• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim, ayrılmalı mıyım?

Ben sosyal medyada foto koyup, evdeki karsi koltukta uzanmis tv izleyen kocasina/karisina siirler paylasanlari komik buluyorum acikcasi ya 😬
Sahsen ben sevgilime adetim bitik durumdayim vs yazmam
Bi arkadas yazardi oyle adam ped alir gelirdi falan hsdfgjk
Ama siz duygusal birisiniz sanirim
Adama adetim yazinca adamin cikolata falan gondermesini istiyorsunuz
Adam da düz bir erkek malesef
Yani ilerde "evliligimiz adliye gibi cok resmi" gibi bi konu acmaniz muhtemel
Yasiniz da kucuk
Aski arayin derim 🤷‍♀️
bana da sosyal medyaya pek takılmamak lazım gibi geliyor. ben kullanmıyorum zaten ama kullansam da sürekli aşk böcüğü gibi dolaşanlara hı hı peki peki derdim sanırım.
etrafta gördüğüm çok aşık olduğunu bildiğim en imrenilecek türde ilişkisi olan kimse de sosyal medyada takılmıyor. (ya da ilişkisini orada paylaşmıyor iş güç için, normal arkdaş takipleri için vs. kullanıyor) o yüzden kendimi bir kenara koyup bakıyorum, sağlıklı ilişkilerde kimse sosyal medyadan mesaj kasmıyor gibi geliyor bana.

şu adet meselesi için ben sevgilime adet oldum üfff yazmam ama
ben demesem bile o sorar oldun mu diye e çünkü malum olmasak gebelik gibi bir konu var, sonra ilişki için adet zamanı önemli bir konu. yani normal bir ilişkide (uzun süreli yani) erkek tarafı kadından fazla adet takibi yapar ki.

konu sahibi bana şöyle geldi:

eskiden hakimler tam sizin anlattığınız bu adam gibiydi
ağır, güvenilir, oturaklı, sakin ama kadın olarak bakınca düz adam diyeceğimiz tiplerdi...hle o ağır ceza reisleri filan.. hey yavrum hey.

evet yeni nesil hakimler tayt giyip nargile içen tipler de olabiliyor ama sizinki anlaşlan bu eski tiplerden

yani bu dediğiniz şey biraz oksimoron sanki
hem ağır oturaklı, saygın hakim Cevdet bey ol
hem aşkım böcüğüm Berkecan ol, nasıl olacak bilemedim ki.

Ben hakim olmak istedim sınavı kazanamadım, torpil bulamadım elendim.

Bizim bi kız vardı Polisle takıldı mülakatta polis yardım etti, kız da polis oldu adamı bıraktı

Sen de buna yanla hakim ol sonra ayrıl 😄

Bakın size olması gerekeni yazayım:
"Hayatım reglim başladı çok ağrım var"
"Kıyamam, sıcak tut kendini sarılıyorum sana sıkı sıkı" (hop telefon getir/yemeksepeti 2 çikolata bi kahve, sipariş. bitti)
Bu kadar abi.
Bu o kadar kolay bişey ki.
Ve yapan, düşünen adam yok sanıyorsunuz ama var. Dünyada ince düşünebilen, sevgilisini el üstünde tutan, onu mutlu görmek için her detayı akıl edebilen erkekler var. Neden siz öyle bir adama layık olmayasınız?
Bu kabalığa neden katlanmak zorunda olasınız?
ya bakın mesela benim sevgilim bu dediğinizi de yapar, hasta olsam yemek de yapar sıkıntı yok

ama onun da bu konudaki gibi saygın bir meleği maddi güvencesi yok mesela
yoksa dünyada öyle düşünceli, akladebilen erkek tabii ki var ama hem saygın işi gücü olsun hem sarıp sarmalayan bir karakteri olsun hem evlenebilinecek güvenilir sağlam bir adam olsun hem size aşık olsun hem kafaca uyun ideolojik olarak anlaşın hem cinsel performanslarınız denk hem hayattan beklentileriniz benzer olsun ....

bu olmuyor mesela, ben olduramıyorum
hadi ben beceriksizimdir belki de
çoğu kişinin de oldurabildiğini görmüyorum

En ufak soru işareti o evliliği zindana çevirir. Ayrılın kimsenin de hakkına girmemiş olun

Böyle bir adamla evlenilmez sana net diyim. He aşk aramıyorum zaten mesleği bana uygun dışardan kral bi evlilik görünür dersen buyrun evlen ama istediğin aşksa, sevgiyse o bu ilişkide yok görünüyor.

