hayata bak sinirden gülüyorum adam keyfine bakıyor sporuna gidiyor rahat rahat takılıyor ama eminim sen tuvalete bile vakit ayıramıyorsundur . böyle her şeye yetişmeye çalışırsan hem yorulur hem yaşlanırsın bazı yükleri de eşine at. düşündükçe sinirim bozuluyor ben evde çocukla boğuşucam kocam olacak da spora gidecek ve ben evde 2 çocukla boğuşurken cinayet sebebi benim için yaaa şu kocalarınızı şu kadar el üstünde tutmayın yaa niye sadece siz düşünüyorsunuz ev temizliği yemeği o kocanda düşünsün az .Evli,çalışan, açıköğretim okuyan 2 çocuk annesiyim. Büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında iki çocuğum var. Açıköğretimde son senem ama sınavlar var çalışamıyorum ev işlerimi yetiştiremiyorum aynı zamanda memurum çalışıyorum hiç bişeye yetişemiyorum. Psikolojim bozuldu artık evi temiz tutsam çocuklar aksıyor çocukları halletsem ev aksıyor ikisini bir arada yapsam gece 3 gibi işlerimin bir kısmını bitirebiliyorum sonra sabah da işte performansım düşüyor çoğu zaman işe geç kalıyorum böyle olunca da. Hafta sonu temizlikçi tutsam fayda etmiyor yani bi nebze çünkü benim evin toparlanmasına ihtiyacım var daha çok çünkü sürekli dağınık oluyor 5 dk içerisinde karman çorman ev nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bir yardımcı tutmayı bile düşündüm günlük işte evi toparlasın yemeğimi yapsın en azından işten gelince bi çocuklarımla ilgilenirim biraz ders çalışırım bölümü bitirmek için falan çünkü vizelere az kaldı ama yol çalışamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Yardımcı günlük olarak bulmak sıkıntı zaten eşim de sıcak bakmıyor bu konuya yani o da yardım ediyor ama sınırlı sonuçta akşam sporuna gidiyor kendi işine bakıyor az çok ama ben hiç bişeye ne yetişebiliyorum ne bişey özellikle bebeğim enerjimi bitiriyor çok zorlanıyorum benim gibi olupta hayatını yola sokan kolaylaştıran var mıdır acaba çünkü atık kafayı yicem !!!((
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evli,çalışan ve AÖFte okuyan iki çocuk annesiyim acillll yardımmm
- Konu Sahibi Gsarayza
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.864
- 158
- 36
- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.578
- 448
erkekleri biz bu hale sokuyoruz... hem yetiştirirken hemde evlendikten sonra... evlendikten sonra da ayyy kadınım ben güçlüğüm herşeye yeterim ayaklarındayız... yok ya... adamlar otursun... gezsin sporuna gitsin. gidemeyenler kılıbık yaftası yapıştırılsın. kadın çocuk doğursun, çocuk baksın evin her şeyi ile ilgilensin, ama erkekle de ilgilensin... eve para da getirsin... ama yardımcı bayan olmaz, para veremeyiz... kölemiyiz....
- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
çözüm düşünüyorum düşünüyorum ama karşımda uygulayacak biri yok ki. eşin yapsın yapmıyor, çocuklar erken yatsın geceleri uyanıyor, zamanını planla elim yavaş. e sihirli değnek değmeyecek ki. bir şeylerin değişmesi lazım. bu kadar çaresiz kalmayı benim kodlar almıyor. belki yapım öyle olmadığındandır. elim yavaş deyip kabullenmem ya da o an ev darmaduman, iki çocukla cebelleşirken eşim evden çıkamaz. ister surat assın, ister tepinsin. kapıyı çarpıp çıktı diyelim eve bile almam. çok mu yumuşaksınız ben anlamıyorum ki. o dırdır yapıp trip atıyorsa alasını yaparım. sonuçta ben keyfi bir şey istemiyorum ki. her şeyi kabullemişsiniz, biraz itiraz edin mevcut düzene.hayata bak sinirden gülüyorum adam keyfine bakıyor sporuna gidiyor rahat rahat takılıyor ama eminim sen tuvalete bile vakit ayıramıyorsundur . böyle her şeye yetişmeye çalışırsan hem yorulur hem yaşlanırsın bazı yükleri de eşine at. düşündükçe sinirim bozuluyor ben evde çocukla boğuşucam kocam olacak da spora gidecek ve ben evde 2 çocukla boğuşurken cinayet sebebi benim için yaaa şu kocalarınızı şu kadar el üstünde tutmayın yaa niye sadece siz düşünüyorsunuz ev temizliği yemeği o kocanda düşünsün az .
