- 16 Ocak 2016
- 94
- 16
- 88
- Konu Sahibi wigglewiggle
-
Di mi.. beklediğim en ufak maddi bir şey değil. Gayet eli açık bir adamın biraz düşünceli olmasını bekliyorum. Kapı çalsın ufacık bir çikolata göreyim elinde. Adetim deyince ufak bir jest. Hepsine razıyım. Havalara uçarım. Ama incelikleri yapması için benim söylememi bekliyor. Ben söyledikten sonra yapınca da samimiyetsiz geliyor. Ben mi çok takıntılıyım diyordum da yorumlarınıza bakılırsa genel olarak benimle aynı fikirdesiniz..Şuan küçük sorunlar gibi duruyor ama ilerde mutsuzluğuna neden olacak şeyler bence. İnsan düşünülmek istiyor, küçük de olsa jest bekliyor. Sevgi görmek istiyor. Ben evlenmemeniz taraftarıyım.
Siz beş yaşında parmağı uff olmuş, annem öpsün de geçsin haliyet-i ruhiyesinden çıkmadığınız sürece evlenmeyin bence. Yetişkin insanlarız, erkek ne bilsin regl sancısını. Romantizm denen şey tamamen sabun köpüğü. Adam özel günlerinizde jest yapmış işte. Her gün çiçek böcek alan adamdan korkun zaten. Adam istikrarlı gidiyor bozmayın işte.Merhaba canlar. Çevremde bu konuyu anlatacak kimsem olmadığı için size yazmak istedim..
Ben 27 yaşında bir avukatım. Sevgilim de 34 yaşında bir hakim. Bizimkisi ilk görüşte aşk değildi. Başta delicesine platonik aşık olduğum biri vardı çalıştığım kurumda. Sonra onun benim için uygun olmayan biri olduğunu fark edince vazgeçtim. Birden sevgilimi fark ettim. Üst kıdemim olması ve benden hoşlanması çok hoşuma gitmişti. O boşlukta aşırı bir heyecanla ona aşık olduğumu hissettim. İnsanlar görüntü olarak uyumsuz olduğumuzu benim yanında yaşlı kaldığını söylese de pek dinlemedim.
İlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. Çok stabil. Sevgilim oldukça olgun, güvenilir, karakterli biri. Şimdiye kadar güven konusunda hiçbir yanlışını görmedim. Ama iş evliliğe gelince.. Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.
Velhasıl kelam ben bunları çok kafama takıyorum. Bunların düşününce onun bana uygun olmadığına karar verdim. Sosyal medyada insanların sevgilisinin fotoğrafını koyup altına döşedikleri yazılar falan.. bunları kıskanmaya başladım. Buluşmalarımızda içimizde heyecan kalmadığını fark ettim. Evlilik olursa sıkıntı olacak gibi geliyor.
Ama ayrılmayı istesem de yapamıyorum. Bakıyorum buraya aşkımdan ölüyorum yazan insanlar aldatılıyor. Benim bu kadar güvenilir, karakterli bir sevgilim varken sizce bu sebeplerden bırakmak mantıklı mı?
Onunla mantık evliliği mi yapmalıyım, yoksa aşık olmanın peşinden mi gitmeliyim?
Onu bırakırsam bir daha onun gibi karakterli, kariyerlisi karşıma çıkmazsa pişman olursam diye düşünüyorum.. mantık olarak.. küfür nedir bilmez vs. ama bu kafama taktığım şeylerin yazılarınızı okuduktan sonra haklı sebepler olduğunu idrak ediyorum. yalnız kalmanın bile daha mantıklı olduğunu gösteriyor.Bu adamla evlenirseniz, bunun adı da mantık evliliği olmayacak ki. Mantık bu ilişkinin neresinde ? Adam da muhtemelen aynı nedenlerle sizinle bir ilişkiye başlamış. Sizi kendisine, konumuna uygun görmüş. Sevgi nerede ? Adama "Adetim ağrıdan ölüyorum" yazmışsınız; adam "Geçer, sabret" demiş. Regl döneminde ağrı çeken de var, çekmeyen de. Adam sizin gerçekten acı çektiginizi de düşünmemiş bence, "kız naz yapıyor kendince vb" demiş gibi duruyor.
