• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli 2 çocuk ile baba evine dönmek zorunda kaldım..

Ne demişler kara gün kararıp kalmamış, Allah tez zamanda feraha çıkarır inşallah canım. Sen duanı et, şükrünü et ki çocukların eşin sağlıklı. Hep en zor zamanlarimizda bekler Allah bizden şükrü.
Bebek dogsun toparlan çalış bi şekilde çocukları ailene ya da eşinin ailesine bırakıp.
Söz veriyorum her akşam yatarken duamda sana da yer vericem. Allah minik yavruların hatrına çıkış yolu göstersin, eskisinden daha daha iyi olun, kimseye muhtaç etmesin.inşallah imtihanını hayırla atlat.
Canım kardeşim Allah razı olsun senden içten dua ne güzel birşey.. çok şükür bugünüme elbet geçecek şuan kira vermiyoruz ya büyük birşey bizim için aldığını borca harca yatırıyor az bir zaman insalah.

Çocuk bereketi çoğaltır derler de derler
Bu zaman elbette geçecek annen babanda zor zamanlar geçirmiştir
bu kadarda kendini kasma bu açıdan bak onların evladısın başları sıkışsa yine seni arayacaklar birde bu yönden düşün neyseki sağlık sorunun yok
Babanda sanki duyarsız ve acımasız gibi

Yanı acımasız değil ama hata onun için hatadır yanlış yanlıştır tahammülü olmaz. Kendileri yapsın bizim gibi derdinde. Ama şu zamanda neyle ev alayım ben Aĺah aşkına çok çok zor birikim yok birşey yok nasıl alsın eşim. Evine bakar elinden geleni yapar bana evlatlarına düşkün. Ama ev almaya gücü yok ne yapayım şimdi ben. Senin durumun var imkanın var sen alınca otursak ne olur anlamiyirum

Ailem durumu biliyor tabi ki.. Ama babamın da şuan çıkarıp toplu bir para yardımı edecek durumu yok. Ama geliri ve evi var. Benim kırgınlığım 50 tl telefon faturamı odeyemeyip telefonumun aramalara kapanmasi ve bunu bilip birşey dememesi gibi şeyler.

Valla ne diyeyim bilemedim. Yazıklar olsun o babaya..
İnsan ister tek olsun ister çok. Evladı için bu kadar vurdum duymaz bencil nasıl olur aklım almıyor..
Siz sabredin mükafatını alacaksınız. O babanıza da yaşlanınca sizden sakladığı paralarıyla sizden önce tuttuğu kardeşleri bakacak mı bakalım?
Her şerde bir hayır vardır..

Ne biliyim ben anliyolar midir anlamıyorlar mıdır gizledim filan yazmış bende annenle babanla konuş dedim

Ilk zamanlar evim var iken belli etmedim yazdım. Sonrasında mecbur kalınca konuşmak zorunda kaldım. Ama zaten çok rahat gecinemedigimizi biliyorlardı.

Valla ne diyeyim bilemedim. Yazıklar olsun o babaya..
İnsan ister tek olsun ister çok. Evladı için bu kadar vurdum duymaz bencil nasıl olur aklım almıyor..
Siz sabredin mükafatını alacaksınız. O babanıza da yaşlanınca sizden sakladığı paralarıyla sizden önce tuttuğu kardeşleri bakacak mı bakalım?
Her şerde bir hayır vardır..

Bende tam neden böyle oluyor bilmiyorum ama para saklamak değil amacı farkındayım o da şuan borç ödüyor zorlanıyor ama bana burada iken belli bariz destek de olmuyor. Benden cıktı artık diye mi düşünüyor kocası ödesin mi diyor bilmiyorum artık.

Baban benden bi sey beklemeyin havasında allah yardimciniz olsun toparlarsiniz inşallah

Bencede öyle. Bir kere teklif etmiştim baba kredi çıkmıyor biza sen çek biz ödeyelim diye borçları toparlamak için. Ilk önce direk banaa kredi çıkmaz üstüm de kredi var dedi hemen peşine de ben o topa girmem dedi. Yanı istemedi.

Neden o kadar dibe düştünüz? Sebebi neydi? Kredi mi, hesabını bilmeden fazla harcamalar mı yani ne sebep oldu buna?

Neden o kadar dibe düştünüz? Sebebi neydi? Kredi mi, hesabını bilmeden fazla harcamalar mı yani ne sebep oldu buna?

Fazla harcama değil aksine çok fazla tutumluyumdur. Hesapsız kredi araba alıp daha borcu bitmeden kredi ile yeni araba almak vs bunun gibi hesapsız işler 1 yılda bu duruma getirdi bizi. Ben biraz Eşime bıraktım o da fazla hesap yapamadı ve fazla bir maaş zaten yoktu sonra bizi 1 yıl geriye atti