kııııııızzzzz ben konu sahibi değilim valla ama haklısın kendimden örnek vereyim en basiti dün gece 20 aylık oğlumu 20.30 da uyuttum kendim de bayıldım ardından sonra 12 de kalktı süt hazırladı eşim uyuttuk beraber ben çocuk sallarken ayağımda o rahat rahat uyuyamaz yani bizim bebiş 2 de tekrar kalktı bu kez de eşim uyutmaya çalıştı ama çocuk benim uyutmamı istiyor 2 den 4.5 kadar salladım yanımda uyuyan eşime söve söve ama bana bu golü atan oğlum babasında ağlıyor yastığı bana veriyo sen salla diye sonra 6 da yine kalkıyor eşim ilgileniyor artık 7.20 ye kadar beraber hazırlanıyorlar eşim bırakıyor kayınvalideme ben de mecbur uyuyorum o ilgilenip hazırlayıp götürüyo karnını doyuruyor beni uyandırırsa cinnet geçireceğimi iyi bilir çünküçözüm düşünüyorum düşünüyorum ama karşımda uygulayacak biri yok ki. eşin yapsın yapmıyor, çocuklar erken yatsın geceleri uyanıyor, zamanını planla elim yavaş. e sihirli değnek değmeyecek ki. bir şeylerin değişmesi lazım. bu kadar çaresiz kalmayı benim kodlar almıyor. belki yapım öyle olmadığındandır. elim yavaş deyip kabullenmem ya da o an ev darmaduman, iki çocukla cebelleşirken eşim evden çıkamaz. ister surat assın, ister tepinsin. kapıyı çarpıp çıktı diyelim eve bile almam. çok mu yumuşaksınız ben anlamıyorum ki. o dırdır yapıp trip atıyorsa alasını yaparım. sonuçta ben keyfi bir şey istemiyorum ki. her şeyi kabullemişsiniz, biraz itiraz edin mevcut düzene.
- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
biliyorum yahu. ben seni fikirlerini desteklediğim için yazdım.kııııııızzzzz ben konu sahibi değilim valla ama haklısın kendimden örnek vereyim en basiti dün gece 20 aylık oğlumu 20.30 da uyuttum kendim de bayıldım ardından sonra 12 de kalktı süt hazırladı eşim uyuttuk beraber ben çocuk sallarken ayağımda o rahat rahat uyuyamaz yani bizim bebiş 2 de tekrar kalktı bu kez de eşim uyutmaya çalıştı ama çocuk benim uyutmamı istiyor 2 den 4.5 kadar salladım yanımda uyuyan eşime söve söve ama bana bu golü atan oğlum babasında ağlıyor yastığı bana veriyo sen salla diye sonra 6 da yine kalkıyor eşim ilgileniyor artık 7.20 ye kadar beraber hazırlanıyorlar eşim bırakıyor kayınvalideme ben de mecbur uyuyorum o ilgilenip hazırlayıp götürüyo karnını doyuruyor beni uyandırırsa cinnet geçireceğimi iyi bilir çünkü
şimdi anladımbiliyorum yahu. ben seni fikirlerini desteklediğim için yazdım.
İnanın hiç öyle biri değil bir bakar iki bakar sonra bakmaz yani biliyorum annemlere bırakıyorum öyle bir durumdaÇocuk uyutmak senin yükünü almak değil ki. Sana her konuda yardımcı olmak, ben çocuklara bakayım 1 saat sen gez dolaş,arkadaşlarınla bir kahve iç demek senin yükünü almak.
