• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

@ tumese: yok gercekten askim bitmedi, ben bu adama baglandikca baglandim, niyeyse acaba, sanki bulunmaz hint kumasi ? ben diyorum zaten : ben dava filan acmam, ben seni seviyorum ve senden tamamen ayrilmayi düsünemiyorum, ama artik yoruldum, senin biraz deger bilmeni istiyorum. eger bu kadar zoruna gidiyorsa, sence bu kadar büyük bir cezayi hak ediyorsam gidip acarsin davayi, ama ben acmam. zaten beni bunca yaptigim fedakarliktan sonra birkere de kendimi düsünüyorum diye bosayacaksin, sen beni hic hak etmemissin dedim.

kizlar bilmiyorsunuz ben hala esimin üzerine titrerim, yok ac olmasin, susuz kalmasin, basi agrimasin, uykusuz kalmasin, üzülmesin, istisnasiz hergün yani sadece bir saat icin disari bile ciksa sanki günlerce onu görmeyecekmisim gibi öperim sarilirim, bir daha sarilirim onu ne kadar sevdigimi söylerim, eve dönünce ayni sekilde karsilarim. yorulmussa hemen masajini yaparim, hep sevdigi yemekleri yaparim. o benim anneme karsi buz gibi ama ben o üzülmesin (ailesini cok düskündür) gördügüm zaman hos sohbet eder güler yüz gösteririm.

tabi benimde kötü yanlarim var : cabuk aglarim, sabrim cabuk tasar hele birde karsimda inat inat duran biri oldugunda o zaman acarim agzimi kaparim gözümü, bazen cok telasli ve sabirsizimdir, cokbilmisliyim bazen cekilmez, hijyen konusunda cok pimpirikliyimdir, insanlarin zayif noktalarini iyi gözlemlerim, ve cok fena canim yandiginda bunu can acitmak icin kullanirim, ama ben bari kötü yönlerimi kabul ediyorum

Son düzenleme:
canım senin işin çok zor karmaşık duygular içindesin..bu kez istersen aileni dinle yoksa eşine ve eşinin ailesine yem olup gideceksin..seninle aynı yaştayız ben hiçbir zaman ailemi eşim için kırmadım da kırmamda çünkü bir sorunum olduğunda babamın evine döneceğim için ayrıca benim için ailem çok değerlidir ..evliliğimde aileminde rızası vardı çok şükür herşey yolundada...hiçbir zaman koca için aileni hiçe sayma...

@zipzip: kafayi yemedim daha ama yiyecekmis gibi hissediyorum. :37:

ilk ask+ yalnizlik korkusu+ esine aliskanlik, iki saat görmesem özlememden dolayi gözümün kapida olmasi+ ailem üzülmesin diye sabretmek+ adim kötüye cikacak , ailemin basi eyilecek korkusu+ ya onu cok özleyip, pisman olursam endisesi + esimin iyi yönlerine bakip allahim cok sükür benim esimin böyle iyi huylari var demek + bencilligi birgün degisirmi umudu ile hergün yeniden baslamak => bunlari toplayinca benim sabrimin kaynagini anlayabilirsiniz

ailen senin mutsuzluğundan mutsuz olur ancak. insanlar ne der diye de yaşanmaz, madem türkiyede damgalanmaktan korkuyorsun kal almanyada orada çalış. konu bunlar değil gerçekten cesaterini toplarsan bunların senin kendini ikna etmek için bulduğun bahaneler olduğunu anlayacaksın. asıl öneml, olan sevgin bu sevgiye kapılıp mesleğinden vazgeçme bir gün canına tak ederse kimseye muhtaç kalmaman çok önemli, ne olursa olsun okulunu bitir.

