• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

Eşiniz sizi seviyor olabilir, ama benim iyi insan tanımıma girmeyen özelliklere sahip. Ben şahsen böylesine bencil, hep kendi doğrularını dayatan, verdiği sözlerde durmayan, karısının çektiği zorluklar karşısında sırf erkeğim diye ona en ufak bir yardımda bile bulunmayan insanı iyi bir insan olarak nitelemekte zorluk çekiyorum. İçki, kumarının olmaması, dini konularda uyumunuz iyi tabi. Dövüp, sövmeme, karı-kız, chat bence zaten olmaması gereken şeyler. Çok çalışkandır demişsiniz ama 30 yaşına gelmiş bir insanın hala öğrenci olmasını da yadırgadım. Sene kaybı mı var, yoksa uzun bir eğitim mi alıyor bilmiyorum tabi, ama sırf sizin işinizi kolaylaştırmak istemiyor da okulunu mu uzatıyor, bunun sonucunda okumaktan vaz geçmenizi mi bekliyor gibi sorular da geldi aklıma doğrusu.

Anladığım kadarıyla ilişkinizde taviz veren taraf hep siz olmuşsunuz, eşiniz sizden hep itaat beklemiş, anlaşmazlıklar olup iş tartışmaya döküldüğünde, siz yalvar yakar özür dilemedikçe iş düzelmemiş. Eh bu durumda, siz yurda gitme isteğinizde direnirseniz de iş boşanmaya gidecek anlaşılan. Ya eski usul yollarda sürüneceksiniz veya evde kalıp bir sonraki kış için eşinizin sözünü tutmasını bekleyeceksiniz ya da herşeyi göze alıp yurt konusunda direneceksiniz.

Bence eşinizin sizden beklediği tamamen evinizin kadını olup, ona çocuklar doğurmanız ve her şart altında onun her dediğinine itaat etmeniz. Bana göre daha da kötüsü, yarın, öbür gün, belki Arap adetlerinde bu da var diye belki, 2., 3., vs. eşleri de olabilir eşinizin.

Vereceğiniz kararın hakkınızda en hayırlısı olmasını dilerim.

aslinda sinirima geldim ama, ya gelen gideni aratir veya ömür boyu yalniz kalirim diye korkuyorum. mantiken aslinda artik son noktayi koymanin vakti geldi biliyorum, ama gel gör ki kalbim bir umutla carpiyor hala, ya degisirse, ya ayrildigima cok piman olursam. ben burda okulumu bitirince ailemin yanina türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum, ama bosanmis bir kadin olarak ya bana kötü gözle bakarsa millet, ailem buna cok üzülür ve onlari bir daha üzmeyi hic istemiyorum, zaten benim yüzümden yeterince agladilar, utaniyorum.

esimin okulunun uzama nedeni, biraz tembellik ve de illede okulum bitmeden is kuracagim dedi, kurduda, cogu vaktini o kurdugu is icin harciyor, hos o kadar zaman harcadigi halde isi eve bir lira para getirmiyor, yani deyse yine tamam dicem, ama harcadigi vakte degmiyorki. bende babam cok dedik ona bir an önce bitir mühendis ol, sonra kur isini, yazik etme karina. ama yok dedi yine illede simdi kuracagim , karim disini siksin dedi. iste böylece adamin yasi 30 geldi ne mühendis olabildi, ne kurdugu isten para kazaniyor, nede bana kolaylik göstermiyor. tunuslularda birden fazla es yasak , onuda belirteyim canim

aslinda sinirima geldim ama, ya gelen gideni aratir veya ömür boyu yalniz kalirim diye korkuyorum. mantiken aslinda artik son noktayi koymanin vakti geldi biliyorum, ama gel gör ki kalbim bir umutla carpiyor hala, ya degisirse, ya ayrildigima cok piman olursam. ben burda okulumu bitirince ailemin yanina türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum, ama bosanmis bir kadin olarak ya bana kötü gözle bakarsa millet, ailem buna cok üzülür ve onlari bir daha üzmeyi hic istemiyorum, zaten benim yüzümden yeterince agladilar, utaniyorum.

