• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli,çalışan ve AÖFte okuyan iki çocuk annesiyim acillll yardımmm

Sizinki bir kolda iki karpuz taşımak değil karpuz çuvalını yüklenmek olmuş.

Hem çalışayım, hem kariyer yapayım, hem okul okuyayım, hem çocuk yapayım, hem mükemmel anne olayım, hem mükemmel eş olayım gerçeği yok. Eşiniz size destek olmuyor olsa da yorucu birşey (eşiniz ayrı bir cinnet sebebi ona girmeyeceğim) Burada tek es geçmeyeceğiniz gerçek iyi bir anne olmak yani manevi fedakarlık. Maddi fedakarlıkta bulunmadıkça durumunuzun çözümü yok. Yardımcı almadan bunları yapma gayretinize şaşırdım.

Özetle bu kadar yaşam kalitenizi düşürüyorsa, ya okulu uzatacaksınız, ya ücretsiz izin alacaksınız, ya da haftalık yardımcı tutacaksınız (kocayı da boşayabilirsiniz elbet ama sorduğunuz soruya çözüm olmaz) başka yolu var mı?

İşte çocuklarımla da iyi ilgilenmezsem üzülüyorum öyle bir anneyim de aynı zamanda ama işte iki taraftan biri aksıyor yani nasıl yola koyacağım diye kara kara düşünüyorum :KK43:
Aksayıversin dünyanın sonu değil. Çocuklarına bir oyun kurarsın onlar oynarken anne biraz kitap okuyacak yanınızdayım dersin. E dağınık kalsın zorlama kendini. Haftasonu erken kalkarsın toparlarsın. 1 gün yardımcı alırsın.

yemek, temizlik, cocuk bakımı vs hic biri sadece sizin göreviniz değil. Afedersiniz ama hamal gibi hepsini yüklenirseniz hic birine yetişemezsiniz.

Bu saydiklarinizin hepsi ortak görevlerdir.
Siz aksam spora gidin bakalim?
Aynen diyorum ben de spora gitcem ama işte nasıl giderim olmaz yani kendime vakit ayırmam mümkün olmuyor yazın yüzme kursuna gideyim dedim gittim de eşime bırkakıyordum bazen annemlere ama gelince hemen yemek yapmak bebek falan ağlıyor yani o da sıkıntı oldu öyle böyle bitirdim kursu bişey yapmasam burnumdan geliyor

Eşin ya sporunu bırakıp işlerin ucundan tutacak sana ders çalışma fırsatı yaratacak. Ya da yardımcı kadın olayına karışmayacak. Ayrıca pardon da onun sıcak bakıp bakmamasının ne önemi var? O niye fikir beyan ediyor? Tüm eziyeti çeken sizsiniz siz gerekli görüyorsanız gereklidir bitti.

Çalışmıyorum bebeğim bir buçuk yaşında bende şu an bir bölüm okuyorum. Ev işi ve bebekten fırsat bulursam ders çalışıyorum. Ev işindede eşim yardımcıdır çoğunlukla ona rağmen ucu ucuna yetişiyor herşey. Sizde hem iki çocuk hem de iş hayatınız var. Düşününce gerçekten çok zor yetişmeniz. Eşiniz yardımcıya ya sıcak bakacak yada bi zahmet sporunu bırakıp eşine destek olacak. Eşinizle konuşun bence iki seçenekten birini kabul etsin. Hem işte çalışıp hemde evde bütün iş sizde olmaz tabi ki yardım şart.
Az çok ev işine yardım ediyor ama işte tüm yük eninde sonunda benim omzumda gibi hissediyorum çünkü çocuklar daha çok benlik yani ben ilgileniyorum işten sonra çocuk sesi başımı ağrıtıyor doğrusu

Eşin ya sporunu bırakıp işlerin ucundan tutacak sana ders çalışma fırsatı yaratacak. Ya da yardımcı kadın olayına karışmayacak. Ayrıca pardon da onun sıcak bakıp bakmamasının ne önemi var? O niye fikir beyan ediyor? Tüm eziyeti çeken sizsiniz siz gerekli görüyorsanız gereklidir bitti.
Eşini kendi konforundan çıkarırsan emin ol sıcak bakar yardımcı kadın fikrine. Sen herşeyi yapıyorsun niye yardımcı tutsun ki öyle düşünüyor.

