• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

@ Helen73:

benim esim tembel deyil bunu kesinlikle söyleyebilirim. bizim bu okul konusunda bu hale gelmemiz söyle basladi: ben 4 sene önce evlendigimde daha normal okula gidiyordum, burda abitur diyorlar, son sinifta okuyordum, esimin de bitirmesine 1 sene kalmisti.
evlendik, okulumu maalesef degistirmem mümkün olmadi, cünki onun yasadigi yerde okullar almadi beni, son sinif ögrencisi alamayiz dediler.
esimle onun üniversitesine ve benim okuluma ortak uzaklikta bir sehire tasindik. ben her gün okuluma yine sabahin köründe kalktim trenle gittim, esim yapamadi bunu. 1 ay sonra ben dayanamiyorum trenle hergün dedi ve yaklasik orda 7-8 ay internetin basinda, televizyonun basinda zamanini gecirdi ve yaptigi kücük ek isle ugrasti. problem orda basladi, aksam eve gelince ( zaten yorgunum, bir ton ev ödevim var ertesi güne yapilmasi gereken) televizyonun karsisinda hani yemek derdi. ne yaptigi kahvalti sofrasini toplamis olurdu, nede baska bir seye elini sürerdi. neyse benim okulum bitmeye yaklasti, simdiki oturdugumuz sehire tasindik, ama tasinmamiz aylar sürdü, cünki esimin düsük gelirinden dolayi fazla bir kira parasi ödeyemiyorduk ve cok cürük bir eve tasindik. o evi onarmamiz aylarimizi aldi. bu zaman icerisinde esim okula hic gitmedi. yeni evimize yerlestik ve bu seferde esim ben is kuracagim diye diretti. bu tam 2,5 sene önce idi, tam o sirada benim üniversiteye alindigim haberi geldi. cok yalvardim dedim ne olur cabuk bitir okulunu, acele etsen en fazla 1 senede bitecek üniversiten dedim, bizde benim okulumun oraya tasiniriz ve sen orda ne isi kurmak istersen kur dedim.
esim tamam tamam ben hallederim dedi, güven bana, ben simdi kuracagim bu isi ve okulumuda cabuk bitirecegim dedi, sen de o zamana kadar sik disini dedi.
esime ne kadar kurma o isi simdi, bak ikimizin de hayatini felc edeceksin, dedimsede dinlemedi ve isi kurdu. ayni dedigim gibi oldu, adam ne istedigi gibi isinde ilerleyebildi, nede o 1 senede bitecek okulu, bugüne kadar bitiremedi. kac kez söz verdi bak az kaldi, sabret dedi . esim online firma kurdu ve bunu istese benim okulumun ordada yapabilirdi ve hatta istese okulunu benim üniversitede devam edebilirdi onun öyle bir secme hakki vardi, ama tüm sundugum alternatiflere hayir dedi. bugünde bana bak sabret, evini terk etmeye degmez, 6-7 ay sonra biter okulum tasiniriz diyor. bende diyorum ki izin ver bu gelecek kis yurtta kalayim, kis gercekten zor oluyor, hep derslere gec kaliyorum cünki tren yollari kapali oluyor , gidis gelis en az 8 saatimi aliyor.
hayir dedi yine zoruna gidiyorsa önümüzdeki kis evde otur, baharda devam edersin diyor.

@ Helen73:

benim esim tembel deyil bunu kesinlikle söyleyebilirim. bizim bu okul konusunda bu hale gelmemiz söyle basladi: ben 4 sene önce evlendigimde daha normal okula gidiyordum, burda abitur diyorlar, son sinifta okuyordum, esimin de bitirmesine 1 sene kalmisti.
evlendik, okulumu maalesef degistirmem mümkün olmadi, cünki onun yasadigi yerde okullar almadi beni, son sinif ögrencisi alamayiz dediler.
esimle onun üniversitesine ve benim okuluma ortak uzaklikta bir sehire tasindik. ben her gün okuluma yine sabahin köründe kalktim trenle gittim, esim yapamadi bunu. 1 ay sonra ben dayanamiyorum trenle hergün dedi ve yaklasik orda 7-8 ay internetin basinda, televizyonun basinda zamanini gecirdi ve yaptigi kücük ek isle ugrasti. problem orda basladi, aksam eve gelince ( zaten yorgunum, bir ton ev ödevim var ertesi güne yapilmasi gereken) televizyonun karsisinda hani yemek derdi. ne yaptigi kahvalti sofrasini toplamis olurdu, nede baska bir seye elini sürerdi. neyse benim okulum bitmeye yaklasti, simdiki oturdugumuz sehire tasindik, ama tasinmamiz aylar sürdü, cünki esimin düsük gelirinden dolayi fazla bir kira parasi ödeyemiyorduk ve cok cürük bir eve tasindik. o evi onarmamiz aylarimizi aldi. bu zaman icerisinde esim okula hic gitmedi. yeni evimize yerlestik ve bu seferde esim ben is kuracagim diye diretti. bu tam 2,5 sene önce idi, tam o sirada benim üniversiteye alindigim haberi geldi. cok yalvardim dedim ne olur cabuk bitir okulunu, acele etsen en fazla 1 senede bitecek üniversiten dedim, bizde benim okulumun oraya tasiniriz ve sen orda ne isi kurmak istersen kur dedim.
esim tamam tamam ben hallederim dedi, güven bana, ben simdi kuracagim bu isi ve okulumuda cabuk bitirecegim dedi, sen de o zamana kadar sik disini dedi.
esime ne kadar kurma o isi simdi, bak ikimizin de hayatini felc edeceksin, dedimsede dinlemedi ve isi kurdu. ayni dedigim gibi oldu, adam ne istedigi gibi isinde ilerleyebildi, nede o 1 senede bitecek okulu, bugüne kadar bitiremedi. kac kez söz verdi bak az kaldi, sabret dedi . esim online firma kurdu ve bunu istese benim okulumun ordada yapabilirdi ve hatta istese okulunu benim üniversitede devam edebilirdi onun öyle bir secme hakki vardi, ama tüm sundugum alternatiflere hayir dedi. bugünde bana bak sabret, evini terk etmeye degmez, 6-7 ay sonra biter okulum tasiniriz diyor. bende diyorum ki izin ver bu gelecek kis yurtta kalayim, kis gercekten zor oluyor, hep derslere gec kaliyorum cünki tren yollari kapali oluyor , gidis gelis en az 8 saatimi aliyor.
hayir dedi yine zoruna gidiyorsa önümüzdeki kis evde otur, baharda devam edersin diyor.
Eşinin savunulacak hiçbir tarafı yok, kendisi bir yıl dayanamamış o şartlara ama senden sürekli bunu yapmanı istiyor, kendini düşünen bencil biri bence.
Ben yapmazdım ama istiyorsan son bir fedakarlık yapabilirsin, önümüzdeki sene okulunu dondurabilirsin tabi bir şartla onun okulunu bu süreçte bitirmesi ve senin okulunun olduğu yere taşınma şartıyla. Bence bu bile çok eşine kendin bilirsin.

eşimin iyi özellikleri de var, kararsızım demişsin ama ben bencil, tembel, inatçı, saygısız bir adam görüyorum senin anlattıklarından. yapamayacağı işin altına girmiş kalkamamış. evde işine gelmeyen hiç bir şeyi yapmıyor. işine gelmeyen uzaklıktan okul okumuyor. ailene çok saygılı, sevgili değil. sana, duygularına düşüncelerine zerre değer vermiyor. neydi bu adamın iyi özellikleri tam olarak.
kime neye efendi, ne konuda çalışkan başarılı, sevgisi nerde saygısı nerde bu adamın bilemedim.

Tüm yükü senin üstüne yıkmış eşin ve bütün fedakarlıkları senden bekliyor. İyi sabrediyorsun valla..

bugün sabah konustuk biraz, bana diyorki: seni sevmesem, sana saygi göstermesem okuluna gitmene izin vermezdim ve evlendikten en gec bir sene sonra cocuk yapardim dedi. yani adamin konusurken gözleri doluyor. o gercekten kötü veya bencil bir sey yaptigina inanmiyor, kendisini magdur olarak görüyor. bu ama her zaman böyleydi, evlenmeden öncede hemen gururu kirilir, kendisine haksizlik yapiliyormus gibi, kabuguna cekilir gönlünün alinmasini beklerdi.
simdi karsimda gözleri dolu dolu konustu ve sonrada cekildi kabuguna. onun bu üzgün halini görünce dayanamiyorum, gidip sarilip tamam biryere gitmiyorum demek geliyor icimden, ama bir yandan da diyorum o bir cok konuda sabahlara kadar aglasam yine kararlarindan dönmedi, beni bazi seyleri kabullenmeye zorladi. ya aklim cok karisti, cok üzgünüz ikimizde