Yaşlandığımı hissediyorum zaten ve özgüvenim de yok eskisi gibi her anlamda kendimi bitik hissediyorumKuzum kendini bu kadar yıpratma ilerde bu yorgunluklar çıkar senden. Eşinde bu halini görüyor yardımcıya sıcak bakmıyor akşamları spora gidiyor her şey sizin üstünüze kalıyor kesinlikle bu konuda dinlemeyin eşinizi biran önce yardımcı bulun yemeği ev işlerini yardımcı halletsin sizde akşam yemeği evi düşünmeyin akşamları çocuklarınızla ilgilenin kalan zamanınız dada ders çalışırsınız
Siz de çalışıyor musunuz? Tutacam bi temizlikçi hafta sonu. Ama hava almak için gece geç saatlere denk gelir çıkamam ki o saatteSizi çok iyi anlayanlardan biri benim..üstelik benim eşim doğru dürüst yardım etmez hep bu yüzden tartışırız iside yoğun geç gelir haftada üç gün genelde...ben haftada bir yardımcı almaya başladım hatta eşim gerekirse iki güne çıkar dedi .çözüm mu çok olmasada şimdilik iyi gdyor. Çünkü ben sizin gibi hiçbir zaman gece uclere kadar iş yapmadım yapmam da...ara sıra mutfak dağınık uyurum ara sıra salon dağınık..umrum olmaz kahve keyfi yaparım..herşeye yetisemem net.
Ama sizin hatalı olduğunuz kısım ya yardımcı alacaksın ya bende hergun bir saat hava alacağım dememek....çalışan kadınlar niye yardımcı almak için eşlerinden onay bekler anlamam..sert çıkın biraz
evet temizlikçi tutacağım haftada 1 bakalım düzen olcak mıcok sinir bozucu bir durum. adamlara her sey yük geliyorda bizim yükümüzü gören yok.
yardimcidan baska sansiniz yok gibi.
Maalesef göz yummuşum bir çok şeye. Ama fark etmeden. Yani artık hiç bişey planlayamıyorum. Geri bi kafası var yani evlenmeden önce böyle değildiMadem paran var konu sahibesi tut bir yardımcı. Eşin ne iş yapıyor ne de evde yardımcı istiyor oldu canımmm başkaaaaa
Ben gerçekten anlamıyorum paran varsa bulursun bir yardımcı her şeyde niye bu adamların ağzına bakıyorsunuz? şaşırtıcı gerçekten parayı kazanana kadın olsa bile gidip adamdan izin arıyor, bu kadar pasif ve ezik olmayın ev sizin, hayat sizin beğenmeyen alır süpürgeyi yapar temizliği yapmazsa da kimin yaptığına karışma hakkı hiç yok.
- 1 Ağustos 2022
- 1.009
- 2.440
- 63
Yetişemiyorum zaten öyle yapacağım bu şekilde ancak yaparım zatenEsten bi yardim yok belli ki. O yuzden onceliklerinizi siralayin. Cocuklari salamazsiniz isi birakamazsiniz. O yuzden evi ve okulu biraz yaymak gerekicek. Bu sene verebildiklerinizi verin seneye yine girersiniz sinava. Ev de birakin daginik.kalsin. 10 yas alti 2 cocukla zaten toplasaniz da 10 dkda dagilcak. Haftada bi temizlikci alin siz toplayin o temizlesin. Girip ciktikca tuvaleti banyoyu bi yikayin yeter. Herseye tek basiniza yetisemezsiniz
Son cümleniz çok etkiledi beni çocuklarım da böyle düşünürse diye ilk defa bu duyguya kapıldım şu an. Evet hiç bişey yetişmiyor diye ben de sinirli oluyorum ve çocuğuma kızdığımda oluyor sonra vicdan azabı çekiyorumAnlattıklarınızdan sadece çalışan kismiyim ve bir de tuvalete çıkması gereken köpeğim var. Ama pazartesi yurt nöbetim salı okul nöbetim vardı yorgundum akşam eve gidince bütün eşyalarımı salona attim, yemek yapmadım menemen yaptım, okula götürmek içinde kahvaltı ve yemek hazırlamadim, okuldan getirdiigim bulaşıklarımı yerleştirme zahmetine girmedim, hiç aksatmadigim sporuma da gitmedim. Nevresimlerimi değiştirip duşa girip kahve yaptım, dizi izledim. Umurumda degil yansın dünya kasmayın bu kadar , eşiniz spora çıkmasın çocuklarla ilgilendiği saatte sizde ders çalışırsınız. Üç çeşit yemek yapicam diye uğraşmayın mesela. Ev toplu olsun diye uğraşmayın benim annemde hem çalışır hem bütün ev işlerini yapar hem üç küçük cocuk büyütürdü. Annem sürekli sinirli ve aşırı titiz bir kadındı babamin yaptığı maksimum ev işi çorba karistirmaktı. Keşke evde dört çeşit yemek ve sürekli temiz bir ev yerine sakin neşeli bir annem huzurlu bir ailem olsaydı derim hep.
