• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli,çalışan ve AÖFte okuyan iki çocuk annesiyim acillll yardımmm

Hangi bölümde okuyorsunuz ?
Sözel bir bölüm mü ?
Bence hafta içi boşverin işleri Bırakın ev dağınık kalsın
Sınavlar bitince vize ve finaller yeniden ev toplamaya başlarsınız bu sefer eşinizle birlikte
Evet sözel bi bölüm ama aniden misafir gelir diye o kadar da dağınık olması hep bi sıkıntı. Ben çalışınca o toplasa biraz sonra da okuduğum için o değeri vermiyor yani boş okuyormuşum gibi bakıyor

Bende diyorum ki caktirmadan yapin. Mesela yemek yediniz, "masayi toplar misin" bende bebegi uyutayim deyip iceri gidin. Bir adim atmazsanız adam kendinden aydinlanma yasayip, evin sorumlulugunu almayacak ki.
Haklısınız öyle zaten yani zorlama ile ancak olur ama işte sıkıldım ben de ona bırakınca işi çıksa mesela ona bıraktığım o iş de kalıyor bilmiyorum hayatım çok karıştı artık

Bende diyorum ki caktirmadan yapin. Mesela yemek yediniz, "masayi toplar misin" bende bebegi uyutayim deyip iceri gidin. Bir adim atmazsanız adam kendinden aydinlanma yasayip, evin sorumlulugunu almayacak ki.
Haklısınız öyle zaten yani zorlama ile ancak olur ama işte sıkıldım ben de ona bırakınca işi çıksa mesela ona bıraktığım o iş de kalıyor bilmiyorum hayatım çok karıştı ar
aöfi işyerinde çalışırsın...
onu da deniyorum kitap götürüyorum ama iş olunca yarım yamalak kalıyor bitmiyor ki yani her işim yarım yamalak ev çocuk ders

neden ücretsiz izin almadınız ki? 1 yaş bebekle işe gidip gelme telaşı niye...

oğlum 6 yaşında nefes aldırmayan darlayan bi çocuk. bende işleri yetiştiremiyorum. saldım... eşim topluyor hafta sonları. diğer işler bende ki beni çok yoruyo. robot süpürge aldım, süpürüyor. arada temizlikçi ablayı alıyorum... çok dağınık ev vs diyecek gibi oldu. bende seninle aynı zamanda geliyorum topla bir zahmet dedim. sustu... yorgun olunca dışarıdan da söylüyoruz.

herşeyi ben yapacaksam neden ben bu adamla evliyim... sonuçta herşeyi kendim hallediyorum zaten... adama ne gerek var. eşiminde bazı nedenlerden dolayı yardımı zor olduğu için 2. çocuk bana çok uzak.... sizde keşke bu yüklerin altına girmeseydiniz. hem bebek hem ünv. hem iş zor olmaz yani...
Borçlarımız var diye izin almadım. Benimki susmaz öyle gidip yapar ama bir surat bir surat yani minnet aslında yaptığı. Evet biraz yüklendim çok da ağır geliyor ama işte ufak da olsa çözümler olur belki diye buraya içimi dökmek istedim

Aynı şartlardayız. Iki çocuğum var. Çalışıyorum. Sınavsız üniversite hakkından faydalanıp bir diplomam daha olsun diye başladım Aöfe 3 sene önce. Tek çocuğum vardı ve kreşe başlamıştı. Rahattım. Sonra hop hamile kaldım 😀 ev temizse dağınık olmasında bir sakınca yok. Mümkün olduğunca eşya azalt. Özellikle döküntü yapan cinstekileri. Uygulamadaki video dersleri tekrar tekrar izle. Örnek sınavları çöz. Allah kolaylık versin.
Teşekkür ederim her yolu deniyorum

Borçlarımız var diye izin almadım. Benimki susmaz öyle gidip yapar ama bir surat bir surat yani minnet aslında yaptığı. Evet biraz yüklendim çok da ağır geliyor ama işte ufak da olsa çözümler olur belki diye buraya içimi dökmek istedim
işte kaçta geliyorsunuz eve, çocukların durumunu vs yazsanız bir iki ufak çözüm sunulabilir. şu an siz işteyken 1 yaşındaki bebeğe kim bakıyor?

Maddi durumunuz nedir bilmiyorum..çalışıyorsanız hayatınızda bazı kolaylıklar olmalı.Eve yardımcı tutmak gibi...Kendinize neden yukleniyorsunu ki.
Haftada bir bir yardımcı tutsanız evi temizleme etse yemeğinizi yapsa sizde günlüğünu verseniz bı rahat nefes alırsınız..
hep diyorum kadınlar çalışıyorsa bu şart olmalı.robot değilsiniz ki