bugün sabah konustuk biraz, bana diyorki: seni sevmesem, sana saygi göstermesem okuluna gitmene izin vermezdim ve evlendikten en gec bir sene sonra cocuk yapardim dedi. yani adamin konusurken gözleri doluyor. o gercekten kötü veya bencil bir sey yaptigina inanmiyor, kendisini magdur olarak görüyor. bu ama her zaman böyleydi, evlenmeden öncede hemen gururu kirilir, kendisine haksizlik yapiliyormus gibi, kabuguna cekilir gönlünün alinmasini beklerdi.
simdi karsimda gözleri dolu dolu konustu ve sonrada cekildi kabuguna. onun bu üzgün halini görünce dayanamiyorum, gidip sarilip tamam biryere gitmiyorum demek geliyor icimden, ama bir yandan da diyorum o bir cok konuda sabahlara kadar aglasam yine kararlarindan dönmedi, beni bazi seyleri kabullenmeye zorladi. ya aklim cok karisti, cok üzgünüz ikimizde

Taviz verme bence, gözyaşlarının arkasına saklanmak kolaydır.

sorun zihniyette zaten, adam velayeti altında çocukmuşsun gibi izin vermemekten bahsediyor. çocuk sadece bir kişinin isteğiyle olurmuş gibi yapardım ederdim diyor. timsah gözyaşları. çocuk yapınca bakacak mı, hayır. evde en ufak sorumluluk alıyor mu, hayır. para kazanıyor mu, hayır. sen de para kazanıp sana bakamıyor diye sorun yapıyor musun. adam hala eve katkı sağlamıyor demişsin bir yerde. sevmek güzel şey. ama bu adam seni değil senin bu fedakar halini seviyor. özrü de daha fazla fedakarlık yapmak zorunda bırakırdım ama bak bu kadarıyla yetiniyorum.

bu arada seven adam böyle sebeplerle kapıyı göstermez bu arada. içi titrer seven insanın boşanmaktan bahsederken. yurtta kalayım dedin diye boşanalım diyor adam ya.

yazılan butun yorumlara katılıyorum bu zamana kadar tavız vermemıs bu saatten sonra vermez degısmez eşin senın kararında kesın ne tdurman gerekıyor onun karşısında ya onu boyle kabulş edıp o yolu bu sene de cekeceksın ya da kendını dusunup kararının arkasında duracaksın zor durum bellı ama bu hep boyle gıder bır kere tavız verınce hep aynı seyı beklıyorlar kendılerı bızım duygularımızı kullanmayı cok ıyı bıulıyorlar sen hakkında en ıyı kararı vereceksın bunun ıcın acele etme onun kabuguna cekılmesı tamamen duygu somurusu hemen kendını bırakma ıyı dusun hayırlısı olsun

@ tarif: eve para getirmiyor demek biraz haksizlik olur. yani yemegimizi, faturalarimizi ödemeye yetecek kadar para getiriyor, yani yaptigi isden cok azda olsa para kazaniyor, benim derdim zaten para degil, allaha sükür ac degilim acikta degilim. benim sorunum esimin istedigini , istedigi zaman ve istedigi yerde, kimi yormusum, kimi bunaltmisim diye emapati kurmadan, yapmasi. onun gözünde su an ben kocasinin ne kadar calistigini görmeyen nankör bie kadinim. esim kalbinde kötü birisi degil, ama dünyaya at gözlükleriyle bakiyor, benim bildigim yol dogrudur diyor

Son düzenleme:
esimde cok sevdigin yönler: parasi olunca hic cimrilik etmez, canim mesela disardan bir sey cekse o yiyecegi önümüzdeki günlerde kesinlikle alir mesela bu belli bir marka cikolata olur veya bir icecek olur yani untmaz, özel günleri unutmaz, romantikdir, film ve gezme konusunda ayni seylerden hoslaniriz veya genellikle secimi bana birakir, onun yaninda kendimi hep güvende hissederim, gece kabus görsem elimi onun yorganin altina sokar sonra cok rahat bir sekilde korkmadan uyurum, bana küfür etmez, pek fazla bagirmaz, artik aileme saygilidir ama maalesef sogukdur, para kazanabilmek, ilerde ailemize rahat bir yasam sunabilmek icin cok calisir cabalar, bir derdim olsa ( tabi derdim kendisi degilse) beni dinler, akil verir, aglamaya ihtiyacim olsa omuzunda aglarim beni teselli eder, öhüm öhüm cinsel hayatta hic bencil degildir, bana dini konularda taviz vermemem icin dikkat dikkat eder, nasihat eder, degisken degildir, neye nasil tepki verecegini önceden bilirim.