Eşini kendi konforundan çıkarırsan emin ol sıcak bakar yardımcı kadın fikrine. Sen herşeyi yapıyorsun niye yardımcı tutsun ki öyle düşünüyor.
Yetişemediğimi görüyor çoğunlukla sinirli oluyorum o eve geldiğinde görüyor yani ve çocuklardan birini uyutma işini alıyor

Eşin yardımıcı almaya karıştığını farketmemişim:işsiz:
Mesela ben ütü yapamıyorum dağ gibi oluyor, evi tam toparlayamadıkça birikip bir türlü düzenli görünmüyor acaba yardımcı ablaya sorsan bu hafta fazladan mı gelse diyor eşim. Demiyorsa da ütü masasına kurulup ütüsünü yapıyor. Konu sahibi hizmette kusur etmeyeyim diye gece 3lere kader uğraşıyor sanırım.
Konu sahibi arkadaşım bu hayata kendimizi paralamaya gelmedik, bu kadar rolü gerçekleştirmek için meslek sahibi olmadık. Napayım parayı mesleği, ben kendimi bu kadar paralarken?

Az çok ev işine yardım ediyor ama işte tüm yük eninde sonunda benim omzumda gibi hissediyorum çünkü çocuklar daha çok benlik yani ben ilgileniyorum işten sonra çocuk sesi başımı ağrıtıyor doğrusu
Cocuklar özellikle büyük olan neden sizlik olsun? Eşiniz herşeyleriyle ilgilenebilir, hafta da bir temizlik için yardım alırsanız diğer günler evi üstten toplamanız yeterli olur, olsun yani.
Siz kendinizi gece üçlere kadar paralayın, fiziksel versin psikolojik olarak çökün, eşiniz sporunu aksatmasın, kendine baksın 🤦🏻‍♀

Sizin gibi olup da derken?
Ben sonlara gelene kadar herhalde evli ama eş ile ayrılma aşamasında sandım. Eş yok sandım puuf olmuş sandım.
Ama adam sporuna işlerine falan bakıyormuş akşam ya😀😅
Sizin derdiniz memurluk ya da açıköğretim(!) mi sizce ya da çocuklar mı?
Sizin derdiniz başka ama o dert olan kısmı normal olarak eşim de işte sporu var hobisi var olarak görüyorsunuz🤦‍♀️
Neyse açık yazayım sizin derdiniz eşiniz.
Baya baya eşiniz.
Yük altına girmeyen eşiniz.
Yok efendim tüm işleri yapmaya çalışşam üçte yatıyorum sonra da işime geç kalıyorum dediğiniz durumda hiç takılmayan eşiniz.
Müge Anlı gibi sizin eşiniz yok ki demek istiyorum bence öyle ama yasal olarak varmış ama sizin sorununuz yasal olarak olsa da sosyal olarak aile olarak ortada olmayan eşiniz.

Yetişemediğimi görüyor çoğunlukla sinirli oluyorum o eve geldiğinde görüyor yani ve çocuklardan birini uyutma işini alıyor
Bu şekilde kendinizi hirpaladiğiniza değmez,size madalya takmayacaklar.Çalisan ve maddi özgürlüğü olan bir kadınsın,eşinize sormanıza bile gerek yok aslında,onun teklif etmesi gerekiyor bunu ama eşiniz bencil bir adam.Yapmayın,yıprandığıniz ile kalacaksınız.

Ev işlerinde yardım ediyor ama her türlü akşam saat 9-10 gibi çıkar dışarıya yürüyüş ya da spor yapar

Eşinizin kendi evinin sorumluluğu dahilinde yaptığı şeyleri ‘yardım’ olarak nitelendirdiğiniz müddetçe yıpranan siz olursunuz.

