- Konu Sahibi Zehracik38
-
aslinda sinirima geldim ama, ya gelen gideni aratir veya ömür boyu yalniz kalirim diye korkuyorum. mantiken aslinda artik son noktayi koymanin vakti geldi biliyorum, ama gel gör ki kalbim bir umutla carpiyor hala, ya degisirse, ya ayrildigima cok piman olursam. ben burda okulumu bitirince ailemin yanina türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum, ama bosanmis bir kadin olarak ya bana kötü gözle bakarsa millet, ailem buna cok üzülür ve onlari bir daha üzmeyi hic istemiyorum, zaten benim yüzümden yeterince agladilar, utaniyorum.
maalesef son sene degil, hem almanyada üniversitenin uzun sürmesinden,hemde durmadan derslerden geri kalmamdan (öncede belirtmistim uykusuzluktan ders calisamiyorum gerektigi gibi), daha en az 3 senem var. ama esim hep haydi disini sik yarim sene sonra tasinacagiz diye diye beni oyaladi durdu. bencede eger biri yol gidip gelecekse bu erkek olmali, kisin ben sabah 5 te soguktan donarken onun sicak yataginda horul horul uyumasi cok ama cok agirima gidiyor ve gecen kis dedim:" bu son, bir caresine bak artik dedim" tamam demisti bu kis son demisti, ama dün konustuk, bana:" gelecek kis ta gidip geleceksin, isim bitmedi burda daha yada kisin hic gitme evde kal" dedi. halbusiki benimle okuyan kac müslüman evli arkadasim var, onlarin ya kocasi biryerlere gidip geliyorlar yada yurtta kaliyorlar, yani burda evli tek basina yurtta kalmak anormal birsey degil, hem onlarda arap. yani tek enayi benmisim gibime geliyor. bütün tanidiklar ailemde dahil senin esin cok iyi, efendi ama cok bencil ve inat diyorlar. düsünüyorum: tamam yuvami kurtarmak icin disimi sikip gelecek seneye kadar daha gidip gelsem, ama bu kendi isteklerini alttan almanin bir sonu varmi? kavgalarda hakli bile olsam hep ben özür dilerim , yoksa o inat duvar buz gibi durur bekler benim ilk adimi atmami , yalvar yakar özür dilememi, onun erkeklik gururunu onarmami.
bir misal daha vereyim, ben evlenmeden her sene türkiyeye gelirdim, ama esimle beraber olali hasret kaldim türkiyeyebenim annem, kiz kardesim, ve erkek kardesim türkiyeye tasindilar , birak beni iki hafta türkiyeye gideyim , annemin yaninda , babam ve anneannem, dedem, kardeslerim de, gelecek, orda tatil yapip kendime geleyim, türkiyemin insanini, yemegini, kokusunu özledim diyorum. onada yok diyor, bende gelecegim orda herkese zehranin kocasi benim diye kendimi tanitacagim, ondan sonra belki yalniz gönderirim diyor, ama ilk türkiyeye gitmende bende kesinlikle yaninda olacagim diyor. ama adamin tatil yapmaya zamani yok ki, iki defa firsat buldu , ikisindede tunusa gitti. yani ne var ki iki hafta ailemin yaninda kalsam, zaten orda arkadasimda yok, yani öyle gezip tozacak degilim. ama bu konu hakkinda benimle artik konusma diyor, sabret birgün beraber gideriz türkiyeye diyor , bende bekliyorum.
benim türkiyede evli kiz kardesim, valla cani istedigi zaman atliyor ucaga geliyor almanyaya
aslinda sinirima geldim ama, ya gelen gideni aratir veya ömür boyu yalniz kalirim diye korkuyorum. mantiken aslinda artik son noktayi koymanin vakti geldi biliyorum, ama gel gör ki kalbim bir umutla carpiyor hala, ya degisirse, ya ayrildigima cok piman olursam. ben burda okulumu bitirince ailemin yanina türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum, ama bosanmis bir kadin olarak ya bana kötü gözle bakarsa millet, ailem buna cok üzülür ve onlari bir daha üzmeyi hic istemiyorum, zaten benim yüzümden yeterince agladilar, utaniyorum.
yazdıklarının tamamını okudum ve seninn adına çok üzüldüm. o kadar çok seviyorsun ki eşinin seni ne kadar aleni oyaladığını, kandırdığını, istediği gibi yönettiğini göremiyorsun, çok iyidir diyerek anlattığın şeyler aslında bir eşin yapmak zorunda olduklarının yarısı bile değil. ailen seni nasıl bir bakış açısıyla yetiştin bilemiyorum ama "saçını süpürge etmek" deyiminin tam karşılığısın şu an.
ayrılırsam yalnız kalırmıyım, başkasıyla mutlu olurmuyum sorularının cevabı "ÇOK DAHA İYİLERİ ÇIKAR KARŞINA" şu an hissettiklerin tam bir ilk aşk bağımlılığı, dünyada başka erkek tanımadığın için böyle düşünüyorsun, dünyadaki tek erkek eşin değil, ayrıca "işine gelirse" diiyen bir erkek seni hakettiğin kadar sevmiyor demektir.
nereli olursa olsun bir arapla evli olmak her zaman çok zordur çünkü kadın onlar için köleden bir kıdem yukarıdadır.
kalbini kırdıysam çok üzgünüm ama sevgin bitipte gerçeklerle karşılaştığında haklı olduğumu göreceksin.
sana tavsiyem, ne kadar sürerse sürsün okulunu mutlaka bitir, okul bitene kadar da çocuk yapma (çocuk kocaya hediye değil sana emektir bu bencilliği yapmaya ve sana çocuk yapmadığın için yük taşıtmaya hakkı yok) ve ne olursa olsun çalış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?