• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli,çalışan ve AÖFte okuyan iki çocuk annesiyim acillll yardımmm

Evli,çalışan, açıköğretim okuyan 2 çocuk annesiyim. Büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında iki çocuğum var. Açıköğretimde son senem ama sınavlar var çalışamıyorum ev işlerimi yetiştiremiyorum aynı zamanda memurum çalışıyorum hiç bişeye yetişemiyorum. Psikolojim bozuldu artık evi temiz tutsam çocuklar aksıyor çocukları halletsem ev aksıyor ikisini bir arada yapsam gece 3 gibi işlerimin bir kısmını bitirebiliyorum sonra sabah da işte performansım düşüyor çoğu zaman işe geç kalıyorum böyle olunca da. Hafta sonu temizlikçi tutsam fayda etmiyor yani bi nebze çünkü benim evin toparlanmasına ihtiyacım var daha çok çünkü sürekli dağınık oluyor 5 dk içerisinde karman çorman ev nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bir yardımcı tutmayı bile düşündüm günlük işte evi toparlasın yemeğimi yapsın en azından işten gelince bi çocuklarımla ilgilenirim biraz ders çalışırım bölümü bitirmek için falan çünkü vizelere az kaldı ama yol çalışamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Yardımcı günlük olarak bulmak sıkıntı zaten eşim de sıcak bakmıyor bu konuya yani o da yardım ediyor ama sınırlı sonuçta akşam sporuna gidiyor kendi işine bakıyor az çok ama ben hiç bişeye ne yetişebiliyorum ne bişey özellikle bebeğim enerjimi bitiriyor çok zorlanıyorum benim gibi olupta hayatını yola sokan kolaylaştıran var mıdır acaba çünkü atık kafayı yicem !!!:KK43:((
Yazık kendine paşa sporuna gitsin yardımcıya sıcak bakmasın kendisi yapsın . Kendini yıpratırsın inan çoçukların bile seni taktir etmicek bukadar kendini yıpratıpın için. Değerini bil.

Erken uyutmaya çalışıyorum büyüğü problem olmuyor ama 1 yaşındaki bebeğime uyku düzeni oluşturmadım bir türlü belli olmuyor yani 9 dan öce uyusa kesinlikle gece 2 de ayakta. 9 gibi de uyutsam 11 e kadar uyutmakla geçiyor. Buzluk olayını da yapamadım bir türlü işte zamanım pek olmadı açıkçası konserve tek yapabildim. Motivasyona gelince evlilik bence 5 senede oturuyor en azından kim ne kim ne değil belli oluyor bence. 7 yıllık evliyim gerçekten birkaç senedir çoğu şeyin farkındayım görüyordum ama adlandıramıyordum şimdi ise görüyorum adlandırıyorum bi sis bulutu kalktı ama ne yapabilirimki Burda boşan diyenler var.. belki ben bu hale getirdim bu evliliği belki ben yıprattım bilmiyorum ki yani tek taraflı değil biliyorum ama işte iki tarafın tahammülsüzlüğü evliliği sekteye uğratan şey bence. Motivasyon falan da yok çocuklar olunca onlar işte bazı şeyleri düşünmemenizi sağlıyor

eşinizle aranızı bilmiyorum ama 2 evladınız var, şiddet ve aldatma yok ise boşanmayı düşünmeyin,
birbirinize zaman ayırmaya, birbirinizi anlamaya çalışın. Sizin için de geçerli bu.
Çok fazla şey yüklenmişsiniz ve bir çıkış arıyor gibisiniz, peki ayrılık çözüm olacak mı ?

o zaman herşey sizin sorumluluğunuza kalmış olucak. O da zor bir süreç ha deyince olmuyor, hem çocuk(lar) var ortada.

Bu sene bitirmem gerekiyor açıköğretimi. Onu bırakamam son senem zaten bir daha bu tantanaya giremem. Meslek değiştireceğim bu sayede o yüzden önemli benim için. Evet çok stres yapıyorum bazen uyumuyorum bu sebepten ötürü. Kendimi eksik görüyorum hep
Bir yaşında bebeğiniz var.Açıköğretimide bitirmem şart diyorsunuz.Madem öyle ücretsiz izin alın.Evde bir düzen kurarsınız.

Bi ara dedim zaten ücretsiz izne ayrılacağım diye ama o da böyle sen bilirsin dedi istemeyen bi tavırla çünkü borçlarımız vardı benim de içime sinmedi diye almadım. Aynen çocuk ev işi benim görevimmiş bunu birkaç defa söyledi
Senin kendini harap etmen onun içine siniyor ama.

Gerçekten kendime ayıracağım vaktim yok olsa ders çalışmaktan yana kullanırdım zaten. Ama bir ara geldi dedi ki yemek neden yok hani ne yaptın bunca saat gibisinden baktı ben de oturup çay mı içtim, balkonda keyif mi yaptım sanki demiştim yani makine gibi çalışmam gerekiyor herhalde nefes almadan yani
Tabiri caizse tam sopalık eşiniz var.Başka bir emriniz varmıydı haşmetmahap deseydiniz.Aşırı bencil .

Back