• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim

Merhabalar, yaklaşık iki senedir evliyim ve üniversite 3. sınıfta evlendim. şimdi mezun oldum hatta yüksek lisansa başlıyorum ve aynı zamanda da işe başlayacağım. Üniversitede bir hocam şöyle demişti, evlilik denilen şeyin sizin kafanızda tasarladığınız ideallerin gerçekleşmesiyle mutluluğu getireceğinin bir garantisi olamaz. Aynen bu şekilde. Bana da erken evlendiğim için çevreden kınayanlar oldu ama çok şükür mutluyum. Pişman da olmadım. Kayınvalide derdim vs de yok, eşimin ailesi de benim ailem de oldukça anlayışlı ve mesafeli insanlar. 30unuzda evlenip mutlu olacağınızın garantisini kim verebilir ki? Ben eve istediğim saatte girer çıkarım, yemek yapmazsam eşim sorun etmez hatta eve bi gelirim eşim üç çeşit yemek yapmış olur :) bu tamamen evleneceginiz kişiye ve ailesine bağlı bir durum. Siz eş adayınızı ve ailesini çok iyi tanımaya bakın, yaşa fazla takılmayın. Mutluluklar :)

çok erken bir yaş..ileride pişman olma olasılığın çok yüksek..bence 25i bekle..hala hayatında ise bu arkadaş ozaman evlen..
ınsana 70 yıllık ömür biçildiğini varsayalım,
nıye 20 yılı ailesyle ve kendı basına olarak tercıh edıp 50 yılını evlılıge adarki?

Kesinlikle çok çok erken. Pisman olursun ilerde. Ben 23 olacağım 7 yıllık iliskim var henuz evlenemedim. Bence 20 çok kucuk evlilik için geçen seneki düşüncelerimiz bile değişiyor

Ben eşimle 23 yaşında evlendim. Eşim de 28 yaşındaydı. Biz yurtdışında ev arkadaşı gibiydik, aileler de yoktu. Cocuk 3 yil sonra oldu. O biraz erken geldi diye dusundum hep ama cok sukur buyudu bir sekilde. Biz iyi ki alışkanlıklarımiz çokta oturmadan evlenmisiz diyoruz. Uyum sağlamak çok daha kolay oldu. Ama tabi aileler yoktu. Onlar olunca sanırım genelde daha kötü oluyor.

Herkese merhaba. Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum ve yorumlarınızı merak ediyorum. Ben şuanda 20 yaşındayım ve iki yıllık üniversite okuyorum son yılımdayım 4 yıllık bir ilişkim var. Çok büyük kavgalarımız hiç olmadı 1 saat 1dk bile ayrılmadık yani ilişkimizi bitirmedik diyeyim çok iyi anlaşıyoruz ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz o benim ailemi ben onun ailesini tanıyorum Erkek arkadaşım 25 yaşında yani aramızda 5 yaş var bu bizim için hiçbir zaman sorun olmadı biz artık benim okulum bitince yani bu yaz söz nişan istiyoruz ama çevremdeki insanlar ve ailem erken diyor yaşın için ben 21 erkek arkadaşım 26 yaşında oluncanişanlanmak istiyoruz sizcede erken mi ?

Çok erken seviyorsa beklesin yaşının 25 olması senin problemin değil kaldı ki onun da yaşı çok büyük değil . Ha eğer ekonomik özgürlüğünü eline aldıysan ve evlilik hayatının yanında sosyal hayatından da ödün vermeyeceksen evlen . Ama gez dolaş hayatını yaşa evlilik güzel de sandığın gibi dizilerdeki gibi de olmuyor benden demesi evlenme anneni dinle.

Çooookkkk erken
21 yaşında niye iki kişilik sorumluluk
Ekstra kv görümce o bu
Çalış biraz kendi paranı ye
Gez toz eğlen

Erken. İkiniz için de..
Evlenince o kadar da acele edilecek bir yanı olmadığını anlayacaksın evliliğin. Bunu koca veya kv mağduru olmayan tam tersi iyi bir evliliği olan biri olarak söylüyorum.
Okulunu bitir, işe başla mesleğin olsun ondan sonra olmalı..

B Barsahh Sizin için 20 ya da 21 birşey farketmez ki. Ama evlilik için bence bu yaşlar çok erken. Ben deha çok "hiç ayrılmadık" demenize takıldım. Hele bi ayrı kalın, iş hayatına bi girin. İlişkiniz o zaman nasıl olacak ondan emin olun. Üniversite ve iş hayatı çok farklı. Umarım mutlu olursunuz..

Erken.
Çalışın, kendi paranızı kazanın, dilediğiniz gibi harcayın, ailenizle vakit geçirin. Sonra yine evlenin neden bu acele.. Neden hemen sorumluluk?

Cok gencsin , hayati yasamak varken neden bu kadar acele ediyorsunuz gercekten anlamiyorum ben

20 yaşında biri kendini ne kadar iyi tanıyabilir ki karşısındakini tanısın?

sen 20 o 25. ilişki dört senelik. başlangıç 16-21. valla bence hiç normal değil ama neyse sonra kavga çıkıyor.

tek diyeceğim koca kaçmıyor. erkenden evlenmek marifet değil.

Bes yas gayet normal bir fark benimde esimle aramda bes yas var. Bence erkende degil evlenmeniz icin madem iliskiniz var iyide anlasiyorsunuz evlenebilirsiniz. Tabi ailenizin rizasini mutlaka alin

Biz ben lise 2 deyken çıkmaya başladık ve şuan üniversite 2 deyim ve mezun oluyorum bu yaz işim hazır okulum bitmesini bekliyorlar tanıdıklar var daha fazla böyle sevgili olarak devam etmek istemiyoruz en azından yüzüklerimizi takalım diyoruz

Evliligi bir sonuc olarak görmeniz cok yanlış. Iliskiniz güzel gidiyosa gayet de devam ettirebilirsiniz sevgili olarak çünkü zaten çocuk yasta baslamissiniz iliskiye. Tüm o sorumlulukların altina daha 20 yaşında girmek sizi bos yere yormaktan baska ise yaramaz üzgünüm.

evet erken
iş hayatına atılmadan sakın evlenmeyin
benim de üniversiteden bir sevgilim vardı
6 yıl birlikte olduk
23 yasında nişanlandım onunla
ama iş hayatına girince yürümedi , ayrıldık
şimdi hala da kızarım aileme
neden o kadar küçük yasta nişanlanmama müsade ettiniz diye
ailem de deli gbi ısrar ediyordun az mı söyledik sana derler:)

Kesinlikle arkadasima katiliyorum. Benimde 7 senelik bir iliskim vardi. Is hayatina atilinca ayrildik. Soz nisan birsey olmadi bizde ama is hayatina atilmadan bence ciddi birseyler dusunmeyin

Back