• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kalmaya deger mi?

Merhaba hanimlar,

ama esim basindan beri herseye : "yok bu bana uymaz su bana uymaz, bu bizim kültürümüzde böyle degil, su benim prensiblerime uymaz. sen biraz daha fedakar olsana, bak bu türklerdede var, cogunlukla kadinlar fedakarlik yapar. vss." der. esim cok bencil ve hic bir problemde uzlasma yolundan gitmez, taa en basindan beri. benim üniversitem evimizden 130 km uzaklikta, haftada en az 3-4 defa sabah saat 4 de kalkip 5 de trene binip üniversiteye gidiyorum, aksamda saat 8-10 arasi anca eve geliyorum. bu durum tam 4 senedir böyle sürüyor ve ben cok yoruldum, hep derslerden geri kaliyorum, bütün gün ayakta zor duruyorum yorgunluktan sonra birde eve geliyorum ev isleri ve yemek var , o erkek ya o yüzden hic elini bile sürmez =( .bu durum niye böyle ? cünki esim önüne sunulan hicbir alternatifi kabul etmiyor. beni hep yakinda oraya tasinacagiz diye yillardir gecistiriyor ve cok yoruluyorsan seni okumaya zorlayan yok diyor. ama karar aldim ekimde üniversitenin ögrenci yurduna tasinacagim ben. bana eger gidersen artik karim olmaktan cikarsin, bosarim seni diyor. . ama giden hep benden gidiyor yillardir, o hic bir konuda rahatini bozmaz , bir adimda ben atayim demez. .

eşinin burda saydığın yönlerini görmezden gelmemiz için aşağıda saymış olduğun özelliklerin en az on katını daha sayman gerek ...zira sevdiğini söylediğin yönleri ortalama bir erkeğin zaten sahip olduğu özelliklerdir

esimde cok sevdigin yönler: parasi olunca hic cimrilik etmez, canim mesela disardan bir sey cekse o yiyecegi önümüzdeki günlerde kesinlikle alir mesela bu belli bir marka cikolata olur veya bir icecek olur yani untmaz, özel günleri unutmaz, romantikdir, film ve gezme konusunda ayni seylerden hoslaniriz veya genellikle secimi bana birakir, onun yaninda kendimi hep güvende hissederim, gece kabus görsem elimi onun yorganin altina sokar sonra cok rahat bir sekilde korkmadan uyurum, bana küfür etmez, pek fazla bagirmaz, artik aileme saygilidir ama maalesef sogukdur, para kazanabilmek, ilerde ailemize rahat bir yasam sunabilmek icin cok calisir cabalar, bir derdim olsa ( tabi derdim kendisi degilse) beni dinler, akil verir, aglamaya ihtiyacim olsa omuzunda aglarim beni teselli eder, öhüm öhüm cinsel hayatta hic bencil degildir, bana dini konularda taviz vermemem icin dikkat dikkat eder, nasihat eder, degisken degildir, neye nasil tepki verecegini önceden bilirim.

sizin dedikleriniz reel hayatta ki arkadaslarimin dedikleri ile uyusuyor, simdi gelecek hafta anne ve babam la istisarede bulunacagim, lütfen bana sinirlenmeyin, bizim sülalede ilk bosanan insan ben olacagim, bunu kabullenmek kolay degil

sizin dedikleriniz reel hayatta ki arkadaslarimin dedikleri ile uyusuyor, simdi gelecek hafta anne ve babam la istisarede bulunacagim, lütfen bana sinirlenmeyin, bizim sülalede ilk bosanan insan ben olacagim, bunu kabullenmek kolay degil

canım kimsenin sana sinirlenmeye hakkı yok.ama gerçekleride görmek lazım.ben zaten sana boşanmanın ne kadar uzak bir kavram olduğunu anladım.imkansız gibi bişey.herkes seçimleriyle yaşıyor.dayak da yese ya eşim aslında yufka yüreklidir diyip evliliğine devam edenler var.hayat senin hayatın.

boşanmadan bir ortak yol bulmanız mümkün değil mi, biz size olumsuz yorumlarda bulunurken boşanmalısınız demek istemedik ki, sadece kariyerinizi daha fazla önemserseniz sizin geleceğiniiz için faydalı olur demek istedik pek çoğumuz ....eşinizi bu konuda ikna etmek imkansız mı ? ya da okulunuzu bitirmek için çabalamanız eşiniz tarafından gerçekten boşanma sebebi mi ? belki sadece blöf yapıyordur...yani eğer sizin onu sevdiğiniz kadar o da sizi seviyorsa kararlı olduğunuzu gördüğünde durumu tekrar gözden geçirecektir

