- Konu Sahibi Aykadarguzel
Aynı fikirdeyim benden uzak Allah’a yakınBöyle insanlar acı çeke çeke ölemesin diyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı fikirdeyim benden uzak Allah’a yakınBöyle insanlar acı çeke çeke ölemesin diyorum
Ama bu şekilde evlilik sürdürebiliyor musunuzAynı fikirdeyim benden uzak Allah’a yakın
Evet sürdürüyorum onları asla mutlu etmiycem boşanıp daha delirsinler gözlerine gözlerine sokarak bana ne dedilerse aynen size iade ediyorum seviyesizliğinizi dedim onların seviyesine asla inmedim oğlunu gönderdim ailesidir ama ben gitmedim daha sonra gittiğimde de içindekilerin hepsini yüzlerine saydım rahatladım boşanınca sende dök çok iyi geliyorAma bu şekilde evlilik sürdürebiliyor musunuz
Evet evlenmeden önce maddi konuları konuşmak hoşuma gitmiyor para konuşmak ayıp falan diyordu bi evlendik kendi paramı bana kıyamadı. Tuhaf ya. Baştan deseydi ben de kabul etmezdim. Kimin aklına gelir yani maaş kartını vermediğim için boşanacağım. En temel hakkımız bu çalışıyorum 8-5 ama kendi istediğim şeyleri bile alamayacaktım.Bu arada bir tanıdığım böyle ayrıldı.
Sevgiliyken herşey güzel hoş, evlendiler kızın annesini evde istemedi kaf soktu kocası, maaş kartını vermedi diye ayrıldılar.
Saçmalığa bak ya niye versin.Madem bu kadar önemli senin için bu saçma istek neden evlenmeden söylemiyosun kızın başını yakıyosun.
Cins cins insan müsveddeleri ya
Evet çok beğendim yorumunuzu , o kadar doğru Kİ yazdıklarınızı okullarda ders okutmak gerekir. Tam olarak yaşadığım bunlardı. Eşimin annesi kocasından hiç sevgi ilgi görmemiş boşanmamış ama zindan gibi bir evlilik yaşamış bir kadın. Benim eşimi de onu hayatta tutması için kendine bağımlı yetiştirmiş. Düğüne , bayrama , hastaysa doktora , alışverişe hep eşim götürmüş bir nevi kocalık görevini oğluna yüklemiş şimdi benle evlenince beni resmen üstüne gelen kuma gibi gördü. Eşimle benim özel alanımıza girdi durdu. Eşimin beni sevmesinden rahatsız oldu. Düğünde resmen ağladı kıskançlıktan. Düğün sonrası bir sürü sorun çıkardı bana iftiralar attı eşime şikayetler etti. Sen oğlumu mutlu etmedin dedi eşim de hep bana saldırdı annesinin sözüyle sen annemi üzdün falan dedi kimse benim mutluluğumu önemsemedi ne acı bir durum. Böyle bağımlı oğlan çocukları evlenmesin yaa. Bu adamla evli kalsam ben de ilgisizlikten ölen biri olacaktım ve bu saçma hastalıklı nesil devam edecekti. Eşim bi de okumuş etmiş birisi. Bunun bir çözümü yok malesef tıp ilerledi bilim ilerledi ama kara cahillik baki kaldı.Dört dörtlük aile arkadas ya da eş ilişkisi mümkün değil ama güven ve huzurdan emin olmak çok önemli.
Erkek kadına değer verdikçe kadın o evi yuvayı cennete dönüştürüyor net. Tam tersi durumda sürekli tartışma huzursuzluk bitmiyor doğal olarak.
Benim en önceliğim arkamda durup durmaması. Eşimin annesi de sorunlu biri ama ben haklıyken benim yanımdaysa geleceği görebiliyorum için rahatlıyor.
sırf annesi onu doğuran kişi diye o haksızken bana yüklenilmesi asla kaldıramayacağım birşey olurdu. Zaten çoğu evlilik kayınvalideler ve eşlerini annelerine karşı koruyamayan kocalar yüzünden bitiyor.
(İyi kv ler de var onlar istisna) kaynanalar haddini bilmiyor, kıskanıyor hakikaten eşlerinden görmediği ilgiyi hediyeyi vs ciddi ciddi bekliyor.
Böyle yuva yıkıcı kötü insanları allah bu dünyada da süründürüyor merak etmeyin.
Maddiyat çok sonraki bi sebep olabilir ancak çünkü her kadın eşinin maddi durumunu görüp öyle evleniyor kadınlar evlilikte maddi olarak saray hayatı beklemiyor zaten huzur,sevgi,güven olunca gerçekten o yuvaya hiçbir şey olmuyor.
