• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

Neden sen hep ödün verecekmişsin?eğer yanında olursa bu evlilik sürecek olmazsa zaten seni sevmiyordur saat 4 ne demek ya resmen işkence!

verdiginiz cevaplar icin cok tsk ederim, biraz daha güclenmis hissediyorum . en azindan abartmadigimi anladim. ah sizlere bu son bes sene icerisinde esim ve ailesinin:" biz kimseyle uzlasmayiz, bize uyan bizle kalir, bizim kurallarimiza uymayan ceker gider" tutumlarindan dolayi ne derece beni ve ailemi alttan almaya, fedakarlik yapmaya zorlandigimizi anlatsam dudaginiz ucuklar. üzerimde birde maalesef ailemden rizasiz evlenmemim ezikligi var :59: o yüzden ailemin dedigi dogru cikmasin, yuvam bozulmasin diye cok seyleri yuttum, benim ve ailemin assagilanmasina izin verdim. diger yandan düsünüyorum benim esimin ne icki, ne kumar, ne kari-kiz isleri, ne chati, ne dövüp sövmesi var, cok caliskandir, benim gibi cok dindardir, beni sürekli öpüp, sarilmaya calisir, yaptigim yemekleri över, yorgunlugumda omuzlarima masaj yapar,özel günleri unutmaz,cok sessiz ve sakin efendi bir tip dir, onun sesine, tenin kokusuna cok alistim :69:, onsuz ne yaparim bilemiyorum. ama su her her konuda bencilligi beni yedi bitirdi bir yandan cennete gibi mutluyum, ama bir yandan yavas yavas kendimi kaybettigimi hissediyorum, benligimin yok oldugunu hissediyorum. bu üniversite sorunu sadece artik bardagi tasiran son damla oldu. cünki esimin benim gittigim üniversitede hic zaman kaybetmen ayni bölümü devam etme gibi bir sansi varken 2,5 yildir kullanmadi bunu ve benim bu kadar yorulmama göz yumdu. esim evlendik evleneli ne zaman cocugumuz olacak diyor, onu anliyorum artik 30 yasina yaklasiyor ve cocuk icin ici gidiyor adamin. ama bu durumda nasil yapayim cocugu. hem esimde ögrenci, sabit bir geliri yok ve eve aksamlari cok gec gelir, haftasonunuda full calismakla gecirir, yani cocukla gecirebilecek hic zamani yok. ama yinede esimin dedigi tek bu: " ben de 4 senedir cocuk özlemi yasiyorum, benim fedakarligimda bu olsun diyor".
birde ev islerine elini sürmeyecegini bana evlenmeden söylemisti, onun erkek kardesleri de ayni, herseyi görümcem tek basina yapar. erkekler kendi görevini bilecekmis, kadinlarda kendi görevlerini

yaşadıklarında haklı olabilirsin ama evliyken gidipte yurtta kalman doğru davranış değil..hatta boşnmayı isteyen kadın düşüncesi gibi geldi bana.eşini seviyorsan ve oda seni seviyorsa buna bu yaz çözüm bulması gerektiğini söyle onu sevdiğini ve bu evliliği zedelemek istemediğini söyle...

Neden eğitiminizin son senesine kadar beklediniz? Ayrılabileceğinizi sanmıyorum seviyorum diyorsunuz, sadece dertleşmek istemişsiniz gibi geldi bana. Haklısınız da. Eve yardım etmeyen bir erkek zordur ama biz kadınlar kolay erkeği pek sevmeyiz. :))

Hem okul hem evlilik gerçekten çok zor, benim de üniversitede evli bir arkadaşım vardı ki evi aynı şehirdeydi buna rağmen çok zorlanıyordu.
Senin bölümün de zordur eminim, şimdiye kadar ikisini birlikte yürütmen ve sesini çıkarmaman bile bence bir mucize.
Erkekli böyle olmaz ki, birinin gidiş dönüş yapması gerekiyorsa o da erkektir.
Yani onu o kadar zorlamazdı, sen de evini idare ederdin rahatlıkla.
Bencillikten başka birşey değil eşinin yaptığı.
Diğer arkadaşlar da söylemiş asla ve asla okulunu bırakma, yurtta kalman evliliğini etkilemez ki ailesi de yakındaymış.
Bak ben de bir aydır evimden uzaktayım iş nedeniyle, ne yapabilirim işim bu eşim ya da ailesi bir laf dese kükrerim açıkcası.