Siz işten kaçta geliyorsunuz?Memur olduğunuz için çıkış saatiniz bellidir aşağı yukarı, yemek saatleriniz bu kadar aksaması çocukların uyku saati de normal değil.
Onlar içinde, sizin içinde çok geç bir saatten bahsediyorsunuz.
Yemek ve uyku saatini öne çekerseniz, size de vakit kalır sonrasında ama eşinizle görev dağılımı yaparak olur burada ancak. Çocuklar uyuduktan sonra eşinizin sporu da sorun olmaz bir noktadan sonra. Sizde o ara ders çalışırsınız. Ama her günde çıkmayıversin, evden kaçış şuan yaptığı. İnsan çocuklar uyuduktan sonra eşiyle iki sohbet bu etmek istemez mi?
Haftada bir temizlik için yardım, robot süpürge işinizi bayağı azaltır. Eşyalarınızı olabildiğince azaltın.
Süt iznim var 1,5 saat şu an 3 ay sonra bitecek o da. 15.30 da çıkıyorum zaten o yüzden diyor erken geliyorsun falan filan. 9 dan önce uyutmam çok zor bebek bu sefer gece hep uyanık kalıyor uyumuyor gece boyu. 9 gibi de uyutsam sıkıntı oluyor 2 saatimi alıyor onu uyutmam uyumakta diretiyor çünkü. Büyüğü problem yaratmaz bebek beni yoruyor. Evet hiç demiyor biraz vakit geçirelim birlikte yemek yiyoruz ya diyor.Çok hızlı biri de değilim çok yavaşım yemek geç oluyor temizlik vs yavaş yapan biriyim maalesef yapım bu.Bi gün öncesinde yapayım diyorum yemek ama olmuyor ki kendi günlük işim yetişmiyor ki yarını düşüneyim.Ev sorunlarından kaçıyor gibi geliyor bana da dışarı çıkarak ama işte çıkma konusunda çok diretiyor hatta ailem kendi ailesi bile söyledi aynı. Arkadaşlar daha ağır basıyor bir kere denk gelmiştim tlf konuşmasına eşin mi izin vermiyor gibisinden alaya alıyorlarmış.

işte kaçta geliyorsunuz eve, çocukların durumunu vs yazsanız bir iki ufak çözüm sunulabilir. şu an siz işteyken 1 yaşındaki bebeğe kim bakıyor?
15.30 da geliyorum eve süt iznim olduğu için yoksa 5 te çıkıyordum. Büyüğü anasınıfına gidiyor küçüğe de teyzem bakıyor

Maddi durumunuz nedir bilmiyorum..çalışıyorsanız hayatınızda bazı kolaylıklar olmalı.Eve yardımcı tutmak gibi...Kendinize neden yukleniyorsunu ki.
Haftada bir bir yardımcı tutsanız evi temizleme etse yemeğinizi yapsa sizde günlüğünu verseniz bı rahat nefes alırsınız..
hep diyorum kadınlar çalışıyorsa bu şart olmalı.robot değilsiniz ki
Evimiz var arabamız var ama biraz borçlarımız var yani sıkışıyoruz çoğunlukla.Ayda 1 tutarım diyordum yardımcı da haftada 1 tutmaya karar verdim burda fikir veren arkadaşların önerisiyle eşim hoşlanmasa da

Haklısınız öyle zaten yani zorlama ile ancak olur ama işte sıkıldım ben de ona bırakınca işi çıksa mesela ona bıraktığım o iş de kalıyor bilmiyorum hayatım çok karıştı ar

onu da deniyorum kitap götürüyorum ama iş olunca yarım yamalak kalıyor bitmiyor ki yani her işim yarım yamalak ev çocuk ders
kitap götürmene gerek yok telefona aöf çıkmış sorulari indir.. ve onlardan çalış.. çıkıyor sinavda.. deneyebilirsin :)
ben çıkmış sorularla çalışıyorum.:)

kitap götürmene gerek yok telefona aöf çıkmış sorulari indir.. ve onlardan çalış.. çıkıyor sinavda.. deneyebilirsin :)
ben çıkmış sorularla çalışıyorum.:)
Ara sınavda iş görüyor ama finalde çok çıkmıyor çıkmış sorulardan yani o yüzden bikaç dersten kalmıştım geçen sene :(

Ara sınavda iş görüyor ama finalde çok çıkmıyor çıkmış sorulardan yani o yüzden bikaç dersten kalmıştım geçen sene :KK43:
finalde yazokulu hepsinden çalışmalısın.. bide sorular var.. çözebilirsin herşey var.
hangi ünv okuyorsun bilmiyorum.
anadoludayken e kampüsten çalış oda özeti var.

