- Konu Sahibi Zehracik38
Eşiniz sizi seviyor olabilir, ama benim iyi insan tanımıma girmeyen özelliklere sahip. Ben şahsen böylesine bencil, hep kendi doğrularını dayatan, verdiği sözlerde durmayan, karısının çektiği zorluklar karşısında sırf erkeğim diye ona en ufak bir yardımda bile bulunmayan insanı iyi bir insan olarak nitelemekte zorluk çekiyorum. İçki, kumarının olmaması, dini konularda uyumunuz iyi tabi. Dövüp, sövmeme, karı-kız, chat bence zaten olmaması gereken şeyler. Çok çalışkandır demişsiniz ama 30 yaşına gelmiş bir insanın hala öğrenci olmasını da yadırgadım. Sene kaybı mı var, yoksa uzun bir eğitim mi alıyor bilmiyorum tabi, ama sırf sizin işinizi kolaylaştırmak istemiyor da okulunu mu uzatıyor, bunun sonucunda okumaktan vaz geçmenizi mi bekliyor gibi sorular da geldi aklıma doğrusu.
Anladığım kadarıyla ilişkinizde taviz veren taraf hep siz olmuşsunuz, eşiniz sizden hep itaat beklemiş, anlaşmazlıklar olup iş tartışmaya döküldüğünde, siz yalvar yakar özür dilemedikçe iş düzelmemiş. Eh bu durumda, siz yurda gitme isteğinizde direnirseniz de iş boşanmaya gidecek anlaşılan. Ya eski usul yollarda sürüneceksiniz veya evde kalıp bir sonraki kış için eşinizin sözünü tutmasını bekleyeceksiniz ya da herşeyi göze alıp yurt konusunda direneceksiniz.
Bence eşinizin sizden beklediği tamamen evinizin kadını olup, ona çocuklar doğurmanız ve her şart altında onun her dediğinine itaat etmeniz. Bana göre daha da kötüsü, yarın, öbür gün, belki Arap adetlerinde bu da var diye belki, 2., 3., vs. eşleri de olabilir eşinizin.
Vereceğiniz kararın hakkınızda en hayırlısı olmasını dilerim.
Anladığım kadarıyla ilişkinizde taviz veren taraf hep siz olmuşsunuz, eşiniz sizden hep itaat beklemiş, anlaşmazlıklar olup iş tartışmaya döküldüğünde, siz yalvar yakar özür dilemedikçe iş düzelmemiş. Eh bu durumda, siz yurda gitme isteğinizde direnirseniz de iş boşanmaya gidecek anlaşılan. Ya eski usul yollarda sürüneceksiniz veya evde kalıp bir sonraki kış için eşinizin sözünü tutmasını bekleyeceksiniz ya da herşeyi göze alıp yurt konusunda direneceksiniz.
Bence eşinizin sizden beklediği tamamen evinizin kadını olup, ona çocuklar doğurmanız ve her şart altında onun her dediğinine itaat etmeniz. Bana göre daha da kötüsü, yarın, öbür gün, belki Arap adetlerinde bu da var diye belki, 2., 3., vs. eşleri de olabilir eşinizin.
Vereceğiniz kararın hakkınızda en hayırlısı olmasını dilerim.