• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli,çalışan ve AÖFte okuyan iki çocuk annesiyim acillll yardımmm

Evli,çalışan, açıköğretim okuyan 2 çocuk annesiyim. Büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında iki çocuğum var. Açıköğretimde son senem ama sınavlar var çalışamıyorum ev işlerimi yetiştiremiyorum aynı zamanda memurum çalışıyorum hiç bişeye yetişemiyorum. Psikolojim bozuldu artık evi temiz tutsam çocuklar aksıyor çocukları halletsem ev aksıyor ikisini bir arada yapsam gece 3 gibi işlerimin bir kısmını bitirebiliyorum sonra sabah da işte performansım düşüyor çoğu zaman işe geç kalıyorum böyle olunca da. Hafta sonu temizlikçi tutsam fayda etmiyor yani bi nebze çünkü benim evin toparlanmasına ihtiyacım var daha çok çünkü sürekli dağınık oluyor 5 dk içerisinde karman çorman ev nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bir yardımcı tutmayı bile düşündüm günlük işte evi toparlasın yemeğimi yapsın en azından işten gelince bi çocuklarımla ilgilenirim biraz ders çalışırım bölümü bitirmek için falan çünkü vizelere az kaldı ama yol çalışamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Yardımcı günlük olarak bulmak sıkıntı zaten eşim de sıcak bakmıyor bu konuya yani o da yardım ediyor ama sınırlı sonuçta akşam sporuna gidiyor kendi işine bakıyor az çok ama ben hiç bişeye ne yetişebiliyorum ne bişey özellikle bebeğim enerjimi bitiriyor çok zorlanıyorum benim gibi olupta hayatını yola sokan kolaylaştıran var mıdır acaba çünkü atık kafayı yicem !!!:KK43:((
aöfi işyerinde çalışırsın...

Haftada bir gün için kadın tutun
O genel temizliği yapar
Diğer işleri de eşinizle bölüşün
Kral gibi yaşamasın
O evde o da yaşıyorsa onun da sorumluluğu var.

AÖF okuyormuşsunuz zaten yanlış anlamayın ama ne işinize yarayacak ?
Maaşa mı katkı sağlayacak ya da başka bir göreve mi başlayacaksınız o bitince ?
Eğer aciliyetiniz yoksa seneye verirsiniz bir kısmını da
Verirsiniz illa ki stres yapmayın gereksiz yere

Bilmiyorum ben sevemezdim bana kıyabilen birini ve beni sevdiğini de asla düşünemezdim. Sevmekten çok başka şeyler anlarım ben. İlki de her koşulda size nefes olabilen birisi olmasıdır hayatı zindan eden birisi değil. Bence bu baskı da şiddetin bir türlüsü. Psikolojik olarak zorlandığım her şeyi de şiddet kabul edilirim ben.
Sevdiğini düşünüyorum ama tahammül yok yani onda bana karşı benim de ona karşı o yüzden tartışma hemen alev alıyor yoksa ailem noktasında da çok düşüncelidir artı yönleri var eksi yönleri de var

siz eşiniz izin vermese nefes almayacak gibisiniz bu nedir ya? eşinize de hiç kızmadım valla, adam niye yorsun ki kendini, her şeyi kabul eden, ses çıkarmayan biri var evde. mis.

bu arada bence biraz düzen de oturtmanız lazım. çocuklar erken yatmadığı sürece kendinize vakit ayırmanız zor. yardımcı dediğiniz de haftada bir gün gelecek.