maalesef son sene degil, hem almanyada üniversitenin uzun sürmesinden,hemde durmadan derslerden geri kalmamdan (öncede belirtmistim uykusuzluktan ders calisamiyorum gerektigi gibi), daha en az 3 senem var. ama esim hep haydi disini sik yarim sene sonra tasinacagiz diye diye beni oyaladi durdu. bencede eger biri yol gidip gelecekse bu erkek olmali, kisin ben sabah 5 te soguktan donarken onun sicak yataginda horul horul uyumasi cok ama cok agirima gidiyor ve gecen kis dedim:" bu son, bir caresine bak artik dedim" tamam demisti bu kis son demisti, ama dün konustuk, bana:" gelecek kis ta gidip geleceksin, isim bitmedi burda daha yada kisin hic gitme evde kal" dedi. halbusiki benimle okuyan kac müslüman evli arkadasim var, onlarin ya kocasi biryerlere gidip geliyorlar yada yurtta kaliyorlar, yani burda evli tek basina yurtta kalmak anormal birsey degil, hem onlarda arap. yani tek enayi benmisim gibime geliyor. bütün tanidiklar ailemde dahil senin esin cok iyi, efendi ama cok bencil ve inat diyorlar. düsünüyorum: tamam yuvami kurtarmak icin disimi sikip gelecek seneye kadar daha gidip gelsem, ama bu kendi isteklerini alttan almanin bir sonu varmi? kavgalarda hakli bile olsam hep ben özür dilerim , yoksa o inat duvar buz gibi durur bekler benim ilk adimi atmami , yalvar yakar özür dilememi, onun erkeklik gururunu onarmami.:43:

canım allah kocanı ıslah etsin..sen seviyor olabilirsin ama başında kendinden ve ailenden çok ödün vermişsin en başında kararlı bir kişiliğe sahip olduğunu gösterecektin..bu saatten sonra eşin senin huyunu davranışını öğrenmiş istesende bu saatten sonra yola getiremezsin,hiçbir zaman ne aileni nede kendini ezdir,eşin seni seviyor bence herşey sevgi değil yaşın çok genç kendini stresle,sinirle yıpratma.hakkında hayırlısı neyse o olsun hiçbir zaman ayrılıktan yana değilim inş.uzlaşırsınız..

Canim sakin okulunu birakma. Okulunu birairsan ne olacagini düsündün mü? Erkegin eline bakacaksin hep. Ve birgün gelecek belki gercekten ayrilma noktasina gelecekseniz, ne elinde meslegin ne bir diploman nede birikimin olacak. Evli de olsa kadin her zaman ekonomik bagimsizligini saglamis olmalisi gerekir.
Seni 4 senedir oyaliyor hic mi acimamis onca yol gitmene arti evde de is yapiyorsun. Ooof ya cok üzüldüm gercekten. Benim en yakin arkadasimin esi de meslek yapiyor, adam her ay 2 hafta ve her 3 ayda bir 4 hafta okulu icin 150km gidiyor ve sadece haftasonlari görüsüyorlar.
Ne var ki bunda sizde bunu deneseniz? tkerar bi konus esinle

böyle bir erkekle ömür geçmez, yani ben geçiremezdm
zor gerçekten...
hayat bana bencil olmayı öğretti,dilerim sizde öğrenirsiniz

Daha üç yılınız varmış, üç yıl daha bunu devam ettirebilir misiniz? Ne bileyim onun okulu yakındaymış bitmedi mi bu sürede, bence iki seçenek sunun ya o senin üniversine geçsin ya da yurtta kalmana laf etmesin.
Bir de bu konuda anlaşsanız bile seni düşünmeyen, bencil bir erkekle hayat çok zor.
Sen ona sorumluluk vermezsen o almaz, rahata alışır.

bende hic ayrilmaktan yana degilim, zaten burda almanlar herbir seyi bosanma nedeni yapiyor diye sinir olurum. komik olan benim esim evlenince degisenlerden degil, simdi nasilsa evlenmeden önce de böyledi, kararlarinda cok kati ve sert kimi üzmüsüm kimi kirmisim hic umrunda degildi, ama ben degistim aklim basima geliyor yavas yavas ve ürküyorum. o zamanlar ne aptal denecek kadar safmisim, hep annem ve anneannem de böyle derdi bana o zamanlar. herseye tamam senin istedigin gibi olsun, yeterki bana soguk durma demek cok kolaydi benim icin, onun bana bir gülümsemesi ve seni coook seviyorum demesi yetiyordu. annemler benim iyiligim icin cok karsi cikmisti bu evlilige onlar senin kiymetini bilmeyecekler dediller hep. esim ve ailesi bana ne dügün öncesi nede dügünde bir hediye , yada takida bulunmadilar, bizim adetimizde geline hediye vermek zorunlulugu yoktur dediler. buna tabi annemgil cok bozuldu ve olaylar oldu, her iki taraf da birbirini üzdü ve kirdi.. benim ailem evlendikten 3 ay sonra herseye bastan baslayalim dediler. ama benim kocam ve ailesi ne yapti? hayir öyle kolay degil zehranin anne babasi tipis tipis gelecek bizden özür dileyecekler dediler. tabii babamlar böyle birsey yapmadilar ve kocam uzun zaman anne ve babamin yanina gitmedi, onlarin bizim eve gelmesinide yasakladi. benden ama kendi ana babasi icin daima güler yüz, hos sohbet olmami istedi. ben yine aglamktan baska birsey yapamadim. simdi allaha sükür cok nadir de olsa birbirimize gidip geliyoruz, ama esim anneme karsi hala buz gibi, kaynanamgil zaten onlari hepten yok sayiyiorlar. ohoo daha aksama kadar yazsam bimez. benim artik durmadan aklimdan gecen: Nereye kadar ? esimin cok iyi yönleri yani sira böyle olmasi , ayrilmak icin yeterlimi sizce? aklim cok karisik, ya gelen gideni aratirsa?