canım mesele para değil zaten. ama adam sana şunu da yapardım bunu da isterdim diyor ya erkek olma sıfatıyla. sen de karın tokluğuna durmazsın adam gibi para kazanıp rahat ettirmesini beklersin o zaman kadın sıfatıyla. bunlar sığ bakış açıları sonuç olarak. ama savunmaya çalışmandan anlıyorum ki en azından bir kaç sene daha kendine gelip ne olduğunu anlayamayacaksın. farklı bir açıdan bakman zaman alacak. çok üzüldüm yazıp duruyorum ama hayat senin hayatın sonuçta. umarım çok mutlu olursun.

iyi yönleri de var ama demişsin de ben iyi yönlerini okuyamadım yani yazamamışsın. iyi yön olarak ben çok seviyo demişsinde o bir yön karakteristik özellik değil ki. bence bi düşün tarafsızca eşinin iyi yönleri nelerdir. ne yaptığında ah evet ben işte bu adamın bu yönünü seviyorum diyorsun?

ay özür dilerim yazmışın az önce tam üstüne denk gelmiş cevabın ahaha :D

Son düzenleme:
Canim, esininizin kafa yapisi belli. Kadin, cok sevdigi karisi da olsa, onu kararlarini sorgulamayacak, kayitsiz sartsiz o karara uyacak. Bundan otesi yok onun icin. Burasi gibi sirf kadinlardan olusan bir forumdaki goruslerin onu etkilemesi mumkun degil. Belki annesi, babasi veya kendi ailesinden bazi kisiler uzerinde etkili olabilir, ama siz onlardan yardim isteyebilir misiniz, size hak verirler mi onu da bilemem tabi.

Sizin 16 yasindan beri taniyip, sevdiginiz bu erkegin, pek cok konuda kendi fikirlerini size empoze ettigini dusunuyorum. O kendisi icin benim gibi caliskan, ailesine bagli, efendi ve dürüst birini zor bulursun
diyor ve siz acaba hakli mi diyorsunuz.

onun üniversitesine ve benim okuluma ortak uzaklikta bir sehire tasindik. ben her gün okuluma yine sabahin köründe kalktim trenle gittim, esim yapamadi bunu. 1 ay sonra ben dayanamiyorum trenle hergün dedi ve yaklasik orda 7-8 ay internetin basinda, televizyonun basinda zamanini gecirdi ve yaptigi kücük ek isle ugrasti. problem orda basladi, aksam eve gelince ( zaten yorgunum, bir ton ev ödevim var ertesi güne yapilmasi gereken) televizyonun karsisinda hani yemek derdi. ne yaptigi kahvalti sofrasini toplamis olurdu, nede baska bir seye elini sürerdi.

Ailesine baglilik, efendilik ve durustluk konularinda tabi ki hic bir sey diyemem, ama yukarida yazdiklerinizda ben caliskan bir insan profili goremiyorum. Ha, esinizin bu ozelliklerine sahip baska birini bulursunuz, ya da bulamazsiniz o ayri konu, bunun, ya da ileride yalniz mi kalirim, ailemin yuzunu one mi egerim gibi dusuncelerin bir evliligi surdurmak ya da bitirmek icin dikkate alinmasi gereken seyler olmadigini dusunuyorum.