Valla bana sorarsan esin blöf yapiyor.
Benim esimde bazi konularda blöf yapiyordu bana, ama hic birini yemedim.
Tüm isteklerimi´de tipis tipis yaptirdim. Sonuc: Esim hala yanimda, hala beni seviyor ve hic bir degisiklik yok.

umarım eşin kıymetini anlar ve boşanmazsınız ama boşanmak dünyanın sonu değil, özellikle de ekonomik özgürlüğün varsa ve içini yakacak bir evladın yoksa. daha çok gençsin insanlar hata yapar ve maalesef hataların bedelleri vardır sen evli kalırsan evliliğin boşanırsan boşanmışlığın bedelini ister istemez ödeyeceksin ama asıl mesele hangi bedelin daha ağır olduğu.
evlilik iki insanın birbirine her anlamda destek olmasıdır sana destek olan yok ki sadece sen ona desteksin. sabahın beşinde evden çıkıp gece onda dönüyorsun ve sabah bıraktığı evde iğne bile yerine konmamışken üzerine onun dağınığını toplamak zorunda kalıyorsun bunun üzerine bir de okula gidiyorsun yazık sana. bu bir çeşit bedava hizmetçilik. sen eşinle ne kadar zaman geçiriyorsun ki sevgisini desteğini hissedebilesin. bir arkadaş kendi hikayesini anlatmıştı bir önceki sayfada o hikayeye dikkat et başına gelme ihtimali öyle yüksek ki...
biz yabancıyız söylediklerimizin belki anlamı yok ama gerçek arkadaşların da bizimle aynı şeyleri söylüyorsa vardır bir hikmeti.
bir de her yazanın ortak cünlesi var onu aklından çıkarma ve azmet boşanmasan da mutlaka OKULUNU BİTİRMELİSİN

biliyorum bana kimse bosan demedi, ama ben artik bu adam icin degmez sonucuna ulasirsam tabiki bu is ayrilikla sonlanacak, cünki dünyaya bir defa geliyoruz.
zaten insallah okulumu birakmak hic aklimin ucundan gecmedi, ama bu okulu nasil devam edip bitirecegimi insallah allahin yardimi ile de kararlastiracagim

zehra kafanı daha fazla karıştırmamak için daha yazmıyım demiştim ama dayanamadım :77: ben de ailede ilk boşanan oldum, ve hiç ummadığım iftiralara maruz kaldım. çok yakın akrabalarımdan eşimi aldattığım için boşandığım imasını bile duydum. önce çok sinirlendim çok üzüldüm ama alıştım. bunlar olacaktır, sadece beyinsiz ve vicdansızları - çok yakın akrabalarım dahil- hayatımdan çıkararak yoluma devam ettim. sakın boynu bükük falan sanma kendini eğer böyle birşey olursa. hayat senin hayatın onların değil, eğer kınıyorsa millet senin boşanmanı buyursunlar kocanla onlar yaşasınlar. zerre umrumda değil artık, güler geçerim.
şimdi sen ailenle konuştuğunda sizi barıştırma yoluna gideceklerdir diye düşünüyorum, yani sana kızım yuva yıkmak kolay değil diyecekler,belki ailen de damatlarıyla bi konuşmak ister. bu süreç olursa en azından eşin durumun ciddiyetine varıp seni daha bi can kulağıyla dinleyip anlamaya çalışır diye umuyorum, ummak istiyorum. dilerim yuvan mutlu mesut devam eder, dilerim karşılıklı anlaşmanın yolunu bulursunuz.

biliyorum bana kimse bosan demedi, ama ben artik bu adam icin degmez sonucuna ulasirsam tabiki bu is ayrilikla sonlanacak, cünki dünyaya bir defa geliyoruz.
zaten insallah okulumu birakmak hic aklimin ucundan gecmedi, ama bu okulu nasil devam edip bitirecegimi insallah allahin yardimi ile de kararlastiracagim

allah sana herşeyin en hayırlısını versin inşallah.
eşim de ben de öğretmeniz tayin istemeye karar vermiştik ve gittiğimiz yerde ev alalım diyorduk, eşimin ilk cümlesi senin okuluna yakın olsun ev ki herşeye rahat yetişebilesin olmuştu bu bir fedakarlık falan değil eşlerin birbirine olan sorunluluğunu yerine getirmesidir bunu aklından çıkarma.