Çok daha iyileri çıkar karşına ne demek yahu, kadın evli, eşimi seviyorum diyor.:47:

ben de ayrıl eşini sevme falan demedim "ömür boyu yalnız kalırmıyım" demişti, çok daha iyileri bile çıkar karşına dedim sadece ve hepimiz biliyoruz bunu 22 yaşında ömrünün baharında bir genç bayan o. ben oraya başka pek çok şey yazdım ayrıca

@ tumese: yok canim daha karar veremedim, kendimi uyusturucu bagimlisi gibi hissediyorum, kolay degil. zaten kesin karar vermeden babamla annemle konusacagim, onlar zaten uzun zamandir diyordu : kizim bu böyle gitmez esinle konussan sana yurt icin izin verse, cok yiprandin artik, yeter. bu defa onlarin rizasini almadan adim atmayacagim insallah.
esimle dün son defa konustum, hic bagirmadan aglamadan kirmadan, benimle uzlasmaya vamisin yokmusun dedim? oda: benim düsüncelerimi , kurallarimi biliyorsun, eger ben senin icin bu kadar degersizsem, allaha sükür cocuk yapmamisiz, ben böyle kariyerini düsünen bencil :53: , ailesini yikip giden bir kadin zaten cocuklarimin annesi olsun istemem dedi.
ben dedim gelecek hafta annemde türkiyeden gelecek , aileme ben yurda gidiyorum, bu defa ezdirmiycem kendimi diyecegimi, ve onlarin bana hak verecegine inandigimi söyledim esime
onun cevabi : senin o zaman bosanmis olacagini ve kesinlikle geri dönemeyecegini de söyle dedi, sonrada yeter artk konusmaktan sikildim, ben disari cikiyorum dedi ve gitti.
bir dahada bu konu hakkinda konusmadik

bun+ların üzerine daha diyecek lafım yok adam sana ne derece değer verdiğini göstermiş zaten umarım senin gözlerin de bunu görecek kadar açılır, ailenle görüş ve kararını ver. allah kolaylık versin sana

@ hayal43: yok iste öyle bir baskisi olmaz, beni yasamak istemedigim bir ülkeye gitmem icin zorlamaz. benim son bir iki senedir icimde büyük bir türkiyeye yerlesme istegi var, hele burda almanyada birkac zamandir müslümanlar icin yasam zorlasiyor, hele basörtülü iyice insan göze batiyor burda. ve bu daha da kötü olacak, burdaki cogu müslümanlar bunun farkinda ve benim bircok tanidigim artik gec olmadan ülkeyi terk etmeye calisiyor. ben cocuklarmin ezanla , islami bir ortamda yetissin istiyorum. esim kesinlikle türkiyeye gitmem diyor , ailem cok kirilir diyor. bende tunusa gitmek istemiyorum, cok karisik bir ülke. simdilik burdayiz allah sonumuzu hayr etsin diye dua ediyorum

esim simdi eve geldi ve bana forumda ne cevaplar aldigimi sordu , bende biraz bahsettim
cevabi : bu insanlar senin aklini bulandiriyor, senin yuvani yikamya calisiyor, sen anlamiyorsun diyor
dedim: biraz düsünsene, gercekten herzaman sen hakli diger insanlar haksiz olabilirmi?
cevabi : ben kararlarimin dogru olduguna inaniyorum, bu konu hakkinda artik konusmak istemiyorum, sen zaten internette "evlilik profesörlerinden" duymak istedigini duyuyorsun, dedi ve namaz kilmaya gitti :68:

@ imeldaguney: esim evlendikten sonra pek degismedi, ama ben önceden daha iyi katlanabiliyordum:4:

Canım nişanlıyım ve önemli kararlar arifesindeyim açıkçası ondan sordum.Allah yardımcın olsun severken ayrılmayı düşünmek çok zor.Ama sürekli aynı tarafın özveri göstermesi de çok zor.Eğitim alanın da gayet güzel açıkçası herkesin gitmek isteyip de gidemediği bi yer.Sevginin ne kadar güçlü olduğunu tartman gerek...

Sen 2,5 yıl fedakarlık yapan taraf olmuşsun "kadın başına" sabahın beşinde kalkıp yollara düşmüşsün. Artık sıra onda. Biraz da o fedakarlık etsin. etmiyormu? Niye?
a. Tembel?
b. Düşüncesiz?
c. Aşırı hesapçı? (Kira vb. şeyler bir insanın hele gencecik bir bayanın zorluklar içinde bir yaşam sürmesine neden olamaz)
d. Kendi rahatlığı mı daha önemli.(Eeeee senin canın ne yani şimdi sen 5 de yollara düşerken iyi de onun düşecek olması mı kötü?