@labellevie: inan bana kac kez önüne alternatifler sundum, yumsak konustum olmadi, agladim bagirdim olmadi, tehdit ettim olmadi :37: bana diyorki: yoruldugunu anliyorum ama sana okumana izin verdigim icin sükredecegin yerde su takindigin tavra bir bak:53:
adami annesinin yanina birakip bari önümüzdeki su kis boyunca yurda gideyim diyorum. o da bana: kapidan ciktigin an bosanmis bir kadin olacagini bil ve öyle git diyor. zaten sen böyle okulum okulum dedikce yalniz basina ölür gidersin diyor :43:
bende diyorumki bunu hiiic hak etmiyorum kardesim ya

canım kimse sana ayrıl ayrılma diyemez en iyi kararı sen verirsin.keşke en başından olmasaydı ailene saygısı olmayanın sana karşı nasıl saygısı olsun..hee ayrılırsanda 1 gün ağlarsın olmadı 2 ay ağlarsın unutursun çocukta yok çocuk olsa zor olurdu..yarın çocuk olduğunda sana saygımı gösterceklerini sanıyorsun elinden bebeğinide alırlarsa daha kötü olursun iyi düşün iyi karar ver..severken ayrılmak kolay değildir artılarını eksilerini sen daha iyi bilirsin..okuyorsunda sevdiğine kıymette veriyorsun seni havada kaparlar bana göre sen nasıl karar alırsan ailen yanında olur..

canım walla seninki tam sopalık sinirlerimi bozdu seni güçsüz görmesine hiçbir zaman izin verme kendini savun,ezdirme.seni tehdit edemez sende bir anne baba evladısın eşin ailesinin arkasına saklanıyor herhalde..

artılar eksileri götürür bi çetele yap ayrılırsan neler kaybedeceksin ayrılmazsan neler kaybedeceksin tart boşanmayı kendin karar vermelisin.bu sefer mantığını dinle yalnız. bence ailenle de konuş onlardan akıl iste mutlaka sana yardım edeceklerdir.
ama şöyle bi sonuç var ben böyle bir erkekle hayat geçiremezdim.

bende artik diyorum gercekten insanin sinirlerini cok yipratiyorsun, ne kadar sana asik olsamda seninle yasamak yoruyo beni, onun cevabi: benim gibi caliskan, ailesine bagli, efendi ve dürüst birini zor bulursun diyor. bende haklimi acaba diyorum?

bende artik diyorum gercekten insanin sinirlerini cok yipratiyorsun, ne kadar sana asik olsamda seninle yasamak yoruyo beni, onun cevabi: benim gibi caliskan, ailesine bagli, efendi ve dürüst birini zor bulursun diyor. bende haklimi acaba diyorum?

canım erkekler lafta daima 1 numaradır insanı güzel kandırırlar laf ebeliğiyle..bir düşün ben kötü olsam neden karşımdakine kötüyüm diyeyim kendime bağlamak için tabikide kendimi övcem ahh şu erkekler ahhh ahhh..

yok ben esimin kötü biri olduguna inanmiyorum, cünki cok iyi yönleridi var beni bu kadar kendine baglayan. ama onun ve ailsenin kadina ve aileye bakis acisi benimkinden ve aileminkinden degisik , problem burda yatiyor

Okumana izin vermek bir lütuf muymuş, evlilikte herşey karşılıklıdır yoksa bir taraf çok verici olursa yıpranır o ilişki sen birgün yeter dediğinde bitecekse o evliliğin ne anlamı var, sana mı bağlı evliliğiniz o zaman işiniz çok zor.
Benim kurallarım bu ya uyarsın ya gidersin demek kolay önemli olan karşılıklı fedakarlıklar yapıp ilişkiyi yürütmek.
Ayrıl diyemem ama herkesin bir dayanma sınırı var ve sen daha o sınıra gelmemişsin anlaşılan, geldiğin zaman daha çok yıpranmış üzülmüş olacaksın,
kocan da olsa kimsenin seni ezmesine izin verme, değerini bil/bildir.

Almanlarda insanın değeri var o yüzden kimse kimseyi keyfince ezemiyor yürümüyorsa ayrılıyorlar.
Keşke biz de kendi değerimizi bilip ezdirmeseydik kendimizi,
bir evlilikte bir taraf eziyorsa bence arada sevgi yoktur, insan sevdiğini nasıl üzer, sıkıntı çektiğini gördüğü halde nasıl hala bencil davranır.
Senin için demiyorum ben de yaşadım benzer şeyler, benim yaptığım fedakarlığı eşim yapmadı, ben onu düşünürken o beni hiç düşünmedi,
demek ki sevmiyordu, belki de yeteri kadar sevmiyordu.

Back