Kayinvalideniz yoklugunda isinizi zora sokmasi icin yerini ogluna birakmis herhalde. Yapsin kendi ne guzel iste. Esinizin yardim adi altinda yaptigi islerden dolayi mahcubiyet hissetmeyin, adam sizi manipüle ediyor. Dogum yaptiktan sonra calismayi biraktim. Esim hem bebek bakar hem temizlik yapardi. Altinin degisiminden, yemeginin yedirilip, uyutulmasina kadar ilgilenirken bende gider uyurdum. Cocuk sadece benim degil sonucta. Temizlikte sadece bana ait degil. Bebek büyüdükçe islerin cogunu devraldim ama dedigim gibi calismiyordum evdyken yapabildigimi yapıyordum. Dinlenebildigim surece guleryuz gosterip, mutlu oluyorum. Aksi halde gergin, ters bir insana dönüşüyorum sahsen.
Birde erkek milletiyle biz esitiz diye konusmayacaksiniz. Ayy yoruldum surayi supurur musun, camasirlari asar misin deyip is yaptiracak, esitlik saglayacaksiniz. Konusunca anlamiyorlar
Sizinki gibi bir durumum olsaydı keşke yani alt değiştirmez asla ama banyo yaptırır yani yaptığı şeyler var yapmadığı şeyler var ben de öyle çöl dinlenemiyorum bakıyor ki çocuğu uyuturken uyuya kalmışım öyle bişey yapar üstümü örter mutfak öyle kalmışsa toparlar yani bunları yapıyor ama gördüğünde. Ama iş bu şekilde de yürümüyor yani iş bölümü yapın diyenler var iş bölümü gibi bişey konuşamam onunla tepki gösterir zaten yapıyorum der iş bölümü ne demek der yani bi görev diyince hemen antenleri çıkıyor ama zorlandığımı görünce atılıyor yani değişik bi durum

siz eşiniz izin vermese nefes almayacak gibisiniz bu nedir ya? eşinize de hiç kızmadım valla, adam niye yorsun ki kendini, her şeyi kabul eden, ses çıkarmayan biri var evde. mis.

bu arada bence biraz düzen de oturtmanız lazım. çocuklar erken yatmadığı sürece kendinize vakit ayırmanız zor. yardımcı dediğiniz de haftada bir gün gelecek.
Biraz despot biri olduğu doğru. Ama herkes yerine göre yani napsam da iş bana kalıyor gibi yani onu beklesem diyelim ki 11 de geliyor işler aksıyor ben de yorulmuş oluyorum zaten o da o saatte yorgunum diyor şunu yaptım şuraya gittim şu işim çıktı falan filan o zaman da bu işler ne zaman biter ki

Haftada bir gün için kadın tutun
O genel temizliği yapar
Diğer işleri de eşinizle bölüşün
Kral gibi yaşamasın
O evde o da yaşıyorsa onun da sorumluluğu var.

AÖF okuyormuşsunuz zaten yanlış anlamayın ama ne işinize yarayacak ?
Maaşa mı katkı sağlayacak ya da başka bir göreve mi başlayacaksınız o bitince ?
Eğer aciliyetiniz yoksa seneye verirsiniz bir kısmını da
Verirsiniz illa ki stres yapmayın gereksiz yere
Evet işime yarayacak meslek değişimim olacak bana iyi gelecek bi meslek o da önemli benim için o yüzden maalesef öteleyekiyorum onu yani geçmek için çalışıyorum ama yetmiyor yani yorgun olunca ruhen de hiç bişeye odaklanamıyorsunuz bazen bi cümleyi 5-6 defa okuyorum o derece. Zaten ders çalışamıyorum yani çalıştığım için işler aksıyor diye bir durum da yok herkes uyduktan sonra çalışayım diyorum o saatte de uykum geliyor yorgun oluyorum doğal olarak

Evet işime yarayacak meslek değişimim olacak bana iyi gelecek bi meslek o da önemli benim için o yüzden maalesef öteleyekiyorum onu yani geçmek için çalışıyorum ama yetmiyor yani yorgun olunca ruhen de hiç bişeye odaklanamıyorsunuz bazen bi cümleyi 5-6 defa okuyorum o derece. Zaten ders çalışamıyorum yani çalıştığım için işler aksıyor diye bir durum da yok herkes uyduktan sonra çalışayım diyorum o saatte de uykum geliyor yorgun oluyorum doğal olarak
Hangi bölümde okuyorsunuz ?
Sözel bir bölüm mü ?
Bence hafta içi boşverin işleri Bırakın ev dağınık kalsın
Sınavlar bitince vize ve finaller yeniden ev toplamaya başlarsınız bu sefer eşinizle birlikte

Biraz despot biri olduğu doğru. Ama herkes yerine göre yani napsam da iş bana kalıyor gibi yani onu beklesem diyelim ki 11 de geliyor işler aksıyor ben de yorulmuş oluyorum zaten o da o saatte yorgunum diyor şunu yaptım şuraya gittim şu işim çıktı falan filan o zaman da bu işler ne zaman biter ki
eve saat kaçta geliyorsunuz?