@ imeldaguney: benim icin sevgili okuldan kariyerden daha önemlidir, cünki yaslaninca meslegim bana eslik etmeyecek, o zor zamanda sevdigim erkek bana eslik edecek. amaa su an icin beraber oldugum esim buna deger mi degmez onu kestirmeye calisiyorum. aslinda benim tip okuma sansim vardi, daha fazla para kazanabilirdim, daha prestijli bir melek, hemde kendimi bildim bileli yapmak istedigimdi tip okumak. ama üniversiteye baslayacagim zaman esim buna karsi cikti, elin yabanci erkeklerine dokunamazsin dedi, kiskanirim dedi. düsüncesine saygi duydum ve doktor olmayi kalbime gömdüm, cünki esim gözümde buna degerdi. ama artik neye deger neye degmez anliyamiyorum, :37:

@ imeldaguney: benim icin sevgili okuldan kariyerden daha önemlidir, cünki yaslaninca meslegim bana eslik etmeyecek, o zor zamanda sevdigim erkek bana eslik edecek. amaa su an icin beraber oldugum esim buna deger mi degmez onu kestirmeye calisiyorum. aslinda benim tip okuma sansim vardi, daha fazla para kazanabilirdim, daha prestijli bir melek, hemde kendimi bildim bileli yapmak istedigimdi tip okumak. ama üniversiteye baslayacagim zaman esim buna karsi cikti, elin yabanci erkeklerine dokunamazsin dedi, kiskanirim dedi. düsüncesine saygi duydum ve doktor olmayi kalbime gömdüm, cünki esim gözümde buna degerdi. ama artik neye deger neye degmez anliyamiyorum, :37:

Sana inanamıyorum Zehracık. Nasıl ama nasıl vazgeçtin böyle bir sebeple isteğinden, geleceğinden. Bu arada eşin ne okuyor merak ettim. Bir de sen yabancı erkeklere dokumak" konusunda eşinle aynı fikirdemisin. Değilsen böyle bir düşünceyi nasıl kabul ettin. Daha neleri kabul edeceksin. Görüyorsun ki edemiyorsun aslında patlak vermeye başlamış. Sana ayrıl demiyorum ama acilen eşini kafa yapısını çağın ve bulunduğunuz ülkenin şartlarına göre değiştirmesi konusunda zorla! Ne yap ne et kabul ettir. Dünyadaki tek doğru onun kafasındaki doğru değil. Tek hayat onun yaşamayı seçtiği hayat değil.

türkcesini tam bilmiyorum ama elektroteknik galiba, bitince mühendis olacak insallah. benim esim tunusta bir kücük kasabada yetismis ama onun bu düsüncelerinin bundan kaynaklandigini sanmiyorum. cünki benim bir dayim ve bir amcam ikiside almanyada yetismis türk, hanimlarinin ne araba sürmesine, ne calismasina, vss izin vermiyorlar. üstelik tunusta kadinlarin 70% bir ise sahip, yani aslinda modernler, benim esim pek nasibini alamamis bundan :36:
dedigim gibi ne kadar icimi acitsada esime segim herseyden üstündü, doktor olmaktan bile, onun cok kiskanc oldugunu kabul ederek evlendim

Son düzenleme:
esim simdi eve geldi ve bana forumda ne cevaplar aldigimi sordu , bende biraz bahsettim
cevabi : bu insanlar senin aklini bulandiriyor, senin yuvani yikamya calisiyor, sen anlamiyorsun diyor
dedim: biraz düsünsene, gercekten herzaman sen hakli diger insanlar haksiz olabilirmi?
cevabi : ben kararlarimin dogru olduguna inaniyorum, bu konu hakkinda artik konusmak istemiyorum, sen zaten internette "evlilik profesörlerinden" duymak istedigini duyuyorsun, dedi ve namaz kilmaya gitti :68:
Eşin türkçe biliyorsa bir okutur musun yazdıklarımızı bilmiyorsa çevir söylediklerimize ne cevap verecek acaba?
Bu arada kusura bakma çok güldüm söylediklerine, benim eşim de o forumu okuyorsun orda feministler yazıyor seni kötü etkiliyorlar diyor, hepsi aynı işte.
Ama emin ol kimse kolay kolay senin yaptıklarını yapmazdı. Yani ben yapmazdım açıkcası.