Boşverin allaha havale edin yolunuza güzel sayfalar açın hayat gerçekten güzel ve kıymetli, böyle insanlara bir saniye bile prim vermeye değmez.Evet çok beğendim yorumunuzu , o kadar doğru Kİ yazdıklarınızı okullarda ders okutmak gerekir. Tam olarak yaşadığım bunlardı. Eşimin annesi kocasından hiç sevgi ilgi görmemiş boşanmamış ama zindan gibi bir evlilik yaşamış bir kadın. Benim eşimi de onu hayatta tutması için kendine bağımlı yetiştirmiş. Düğüne , bayrama , hastaysa doktora , alışverişe hep eşim götürmüş bir nevi kocalık görevini oğluna yüklemiş şimdi benle evlenince beni resmen üstüne gelen kuma gibi gördü. Eşimle benim özel alanımıza girdi durdu. Eşimin beni sevmesinden rahatsız oldu. Düğünde resmen ağladı kıskançlıktan. Düğün sonrası bir sürü sorun çıkardı bana iftiralar attı eşime şikayetler etti. Sen oğlumu mutlu etmedin dedi eşim de hep bana saldırdı annesinin sözüyle sen annemi üzdün falan dedi kimse benim mutluluğumu önemsemedi ne acı bir durum. Böyle bağımlı oğlan çocukları evlenmesin yaa. Bu adamla evli kalsam ben de ilgisizlikten ölen biri olacaktım ve bu saçma hastalıklı nesil devam edecekti. Eşim bi de okumuş etmiş birisi. Bunun bir çözümü yok malesef tıp ilerledi bilim ilerledi ama kara cahillik baki kaldı.
Akbaba pardon akrabalarin karismasi yüzünden evlilik sarpa sariyo hepArkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyor çok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.
Aynen öyle köle gibi kendi maaşınla bişey almak istesen hem izin alıcaktın, hem ne istesen suç olucaktı.Evet evlenmeden önce maddi konuları konuşmak hoşuma gitmiyor para konuşmak ayıp falan diyordu bi evlendik kendi paramı bana kıyamadı. Tuhaf ya. Baştan deseydi ben de kabul etmezdim. Kimin aklına gelir yani maaş kartını vermediğim için boşanacağım. En temel hakkımız bu çalışıyorum 8-5 ama kendi istediğim şeyleri bile alamayacaktım.
Aynen öyle köle gibi kendi maaşınla bişey almak istesen hem izin alıcaktın, hem ne istesen suç olucaktı.
Kimin aklına gelir hakikaten.Evlilik büyük bir sınav olmalı çünkü en hesaplamadığın aklının ucuna dahi gelmicek yerden vuruyo insanı.
Doğru bir karar almışsınız.
Umarım bundan sonrası çok güzel olur
Bazı erkekler kendilerine eş değil de köle arıyor , eşini de bankamatik olarak görüyor Allah da yedirmiyor işte . Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler.Aynen öyle köle gibi kendi maaşınla bişey almak istesen hem izin alıcaktın, hem ne istesen suç olucaktı.
Kimin aklına gelir hakikaten.Evlilik büyük bir sınav olmalı çünkü en hesaplamadığın aklının ucuna dahi gelmicek yerden vuruyo insanı.
Doğru bir karar almışsınız.
Umarım bundan sonrası çok güzel olur.
Dedigin gibi benim ailemde ayni sehirde ama uzak kaynanamlarda 5 10 dk mesafeli yerde oturuyor, ama pek gitmem annemlere 2 3 haftada bir gider kalirim kaynanama nadir giderim bazen esimle bazen tek zorunlu olmadikca gitmem gelmezlerde , gelmesinlerde zaten kafam rahat sukur, basta cok sıkıntılar çektim onlar yüzünden 1 senelik evliligimde cok zor cokHerkese merhaba kızlar yalnız değilmişim buna sevindim eşimin ailesine yürüme 10 dk uzaklıkta bir yerde oturuyoruz benim ailem biraz uzak yine aynı şehirdeyiz ama eşimin ailesi kadar yakında oturmuyorlar. Allah için eşimin ailesini seviyorum. Ama eşim orta yolu bulamıyor kendisi benim aileme de gelip gidiyor ama benim aileme haftada bir gidiyorken onun ailesine haftanın altı günü gidiyoruz. Daha dün tartışma çıktı bu akşam yemeğe anneme gidelim yarında kahvaltıya gideriz dedi Ben de bugün evde oturmak istiyorum dedim bütün moralimi bozdun şimdi dedi ne var ya benim evde oturmak istemem suç mu dedim neyse yolda tartışa tartışa eve gittik tabii evde de kavga etmeye devam ettik dedim ben Bu suratı çekmek istemiyorum madem sen git annene öyle de gitmedi. sabaha kadar konuşmadık.. sabah baktım annesini arıyor kahvaltı ettiniz mi çaya geleceğim diye annesi kahvaltı etmiş ben de gittim çay koydum hiçbir şey söylemeden Ne yapıyorsun