bende yabanci ile evliyim, ama sizin o kadar kultur farkiniz yok benim kadar ..... bu tur evlilikler cok zor,, gercekten cok zor, her yonden. Allah yardimciniz olsun diyorum, yazinizda cocugunuzun olmadigini anladim, eger yoksa, yazdiniz zaten saftim genctim diye, hayatinii kurtarma sansiniz var, suan 22 yasindasiniz,, insan bi kere doguyor, eger sizi anlayamayan bi insan ile dort yillik bi evlilikten sonra bunlari dusunuyorsaniz, bu evliligin sonu bellidir, evet esiniz ile birbirinizi cok seve bilirsiniz,. ama sevgide bi yere kadar, sayginin bittigi yerde sevgi kalmaz, sayginiz varken, evliliginizi bastan akillica bi elden geciriin derim.....

bir misal daha vereyim, ben evlenmeden her sene türkiyeye gelirdim, ama esimle beraber olali hasret kaldim türkiyeye :58: benim annem, kiz kardesim, ve erkek kardesim türkiyeye tasindilar , birak beni iki hafta türkiyeye gideyim , annemin yaninda , babam ve anneannem, dedem, kardeslerim de, gelecek, orda tatil yapip kendime geleyim, türkiyemin insanini, yemegini, kokusunu özledim diyorum. onada yok diyor, bende gelecegim orda herkese zehranin kocasi benim diye kendimi tanitacagim, ondan sonra belki yalniz gönderirim diyor, ama ilk türkiyeye gitmende bende kesinlikle yaninda olacagim diyor. ama adamin tatil yapmaya zamani yok ki, iki defa firsat buldu , ikisindede tunusa gitti. yani ne var ki iki hafta ailemin yaninda kalsam, zaten orda arkadasimda yok, yani öyle gezip tozacak degilim. ama bu konu hakkinda benimle artik konusma diyor, sabret birgün beraber gideriz türkiyeye diyor , bende bekliyorum.
benim türkiyede evli kiz kardesim, valla cani istedigi zaman atliyor ucaga geliyor almanyaya

turkiye hasreti bende cekiyorum, ve esimle evlendikten sonra 4 sene gibi bi zaaman gitmedim, ve gecen sene artik canima tak etti 3 kere gittim, bende senin gibi cok ozluyorum turkiyeyi, offffff, ve bizimkilerde gitti buralardan, beende sap gibi kaldim, sen yine iyisin, turkler var almanyada bizde buralarda turkler dolanmiyor,,

ya,, canim bi tarafta esini cok savunuyorsun, sonra bencilligini gosteriyorsun,,, yaaaaa nasil kendisi tunise gitme zamani varda, seninle turkiyeye gidemiyor,, bunu benim aklim almadi, inanilmaz bencil, kendisi neden gidiyormus tunise ? bide isi internetten dedin, zamani pek yok dedin,, eee, bunu tr´deykende yapar,,, :40:

oratada coluk cocugunuz yok, bence ailen sana sahip cikar.. ama bunu bence annen ile gorus, sonra babana acil,

valla, bosanmak cok zor, ama sizin cocuklariniz yok, yani cok buyuk avantajin var... her derdin bi cagresi vardir,,, bence bu insan ile bi oomur, bilemiyorum, dusunemiyorum,,, kapalimisin ? yani senden kapanmani istedimi ?

bakalim 22 yasindasin...yasindan beklenmeyecek kadar olgun ve fedakar davranmissin....yani bilemiyorum..bu evlilik seni cok yorar...ve geciktikcede bosanma fikri daha zor olur...degmez gibi gorunuyooo...degmez..

canim bu evlilik seni yorar. Bende evlendigimde her sabah üniversiteme 1,5 saatde trenle gidiyordum.
Ayrica ögleden sonra da calisiyordum, esim de seninkisi gibi sorumsuzdu. Aldigi para cok az´di bize yetmiyordu ama kendisi buna bir care düsünmüyordu.
Ben calisirken esim arkadaslarinla geziyordu. Yol yakinken dön derim canim. Bende 22 yasindayim ve ailede ilk bosanan benim ama inan bana, öyle hayatin daha da beter olmuyor dul olunca, hatta bende tam tersi oldu. Artik daha mutluyum cok sükür, sanki üzerimden bir yük kalkti.

