam :) Rabbim kimseyi şaşırtmasın eviyle imtihan etmesin amin ..

O kadar bahsedince arayasim geldi eşimi :)

Ben evlendiğim günden beri hiç keşke demedim. Çok güzel bir şey bence evlilik.. Zaman geçtikçe daha da seviyorum.

Bunu okuyunca iyi ki sarışın, az kıllı koca bulmuşum diye şükrettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…