ah be zehra, anlattıkların bana o kadar tanıdık ki. benim sonum boşanmak oldu ve tek bir damla göz yaşı dökmedim.bir kere bile aklıma gelip üzülmedim. boşan demek kolay tabi, sevdiğin kişiden ayrılmak zor onu da biliyorum. başkalarının verdiği akılla da olmaz. sayfalarca anlatsam yetmez yaşadıklarımı ben de senin gibi çok seviyorum onsuz olamam sanmıştım ama hayatta kaçırdıklarının acısı zamanla öyle bir koyar ki, en değerli senmişsin onu anladığın zaman sevgin o an bitiyor. benim eski eşim benden bir saat önce gelirdi işten. bi güzel duşunu alır keyifle tv seyrederdi ben gelene kadar, ben gelince 2 dkk da bir daha yemek hazır değil mi diye bağırır dururdu bir bardak suyunu kendi almaktan acizdi. bi de ben c.tesi de çalışırdım o evde yatardı. pazar günü temizlik yapmaktan başka birşeye vaktim kalmazdı, bu seferde çok sıkıldığını söylerdi, e hadi pazar dışarı çıkalım desem bu sefer de bu evin pisliği ne sen ne biçim kadınsın evi temizle derdi. 3 yıl o kadar yorulmuşum ki onunla, hayattan o kadar bıkmışım ki sayfalarca anlatacak konum var. bir de hakaret içerikli konuşmalar en kötüsü, kırılan kalp onarılmıyor. bu resmen terbiyesizlik. bir de bir yerde aileni haklı çıkarmaktan endişe edip sustuğunu söylemişsin. sakın bunu düşünme. ailen senden asla vazgeçmez, başına ne gelirse gelsin döndüğünde sana kucak açan bir tek annenle babandır, varsın ah kızım bak gördün mü desinler. onlar sadece sana üzülürler, ama seni kınamazlar. ben boşandım ve bir tek an pişman olmadım, hayatta yapamadıkalrımı , yani hazretlerinin bana izin vermediği şeyleri yapmaaya ve hayatı yakalamaya çalışıyorum. he bir de o çok sevdiğim insan boşanırken bana neler yaptı sana onu söyleyeyim. boşanma kararını aldığımızın ertesi sabahı saat 8 buçukta üşenmemiş evdeki tüm eşyaların paspaslar dahil listesini yapmış, o senin bu benim diye. sonra kendine ait olanlarda yemek odası takımı gibi şeyleri bana satmaya kalktı. dedi ki onları ben istedim diye almış şimdi onlar onun işine yaramazmış ben parasını vermek zorundaymışım. 2.el dükkanına sat dedim, onlar sadece 500 lira veriyo, ben buna 2,5 milyar vermiştim sana al 2 milyar olsun dedi 3 yıllık eşyaya:) yüzüklerimizi sattı parasından bana vermedi, kendi taşınacağı evin kirasının yarısına kadar bana ödetti , utanmadan benden bir sürü para istedi kendi taşınma masrafları için bir de faturaları da kaktırıp gitti. o ay nasıl bir perişanlık çektim bir ben bilirim. ama bak boşanana kadar asla böyle biri olacağını düşünmemiştim. şimdi senin anlattıklarından senin eşinin de bu derecede biri olduğunu anlıyorum. eşin için pek çok şeyden ödün verebilirsin(bu arada ben yeniden evlendim ve şimdiki eşimle birlikte olabilmek için yaşadıklarımız ve karşılıklı olarak vazgeçtiklerimiz bir kitaba konu olur) , okulundan bile vazgeçebilirsin AMAAAA karşılıksız sevgi olmaz , hele hakaretle ve tek taraflı fedakarlıklarla ve kussura bakma ama kafası almayan bir odunla asla olmaz, bir gün incelir kopar, pişmanlıklarınla başbaşa kalırsın. yaşın gençken ve çocuk yokken otur tek tek düşün, hayatta neler kaçıyo,r , değer mi, değişir mi, bunları sakin kafayla hesapla derim