dedi Ben de çay koyuyorum dedim anneme gideceğiz dedi ben gelmeyeceğim dedim Tamam ben gidiyorum dedi gitti annesi aradı neden gelmedin diye Ben de karnım ağrıyor dedim bir yandan da kahvaltı hazırlıyordum kendime o sesler ne dedi takır takır Ben de bir şey yok dedim sonra tamam dedi kapattı. saat 4'te eve geldi ondan beri de bu zamana kadar konuşmadık. Sürekli annesine gitmek istemesi canımı sıkıyor bundan 2-3 ay önce 2 gün üst üste anneme gideyim dedim daha yeni gittin ya diye lafını yaptı halbuki onun annesine her seferinde gidiyoruz hiçbir zaman lafını yapmadım her zaman gittim ama şimdi en kötüsü ben oldum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kızlar kayınvalidemlerin yan tarafında bina var aynı bahçe içinde oraya bizim için ev yapılacak hiç istemiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bir gün kayınvalidemlere gitmesek ¹neredeydiniz neden gelmediniz diye soruyor canım sıkılmaya başladı
Sen baştan tavrını koymuşsun ben onu yapamadım işte aslında benim kv ile sıkıntım yok da eşim işte orta yolu bulamıyorDedigin gibi benim ailemde ayni sehirde ama uzak kaynanamlarda 5 10 dk mesafeli yerde oturuyor, ama pek gitmem annemlere 2 3 haftada bir gider kalirim kaynanama nadir giderim bazen esimle bazen tek zorunlu olmadikca gitmem gelmezlerde , gelmesinlerde zaten kafam rahat sukur, basta cok sıkıntılar çektim onlar yüzünden 1 senelik evliligimde cok zor cok
Afedersin benim esim annesi sıcma dese sicmayacak bi insandi, mecbur yola geldi, cunku ya bu deveyi güdecez yada bu diyardan gidicez coluk yok cocuk yok dedim, bide annemin teyzesinin oglu , birazda akrabalar karismisti hep bende babama anneme anlattim herseyi cunku babam araya girdi filan derken suan iyiyiz cok şükür kimse karismiyor artik kaynana olsun akraba olsunSen baştan tavrını koymuşsun ben onu yapamadım işte aslında benim kv ile sıkıntım yok da eşim işte orta yolu bulamıyor
Valla ben gerek gerçek yaşamda çevremdeki kadınlarda gerekse bu sitede kadınların bahsettiklerine bakınca biraz hemcinslerimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim erkeklerin o bahsettiğiniz kötü huylarını bile bile evleniyorlar sonradan değişeceğini hatta değiştirebileceğini sanıyorlar. Kimileri aşık olduğunu sanıyor. Kimileri evde kalmaktan korkuğu için ve aile akraba baskısından kurtulmak için hiç kendine uygun olmadığını bildiği halde karakterleri çok ayrı dünyadan olduğu halde evleniyor. E doğal olarak boşanmalar artıyor. Örnek vereyim ben kuzenim evlenmeden önce ben ona dedim ki; ''gerçekten bununla mı evleneceksin iyi düşündün mü şimdiden seni böyle herkesin içinde rencide ediyorsa evlenince neler der ne yapar Allah bilir.'' Oda '' evet yaaağ biliyorum o huyuna bende kızıyorum '' diyerek geçiştirdi. Şimdi buna özellik aramak diyor kimileri ama kesinlikle alakası yok. Adam arkadaş ortamında astsubay bu arada kendisi bağırıp çağırıyor kötü laflar ediyor hem kendi meslektaşları var hem kuzenimin arkadaşları çok utanç verici. Tahmin ettiğim gibi oldu tabi şimdi beterini yaşıyor. Yani işin özü erkeklerin bu kadar hödük, kaba, yüzsüz olmasına fırsat verenlerde yine kadınlar oluyor bana ve gördüklerime göre :)Arkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyor çok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.
Çok şükür canım sevindim senin adına valla bi yuva kolay kurulmuyor Allah yardımcımız olsunAfedersin benim esim annesi sıcma dese sicmayacak bi insandi, mecbur yola geldi, cunku ya bu deveyi güdecez yada bu diyardan gidicez coluk yok cocuk yok dedim, bide annemin teyzesinin oglu , birazda akrabalar karismisti hep bende babama anneme anlattim herseyi cunku babam araya girdi filan derken suan iyiyiz cok şükür kimse karismiyor artik kaynana olsun akraba olsun
Amin inşallah aynen öyle, darısı başına olsunÇok şükür canım sevindim senin adına valla bi yuva kolay kurulmuyor Allah yardımcımız olsun
Amin inşallah canım bakalım artıkAmin inşallah aynen öyle, darısı başına olsun