Valla her zaman gelen gideni aratmıyor, ikinci evliliğinde çok mutlu olan kadınlar da var.
Ayrıca sizin öncelikle düşünmeniz gereken bunlar değil, bu durumdan biran önce kurtulmak olmalı bence.
Bundan sonra belki sonsuza kadar yanlız olursunuz belki ikinci kez evlenir mutsuz olursunuz, belki mutlu olursunuz Allah bilir ama
ya şöyle olursa diye düşünüp bu sıkıntıları çekmeye değer mi?
Ayrıca ne kadardır oradasınız bilmiyorum ama Türkiye artık öyle bir ülke değil, boşanmış insanlara o gözle bakılmıyor en azından batıda büyük şehirlerde.
Kim ne der diye düşünmeyin, 3 yıl daha bu şekilde dayanabilirim diyorsan devam et, yok yapamam diyorsan eşinle ciddi bir biçimde konuş ikna et
olmuyorsa da kendini düşün başka çıkar yol bulun.
Ayrılırsan ailen senin okulunu karşılayabilir mi, yani okuluna devam edebilir misin? Ekonomik olarak ona bağlı değilsen hiç düşünme bence, kabul ediyorsa etsin yoksa kendi yoluna bak.

Boşansam nasıl olur kotu gozle bakarlar mı..

gelen gıdenı aratır mı bu sorular hıc bıtmez..

En ıyı koca senın meslegındır bunu asla unutma okulu bırakma ..

Eşının bunca zamandır ıyı ve kotu yanları bır yana koy..

senın fedakarlıgın kadar o neler yaptı dusun...

son kez onunla konus ısteklerını belırt

duzelecegıne degısecegıne senın dusuncelerıne saygı duyacagına ınanıyorsan devam et

yok o kadar anlattım bu adam degısmez dıyorsan soruları gelecegı dusunmeden kendıne bır yol cız
en kotu karar bıle kararsızlıktan daha ıyıdır

Son düzenleme:
Ben olsam yurt konusunu dayatırdım.Ben bu şekilde çok yoruluyorum,gidip gelemiyorum.Ya okuluma yakın taşınırız,ya da ben yurda gidiyorum ! Böyle derim.
Sen daha önce çok taviz vermişsin,hep fedakarlık yapan ve alttan alan taraf olmuşsun.Belki ciddi bir rest çekersen etkili olur.

Duruma ve eşinin tepkisine göre daha yumuşak söyleyebilirsin : Seni seviyorum,seni kaybetmek istemiyorum ama okulu bitirmek benim için çok önemli.
Sen de beni seviyorsan,bu konuda bana yardımcı olmanı bekliyorum.
Bu şekilde çok yoruluyorum ve sana ve evimize yeterince zaman ayıramıyorum.Artık bunu bir çözüme ulaştırmamız lazım vs vs...

maalesef son sene degil, hem almanyada üniversitenin uzun sürmesinden,hemde durmadan derslerden geri kalmamdan (öncede belirtmistim uykusuzluktan ders calisamiyorum gerektigi gibi), daha en az 3 senem var. ama esim hep haydi disini sik yarim sene sonra tasinacagiz diye diye beni oyaladi durdu. bencede eger biri yol gidip gelecekse bu erkek olmali, kisin ben sabah 5 te soguktan donarken onun sicak yataginda horul horul uyumasi cok ama cok agirima gidiyor ve gecen kis dedim:" bu son, bir caresine bak artik dedim" tamam demisti bu kis son demisti, ama dün konustuk, bana:" gelecek kis ta gidip geleceksin, isim bitmedi burda daha yada kisin hic gitme evde kal" dedi. halbusiki benimle okuyan kac müslüman evli arkadasim var, onlarin ya kocasi biryerlere gidip geliyorlar yada yurtta kaliyorlar, yani burda evli tek basina yurtta kalmak anormal birsey degil, hem onlarda arap. yani tek enayi benmisim gibime geliyor. bütün tanidiklar ailemde dahil senin esin cok iyi, efendi ama cok bencil ve inat diyorlar. düsünüyorum: tamam yuvami kurtarmak icin disimi sikip gelecek seneye kadar daha gidip gelsem, ama bu kendi isteklerini alttan almanin bir sonu varmi? kavgalarda hakli bile olsam hep ben özür dilerim , yoksa o inat duvar buz gibi durur bekler benim ilk adimi atmami , yalvar yakar özür dilememi, onun erkeklik gururunu onarmami.:43:

