• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

@ zemheri_zemheri: bravo gercekten, aynen bana söyledigi seyler .

aslinda böyle klasik bir aile yapisini begenmesi kötü bir karaktere sahip oldugundan degil, cünki benim evli kardesim de ev hanimi, annemde "sadece" ev hanimi ama cok mutlular. ama bana uymuyor ben Allahin bana verdigi akli daha degisik ,ev disinda biryerlerdede kullanmak istiyorum ve bunu yaparken sanki bu esimin bana bir lutfuymus gibi degil bunun gayet dogal oldugu hissi ile yapabilmek istiyorum, cok mu istiyorum? bence hayir :68:

@ gamzesk: sizin esiniz hangi milleten sorabilirmiyim? dogru aslinda bence bu durum kültür farkindan degil, cünki 3 sene önce tunusa gittim ve ne göreyim? esimin teyzesinin kocasi ve oglu evde fildir fildir yemek yapiyor, sofrayi kurup sonrada topluyor ve yemekten sonrada evin büyük oglu bir güzel türk kahvesi pisirdi, görücüye gelinmis kiz gibi fincanlari tepside dagitti :66: yani esimin teyzesi ve kocasinin o mutlu halleri hem kendilerinin hemde cocuklarinin yüzüne yansimisti masallah, kaynanam yaklasik 35 senedir almanyada yasadigi halde cocuklarini eski caga göre yetistirmis maalesef

yok esim beni örtünmeye filan zorlamadi, ben kendim zaten 10 yildir örtülüyüm

Son düzenleme:
@ pimiento: ben kendimi yanlis ifade ettim galiba, babam ve bir kizkardesim zaten almanyada yasiyorlar yani onlari görebilme sansim var, burda esim kisitlamada yapmaz, istedigim zaman görebiliyorum yani. bir kizkardesim zaten 5 sene önce evlenip gitti türkiyeye ve aslinda sik sik gelirdi almanyaya görürdüm burda. simdi 1-2 yildir cocuklari ile gelemiyor onlari cok özlüyorum. annem ve erkek kardesim gecen yaz temelli türkiyeye yerlestiler ama okul tatillerinde almanyaya gelirler ve görürüm. bugün sabah geldiler ve 3 ay kalacaklar insallah :66: zaten dayilarim anneannem ve dedem almanyada yasiyorlar, nadir de olsa görebilme sansim var yani.

benim özlemini cektigim evli kizkardesim ve yegenlerim ve vatanimin topragimin kendisi. esim geri dönmem diye korkmuyor, biri orda bana göz koyar aklimi celmeye calisir , annem babam bana yeterince dikkat edemez diye izin vermiyor. hehe beni ne saniyorsa :52:

canım ya zor gelecektir sana ama yerinde olsam ayrılırım.. bak anlatsam roman olur diyosun...
bi kere bencil olması ayrılmak için yeterli bi sebep.. kültür farkıda var...
ilerde düzeleceğini sanmıyorum.. ben yerinde olsam kendimi işime ve aileme veririm.. ve yaşında daha cok küçük..
neler çıkar karşına.. acele etmişsin

çok yoruluyorsan bırak okulu çalışma ben bize bakarım islamda kadının çalışması diye bir şey yok zaten diyecek

neden olmasın peygamber efendimiz ilk eşiyle ticaret yaparken tanışmamışmıydı :20: hz. Hatice ticaret yapan bir kadın değilmiydi? Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaşamak mecburiyetindeyiz şimdi dünyada tek bir kişinin çalışıpta ferah içinde yaşattığı ev sayılıdır ve bu dönemde artık kimseye güven olmadığı için kadının ayakta durması şarttır bence :20: :20: :20:

canim, benim esim yabanci, slovakya´da yasiyoruz, benim icin musluman oldu,, ama yinede kultur farklliligini ben yinede cekiyorum, zor oluyor karsinda ki insan ile kendi dilinde konusamamak, dinledigin sarkiyi anlamamasi, ne bilim, boyle belki basklalarina basit gelen seyler bana agir basiyor,, yani istedigim seyleri esimle paylasamiyorum, bazi seyleri anlamasi zor oluyor,,