neden ücretsiz izin almadınız ki? 1 yaş bebekle işe gidip gelme telaşı niye...

oğlum 6 yaşında nefes aldırmayan darlayan bi çocuk. bende işleri yetiştiremiyorum. saldım... eşim topluyor hafta sonları. diğer işler bende ki beni çok yoruyo. robot süpürge aldım, süpürüyor. arada temizlikçi ablayı alıyorum... çok dağınık ev vs diyecek gibi oldu. bende seninle aynı zamanda geliyorum topla bir zahmet dedim. sustu... yorgun olunca dışarıdan da söylüyoruz.

herşeyi ben yapacaksam neden ben bu adamla evliyim... sonuçta herşeyi kendim hallediyorum zaten... adama ne gerek var. eşiminde bazı nedenlerden dolayı yardımı zor olduğu için 2. çocuk bana çok uzak.... sizde keşke bu yüklerin altına girmeseydiniz. hem bebek hem ünv. hem iş zor olmaz yani...

eşim kısmını görene kadar aaa bu ben dedim bi de çocukların yaşı farklı aramızdaki iki fark bu ölecek gibiyim üstelik yardım eden bir eşimde yok :D
öyle öyle büyüyecekler akışına bırak biraz

Evli,çalışan, açıköğretim okuyan 2 çocuk annesiyim. Büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında iki çocuğum var. Açıköğretimde son senem ama sınavlar var çalışamıyorum ev işlerimi yetiştiremiyorum aynı zamanda memurum çalışıyorum hiç bişeye yetişemiyorum. Psikolojim bozuldu artık evi temiz tutsam çocuklar aksıyor çocukları halletsem ev aksıyor ikisini bir arada yapsam gece 3 gibi işlerimin bir kısmını bitirebiliyorum sonra sabah da işte performansım düşüyor çoğu zaman işe geç kalıyorum böyle olunca da. Hafta sonu temizlikçi tutsam fayda etmiyor yani bi nebze çünkü benim evin toparlanmasına ihtiyacım var daha çok çünkü sürekli dağınık oluyor 5 dk içerisinde karman çorman ev nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bir yardımcı tutmayı bile düşündüm günlük işte evi toparlasın yemeğimi yapsın en azından işten gelince bi çocuklarımla ilgilenirim biraz ders çalışırım bölümü bitirmek için falan çünkü vizelere az kaldı ama yol çalışamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Yardımcı günlük olarak bulmak sıkıntı zaten eşim de sıcak bakmıyor bu konuya yani o da yardım ediyor ama sınırlı sonuçta akşam sporuna gidiyor kendi işine bakıyor az çok ama ben hiç bişeye ne yetişebiliyorum ne bişey özellikle bebeğim enerjimi bitiriyor çok zorlanıyorum benim gibi olupta hayatını yola sokan kolaylaştıran var mıdır acaba çünkü atık kafayı yicem !!!:KK43:((
Aynı şartlardayız. Iki çocuğum var. Çalışıyorum. Sınavsız üniversite hakkından faydalanıp bir diplomam daha olsun diye başladım Aöfe 3 sene önce. Tek çocuğum vardı ve kreşe başlamıştı. Rahattım. Sonra hop hamile kaldım 😀 ev temizse dağınık olmasında bir sakınca yok. Mümkün olduğunca eşya azalt. Özellikle döküntü yapan cinstekileri. Uygulamadaki video dersleri tekrar tekrar izle. Örnek sınavları çöz. Allah kolaylık versin.

Eşiniz yeteri kadar evle ilgilense siz bu kadar yorulmazdınız. Dün gece 2ye kadar yemek yaptım,eşim de ütü yaptı. Ütüyü de ben yapsam bu sabah 7de kalkıp işe gidecek mecalim olmazdı. Eşinize daha fazla sorumluluk vermelisiniz

Eşiniz o kadar iş varken spora gidiyor ama günlük yardımcıya sıcak bakmıyor. Neden baksın her şartta koşulda kendinden ödün verip o işleri yapan bir karısı var çünkü. Sınav zamanı o sorumluluk alsında siz çalışın bari. Spor çok mu şart şu sıkışık döneminizde.
Her şeyi üstlenerek hata ediyorsunuz.

