Evlenmeli miyim

Barsahh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
8
1
36
Herkese merhaba. Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum ve yorumlarınızı merak ediyorum. Ben şuanda 20 yaşındayım ve iki yıllık üniversite okuyorum son yılımdayım 4 yıllık bir ilişkim var. Çok büyük kavgalarımız hiç olmadı 1 saat 1dk bile ayrılmadık yani ilişkimizi bitirmedik diyeyim çok iyi anlaşıyoruz ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz o benim ailemi ben onun ailesini tanıyorum Erkek arkadaşım 25 yaşında yani aramızda 5 yaş var bu bizim için hiçbir zaman sorun olmadı biz artık benim okulum bitince yani bu yaz söz nişan istiyoruz ama çevremdeki insanlar ve ailem erken diyor yaşın için ben 21 erkek arkadaşım 26 yaşında oluncanişanlanmak istiyoruz sizcede erken mi ?

evet erken
iş hayatına atılmadan sakın evlenmeyin
benim de üniversiteden bir sevgilim vardı
6 yıl birlikte olduk
23 yasında nişanlandım onunla
ama iş hayatına girince yürümedi , ayrıldık
şimdi hala da kızarım aileme
neden o kadar küçük yasta nişanlanmama müsade ettiniz diye
ailem de deli gbi ısrar ediyordun az mı söyledik sana derler:)

aranızdaki 5 yaş hiç sorun değil, nişanlanmanız için de erken değil bence, zaten çok iyi anlaşıyorsanız beklemenin bi anlamı yok, şöyle sorunlarımız var desen farklı bi yorum yapardım belki, sonuçta kafa dengi, doğal akışında huzurlu bi ilişki bulmak çok zor

Yazın iş hayatına atılıyorum haziran da işe girmiş olucam biz eylülde nişan yapmak istiyoruz ağustos ta da düğün yani 22 yaşımda evlenmiş olucam

Çok iyi anlaşıyor olmanız,evlenince de böyle olacağı anlamına gelmiyor maalesef.
Okulunuzu bitirin,kendinize bir iş bulun,kendi paranızı kazanmaya başlayın.
Yaşınız küçük daha,acele etmeyin.
Erkek arkadaşınız da sizi gerçekten seviyorsa,değer veriyorsa, bu isteğinize saygı duyacaktır.

Ben 27 yaşımda evlendim,ise başladıktan kısa bir süre sonrası. Şu an Suna pişmanım keşke diyorum 1-2 yıl gezip tozsaydik

Evlendikten sonra sorumluluk artıyor ,her aklıma eseni yapamıyorsun,yapayım desen karisanin çok oluyor

Yazın iş hayatına atılıyorum haziran da işe girmiş olucam biz eylülde nişan yapmak istiyoruz ağustos ta da düğün yani 22 yaşımda evlenmiş olucam
Ben 22ye 3ay kala evlendim ama 1buçuk yıldır çalışıyordum. Okula da iş hayatına da erken başladım.

Evlilikle sevgililik çok farklı. Evlilikten beklentileriniz ne yönde bilmiyorum ama gerçekçi bir insansanız, sorumluluğu kaldırableceğinizi düşünüyorsanız dediğiniz gibi okulu ve işi beklemek şartıyla nişanlanın.

Biz ben lise 2 deyken çıkmaya başladık ve şuan üniversite 2 deyim ve mezun oluyorum bu yaz işim hazır okulum bitmesini bekliyorlar tanıdıklar var daha fazla böyle sevgili olarak devam etmek istemiyoruz en azından yüzüklerimizi takalım diyoruz

Bakalım mezun olur olmaz iş bulabilecek misiniz? Hadi buldunuz diyelim umarim bulursunuz da daha 20 yaşında bu kadar sorumluluk alma istegi neden? 25-26'yı görmeden evlilik yapmayı sağlıksız buluyorum.
Biz ben lise 2 deyken çıkmaya başladık ve şuan üniversite 2 deyim ve mezun oluyorum bu yaz işim hazır okulum bitmesini bekliyorlar tanıdıklar var daha fazla böyle sevgili olarak devam etmek istemiyoruz en azından yüzüklerimizi takalım diyoruz

Evlilik en azından yüzükleri takalım meselesi değil, onu söylemeye çalışıyorum. Bir evin sorumluluğunu alıyorsun üstüne. Maddi manevi ağır bir yükü var. Nişanlılıkla da bu başlıyor. Süre uzadıkça daha çok sorunlar ortaya çıkıyor. Hadi siz kaldırdınız diyelim, erkekler için idare etmesi daha zor oluyor genelde...

Ne istediğinize tamamen emin olduktan sonra bu kararı verin. Forumda erken evlendim, alışamadım veya bekar günlerimi özledim diye her gün kaç konu açılıyor...

Evet çok erken.
Bırakın zamana gezin tozun, çalışmaya başlayın.
Hele sen mutlaka çalışma hayatına başlamalı ve paranı kazanmalısın.
Aksi halde bu yaita çok ezilirsin.
Daha çok gençsin.

Evet biraz küçüksün evlilik için ama tabi buda çok karı bir kural olmamalı. Evlilik bambaşka birşey bir kişiyle değil bir aileyle evleniyorsun kaldırabilecek olgunluğa sahipmisin? Eğer öyleyim diyorsan eee bide seviyorsunuz, sorun yoksa mutluluklar çok geç evlenipte, hatta birkaç kere evlenipte gene mutlu olamayanlarda var kısmet ve birazda akıllı davranma işi.
Amma velakin mutlaka çalışmalısın bu çok önemli sakin esgeçme emi burdaki bütün ablaların aynı şeyi söylüyor.
Hakkında hayırlısı olsun canım, o güzel sevgiler bu yaşlarda güzel. Sonra duygudan çok akıl ve mantık oluyor o yüzden bazen daha doğru ama bazende daha mutsuz evlilikler olabiliyor.

Ben annem ve üvey babamla yaşıyorum özgür değilim aslında hani gez toz diyorlar ya onu yapamıyorum 20 yaşımda olmama rağmen haftada bir gün bikaç saat görüşebiliyoruz nişan istememizin en büyük sebebide bu aslında

Ya bunu özgürsün değilsin diye yapma zaten, şimdi değilsin ama çalışmaya başlayınca daha özgür olursun.
Ayrıca sakın evde özgür değilim, dertliyim diye evlenme en büyük hatalar böyle gidip kurtulcam diye yapılıyor.
İyi düşün taşın karar ver, erteleyebiliyorsan en azından bir sene ertele işe başla bir bak hayata. Baktın duygularında değişen bişey yok evlenirsin ne var yaa aceleye gerek yok bence.

20 yasinda kendini daha ne kadar iyi taniyorsunuz ki karşılıklı olarak birbirinizi tanidiginizdan bu kadar eminsin?
20 yaşındaki halimi düşünüyorum da hayata bakis acim, onceliklerim, beklentilerim vs her seyim cok farkliydi. 20 yasindayken sevdigim bir erkek arkadasim vardi, o zamanlar onunla evlenseydim su anda kesin cok mutsuz olurdum mesela. Su anda bir erkekten ve hayattan bekledigim seyler cok cok farkli. Kesinlikle herkesin soyledigi gibi is hayatina girmeden evlilik yoluna girme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…