Bu adamla evlenmenin mantıklı yanını bize de anlatır mısınız ?
Onu bır
Onu bırakırsam bir daha onun gibi karakterli, kariyerlisi karşıma çıkmazsa pişman olursam diye düşünüyorum.. mantık olarak.. küfür nedir bilmez vs. ama bu kafama taktığım şeylerin yazılarınızı okuduktan sonra haklı sebepler olduğunu idrak ediyorum. yalnız kalmanın bile daha mantıklı olduğunu gösteriyor.
Tamam ama birbirini seven aşYa o sosyal medyadaki aşkları gerçek mi sanıyorsunuz? Çok yakın tanıdığım bir çift. Adam öküzün önde gideni. Ama sosyal medyada aşk böceği gibiler. Gerçek hallerini ben biliyorum, adamın nasıl şidddete başvurduğunu ben biliyorum... Ama sosyal medyada baksan devlerin aşkı... Kız kavga dövüş kendine hediye, çiçek vs aldırır. Sonra durum yapar "hayatımın anlamı iyi ki varsın"
Bunlar sahte hep ya asla inanma.
Eğer karakterli düzgün biriyse bence romantizm çok dert değil.
Mesela istiyorum ki ben arkadaşlarının yanında da aşkını göstersin. Sanırım benzer düşünüyorsunuz sevgilimle. Peki aşık olsanız, yine aynı mı olurdunuz? Bazen diyorum ki bu adam bana aşık değil ondan böyle. Yaşım gelmiş 2 yıl emek vermişim bu ilişkiye evleneyim derdinde gibi geliyor..Ya ben de o tür müyüm bilmiyorum ama kiminin de yersiz naz yaptığı seziliyor beaa. Adam bana düz geldi. Bu kadar düz olunmaz ilişki başında tabi o kesin.
Ama bin yıldır hayatımdaki adama ben aşkım cicim yapamıyorum milletin yanında arkadaşlarımız da olsa adını kullanıyorum. Ben de çok düzüm galiba.
Saygın bir mesleği olan, karı kız olayı olmayan, kumar gibi kötü alışkanlığı olmayan biri galiba bir daha bulamam dediği.Sizce bu adamın nasıl bir karakteri var ? Yemek yapıyorsunuz; bir teşekkürü, eline sağlık demeyi dahi çok görüyor.
Ağrım var, kötüyüm diyorsunuz; sizi ciddiye dahi almıyor, "sabret, geçer" diyor.
Ve siz diyorsunuz ki " bir daha onun gibisi karşıma çıkmazsa..."
Alındım. Aşıkım seviyorum kocamı yaa. Bundan bin yıl kadar önce hayatıma girdi sene 2006. Lisede filan elbette ki mıçmıç temas bağımlısıydım. Ama hep başkalarının yanında normal olduk adını kullandım. Yani sarılırdı elimi tutardı illa ki sokaklarda şurda burda ama daha tenhaysa öperdi. Aşkım bebişim cart curt lafları hep basbaşaykendi. Bizim zamanımızda aşkitom lafı filan vardı ayy korkunç. Ben Dilber Ay misali( mekanı cennet olsun) aşkito muyum ben derdim.Tamam ama birbirini seven aş
Mesela istiyorum ki ben arkadaşlarının yanında da aşkını göstersin. Sanırım benzer düşünüyorsunuz sevgilimle. Peki aşık olsanız, yine aynı mı olurdunuz? Bazen diyorum ki bu adam bana aşık değil ondan böyle. Yaşım gelmiş 2 yıl emek vermişim bu ilişkiye evleneyim derdinde gibi geliyor..
Saygın bir mesleği olan, karı kız olayı olmayan, kumar gibi kötü alışkanlığı olmayan biri galiba bir daha bulamam dediği.
Anne babalara göre ideal damat işte. Ama işte evdeki hesap da çarşıya uymuyor. Adam kaba biri çıkıveriyor.
