- Konu Sahibi Zehracik38
Ablam evlendi 2 gün önce sevdiğin insanla olunca çok güzel bence evlenmek ... heveslendim doğrusu ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba hanimlar,
ama esim basindan beri herseye : "yok bu bana uymaz su bana uymaz, bu bizim kültürümüzde böyle degil, su benim prensiblerime uymaz. sen biraz daha fedakar olsana, bak bu türklerdede var, cogunlukla kadinlar fedakarlik yapar. vss." der. esim cok bencil ve hic bir problemde uzlasma yolundan gitmez, taa en basindan beri. benim üniversitem evimizden 130 km uzaklikta, haftada en az 3-4 defa sabah saat 4 de kalkip 5 de trene binip üniversiteye gidiyorum, aksamda saat 8-10 arasi anca eve geliyorum. bu durum tam 4 senedir böyle sürüyor ve ben cok yoruldum, hep derslerden geri kaliyorum, bütün gün ayakta zor duruyorum yorgunluktan sonra birde eve geliyorum ev isleri ve yemek var , o erkek ya o yüzden hic elini bile sürmez =( .bu durum niye böyle ? cünki esim önüne sunulan hicbir alternatifi kabul etmiyor. beni hep yakinda oraya tasinacagiz diye yillardir gecistiriyor ve cok yoruluyorsan seni okumaya zorlayan yok diyor. ama karar aldim ekimde üniversitenin ögrenci yurduna tasinacagim ben. bana eger gidersen artik karim olmaktan cikarsin, bosarim seni diyor. . ama giden hep benden gidiyor yillardir, o hic bir konuda rahatini bozmaz , bir adimda ben atayim demez. .
esimde cok sevdigin yönler: parasi olunca hic cimrilik etmez, canim mesela disardan bir sey cekse o yiyecegi önümüzdeki günlerde kesinlikle alir mesela bu belli bir marka cikolata olur veya bir icecek olur yani untmaz, özel günleri unutmaz, romantikdir, film ve gezme konusunda ayni seylerden hoslaniriz veya genellikle secimi bana birakir, onun yaninda kendimi hep güvende hissederim, gece kabus görsem elimi onun yorganin altina sokar sonra cok rahat bir sekilde korkmadan uyurum, bana küfür etmez, pek fazla bagirmaz, artik aileme saygilidir ama maalesef sogukdur, para kazanabilmek, ilerde ailemize rahat bir yasam sunabilmek icin cok calisir cabalar, bir derdim olsa ( tabi derdim kendisi degilse) beni dinler, akil verir, aglamaya ihtiyacim olsa omuzunda aglarim beni teselli eder, öhüm öhüm cinsel hayatta hic bencil degildir, bana dini konularda taviz vermemem icin dikkat dikkat eder, nasihat eder, degisken degildir, neye nasil tepki verecegini önceden bilirim.
sizin dedikleriniz reel hayatta ki arkadaslarimin dedikleri ile uyusuyor, simdi gelecek hafta anne ve babam la istisarede bulunacagim, lütfen bana sinirlenmeyin, bizim sülalede ilk bosanan insan ben olacagim, bunu kabullenmek kolay degil
sizin dedikleriniz reel hayatta ki arkadaslarimin dedikleri ile uyusuyor, simdi gelecek hafta anne ve babam la istisarede bulunacagim, lütfen bana sinirlenmeyin, bizim sülalede ilk bosanan insan ben olacagim, bunu kabullenmek kolay degil
biliyorum bana kimse bosan demedi, ama ben artik bu adam icin degmez sonucuna ulasirsam tabiki bu is ayrilikla sonlanacak, cünki dünyaya bir defa geliyoruz.
zaten insallah okulumu birakmak hic aklimin ucundan gecmedi, ama bu okulu nasil devam edip bitirecegimi insallah allahin yardimi ile de kararlastiracagim
bir misal daha vereyim, ben evlenmeden her sene türkiyeye gelirdim, ama esimle beraber olali hasret kaldim türkiyeye benim annem, kiz kardesim, ve erkek kardesim türkiyeye tasindilar , birak beni iki hafta türkiyeye gideyim , annemin yaninda , babam ve anneannem, dedem, kardeslerim de, gelecek, orda tatil yapip kendime geleyim, türkiyemin insanini, yemegini, kokusunu özledim diyorum. onada yok diyor, bende gelecegim orda herkese zehranin kocasi benim diye kendimi tanitacagim, ondan sonra belki yalniz gönderirim diyor, ama ilk türkiyeye gitmende bende kesinlikle yaninda olacagim diyor. ama adamin tatil yapmaya zamani yok ki, iki defa firsat buldu , ikisindede tunusa gitti. yani ne var ki iki hafta ailemin yaninda kalsam, zaten orda arkadasimda yok, yani öyle gezip tozacak degilim. ama bu konu hakkinda benimle artik konusma diyor, sabret birgün beraber gideriz türkiyeye diyor , bende bekliyorum.