W wigglewiggle sevgilinizle bu duygularınızı , beklentilerinizi oturup konuşun. Burada körkütük aşık hanımlara gözünü aç düzgün bir insan al hayatına diyenler olduğu gibi , aşksiz olmaz bırak diyenler de var. İki iyilik bir arada olmaz derler tartışılır ama en iyisi probleminizi onunla paylaşmaniz. Hakim bakalim ne diyecek? Karar vermeniz daha da kolaylaşır.

Adam bana düz geldi. Mantığı ağır basan ama duygusu da yok. Muhtemelen kuralcı ve disiplinlidir de.

Bu durumu konuşsanız iyi olur. Eğer herhangi çaba, bir değişim görmezseniz ayrılın. Evlendiğinizde bu davranışlarının hepsi sizi mutsuz edecek. Hamilelikte mideniz bulanır, abartmıyor musun da der bu adam.

Aklıma eski bir sevgilim geldi inanılmaz şiirler yazan, sürekli fotoğraflarımizi paylaşan, ufacık hasta olsam bebek gibi sarıp sarmalayan biriydi.
Fakat iş konusunda çok pasif biriydi ,gelecek hayali kuramazdim hiç,patronundan sürekli azar isitirdi vs ayrıldım.
Yani karşıdakine saygı duymak ve kariyer önemli bir şey bence ama tek başına yeterli değil tabi.
Siz bu adamla çok daha açık ilesitimde olmalisiniz.
Yani şunu şöyle seviyorum bundan hoşlanıyorum bunu yaparsan mutlu olurum gibi gibi.
Evet söyleyince ne anlamı kalıyor diyebilirsiniz ama bazı erkekler böyle bence dogalarinda yok bu.
Ama bence önemli olan niyeti yapmaya çalışıyor mu emek vermeye gayret ediyor mu ?
Açık iletişim kurmanıza rağmen değişim çabası yoksa emek vermiyorsa zaten vakit kaybetmeye gerek yok.

Çok keyiflidir partner ile olanı da, kız arkadaslar ile olanı da bayılırım . Kendini en açık ifade ettiğin zaman oluyor
Keisnlikle. Abla kardeş olarak da en kaliteli sohbetlerimiz tam uykudan önce olanlar olurdu. Kız arkadaslarla da ne zaman ışıklar kapansa, yatağa geçilse sırlar dökülürdü
Sevgililerimle istersek dağlar , kıtalar aşalım yine de benim en keyifle hatırladığım an yatakta ahtapot gibi sarılıp sohbet ettiğimiz anlar olur.
O yuzden yatakta sohbet edemeyeceğim monoton bir evlilik hayal bile edemem

Onu bır

Onu bırakırsam bir daha onun gibi karakterli, kariyerlisi karşıma çıkmazsa pişman olursam diye düşünüyorum.. mantık olarak.. küfür nedir bilmez vs. ama bu kafama taktığım şeylerin yazılarınızı okuduktan sonra haklı sebepler olduğunu idrak ediyorum. yalnız kalmanın bile daha mantıklı olduğunu gösteriyor.

Anlatıklarınıza bakılırsa adamım karakteri falan yok sadece kariyerli. Bildiğin ruhsuzun teki. Sizin için kariyer önemli ise devam edin.

Anlattığınız şeylerin bir çoğu benim için önemsiz detaylar ama kişiye göre değişir elbette.
Sosyal medya aşklarına bakmayın, bir çoğu yapmacık.
En önemlisi hisleriniz, sevmeden evlenirseniz herşey batar size. Seviyorsanız anlattıklarınız tolere edilebilir şeyler.

Merhaba canlar. Çevremde bu konuyu anlatacak kimsem olmadığı için size yazmak istedim..

Ben 27 yaşında bir avukatım. Sevgilim de 34 yaşında bir hakim. Bizimkisi ilk görüşte aşk değildi. Başta delicesine platonik aşık olduğum biri vardı çalıştığım kurumda. Sonra onun benim için uygun olmayan biri olduğunu fark edince vazgeçtim. Birden sevgilimi fark ettim. Üst kıdemim olması ve benden hoşlanması çok hoşuma gitmişti. O boşlukta aşırı bir heyecanla ona aşık olduğumu hissettim. İnsanlar görüntü olarak uyumsuz olduğumuzu benim yanında yaşlı kaldığını söylese de pek dinlemedim.

İlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. Çok stabil. Sevgilim oldukça olgun, güvenilir, karakterli biri. Şimdiye kadar güven konusunda hiçbir yanlışını görmedim. Ama iş evliliğe gelince.. Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.