Bazen akşam 9 gibi yiyoruz aksıyor yani zaten. İşler de karman çorman oluyor bakıyorum saate 12 olmuş çocuklar uyuyacak çamaşırlar katlanacak bir sürü bir sürü iş. O da yapıyor böyle olunca yani aslında ben sıkılınca zorlanınca çıkma saatine kadar yapıyor bişeyler ama çıkması beni çok üzüyor çünkü bazen çocuk sesinden uzaklaşmak istersiniz. İşten geliyorum bi curcunadan diğer curcunaya atlıyorum çocuklar beni görmediği için gün boyu yapışıyorlar yemek yapmam da gerek derken başım şişiyor yani şöyle bi diğer odaya geçip uzanmak istiyorum kapıyı kapatıp ama olmuyor işte. Sürekli konuşuyorum tartışmaktan başka bi işe yaramıyor
Siz işten kaçta geliyorsunuz?Memur olduğunuz için çıkış saatiniz bellidir aşağı yukarı, yemek saatleriniz bu kadar aksaması çocukların uyku saati de normal değil.
Onlar içinde, sizin içinde çok geç bir saatten bahsediyorsunuz.
Yemek ve uyku saatini öne çekerseniz, size de vakit kalır sonrasında ama eşinizle görev dağılımı yaparak olur burada ancak. Çocuklar uyuduktan sonra eşinizin sporu da sorun olmaz bir noktadan sonra. Sizde o ara ders çalışırsınız. Ama her günde çıkmayıversin, evden kaçış şuan yaptığı. İnsan çocuklar uyuduktan sonra eşiyle iki sohbet bu etmek istemez mi?
Haftada bir temizlik için yardım, robot süpürge işinizi bayağı azaltır. Eşyalarınızı olabildiğince azaltın.

Ev işlerinde yardım ediyor ama her türlü akşam saat 9-10 gibi çıkar dışarıya yürüyüş ya da spor yapar
Ev işlerinde ve çocuk bakımında gerektiği gibi elini taşın altına koysa siz bu kadar yorulmazdınız.

Sizin yerinizde olsam tüm temizlik ve toplama işlerini ( acil olanlar hariç) haftasonuna bırakırdım. Haftaiçi evle ilgilenmezdim.

Eşiniz neden YARDIM ediyor? Ev ve çocuklar sizin mi yalnızca, onun sorumluluğunda değil mi?

Paşam spora gitsin, siz gece 3lere kadar ev işi yapın. Sonra da gelip burada nasıl yola koyabilirim diye sorun.

3 erken, 5e kadar çalışın, 2 saat uyku neyinize yetmiyor…
Eşi konu sahibine yardım ediyor.

Bu dediklerinizin hepsi birarada olmaz. Yetismeniz imkansiz. Birini birakacaksiniz. Aöf biraz beklesin bence. Yanlis anlamayin, ben su ana kadar bi isine yarayanini da görmedim.

Benim.esim.zevk.olsun.diye iki.fakulte bitirdi, sinavdi bilmem neydi diye, en guzel gezecegimiz hafta sonlarini harcadi. Ne ugruna ? 🤷‍♀️

Sizinki gibi bir durumum olsaydı keşke yani alt değiştirmez asla ama banyo yaptırır yani yaptığı şeyler var yapmadığı şeyler var ben de öyle çöl dinlenemiyorum bakıyor ki çocuğu uyuturken uyuya kalmışım öyle bişey yapar üstümü örter mutfak öyle kalmışsa toparlar yani bunları yapıyor ama gördüğünde. Ama iş bu şekilde de yürümüyor yani iş bölümü yapın diyenler var iş bölümü gibi bişey konuşamam onunla tepki gösterir zaten yapıyorum der iş bölümü ne demek der yani bi görev diyince hemen antenleri çıkıyor ama zorlandığımı görünce atılıyor yani değişik bi durum
Bende diyorum ki caktirmadan yapin. Mesela yemek yediniz, "masayi toplar misin" bende bebegi uyutayim deyip iceri gidin. Bir adim atmazsanız adam kendinden aydinlanma yasayip, evin sorumlulugunu almayacak ki.

Back