benim türkiyede evli kiz kardesim, valla cani istedigi zaman atliyor ucaga geliyor almanyaya
İşte bir erkeğin yapması gereken budur. Kadınlar erkeklere göre daha narin daha zayıf ve kadının evde de işi bitmiyor sorumlulukları var, o yüzden aklıbaşında eşini seven bir erkek bunu teklif eder. Hem saatlerce yol git gel hem eve gelip yemek yap eşine hizmet et, fedakarlık tek taraflı olmamalı bence başka çareniz olmasa bile ki vardır eşin sen gelesiye yemek hazırlayıp, ev işlerinde yardımcı olması gerekirdi. Malesef bütün doğu toplumlarında erkekler erkekliği sadece kadına ne yapıp ne yapmaması gerektiğini söylemek ve işten gelip herşeyi önüne istemek zannediyorlar. Yanlış anlama benim eşim de böyle, sözde bana acır yoruluyorum diye ama ben şehir dışından gelirim uzun yoldan git birşeyler hazırla dimi, ya dışarıdan isteriz ya ben yaparım.allah sana herşeyin en hayırlısını versin inşallah.
eşim de ben de öğretmeniz tayin istemeye karar vermiştik ve gittiğimiz yerde ev alalım diyorduk, eşimin ilk cümlesi senin okuluna yakın olsun ev ki herşeye rahat yetişebilesin olmuştu bu bir fedakarlık falan değil eşlerin birbirine olan sorunluluğunu yerine getirmesidir bunu aklından çıkarma.
Konu dışı olucak ama bende de var bu özellik, aslında eskiden vardı ama benim yaşım 29 artık karşımdaki bir insan beni ne kadar incitse bile ben onun zayıf noktasını biliyorsam ve istesem sözlerimle onu yıkabilecekken susuyorum, çok şeyi aklıma gelip kalp kırmamak için söylememişimdir. Ki bunlardan biri de eşimin ailesi, onlar ne kadar vicdansız olsa da ben olamıyorum çünkü onlara göre daha güçlüyüm (ekonomik, eğitim, fizik vs olarak) kalp kırdığım zaman elime birşey geçmicek. Benim yorumlarımı okursan aslında çok çok hakediyorlar ama yapmıyorum, herkes Allahtan bulsun cezasını, benden değil.@ sena: cevabiniz icin cok tesekkür ederim, onun ailesinin kafa yapisida ayni esimin ki gibi, benim bir görümcem var, bütün aile seviyor onu belli, ama cok büyük haksizliklara ugradigini görüyorum, ondan ailesi icin büyük fedakarliklarda bulunmaya alistirilmis bir yapisi var, ama bu kendisini rahatsiz etmiyor ve hatta bunu destekliyor. esim le yine konustum asla ve asla degismem diyor, ben böyle gayet iyi bir esim diyor.
onlar bana malesef yardim edemez, cünki en sevdikleri ogullarinin baska yere tasinacak düsüncesi zaten deli ediyor
benim insanlarin can yakma konusuna gelince, aslinda olaylarda uzun zaman diplomatik kalirim ve benim cevremde hep sen nasil kimseyle kavga etmeden,sorunlari konusarak mantikla cözüyorsun, kimseyle dalasmaz kalp kirmazsin derler asil yapim böyle allaha sükür bu yönde babama cekmisim, amaa artik konusmaya calistigim kisi konusmaktan anlamayip beni zivanadan cikariyorsa, bir sözle derinden vurur giderim, tabi sonra vicdan azabi cekerim ama o baska.
bunu ama cok cok nadir yaparim, dedigim gibi ben savasci degil diplomatim.
esim simdi eve geldi ve bana forumda ne cevaplar aldigimi sordu , bende biraz bahsettim
cevabi : bu insanlar senin aklini bulandiriyor, senin yuvani yikamya calisiyor, sen anlamiyorsun diyor
dedim: biraz düsünsene, gercekten herzaman sen hakli diger insanlar haksiz olabilirmi?
cevabi : ben kararlarimin dogru olduguna inaniyorum, bu konu hakkinda artik konusmak istemiyorum, sen zaten internette "evlilik profesörlerinden" duymak istedigini duyuyorsun, dedi ve namaz kilmaya gitti
canım buraya yazdıklarımı aynen eşine iletmeni istiyorum. müslümanlıkta kadın el üstünde tutulur. İncitilmez, yıpratılmaz. madem müslüman bari müslümanlığın gereklerini yerine getirsin seni trenlerde sürüklemesin ben anlamıyorum nasıl senin o yolu tepmene eziyet çekmene izin veriyor. Acaba başına birşey gelir yollarda diye hiç mi düşünmüyor.Vallahi ben sana bişey diyim mi ben de evliyim bir çocuğum var ve bende okuyorum ama benim eşim ben yemek yapmasam ekmek arası yer niye yemek yapmadın demez. Beni yorucak hiçbirşey için beni zorlamaz. açıkcası içkisiz-kumarsız-karı-kız-chat derdi olmayan bir adam gerçekten bulmak kolay değil ama bu kadar inat dediğim dedik ve bu kadar zor bir adam bulmakta hiç kolay değil nasıl buldun anlamadım vallahi anlaşılan sen zoru seviyorsun. Sanki sana yıllardır yıpratma politikası uyguluyomuş gibi hissettim bir anda ve sakın okulunu bırakma bak bu sana son sözüm eşini nasıl yola getirirsin yada 3 sene daha tıpış tıpış gider gelirsin ama okulunu asla bırakma ve sakın okul bitmeden çocuk yapma benim eşimde 2.çocuğu istiyo ama ben okul bittikten sonra Allah izin verirse memur olmak istiyorum o zamana kadar da ikinci bir çocuğu kaldıramıyacağımı söyledim ve anlayışla karşıladı. Ama sana her konuşmanızda kapıyı göstermesi benim bile kalbimi kırdı seni bu kadar sürüklemesini anlayamadım açıkcası