Şu son cümleçok fena. İnatçı erkek çekilmez haklısın canım durumun çok zor gerçekten ama şöyle düşün; sağlığın var eşin var, meslek sahibi olacaksın ve sizin için çabalayan bir eşin var. Mühendis olması şart mı! Belki zamanla işler değişir, okuluna kolayca gidip gelebileceğin servis gibi bir şey ayarlamaz mısınız?

Bak ben de her gün 2 saat yol çekiyorum, tek derdim bu olsun diyorum canım.

yok canim benim icin mühendis olmasi sart degil, ben onunla meslegi icin evlenmedim, yani kendisi beni okulumu bitirip mühendis olacagim ve yani sirada ticaret ugrasip kendi isimi kuracagim diyor. yani benim dayatmam degil, hatta bu kadar caliskan olmasi beni gurulandiriyor. beni üzen kendi kariyerini kurarken beni eziyor. cünki onun benim üniversitemde devam etme sansini kullanmiyor, benim öyle bir sansim yok maalesef, ve kurdugu is onu buraya baglamiyor cünki online ticaret yapiyor, yani bu isi istese heryerden yapabilir. onun icin benim okumam canim sikilmasin, bir ugrasim olsun diye varolan birsey, okumaya calismaya ihtiyacin yok diyor. ama yok illede ben mezun olacam diyorsan, bana göre ayarla okulunu isini diyor cünki evin erkegi benim diyor. tamam haksiz degil evin erkegi o kabul, zaten simdiye kadar sözünden cikmadim adamin, ama bir kocanin bazen karisi icin bazi seyleri kolaylastirmasi icin inadindan vazgecmesi gerekmezmi ? hele birde kendisi icin öl dese ölecek derecede bagli bir karisi icin ? benim derdim sadece bu okul ilgili mesele degil, esim hic uzlasma yolundan gitmiyor, bir cok konuda dedigim dedik, begenmiyorsan babanin evi duruyor demesi. yani bilmiyorum zaten bu forumda acaba suc bendemi abartiyormuyum sorusunun cevabini ariyorum. reel hayatta bircok arkadasim vallahi onun inadina iyi sabrediyon diyorlar ama

bir misal daha vereyim, ben evlenmeden her sene türkiyeye gelirdim, ama esimle beraber olali hasret kaldim türkiyeye :58: benim annem, kiz kardesim, ve erkek kardesim türkiyeye tasindilar , birak beni iki hafta türkiyeye gideyim , annemin yaninda , babam ve anneannem, dedem, kardeslerim de, gelecek, orda tatil yapip kendime geleyim, türkiyemin insanini, yemegini, kokusunu özledim diyorum. onada yok diyor, bende gelecegim orda herkese zehranin kocasi benim diye kendimi tanitacagim, ondan sonra belki yalniz gönderirim diyor, ama ilk türkiyeye gitmende bende kesinlikle yaninda olacagim diyor. ama adamin tatil yapmaya zamani yok ki, iki defa firsat buldu , ikisindede tunusa gitti. yani ne var ki iki hafta ailemin yaninda kalsam, zaten orda arkadasimda yok, yani öyle gezip tozacak degilim. ama bu konu hakkinda benimle artik konusma diyor, sabret birgün beraber gideriz türkiyeye diyor , bende bekliyorum.
benim türkiyede evli kiz kardesim, valla cani istedigi zaman atliyor ucaga geliyor almanyaya

Ailemle beraber mühendis olmasını söylemitik anlamadı falan yazmıştın ya o bakımdan.

Evet abartıyorsun, arkadaşlarına kulak asma, onlar nerden biliyorlarmış kocanın inadını? Senin anlattıkların kadarıyla bilyorlar sen iyi anlatırsan iyi sanıcaklar, onların demesiyle mi?