Velhasıl kelam ben bunları çok kafama takıyorum. Bunların düşününce onun bana uygun olmadığına karar verdim. Sosyal medyada insanların sevgilisinin fotoğrafını koyup altına döşedikleri yazılar falan.. bunları kıskanmaya başladım. Buluşmalarımızda içimizde heyecan kalmadığını fark ettim. Evlilik olursa sıkıntı olacak gibi geliyor.

Ama ayrılmayı istesem de yapamıyorum. Bakıyorum buraya aşkımdan ölüyorum yazan insanlar aldatılıyor. Benim bu kadar güvenilir, karakterli bir sevgilim varken sizce bu sebeplerden bırakmak mantıklı mı?

Onunla mantık evliliği mi yapmalıyım, yoksa aşık olmanın peşinden mi gitmeliyim?
Iki yıllık bir ilişkide bence aklınıza takılan her şeyi oturup açıkça konuşmalı ve danisabilmelisiniz. Beklentilerinizi karşılıklı konuşursunuz, cozebilirseniz ilişkinize şans verirsiniz cozemezseniz de ayrılırsınız. Aşk ise her kapıyı çalar mı bilemiyorum. Aşığım deyip türlü eziyetler eden bir sürü erkek var. Erkeklerin birçoğu ince düşünmez bunun öğretilmesi gerekir. Eger ogretebileceginizi düşünürseniz sabredin ama anlatacaksınız ona bir öğrenciye anlatır gibi; laf sokmadan, ima etmeden, doğrudan. Koskoca hakim olmuş adam, öğrenmeye ve gelişime açıktır muhakkak. Benim eşim ailesinin yanında bana sevgisini hiç göstermez, çekinir ama bir kere bile beni ezdirmemistir, hakkımda konusturmamistir. Ailesinin yanında canim cicim deyip annesiyle oturup çekiştiren erkekler tanıyorum. Bu yüzden bir artı eksi çizelgesi oluşturun, ona göre kararınızı verin.

çok abartılacak bir şey bulamıyorum
genelde hukukçular mesleklri gereği daha soğukkanlı oluyorlar,bu sana ilgisiz gelmiş olabilir
sen kendine sor dört dörtlük müsün?
madem hoşuna gtmiyor, karşındakinin duygularını belli edebilmesi için uğraşabilirsin mesela.
evlilik bir değşim,gelişim süreci.
ve fedakarlık yapmadan asla yürümüyor
ama dozunda fedakarlık olacak tabiki.
bu süreç kötü birşey de değil, değişim de bazen iyidir
kendime bakıyorum,eşime de .
birbirmizde aslında çok şey değiştirmişiz ve olumlu yönde
bekarken sorsan bunları belki olumsuz şeyler gibi görürdüm ama şimdi öyle düşünmüyorum
çiftler birbirlerine birşey katabilmeli, senin durumunda da mesela bunun için neler yapabileceğni düşün.
çok ters bir şey gelmedi bana ,belki öyle biridir ama bu,olumlu anlamda onu bu konuda daha rahat davranmaya teşvik edemeyeceğin anlamına da gelmez

Arkadaşlar konuştum. Dedim ki karşında içtiğin suya kadar düşünen biri varken senin bu ilgisizliğin normal gelmiyor bana. Hiç mi hak etmiyorum bir çiçeği bile dedim. Vakti yeri geldiğinde ben ne yapacağımı biliyorum zaten sen deyince ben gıcık oluyorum o yüzden hiç yapasım gelmiyor dedi. Nankörsün dedi. Ben ben ben. Sürekli ben merkezli. Gözlerim doldu, ağlamadım. Güçsüz görünmek istemedim. Sizin dedikleriniz geçti aklımdan. Nankör ne demek ya. Tam artık bitirelim diyecektim ki tamam gel gel dedi sarıldı bana. Daha dikkat edicem bundan sonra falan dedi. Sizce huylu huyundan vazgeçer mi? O an söyleyemedim ama için hala soğuk ona karşı. Yan yanayken bir müddet iyiydi ayrılınca nankör lafına nasıl tepkisiz kaldığıma hayret ettim. Uzaklaşacağım ama yan yana mümkün olmuyor sanırım 2 yılın alışkanlığı var bir mesaj daha kolaylaştıracak gibi her şeyi. Bundan sonra da ne sevgili, ne koca hiçbir şey istemiyorum hayatımda. O taraf bana göre değilmiş. Yıllardır çizgimden çıkmadım bir tane düzgün adam çıkmadı karşıma. Çıkan da böyle işte. Gerek yok..

Back