allah sana herşeyin en hayırlısını versin inşallah.
eşim de ben de öğretmeniz tayin istemeye karar vermiştik ve gittiğimiz yerde ev alalım diyorduk, eşimin ilk cümlesi senin okuluna yakın olsun ev ki herşeye rahat yetişebilesin olmuştu bu bir fedakarlık falan değil eşlerin birbirine olan sorunluluğunu yerine getirmesidir bunu aklından çıkarma.
İşte bir erkeğin yapması gereken budur. Kadınlar erkeklere göre daha narin daha zayıf ve kadının evde de işi bitmiyor sorumlulukları var, o yüzden aklıbaşında eşini seven bir erkek bunu teklif eder. Hem saatlerce yol git gel hem eve gelip yemek yap eşine hizmet et, fedakarlık tek taraflı olmamalı bence başka çareniz olmasa bile ki vardır eşin sen gelesiye yemek hazırlayıp, ev işlerinde yardımcı olması gerekirdi. Malesef bütün doğu toplumlarında erkekler erkekliği sadece kadına ne yapıp ne yapmaması gerektiğini söylemek ve işten gelip herşeyi önüne istemek zannediyorlar. Yanlış anlama benim eşim de böyle, sözde bana acır yoruluyorum diye ama ben şehir dışından gelirim uzun yoldan git birşeyler hazırla dimi, ya dışarıdan isteriz ya ben yaparım.
Bir insanda önce vicdan olmalı, o olduktan sonra diğer şeyler de gelir zaten. Ama vicdanlı bir insan, toplum bunu kendine empoze etse bile gerçeği görür, biz uzaktan seni anlayabiliyoruz seni çok seven eşin görmüyorsa bir problem var demektir.

@ sena: cevabiniz icin cok tesekkür ederim, onun ailesinin kafa yapisida ayni esimin ki gibi, benim bir görümcem var, bütün aile seviyor onu belli, ama cok büyük haksizliklara ugradigini görüyorum, ondan ailesi icin büyük fedakarliklarda bulunmaya alistirilmis bir yapisi var, ama bu kendisini rahatsiz etmiyor ve hatta bunu destekliyor. esim le yine konustum asla ve asla degismem diyor, ben böyle gayet iyi bir esim diyor.
onlar bana malesef yardim edemez, cünki en sevdikleri ogullarinin baska yere tasinacak düsüncesi zaten deli ediyor

benim insanlarin can yakma konusuna gelince, aslinda olaylarda uzun zaman diplomatik kalirim ve benim cevremde hep sen nasil kimseyle kavga etmeden,sorunlari konusarak mantikla cözüyorsun, kimseyle dalasmaz kalp kirmazsin derler asil yapim böyle allaha sükür bu yönde babama cekmisim, amaa artik konusmaya calistigim kisi konusmaktan anlamayip beni zivanadan cikariyorsa, bir sözle derinden vurur giderim, tabi sonra vicdan azabi cekerim ama o baska.
bunu ama cok cok nadir yaparim, dedigim gibi ben savasci degil diplomatim.
Konu dışı olucak ama bende de var bu özellik, aslında eskiden vardı ama benim yaşım 29 artık karşımdaki bir insan beni ne kadar incitse bile ben onun zayıf noktasını biliyorsam ve istesem sözlerimle onu yıkabilecekken susuyorum, çok şeyi aklıma gelip kalp kırmamak için söylememişimdir. Ki bunlardan biri de eşimin ailesi, onlar ne kadar vicdansız olsa da ben olamıyorum çünkü onlara göre daha güçlüyüm (ekonomik, eğitim, fizik vs olarak) kalp kırdığım zaman elime birşey geçmicek. Benim yorumlarımı okursan aslında çok çok hakediyorlar ama yapmıyorum, herkes Allahtan bulsun cezasını, benden değil.

Son düzenleme:
esim simdi eve geldi ve bana forumda ne cevaplar aldigimi sordu , bende biraz bahsettim
cevabi : bu insanlar senin aklini bulandiriyor, senin yuvani yikamya calisiyor, sen anlamiyorsun diyor
dedim: biraz düsünsene, gercekten herzaman sen hakli diger insanlar haksiz olabilirmi?
cevabi : ben kararlarimin dogru olduguna inaniyorum, bu konu hakkinda artik konusmak istemiyorum, sen zaten internette "evlilik profesörlerinden" duymak istedigini duyuyorsun, dedi ve namaz kilmaya gitti :68:

canım buraya yazdıklarımı aynen eşine iletmeni istiyorum. müslümanlıkta kadın el üstünde tutulur. İncitilmez, yıpratılmaz. madem müslüman bari müslümanlığın gereklerini yerine getirsin seni trenlerde sürüklemesin ben anlamıyorum nasıl senin o yolu tepmene eziyet çekmene izin veriyor. Acaba başına birşey gelir yollarda diye hiç mi düşünmüyor.Vallahi ben sana bişey diyim mi ben de evliyim bir çocuğum var ve bende okuyorum ama benim eşim ben yemek yapmasam ekmek arası yer niye yemek yapmadın demez. Beni yorucak hiçbirşey için beni zorlamaz. açıkcası içkisiz-kumarsız-karı-kız-chat derdi olmayan bir adam gerçekten bulmak kolay değil ama bu kadar inat dediğim dedik ve bu kadar zor bir adam bulmakta hiç kolay değil nasıl buldun anlamadım vallahi :37: anlaşılan sen zoru seviyorsun. Sanki sana yıllardır yıpratma politikası uyguluyomuş gibi hissettim bir anda :41: ve sakın okulunu bırakma bak bu sana son sözüm eşini nasıl yola getirirsin yada 3 sene daha tıpış tıpış gider gelirsin ama okulunu asla bırakma ve sakın okul bitmeden çocuk yapma benim eşimde 2.çocuğu istiyo ama ben okul bittikten sonra Allah izin verirse memur olmak istiyorum o zamana kadar da ikinci bir çocuğu kaldıramıyacağımı söyledim ve anlayışla karşıladı. Ama sana her konuşmanızda kapıyı göstermesi benim bile kalbimi kırdı :4: seni bu kadar sürüklemesini anlayamadım açıkcası

sen 4 senedir Türkiye'ye gelmiyormuşsun, ailenle görüşemiyormuşsun ya Allah saklasın ama o ailenden birine aniden bir şey olur da hasret gidersen ben seni görürüm o zaman. o kocam diyebildiğin hem vicdansız hem kaba olduğu açıkca görülen adamın nasıl biri olduğunu o zaman anlarsın, anlarsın da çok geç olur. benim rahmetli anneciğim evliliği bounca hiç doğru dürüst görüşemedi ailesiyle aramızda sadece lanet olası 450 km olmasına rağmen, şimdi onlar ağlar durur, doyamadık diye. çok küçüksün, hayatın ne getirip ne görütebileceği konusunda pek fikrin yok. gerçi o yaşta evlenmeyi akıl edebilmişsin de!

film seçerken senin seçmene izin verirmiş de, kabus gördüğünde onun yanında korkmazmışsın da. Ah ne kadar özel şeyler, hiç bırakma emi, rezil et körpecik hayatını.

Ya sinir oluyorum şu tabire içkisi yok, kumarı yok, dayağı yok sanki meziyet gibi bunlar oluyorsa zaten o adamın ne sana ne kendine hayrı vardır bunlar evlenmeden önce bakılan özelliklerdir aklı başında olan bir aile kolay kolay bu tiplere kız vermez, ya kız yaşı küçüktür aile vermese de kaçarak evlenir ya da aile sorumsuz olur kız istemez zorla verirler. Yani bunların olmaması matah birşey değil.
Bence eşin keşke içki içseydi de (alkolik değil), ara sıra kumar da oynasaydı ama sana biraz değer verip düşünseydi seni, o kadar yol gitmene gönlü razı olmasaydı.

canım buraya yazdıklarımı aynen eşine iletmeni istiyorum. müslümanlıkta kadın el üstünde tutulur. İncitilmez, yıpratılmaz. madem müslüman bari müslümanlığın gereklerini yerine getirsin seni trenlerde sürüklemesin ben anlamıyorum nasıl senin o yolu tepmene eziyet çekmene izin veriyor. Acaba başına birşey gelir yollarda diye hiç mi düşünmüyor.Vallahi ben sana bişey diyim mi ben de evliyim bir çocuğum var ve bende okuyorum ama benim eşim ben yemek yapmasam ekmek arası yer niye yemek yapmadın demez. Beni yorucak hiçbirşey için beni zorlamaz. açıkcası içkisiz-kumarsız-karı-kız-chat derdi olmayan bir adam gerçekten bulmak kolay değil ama bu kadar inat dediğim dedik ve bu kadar zor bir adam bulmakta hiç kolay değil nasıl buldun anlamadım vallahi :37: anlaşılan sen zoru seviyorsun. Sanki sana yıllardır yıpratma politikası uyguluyomuş gibi hissettim bir anda :41: ve sakın okulunu bırakma bak bu sana son sözüm eşini nasıl yola getirirsin yada 3 sene daha tıpış tıpış gider gelirsin ama okulunu asla bırakma ve sakın okul bitmeden çocuk yapma benim eşimde 2.çocuğu istiyo ama ben okul bittikten sonra Allah izin verirse memur olmak istiyorum o zamana kadar da ikinci bir çocuğu kaldıramıyacağımı söyledim ve anlayışla karşıladı. Ama sana her konuşmanızda kapıyı göstermesi benim bile kalbimi kırdı :4: seni bu kadar sürüklemesini anlayamadım açıkcası

çok yoruluyorsan bırak okulu çalışma ben bize bakarım islamda kadının çalışması diye bir şey yok zaten diyecek

Back