Valla kusuruma bakma lütfen ama bence sen kafayi yemissin. Yoksa böyle bi adami bu kadar rahat cekemezdin. Hic ama hic normal degil anlattiklarin. :68:

bir misal daha vereyim, ben evlenmeden her sene türkiyeye gelirdim, ama esimle beraber olali hasret kaldim türkiyeye :58: benim annem, kiz kardesim, ve erkek kardesim türkiyeye tasindilar , birak beni iki hafta türkiyeye gideyim , annemin yaninda , babam ve anneannem, dedem, kardeslerim de, gelecek, orda tatil yapip kendime geleyim, türkiyemin insanini, yemegini, kokusunu özledim diyorum. onada yok diyor, bende gelecegim orda herkese zehranin kocasi benim diye kendimi tanitacagim, ondan sonra belki yalniz gönderirim diyor, ama ilk türkiyeye gitmende bende kesinlikle yaninda olacagim diyor. ama adamin tatil yapmaya zamani yok ki, iki defa firsat buldu , ikisindede tunusa gitti. yani ne var ki iki hafta ailemin yaninda kalsam, zaten orda arkadasimda yok, yani öyle gezip tozacak degilim. ama bu konu hakkinda benimle artik konusma diyor, sabret birgün beraber gideriz türkiyeye diyor , bende bekliyorum.
benim türkiyede evli kiz kardesim, valla cani istedigi zaman atliyor ucaga geliyor almanyaya

Olabilir, kıskanç demek ki. Valla beni böyle sahiplenen kocam olsun öpüp başıma koyucam:))))

Belki gidersen dönmezsin diye Türkiye'ye yollamak istemiyordur.Başka bahane öne sürüp," bensiz gidemezsin" diyordur.
Ayrıca mutlaka evlenmeden önce düşünmüşsündür,gün gelip "Tunus'a yerleşeceğiz" derse,ne yapmayı planlıyorsun ?

Son düzenleme:
yazdıklarının tamamını okudum ve seninn adına çok üzüldüm. o kadar çok seviyorsun ki eşinin seni ne kadar aleni oyaladığını, kandırdığını, istediği gibi yönettiğini göremiyorsun, çok iyidir diyerek anlattığın şeyler aslında bir eşin yapmak zorunda olduklarının yarısı bile değil. ailen seni nasıl bir bakış açısıyla yetiştin bilemiyorum ama "saçını süpürge etmek" deyiminin tam karşılığısın şu an.
ayrılırsam yalnız kalırmıyım, başkasıyla mutlu olurmuyum sorularının cevabı "ÇOK DAHA İYİLERİ ÇIKAR KARŞINA" şu an hissettiklerin tam bir ilk aşk bağımlılığı, dünyada başka erkek tanımadığın için böyle düşünüyorsun, dünyadaki tek erkek eşin değil, ayrıca "işine gelirse" diiyen bir erkek seni hakettiğin kadar sevmiyor demektir.
nereli olursa olsun bir arapla evli olmak her zaman çok zordur çünkü kadın onlar için köleden bir kıdem yukarıdadır.
kalbini kırdıysam çok üzgünüm ama sevgin bitipte gerçeklerle karşılaştığında haklı olduğumu göreceksin.
sana tavsiyem, ne kadar sürerse sürsün okulunu mutlaka bitir, okul bitene kadar da çocuk yapma (çocuk kocaya hediye değil sana emektir bu bencilliği yapmaya ve sana çocuk yapmadığın için yük taşıtmaya hakkı yok) ve ne olursa olsun çalış

22 yaşındasın ve yalnız kalmaktan korkuyosun inanamıyorum ya ama sen zaten yalnızsın farkında değilsin; senin düşüncelerini, isteklerini hiçe sayan bi adam, senin ölesiye yorulmana göz yuman bi adam, aileni ülkeni hiçe sayan bi adam, duygularını özlemini görmezden gelen bi adam... kocan seni çok güzel sindirmiş, resmen kölesi olmuşsun... hayat senin tabi, ister 4 yılını heba ettiğinle kalırsın, ister tüm ömrünü heba edersin seçim senin

seni merak ettim akşamdan beri giremedim nete düşüncelerin nasıl neler düşündün karar verebildinmi9]tabi neyapıcana karar vermek kolay degil