- 23 Ağustos 2012
- 49.938
- 1
- 231.869
- 798
Maalesef göz yummuşum bir çok şeye. Ama fark etmeden. Yani artık hiç bişey planlayamıyorum. Geri bi kafası var yani evlenmeden önce böyle değildi
Çok da kendinize yüklenmeyin çocğu erkek böyle evlenmeden önce modern geçinip evlenip aynı eve girince ayılaşıyorlar
- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.690
- 548
Önce siz mutlu olun siz rahatlayın, şu yorgun bezgin halinizin çocuğa faydası yok. O çocuğun karnı doyar, ödevleri yaptırılır, onunla vakit geçirilir ama annesinin onun uğruna kendini tükettiğini bilmesi onu hiç iyi hissettirmeyecek. Bir ömür bu yükle yaşayacak. O kocanızın da her alanda fikrini almayıverin, o kendi işlerinde sizin fikrinizi dikkate alıyor gibi durmuyor. İki işe elini atıp yeterince yardım ettiğini düşünüyormuş ya, siz de maaşınızdan eve kuş kadar bir fayda sağlayıp kendinizi ona yeterince yardımcı oluyor gibi düşünebilirsiniz. Bozun şunun rahatını biraz, keyfi fazla yerinde.Son cümleniz çok etkiledi beni çocuklarım da böyle düşünürse diye ilk defa bu duyguya kapıldım şu an. Evet hiç bişey yetişmiyor diye ben de sinirli oluyorum ve çocuğuma kızdığımda oluyor sonra vicdan azabı çekiyorum
- 10 Kasım 2020
- 7.916
- 66.014
- 498
Bu tempoya yetişememeniz normal, çünkü tek başınasınız. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bakın benim iş tempom eşimin yanında hiçbir şey, birkaç il geziyor farklı şantiyelerden sorumlu; bense belli günler evden çalışan biriyim. Buna rağmen akşam eve geldiğinde sorumlulukları paylaşırız. Ben esnek olduğum ve evde fazla vakit geçirdiğim için evdeki işlerin daha fazla kısmının sorumluluğu bende;ama eşimin de görevleri var. Ben bulaşıkları hallederken evi süpürüyor, WC’de klozeti fırçalıyor, ütüleri o yapıyor, bazen ben yoksam akşamları evi toparlıyor.
Eşiniz keyfine bakıyor; siz paralanıyorsunuz. Hayatı iki kişi paylaştığınız gibi çocukları da beraber yaptınız, aynı evi de paylaşıyorsunuz ve bunun için sorumluluklar da paylaşılmalı. Kadın çalışacak, kadın evi toparlayacak, kadın çocukları büyütecek, kadın okuyacak; erkekler? Paşaların keyfi isterse sporundan döndüğünde önüne konan tabağı kaldırıyorsa şükrediyorsunuzdur.
Bırakın, evi b.k götürsün; eğer kocanız laf ederse versin parasını yardımcı tutsun. Siz sınavlarınıza ve çocuklarınıza odaklanın. Yemeği yapın yiyin bulaşıkları kocanıza iteleyin mesela, bu kadar hazıra alıştırılır mı?
Eşiniz keyfine bakıyor; siz paralanıyorsunuz. Hayatı iki kişi paylaştığınız gibi çocukları da beraber yaptınız, aynı evi de paylaşıyorsunuz ve bunun için sorumluluklar da paylaşılmalı. Kadın çalışacak, kadın evi toparlayacak, kadın çocukları büyütecek, kadın okuyacak; erkekler? Paşaların keyfi isterse sporundan döndüğünde önüne konan tabağı kaldırıyorsa şükrediyorsunuzdur.
Bırakın, evi b.k götürsün; eğer kocanız laf ederse versin parasını yardımcı tutsun. Siz sınavlarınıza ve çocuklarınıza odaklanın. Yemeği yapın yiyin bulaşıkları kocanıza iteleyin mesela, bu kadar hazıra alıştırılır mı?