Fazla harcama değil aksine çok fazla tutumluyumdur. Hesapsız kredi araba alıp daha borcu bitmeden kredi ile yeni araba almak vs bunun gibi hesapsız işler 1 yılda bu duruma getirdi bizi. Ben biraz Eşime bıraktım o da fazla hesap yapamadı ve fazla bir maaş zaten yoktu sonra bizi 1 yıl geriye atti
İşte ben çok kızıyorum insanlara. Araba varmış bir üst modeli almak istemek neden? İki çocuk var neden hep borç içinde kalasınız? Ayrıca durum iyi değilken araba da lükstür unutmayın. Tanıdığım insanlar var ve hala toplu taşıma kullanıyorlar çünkü araba tamamen masraf. Benzini cartı curtu.
Eşinizin umrunda olduğunu da pek sanmıyorum, ne kadar kolay ben iş yerinde yatayım sen annenlere git deyip evi kapatması ? Hatasını anlamış mı hiç sanmıyorum, böyle saçmalık duymadım. Gerekirse bodrumda yaşayın, dişini sıksın, iki işte birden çalışsın ama eşine çocuklarına da bir ev açsın.
Benim durumum şükür iyi ama eşim böyle bir aptallık yapsaydı zaten asla izin vermem saçma sapan borçlara ama oldu ki yaptı direk kovardım, bu konularda acımam yok çünkü kendisine ailesine acımayan adama ben de acımam. Olgun insan, önünü görerek hareket edecek!
Sizde de hata var, engelleyememişsiniz, 2.çocuk yapmışsınız yani aslında plan proje çizememişsiniz.
Evet, kimsenin başına ne geleceğini bilemeyiz ama akıllıca hareket etmek de gerekir. Benim de eşimin de çok şükür hiç borcumuz yok. Çünkü ikimiz de asla borç yapma kafasında değiliz. Gerekirse olmasın ya da daha çok çalışalım ama borcumuz olmasın. Otobüsle de her yere gidebiliriz, metroyla da. İlla herkesin “aaaa bak bunlar zengin” deyip millete hava atmak için iyi arabalara binmemiz gerekmiyor.
Dua etmek kolay ama durumunuz düzeldiğinde aynı hataya düşmemek daha zor.
Allah kolaylık versin. Siz siz olun bir daha olmayan parayla ev arsa araba vs almayın. Olan parayla geçinin yeter.
Sanmayın ki bu mesajım sizi acıtmak içindir ama gerçekleri görmek gerek. İşin kolayına kaçılmamalıydı. Bir çözüm bulmalıydınız.

Şimdi bazı hatalar var madem zorlanıyorsun ikinci çocuk neden, araba almak için maddiyatınızı geriletmişsiniz eşinde hata. Senin kendi babamdan beklediğini eşin kendi ailesinden neden beklemiyor. Torunsa iki tarafın torunu. En azından babanın evine gelmişsin kira ödemiyorsun. Babana bir şey söylemeni çok uygun görmedim kendi emek alın teriyle yapmış bunu sırf siz yanlış yatırımlar yapıp borca düştünüz diye harcamak istememesi normal. Ha şu vardır siz düze çıkarsınız bugünler geçicidir çok fazla moralinizi bozmayın sonuçta can taşıyorsunuz. Her şey düzelir bir çok evlilikte böyle zamanlar olur. Borcu toparlarsınız şu an en azından birikmiyor ödeniyor diye düşün. Hem ailendesin bebeğin olur lohusalıktan sonra degil de en az şöyle bi altı yedi aylık olunca evde annen bakabiliyorsa sende çalışmaya başlarsın borcun bi ucundan tutarsın. En azından evde kendi kendine sıkıntı yapmanı engeller. Dediğim gibi takma borçlar bunaltmış babanın yaptıkları gözüne batıyor düze çıktığında zaten vermiş vermemiş çok ilgilenmeyeceksin. Artı zaten çok sana kastı yoksa Allah gecinden versin tabii ki zaten sana düşşmeyecek mi bırak baban yaşarken malını görsün biliyordur sana kalacak yani.

Baştan şunu söyleyeyim bence baban size ev vermek zorunda değil verirse güzel olur ama mecbur değil
Çocukları annene bırakıp bi müddet işler düzelene kadar çalışmayı dene olmadı home office olarak bi iş bul

Üzülen insan çözüm.yolları arar bireyler yapar
Baskı yapın ona
Yoksa böyle takılmaya devam eder
Biran önce sorumluluklarını üzerine alsın
tek başına çöpsüz üzüm takılmakla kadın ve iki çocukla uğraşmak bambaşka şeyler böyle masrafı da az olur onun
Alışmasın bu düzene

Babalar bazen böyleler de onları anne yumuşatıyor genelde.. Annenizi de mi dinlemez babanız? Yine, eşinizin ailesi nerede bu arada?

Bebek bereketi ile gelirmiş.. İnşallah işleriniz düzene girer.. Sizde doğumdan 2Ay sonra bir iş bulup çalışmaya başlayabilirsiniz.. Allah yardımcınız olsun..

Bence sende bir yolunu bul iş hayatına yaşlanmadan geri dön çocukların biraz büyüyünce bu zamanda kimse kimseye birşey hediye etmiyor bizde maddi zorluk çektik
Ondan dolayı çalışma hayatına atıldım kızımın ilk yürümesine konuşmasına şahit olamadım aynen baban gibi annemin de 3 katlı evi olduğu halde umursamadı kaynanam baktı sonra nasip olduda kendi evimizi yaptık mimarlı projeli umarım sende tez vakit bolluğa kavuşursun

Back
X