suan yasadiklarin sana cok zor geliyor bende universite okuyorum inan okulum 20 dakika olmasina ragmen okula gidiyorum derse gir cik eve geldikten sonra yorgunluktan oluyorum ve sen kac saat yol gidip birde ustune evdeki sorumluluklarini hallediyorsun. Helal olsun gercekten bolumunde kolay bir bolum degil , eminim ders calisman bile cok zordur bu performansin icinde. Esininde anlayissiz olmasi cok kotu gercekten, ama sunu dusun diplomani eline aldiginda guzel bir meslegin olucak, bolumun kucumsenicek bir bolum degil. Benim sana tavsiyem okul bitene kadar kesinlikle cocuk dusunme, okul bittikten sonra evliliginde hala duzelmemis olursa ben cekme derim , bir bekar icin belkide soylemesi yanlis yada ben anlamam ama ben herzaman insanlarin mutsuz olduklari bir insanla evlilik devam ettirmemelerini dusunurum. Daha cok gencsin, ayni yastayiz bu arada:) ben evliligi cok uzak gorurken , sen cidden buyuk bir sorumlulugun altina girmissin, ama hersey kismet unutma. Eminimki meslegini eline aldiginda hersey senin icin yeniden baslicak..:)

ah be zehra, anlattıkların bana o kadar tanıdık ki. benim sonum boşanmak oldu ve tek bir damla göz yaşı dökmedim.bir kere bile aklıma gelip üzülmedim. boşan demek kolay tabi, sevdiğin kişiden ayrılmak zor onu da biliyorum. başkalarının verdiği akılla da olmaz. sayfalarca anlatsam yetmez yaşadıklarımı ben de senin gibi çok seviyorum onsuz olamam sanmıştım ama hayatta kaçırdıklarının acısı zamanla öyle bir koyar ki, en değerli senmişsin onu anladığın zaman sevgin o an bitiyor. benim eski eşim benden bir saat önce gelirdi işten. bi güzel duşunu alır keyifle tv seyrederdi ben gelene kadar, ben gelince 2 dkk da bir daha yemek hazır değil mi diye bağırır dururdu bir bardak suyunu kendi almaktan acizdi. bi de ben c.tesi de çalışırdım o evde yatardı. pazar günü temizlik yapmaktan başka birşeye vaktim kalmazdı, bu seferde çok sıkıldığını söylerdi, e hadi pazar dışarı çıkalım desem bu sefer de bu evin pisliği ne sen ne biçim kadınsın evi temizle derdi. 3 yıl o kadar yorulmuşum ki onunla, hayattan o kadar bıkmışım ki sayfalarca anlatacak konum var. bir de hakaret içerikli konuşmalar en kötüsü, kırılan kalp onarılmıyor. bu resmen terbiyesizlik. bir de bir yerde aileni haklı çıkarmaktan endişe edip sustuğunu söylemişsin. sakın bunu düşünme. ailen senden asla vazgeçmez, başına ne gelirse gelsin döndüğünde sana kucak açan bir tek annenle babandır, varsın ah kızım bak gördün mü desinler. onlar sadece sana üzülürler, ama seni kınamazlar. ben boşandım ve bir tek an pişman olmadım, hayatta yapamadıkalrımı , yani hazretlerinin bana izin vermediği şeyleri yapmaaya ve hayatı yakalamaya çalışıyorum. he bir de o çok sevdiğim insan boşanırken bana neler yaptı sana onu söyleyeyim. boşanma kararını aldığımızın ertesi sabahı saat 8 buçukta üşenmemiş evdeki tüm eşyaların paspaslar dahil listesini yapmış, o senin bu benim diye. sonra kendine ait olanlarda yemek odası takımı gibi şeyleri bana satmaya kalktı. dedi ki onları ben istedim diye almış şimdi onlar onun işine yaramazmış ben parasını vermek zorundaymışım. 2.el dükkanına sat dedim, onlar sadece 500 lira veriyo, ben buna 2,5 milyar vermiştim sana al 2 milyar olsun dedi 3 yıllık eşyaya:) yüzüklerimizi sattı parasından bana vermedi, kendi taşınacağı evin kirasının yarısına kadar bana ödetti , utanmadan benden bir sürü para istedi kendi taşınma masrafları için bir de faturaları da kaktırıp gitti. o ay nasıl bir perişanlık çektim bir ben bilirim. ama bak boşanana kadar asla böyle biri olacağını düşünmemiştim. şimdi senin anlattıklarından senin eşinin de bu derecede biri olduğunu anlıyorum. eşin için pek çok şeyden ödün verebilirsin(bu arada ben yeniden evlendim ve şimdiki eşimle birlikte olabilmek için yaşadıklarımız ve karşılıklı olarak vazgeçtiklerimiz bir kitaba konu olur) , okulundan bile vazgeçebilirsin AMAAAA karşılıksız sevgi olmaz , hele hakaretle ve tek taraflı fedakarlıklarla ve kussura bakma ama kafası almayan bir odunla asla olmaz, bir gün incelir kopar, pişmanlıklarınla başbaşa kalırsın. yaşın gençken ve çocuk yokken otur tek tek düşün, hayatta neler kaçıyo,r , değer mi, değişir mi, bunları sakin kafayla hesapla derim

