- 16 Ocak 2016
- 94
- 16
- 88
- Konu Sahibi wigglewiggle
Elbette ikimizde hukuk mezunuyuz farklı şeyler okumadık normalde dediğiniz gibi.. Ama kıdem mevzusu biraz benim bilinçaltımda. Sınavı kazanamadığım için müthiş bir mesleki özgüvensizliğe girdim. Hakimler gözümde sanki benim üstüm, çalışmış, başarmış kişiler gibi bir düşünceye kapıldım. Hoş torpille girdiğini de biliyorum da neyse. O çevrede çok saygı duyulan biri. Duruş olarak, mesleki olarak da değil. Ben o kıdeme erişemedim. yoruldum ve pes ettim. Sınav çalışmaktan, hala istediğim konuma gelememiş olmaktan. Sanırım her şeyden önce bu bilinçten çıkmam şart.Avukat mısınız gerçekten? Konuda üst kidemim olması yazmışsınız buradan onu üst kıdemliniz olarak belirttiğinizi düşündüm. Hakim avukatin üst kidemlisi değildir ki. Bu yorumunuzu da görünce belirtme gereği duydum adamın kariyeri tamam güzel ona lafım yok ama siz de avukat olduğunuzu yazmissiniz. Avukat/hakim birçok kişiyle muhatap olup neden adamı böyle sizden daha üst bir yere konumlandirdiniz anlayamadım..
Konuya gelince siz seviyor musunuz, aşık mısınız? İlişkilerde bence tek taraflı sevgi ile karşı tarafın sevgisine tutunmakla yürümüyor işler. Karakterli olması, iyi bir işi olmasi evet artı. Ama ilişkide bunlar yeterli mi? Bunu da sizin ölçüp bicmeniz gerek.. Kimi için bunlar yeterliyken kimi de bir ömür böyle bir adam çekilmez der. Bence de yeterli değil. İnsan ilişkide sevildiğini, ilgilenildigini görmek ister. Adamın hiç ilişki tecrübesi yok mu odun mu ya da sevmiyor mu bilemem ama rahatsız olduğunuz konuları konuşup öyle gözlemleyebilirsiniz isterseniz.
İlişki tecrübesi olarak sadece bir uzun ilişkisi olmuş. Neden ayrıldıkları meçhul. Yıllarca iç Anadolu’nun bir şehrinde yaşamış, büyümüş. Benden öğreniyor ilişkiyi, büyük şehire ayak uydurmayı, sevmeyi. Seviyorum ama aşık değilim. Ve bir arkadaş yazmış bir gün evlenirsen karşına istediğin gibi biri çıkarsa nolur diye.. ah vah ederim. Evli birinin böyle bir şey aklından bile geçmesi çok kötü. O yüzden ona da haksızlık yapmamak, bir erkeğin mesleğiyle gurur duymaktansa aynı mesleğe sahip olmaya çalışmak için tekrar denemek, sanırım yapacağım en doğru şey..