Siz ayın 15i geldiğinde, evin ve çocukların giderlerine gönlünüzden geldiğince ‘yardım’mı ediyorsunuz, tüm masraflara katılıyor musunuz?

valla ben dengeciyim...
açıkçası sizin açıköğretiminiz eşinizin umrunda bile olmayabilir
açıköğretim bitirince ne olacak çok bir kazancınız olacak mı?
eşinizin de aşam 9-10 da çıkıp bir dolanması veya spor yapması normal bir şey, siz açıköğretimi kendiniz için okuyorsunuz adam da kendisi için o kadar bir şey yapsın yani. bence buraya kadar sorun yok....

sorun şu ki adam 9-10 da çıkıyorsa e zaman o vakte kadar çocukların uyumuş olması lazım?
2 tane uyumayan çocuğu size bırakıp gitmemesi lazım yani?

o saate kadar yemek neyse yenmiş ortalık ne kadarsa o kadar toplanmış olur, çocuklar uyur kim kendine ne yapmak istiyorsa onu yapar
ister TV izler yayılır ,ister ders çalışır, ister spor yapar.
böyle bir düzen kurulur -etrafımda herkes ders çalışıyor bu arada benim, açıköğretim dersi de değil üstelik + tam zamanlı çalışıyor, biz böyle yapıyoruz . bende çocuk yok tabii ama çocuklu olan ailesine bakan hasta bakan vs vs var, herkes böyle yapıyor.

işler yetişmiyor diye siz 3e kadar iş yaparsanız o işlerin yetişmemesi olmaz sizin perişan olmanız olur.

birlikte işten gelince ortak ne kadar yapıyorsanız o kadardır, demek kapasitemiz budur dersiniz.
kalanı artık ütü yetişmiyorsa kendi ütülesin, yemek yetişmiyorsa dışarıdan söyleyin.
temizlik yetişmiyorsa temizlikçi gelir
siz herşeye yetişcem diye yırtınırsanız tabii ki bunların hiçbiri olmaz

Daha önceki sorulara cevap verilmemiş ama açık öğretim çok mu acil? Dondurabilirseniz dondurun derim. İşten geldikten sonra iki çocukla eşiniz yardımcı olsa da ders çalışmak çok zor. Haftada 1 yardımcı alsanız, işten sonra yemek bulaşık vs saat 8 olsa, en geç 10’da çocuklar uyusa 12’ye kadar çay eşliğinde ders çalışabilirsiniz. Çocuklu ev toplu olmaz zaten, haftada 1 yardımcı temizlerse, ev temiz olunca dağınık olması sorun değil.

Eşiniz spora gideceğine haftanın 3-4 günü hızlıca evin bütün temizlik düzen işini halletsin. Hem parası cebine kalır hem enerji atar hem size yardım etmiş (aslında kendi sorumluluğu orası ayrı) hem de beraber vakit geçirmiş olursunuz. Bir taşla 3-4 kuş. Nasıl fikir? Siz de kendinizi hırpalamamış olursunuz herşeye yetişeceğim diye
Ne olursa olsun akşam çıkıyor bi işi çıkıyor yani çıkma desem tartışıyoruz tartışamıyoruz biz gerçi o bağırıyor sinirleniyor halden hale giriyor ben de konu komşuya rezil olmayalım diye daha fazla bağırmasın diye geçiyorum diğer odaya sussun diye yani iyi biri ama çok sinirli herşeyde böyle sadece bu konuda değil ama dışarı mevzusunu çözemedik

Bu şekilde kendinizi hirpaladiğiniza değmez,size madalya takmayacaklar.Çalisan ve maddi özgürlüğü olan bir kadınsın,eşinize sormanıza bile gerek yok aslında,onun teklif etmesi gerekiyor bunu ama eşiniz bencil bir adam.Yapmayın,yıprandığıniz ile kalacaksınız.
Teklif etmiyor temizlikçi olayını pek sevmiyor yapamadığımı da görüyor dip temizlik için ayda bir ya da 2 ayda bir tutuyorum ama yeterli değil tabi ki.Eşim gelenekçi bi adam ona sormam gerekiyor öyle biri yani

Her şeyi tek basınıza yetiştiremezsiniz.
Sizin canınıza yazık değil mi ?