boşanma esnasında elin oğlu oluyorlar yaşadıklarını çok iyi gözlemlemişsin ama zeki ve ,cesur olduğunda ve önce kendine saygından padişah efendiye ne halin varsa gör demişsin, sonra kaçırdıklarını yakalamışsın ,kutlarım seni

Elbette evlilikte bazı fedakarlıklar yapılmalı ama bu karşılıklı olmalı...
Ben kültür çatışması olayına inanmıyorum, iki taraf da birbirine uyum sağlayabilir çünkü...
Ben Almanya'da doğup büyüdüm tam bir Batılıyım, eşimse tam bir Doğulu..
Ama bugüne kadar hiç kültür çatışması yaşamadık...
Ya ben ona uyum sağladım ya da o bana...
Bence konuşarak çözümlenmeyecek şeyler değil bunlar...
Şimdi sen evliyken yurda gitsen bu bence hiç hoş değil. Ama uzlaşma yolu bulun...
Bunlar için evliliği bitirmeye değmez bence...

bence eşi tarafından terkedilip işi gücü olmayan kadınlara bir sor istersen bu konuyu !

Sen 2,5 yıl fedakarlık yapan taraf olmuşsun "kadın başına" sabahın beşinde kalkıp yollara düşmüşsün. Artık sıra onda. Biraz da o fedakarlık etsin. etmiyormu? Niye?
a. Tembel?
b. Düşüncesiz?
c. Aşırı hesapçı? (Kira vb. şeyler bir insanın hele gencecik bir bayanın zorluklar içinde bir yaşam sürmesine neden olamaz)
d. Kendi rahatlığı mı daha önemli.(Eeeee senin canın ne yani şimdi sen 5 de yollara düşerken iyi de onun düşecek olması mı kötü?

Zehracım, yukarıda yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsun? Bence eşin şu içinde bulunduğunuz şartları kendi içinde bir gözden geçirsin. Yani bir vicdan muhasebesi.

bence eşi tarafından terkedilip işi gücü olmayan kadınlara bir sor istersen bu konuyu !

almanya sosyal bir devlet orada bayanlar aç ve rezil olmaz maaş ve ev veriliyor oradaki insanların aşk,sevgi açlılığı var çoğu partnerlerde vefa ve evlilik yok dünyaya gelen çocukların%50 evlilik dışı!

Back