Evli,çalışan, açıköğretim okuyan 2 çocuk annesiyim. Büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında iki çocuğum var. Açıköğretimde son senem ama sınavlar var çalışamıyorum ev işlerimi yetiştiremiyorum aynı zamanda memurum çalışıyorum hiç bişeye yetişemiyorum. Psikolojim bozuldu artık evi temiz tutsam çocuklar aksıyor çocukları halletsem ev aksıyor ikisini bir arada yapsam gece 3 gibi işlerimin bir kısmını bitirebiliyorum sonra sabah da işte performansım düşüyor çoğu zaman işe geç kalıyorum böyle olunca da. Hafta sonu temizlikçi tutsam fayda etmiyor yani bi nebze çünkü benim evin toparlanmasına ihtiyacım var daha çok çünkü sürekli dağınık oluyor 5 dk içerisinde karman çorman ev nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bir yardımcı tutmayı bile düşündüm günlük işte evi toparlasın yemeğimi yapsın en azından işten gelince bi çocuklarımla ilgilenirim biraz ders çalışırım bölümü bitirmek için falan çünkü vizelere az kaldı ama yol çalışamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Yardımcı günlük olarak bulmak sıkıntı zaten eşim de sıcak bakmıyor bu konuya yani o da yardım ediyor ama sınırlı sonuçta akşam sporuna gidiyor kendi işine bakıyor az çok ama ben hiç bişeye ne yetişebiliyorum ne bişey özellikle bebeğim enerjimi bitiriyor çok zorlanıyorum benim gibi olupta hayatını yola sokan kolaylaştıran var mıdır acaba çünkü atık kafayı yicem !!!:KK43:((
Kuzum kendini bu kadar yıpratma ilerde bu yorgunluklar çıkar senden. Eşinde bu halini görüyor yardımcıya sıcak bakmıyor akşamları spora gidiyor her şey sizin üstünüze kalıyor kesinlikle bu konuda dinlemeyin eşinizi biran önce yardımcı bulun yemeği ev işlerini yardımcı halletsin sizde akşam yemeği evi düşünmeyin akşamları çocuklarınızla ilgilenin kalan zamanınız dada ders çalışırsınız

Sizi çok iyi anlayanlardan biri benim..üstelik benim eşim doğru dürüst yardım etmez hep bu yüzden tartışırız iside yoğun geç gelir haftada üç gün genelde...ben haftada bir yardımcı almaya başladım hatta eşim gerekirse iki güne çıkar dedi .çözüm mu çok olmasada şimdilik iyi gdyor. Çünkü ben sizin gibi hiçbir zaman gece uclere kadar iş yapmadım yapmam da...ara sıra mutfak dağınık uyurum ara sıra salon dağınık..umrum olmaz kahve keyfi yaparım..herşeye yetisemem net.
Ama sizin hatalı olduğunuz kısım ya yardımcı alacaksın ya bende hergun bir saat hava alacağım dememek....çalışan kadınlar niye yardımcı almak için eşlerinden onay bekler anlamam..sert çıkın biraz

Anlattıklarınızdan sadece çalışan kismiyim ve bir de tuvalete çıkması gereken köpeğim var. Ama pazartesi yurt nöbetim salı okul nöbetim vardı yorgundum akşam eve gidince bütün eşyalarımı salona attim, yemek yapmadım menemen yaptım, okula götürmek içinde kahvaltı ve yemek hazırlamadim, okuldan getirdiigim bulaşıklarımı yerleştirme zahmetine girmedim, hiç aksatmadigim sporuma da gitmedim. Nevresimlerimi değiştirip duşa girip kahve yaptım, dizi izledim. Umurumda degil yansın dünya 😅 kasmayın bu kadar , eşiniz spora çıkmasın çocuklarla ilgilendiği saatte sizde ders çalışırsınız. Üç çeşit yemek yapicam diye uğraşmayın mesela. Ev toplu olsun diye uğraşmayın benim annemde hem çalışır hem bütün ev işlerini yapar hem üç küçük cocuk büyütürdü. Annem sürekli sinirli ve aşırı titiz bir kadındı babamin yaptığı maksimum ev işi çorba karistirmaktı. Keşke evde dört çeşit yemek ve sürekli temiz bir ev yerine sakin neşeli bir annem huzurlu bir ailem olsaydı derim hep.

Son düzenleme:
Esten bi yardim yok belli ki. O yuzden onceliklerinizi siralayin. Cocuklari salamazsiniz isi birakamazsiniz. O yuzden evi ve okulu biraz yaymak gerekicek. Bu sene verebildiklerinizi verin seneye yine girersiniz sinava. Ev de birakin daginik.kalsin. 10 yas alti 2 cocukla zaten toplasaniz da 10 dkda dagilcak. Haftada bi temizlikci alin siz toplayin o temizlesin. Girip ciktikca tuvaleti banyoyu bi yikayin yeter. Herseye tek basiniza yetisemezsiniz

Yetişemediğimi görüyor çoğunlukla sinirli oluyorum o eve geldiğinde görüyor yani ve çocuklardan birini uyutma işini alıyor
Çocuk uyutmak senin yükünü almak değil ki. Sana her konuda yardımcı olmak, ben çocuklara bakayım 1 saat sen gez dolaş,arkadaşlarınla bir kahve iç demek senin yükünü almak.

Madem paran var konu sahibesi tut bir yardımcı. Eşin ne iş yapıyor ne de evde yardımcı istiyor oldu canımmm başkaaaaa

Ben gerçekten anlamıyorum paran varsa bulursun bir yardımcı her şeyde niye bu adamların ağzına bakıyorsunuz? şaşırtıcı gerçekten parayı kazanana kadın olsa bile gidip adamdan izin arıyor, bu kadar pasif ve ezik olmayın ev sizin, hayat sizin beğenmeyen alır süpürgeyi yapar temizliği yapmazsa da kimin yaptığına karışma hakkı hiç yok.

Back