@zipzip: kafayi yemedim daha ama yiyecekmis gibi hissediyorum. :37:

ilk ask+ yalnizlik korkusu+ esine aliskanlik, iki saat görmesem özlememden dolayi gözümün kapida olmasi+ ailem üzülmesin diye sabretmek+ adim kötüye cikacak , ailemin basi eyilecek korkusu+ ya onu cok özleyip, pisman olursam endisesi + esimin iyi yönlerine bakip allahim cok sükür benim esimin böyle iyi huylari var demek + bencilligi birgün degisirmi umudu ile hergün yeniden baslamak => bunlari toplayinca benim sabrimin kaynagini anlayabilirsiniz

tatlı kardeşim sen icinde daha aşkını bitirmemişsinki o yüzden hic biyere gidemesin hic bişey yapamassın aşk bitmeden hic bişey bitmez

yazdıklarının tamamını okudum ve seninn adına çok üzüldüm. o kadar çok seviyorsun ki eşinin seni ne kadar aleni oyaladığını, kandırdığını, istediği gibi yönettiğini göremiyorsun, çok iyidir diyerek anlattığın şeyler aslında bir eşin yapmak zorunda olduklarının yarısı bile değil. ailen seni nasıl bir bakış açısıyla yetiştin bilemiyorum ama "saçını süpürge etmek" deyiminin tam karşılığısın şu an.
ayrılırsam yalnız kalırmıyım, başkasıyla mutlu olurmuyum sorularının cevabı "ÇOK DAHA İYİLERİ ÇIKAR KARŞINA" şu an hissettiklerin tam bir ilk aşk bağımlılığı, dünyada başka erkek tanımadığın için böyle düşünüyorsun, dünyadaki tek erkek eşin değil, ayrıca "işine gelirse" diiyen bir erkek seni hakettiğin kadar sevmiyor demektir.
nereli olursa olsun bir arapla evli olmak her zaman çok zordur çünkü kadın onlar için köleden bir kıdem yukarıdadır.
kalbini kırdıysam çok üzgünüm ama sevgin bitipte gerçeklerle karşılaştığında haklı olduğumu göreceksin.
sana tavsiyem, ne kadar sürerse sürsün okulunu mutlaka bitir, okul bitene kadar da çocuk yapma (çocuk kocaya hediye değil sana emektir bu bencilliği yapmaya ve sana çocuk yapmadığın için yük taşıtmaya hakkı yok) ve ne olursa olsun çalış

Çok daha iyileri çıkar karşına ne demek yahu, kadın evli, eşimi seviyorum diyor.:47:

@ tumese: yok canim daha karar veremedim, kendimi uyusturucu bagimlisi gibi hissediyorum, kolay degil. zaten kesin karar vermeden babamla annemle konusacagim, onlar zaten uzun zamandir diyordu : kizim bu böyle gitmez esinle konussan sana yurt icin izin verse, cok yiprandin artik, yeter. bu defa onlarin rizasini almadan adim atmayacagim insallah.
esimle dün son defa konustum, hic bagirmadan aglamadan kirmadan, benimle uzlasmaya vamisin yokmusun dedim? oda: benim düsüncelerimi , kurallarimi biliyorsun, eger ben senin icin bu kadar degersizsem, allaha sükür cocuk yapmamisiz, ben böyle kariyerini düsünen bencil :53: , ailesini yikip giden bir kadin zaten cocuklarimin annesi olsun istemem dedi.
ben dedim gelecek hafta annemde türkiyeden gelecek , aileme ben yurda gidiyorum, bu defa ezdirmiycem kendimi diyecegimi, ve onlarin bana hak verecegine inandigimi söyledim esime
onun cevabi : senin o zaman bosanmis olacagini ve kesinlikle geri dönemeyecegini de söyle dedi, sonrada yeter artk konusmaktan sikildim, ben disari cikiyorum dedi ve gitti.
bir dahada bu konu hakkinda konusmadik

Back