Kendinizle ilgili olarak

tabi benimde kötü yanlarim var : cabuk aglarim, sabrim cabuk tasar hele birde karsimda inat inat duran biri oldugunda o zaman acarim agzimi kaparim gözümü, bazen cok telasli ve sabirsizimdir, cokbilmisliyim bazen cekilmez, hijyen konusunda cok pimpirikliyimdir, insanlarin zayif noktalarini iyi gözlemlerim, ve cok fena canim yandiginda bunu can acitmak icin kullanirim, ama ben bari kötü yönlerimi kabul ediyorum

diye yazmışsınız. Merak ediyorum, bunlar hakikaten kendinizle ilgili kendinizin yaptigi tahliller mi, yoksa esinizin sizin kafaniza empoze ettigi fikirler mi diye. Tabi burada yazdiginiz 3-5 mesajla sizi tanidigimi iddia edemem ama ozellikle "insanlarin zayif noktalarini iyi gözlemlerim, ve cok fena canim yandiginda bunu can acitmak icin kullanirim" seklinde ifade ettiginiz bir kotu yonunuz olabilecegine hic ihtimal veremedim. Bende tam tersine insanlarin canini yakmaktan son derece de sakinan bir insan oldugunuz izlenimi olustu.

Bence bir an once, kendinizi ve esinizi, esinizin gozlerinden gormekten siyrilmaniz lazim. Kendinizi daha iyi tanimaya calisin (ki zaten bu yavas yavas olmaya baslamis ki, artik esinizin kararlarini uygulamakta zorluk cekmeye baslamissiniz). Esinizi, onun size empoze ettigi sekliyle degil (ya da bizlerin fikirlerine gore degil) kendi goruslerinize gore degerlendirin, neye ne kadar tahammul edebileceginizi iyice tartin. Bence esiniz kolay kolay degisecek bir insan degil, siz her konuda ona boyun egmeye hazir misiniz, degil misiniz ve bunu bir omur boyu surdurebilir misiniz ona karar verin.

zehra arkadaşım sana son bir cevabım var, o da okulunu bitirmek zorundasın. bak burada seninle aynı süreçten geçen çok insan var, biri de benim. sen eşini bu kadar severken boşanman senin için çok zor olacak, çok yıkılırsın farkındayım. ama ben de senin gibi düşünmeye başladıktan sonra 1.5 yıl dayanabildim bu iterek yürüyen ilişkiye. senin için şu an bence çözüm bu değil. ama sevgin eninde sonunda bitecektir diye düşünüyorum, insan en derinlerde önce kendini sever çünkü.
okudun mu bilmem ama o çok sevdiğim onsuz yaşayamam sandığım eşimin boşanırken bana yaptıklarını anlatmıştım. işte bu sebepten okulunu bitirmek zorundasın. ha eşinle herşeyin iyi gittiğini düşünelim, yine meslek sahibi olmak zorundasın çünkü hayatta bir de ölüm var, Allah gecinden versin ama bu da bir gerçek. daha 20 li yaşların başındasın, ne şekilde olursa olsun yalnız kaldığında kendi başının çaresine bakabilmek için bu mesleği edinmeli kendi paranı kazanmalısın. boşansan bile seni koruyabileceğine inandığın bu insanın, kuyruk acısıyla sana nasıl saldırdığını görünce sen de şaşarsın. En iyi kararı vermen dileğimle.

@ sena: cevabiniz icin cok tesekkür ederim, onun ailesinin kafa yapisida ayni esimin ki gibi, benim bir görümcem var, bütün aile seviyor onu belli, ama cok büyük haksizliklara ugradigini görüyorum, ondan ailesi icin büyük fedakarliklarda bulunmaya alistirilmis bir yapisi var, ama bu kendisini rahatsiz etmiyor ve hatta bunu destekliyor. esim le yine konustum asla ve asla degismem diyor, ben böyle gayet iyi bir esim diyor.
onlar bana malesef yardim edemez, cünki en sevdikleri ogullarinin baska yere tasinacak düsüncesi zaten deli ediyor

benim insanlarin can yakma konusuna gelince, aslinda olaylarda uzun zaman diplomatik kalirim ve benim cevremde hep sen nasil kimseyle kavga etmeden,sorunlari konusarak mantikla cözüyorsun, kimseyle dalasmaz kalp kirmazsin derler asil yapim böyle allaha sükür bu yönde babama cekmisim, amaa artik konusmaya calistigim kisi konusmaktan anlamayip beni zivanadan cikariyorsa, bir sözle derinden vurur giderim, tabi sonra vicdan azabi cekerim ama o baska.
bunu ama cok cok nadir yaparim, dedigim gibi ben savasci degil diplomatim.