Eşiniz daha cok yardımcı olsun .
İş bölümü yapın.
Haftada bir de yardımcı alın en azından evi dip köşe silip süpürsün .
Haftada bir yardımcı iyi fikir bunu düşünüyorum herseyi çözer mi bu bilmiyorum

Daha önceki sorulara cevap verilmemiş ama açık öğretim çok mu acil? Dondurabilirseniz dondurun derim. İşten geldikten sonra iki çocukla eşiniz yardımcı olsa da ders çalışmak çok zor. Haftada 1 yardımcı alsanız, işten sonra yemek bulaşık vs saat 8 olsa, en geç 10’da çocuklar uyusa 12’ye kadar çay eşliğinde ders çalışabilirsiniz. Çocuklu ev toplu olmaz zaten, haftada 1 yardımcı temizlerse, ev temiz olunca dağınık olması sorun değil.
Donduramıyorum sevmediğim bi işte çalışıyorum çünkü bu açıköğretimi bu sene bitirmem gerekiyor. Haftada bi yardımcı tutacağım bakalım ne kadar işe yarar

valla ben dengeciyim...
açıkçası sizin açıköğretiminiz eşinizin umrunda bile olmayabilir
açıköğretim bitirince ne olacak çok bir kazancınız olacak mı?
eşinizin de aşam 9-10 da çıkıp bir dolanması veya spor yapması normal bir şey, siz açıköğretimi kendiniz için okuyorsunuz adam da kendisi için o kadar bir şey yapsın yani. bence buraya kadar sorun yok....

sorun şu ki adam 9-10 da çıkıyorsa e zaman o vakte kadar çocukların uyumuş olması lazım?
2 tane uyumayan çocuğu size bırakıp gitmemesi lazım yani?

o saate kadar yemek neyse yenmiş ortalık ne kadarsa o kadar toplanmış olur, çocuklar uyur kim kendine ne yapmak istiyorsa onu yapar
ister TV izler yayılır ,ister ders çalışır, ister spor yapar.
böyle bir düzen kurulur -etrafımda herkes ders çalışıyor bu arada benim, açıköğretim dersi de değil üstelik + tam zamanlı çalışıyor, biz böyle yapıyoruz . bende çocuk yok tabii ama çocuklu olan ailesine bakan hasta bakan vs vs var, herkes böyle yapıyor.

işler yetişmiyor diye siz 3e kadar iş yaparsanız o işlerin yetişmemesi olmaz sizin perişan olmanız olur.

birlikte işten gelince ortak ne kadar yapıyorsanız o kadardır, demek kapasitemiz budur dersiniz.
kalanı artık ütü yetişmiyorsa kendi ütülesin, yemek yetişmiyorsa dışarıdan söyleyin.
temizlik yetişmiyorsa temizlikçi gelir
siz herşeye yetişcem diye yırtınırsanız tabii ki bunların hiçbiri olmaz
Açıköğretimi bitirmem gerek bu sene. İşi çıkıyor bişey oluyor ilişki olmasa da bi hava alıp gelcem bi yürüyüp gelcem diyor çıkmazsam olmuyor diyor. Dışarı konusunda anlaşamıyoruz ben de bıraktım artık bu konuda papaz olmaya çünkü çözüm yok adam saat 12 bile olsa çıkıyor yani kötü bir yere ee gitmiyor yani güvenin tam ama çıkıyor yani enerjisini atması gerekiyormuş ne yapayım artık sinirli biri zaten tartışsak sonu yok ağzından kötü söz çıkmasın diye çıkıyor evden o ara tartışınca yani zaten o konumuz çözümsüz ben de ev konusu çocuk konusunu yoluna koyayım istedim ama çok zor oluyor böyle

Back