yasin cok kucuk, esin 21.yuzyila ayak uyduramamis, sana yazik olucak, bak daha tam aile degilsiniz, zaten yazinda yazdin, guvenemedigimden istemedim diye, ve yasin cok kucuk, bi omur hayat onunde , bilemiyorum, ben kendimi bu kadar ezdirtmezdim hele ki goruyor okudugunu ve o kadar yol git gel,, mutlu evlilikler bu devirde cok zor, ve iki farkli kisinin bi araya gelmesi ve yuva kurmasi gercekten cok zor, eger mutlu bi evliligin olmasini istiyorsan esin tolerans eden biri olmali ki (benim gozumle bu imkansiz gibi geliyo) yinede karar senin, hayat senin,
biz buraya sadece fikrimizi yazariz, :29: karar senin.:34:

@ pimiento: ben kendimi yanlis ifade ettim galiba, babam ve bir kizkardesim zaten almanyada yasiyorlar yani onlari görebilme sansim var, burda esim kisitlamada yapmaz, istedigim zaman görebiliyorum yani. bir kizkardesim zaten 5 sene önce evlenip gitti türkiyeye ve aslinda sik sik gelirdi almanyaya görürdüm burda. simdi 1-2 yildir cocuklari ile gelemiyor onlari cok özlüyorum. annem ve erkek kardesim gecen yaz temelli türkiyeye yerlestiler ama okul tatillerinde almanyaya gelirler ve görürüm. bugün sabah geldiler ve 3 ay kalacaklar insallah :66: zaten dayilarim anneannem ve dedem almanyada yasiyorlar, nadir de olsa görebilme sansim var yani.

benim özlemini cektigim evli kizkardesim ve yegenlerim ve vatanimin topragimin kendisi. esim geri dönmem diye korkmuyor, biri orda bana göz koyar aklimi celmeye calisir , annem babam bana yeterince dikkat edemez diye izin vermiyor. hehe beni ne saniyorsa :52:

daha neler, hangi anne baba evli kızına birinin göz koymasına ve onun aklını çelmesine izin vermiş, senin içinde yoksa zaten onlar göz yumsa da olmaz o, ayrıca türkiyede evli kadına göz koyup kandıracak insanlar sanki senin kapının önünde bekliyor, bu ülke müslüman bir ülke öyle kolay kolay olmaz öyle şeyler yapanıo vururlar zaten, demekki sana hiç güvenmiyor. ayrıca madem aklının çelinmesinden korkuyor o her gün saatlerce gidip geldiğin yollarda da pekala aklını çelecek insanlar çıkabilir, bindirmesin seni o araçlara her gün kendisi götürsün getirsin. (bunlar eşine karşı da kurabileceğin cümleler)

neden olmasın peygamber efendimiz ilk eşiyle ticaret yaparken tanışmamışmıydı :20: hz. Hatice ticaret yapan bir kadın değilmiydi? Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaşamak mecburiyetindeyiz şimdi dünyada tek bir kişinin çalışıpta ferah içinde yaşattığı ev sayılıdır ve bu dönemde artık kimseye güven olmadığı için kadının ayakta durması şarttır bence :20: :20: :20:

bu söylediğine ben de sonuna kadar katılıyorum ki nihayetinde de çalışan bir bayanım zaten ama zehranın eşi bu konuda bizim gibi düşünmüyor.

Anneniz, babanızdan hoşlanmayabilir bir damat olarak, ama burada hem sizi, hem de anne babanızı nasıl bir gözle görüyor eşiniz, bunu tarif edebilecek bir kelime bulamıyorum. Kıskançlık desem, kıskançlık değil, güvensizlik desem o da değil. Kusura bakmayın, resmen sizi ve ailenizi aşağılamaktan başka bir şey değil bu.

Son düzenleme:
Back