Son düzenleme:
ben konuyu okudukça konu sahibinin niye bu konuyu açtığını merak eder oldum.

eşinin olumlu yönlerini saymakla bitiremiyor

hayatımda kariyer değil eşim birinci sırada diyor

kafasında herşey net bu durumda

peki burada konu açmasının sebebi ne?

bu konuyu acmamin sebebi bir yanda esimi cok seviyorum ve iyi özellikleri beni kendine bagliyor ama diger tarftan kendimi gittikce degersiz ve yipranmis hissediyorum. acaba abartiyormuyum sorusunu kendim cözemiyorum cünki kiyasliyabilecegim kimse yok, benim esim bütün bu özveriye deger mi degmez onun cevabini bulmaya calisiyorum, tamam kariyer 2. sirada gelir dedim ama bu buna deger bir es icin gecerli, yine su an ki esim buna degermi degmez, bu sorunun cevabini ariyorum uzun zamandir güzel arkadasim:34:

İZİN VERMEK nedir anlayamadım, sen bu adamın 10 yaşındaki kızı değilsin. evlilik kadının erkeğin izin verdiği kadar yaşaması değildir, okumana izin verdim sana çocuk yaptırmadım şükret diyor, bu nedir ya. evlilikte kimse kimseye izin vermez oturur konuşur orta yolu bulur. türkiyede bile ortalama bir eğitime sahip olan çiftler arasında böyle saçma düşünceler yaşamıyor ki sen almanyada daha geniş bakış açıları içinde eşinin at gözlüğüyle yaşamaya çalışıyorsun ve üniversite okuyup ekonomik bağımsızlığını kazanmak üzere olan bilinçli kendini koruyabilecek bir insan olman gerekiyor.
eşinin çalışkanlığı senin gerçekliğine inandığın bir masal, hırslı çalışkan bir insan bahsettiğin işin yanında paşalar gibi bitirirdi okulunu (orta noktaya taşındığınızda o çaba harcayıp başarıyor ben de yapabilirim bile dememiş bu adam). onun asıl amacı seni yıldırıp okulunu bıraktırıp evinin kadını olup ona tamamen bağımlı olman. seni gerçekten sevse acırdı çektiğin çileye bu adam sana acımıyor bile ki sevmek nerede kaldı. diğer arkadaşların dediği gibi o senin bu fedakar halini seviyor, ben zorlanıyorum yurda gideceğim dediğin zaman arkandan gelmeyen seni boşayan adam seni seviyor olamaz.
sevgim eğitimimden önce gelir diyorsun ama bir gün eşinle aran bozulursa o işe olmadan ayrılmaya cesaret edemez çileni çekmeye devam etmek zorunda kalırsın. sen o eğitimle eşini kaybetsen bile mutlaka birlikte yaşlanacağın bir insana sahip olursun.
ayrıca burada konuşulanları eşine aktarman sana hiç bir fayda sağlamayacaktır hatta buraya girmene de izin vermez
duygu sömürüleriye seni haksız duruma düşürüyor, o üzülüyormuş gibi yapınca sen haksız ve suçlu hissediyorsun kendiini ama kabul et bu adam seni bu çileden kendine zarar vermeden sadece kendi okulunu değiştirip taşınarak kurtarabilecekken buna tenezzül etmiyor.
eşini bu kadar seven bir insana biz ne desek boş aslında sen hep onu haklı çıkaracak bir şeyler buluyorsun dinini istediğin gibi yaşamana yardım edecek seni her yönden kollayacak pek çok insan türkiyede de çıkar karşına bu adamın artısı bunlarsa. ayrıl demiyorum yanlış anlama sakın ama karşındaki bulunmaz hint kumaşı değil emin ol bundan. şimdi anlamasan da sevgin tükendiğinde anlayacaksın söylediklerimizin doğruluğunu.
şimdilik senin en önemli görevin ne kadar uzun ve sancılı bir süreç olursa olsun mutlaka okulunu bitirmek. bir gün eşinden vazgeçmek zorunda kalırsan işinden başka dayanağın olmayacak çünkü.
umarım eşin bir gün senin kıymetini anlar da süreç tahminlerimizdeki gibi işlemez

burada o kadar çok kişi bu kadar fedakarlıkta bulunma okulunu da bırakma eşin bencil biri dedi ama sen inatla abartıyosun eşin çok iyi gerekirse okulunu bırakırsın nolacak diyecek birini bekliyosun burada.ve bunu diyeni dinleyeceksin sadece.üzgünüm ama durum bu.

Back