Fazla harcama değil aksine çok fazla tutumluyumdur. Hesapsız kredi araba alıp daha borcu bitmeden kredi ile yeni araba almak vs bunun gibi hesapsız işler 1 yılda bu duruma getirdi bizi. Ben biraz Eşime bıraktım o da fazla hesap yapamadı ve fazla bir maaş zaten yoktu sonra bizi 1 yıl geriye atti
İşte ben çok kızıyorum insanlara. Araba varmış bir üst modeli almak istemek neden? İki çocuk var neden hep borç içinde kalasınız? Ayrıca durum iyi değilken araba da lükstür unutmayın. Tanıdığım insanlar var ve hala toplu taşıma kullanıyorlar çünkü araba tamamen masraf. Benzini cartı curtu.
Eşinizin umrunda olduğunu da pek sanmıyorum, ne kadar kolay ben iş yerinde yatayım sen annenlere git deyip evi kapatması ? Hatasını anlamış mı hiç sanmıyorum, böyle saçmalık duymadım. Gerekirse bodrumda yaşayın, dişini sıksın, iki işte birden çalışsın ama eşine çocuklarına da bir ev açsın.
Benim durumum şükür iyi ama eşim böyle bir aptallık yapsaydı zaten asla izin vermem saçma sapan borçlara ama oldu ki yaptı direk kovardım, bu konularda acımam yok çünkü kendisine ailesine acımayan adama ben de acımam. Olgun insan, önünü görerek hareket edecek!
Sizde de hata var, engelleyememişsiniz, 2.çocuk yapmışsınız yani aslında plan proje çizememişsiniz.
Evet, kimsenin başına ne geleceğini bilemeyiz ama akıllıca hareket etmek de gerekir. Benim de eşimin de çok şükür hiç borcumuz yok. Çünkü ikimiz de asla borç yapma kafasında değiliz. Gerekirse olmasın ya da daha çok çalışalım ama borcumuz olmasın. Otobüsle de her yere gidebiliriz, metroyla da. İlla herkesin “aaaa bak bunlar zengin” deyip millete hava atmak için iyi arabalara binmemiz gerekmiyor.
Dua etmek kolay ama durumunuz düzeldiğinde aynı hataya düşmemek daha zor.
Allah kolaylık versin. Siz siz olun bir daha olmayan parayla ev arsa araba vs almayın. Olan parayla geçinin yeter.
Sanmayın ki bu mesajım sizi acıtmak içindir ama gerçekleri görmek gerek. İşin kolayına kaçılmamalıydı. Bir çözüm bulmalıydınız.