Evet tam olarak bu.. her şeyini biliyorum artık temiz biri olduğunun farkındayım. Hayatıma aşığım diye leş bir insan girmesi korkutuyor. Ailem onu istiyor.. paradoks..Saygın bir mesleği olan, karı kız olayı olmayan, kumar gibi kötü alışkanlığı olmayan biri galiba bir daha bulamam dediği.
Anne babalara göre ideal damat işte. Ama işte evdeki hesap da çarşıya uymuyor. Adam kaba biri çıkıveriyor.
Düz insan olsun benim olsun kafasında çoğu kadın maalesef. İşte bazen de o adamlar yalnızca size düz oluyorlar, layık görmüyorlar, gerek duymuyorlar. Hani konu sahibi asgari düzeyde iyi biri, aşık olmadığım bir adam diye nitelendiriyor ya adamı? Adam da aynı şekilde görüyor yüksek ihtimalle. Bu sebeple de ilgisini de gıdım gıdım veriyor. Ama çok aşık olduğu bir kadın olsa böyle mi olurdu? Karnım ağrıyor dediğinde geçer der miydi sizce? Sanmıyorum.Günümüzün şartlarında bunları yapsa da fark edilmeyebilir.
Bir teşekkürü çok gören, ağrım var şikayetini önemsemeyen bir insan ( kadın, erkek fark etmez ) hiçbir şey için ideal olmamalı. Mesela apandisitte de karın ağrısı öne çıkar. En yakın hastaneye gidilmesi gerekirken, bu zihniyetteki bir insan sizi naz yapmakla suçlar. Evlerden ırak.
Duygu yoksa olmaz bence.Kalp ısınmadıysa evlenince çözülebilecek sorunlar dahi çok büyür ve çözümsüzleşir.Evlendikten sonra kalbinin ısınacağı başkası çıkarsa nolucak.Bunuda düşün.Olmaz deme bence böyle olan evliliklerle ilgili bir ton konu var burada.Ayrıca mesleğiniz gereği sizde şahit olmuşsunuzdur mutlaka.Yanlış anlamanı istemem kesinlikle ama yapma bunu.Merhaba canlar. Çevremde bu konuyu anlatacak kimsem olmadığı için size yazmak istedim..
Ben 27 yaşında bir avukatım. Sevgilim de 34 yaşında bir hakim. Bizimkisi ilk görüşte aşk değildi. Başta delicesine platonik aşık olduğum biri vardı çalıştığım kurumda. Sonra onun benim için uygun olmayan biri olduğunu fark edince vazgeçtim. Birden sevgilimi fark ettim. Üst kıdemim olması ve benden hoşlanması çok hoşuma gitmişti. O boşlukta aşırı bir heyecanla ona aşık olduğumu hissettim. İnsanlar görüntü olarak uyumsuz olduğumuzu benim yanında yaşlı kaldığını söylese de pek dinlemedim.
İlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. Çok stabil. Sevgilim oldukça olgun, güvenilir, karakterli biri. Şimdiye kadar güven konusunda hiçbir yanlışını görmedim. Ama iş evliliğe gelince.. Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.
Velhasıl kelam ben bunları çok kafama takıyorum. Bunların düşününce onun bana uygun olmadığına karar verdim. Sosyal medyada insanların sevgilisinin fotoğrafını koyup altına döşedikleri yazılar falan.. bunları kıskanmaya başladım. Buluşmalarımızda içimizde heyecan kalmadığını fark ettim. Evlilik olursa sıkıntı olacak gibi geliyor.
Ama ayrılmayı istesem de yapamıyorum. Bakıyorum buraya aşkımdan ölüyorum yazan insanlar aldatılıyor. Benim bu kadar güvenilir, karakterli bir sevgilim varken sizce bu sebeplerden bırakmak mantıklı mı?
Onunla mantık evliliği mi yapmalıyım, yoksa aşık olmanın peşinden mi gitmeliyim?
Düz insan olsun benim olsun kafasında çoğu kadın maalesef. İşte bazen de o adamlar yalnızca size düz oluyorlar, layık görmüyorlar, gerek duymuyorlar. Hani konu sahibi asgari düzeyde iyi biri, aşık olmadığım bir adam diye nitelendiriyor ya adamı? Adam da aynı şekilde görüyor yüksek ihtimalle. Bu sebeple de ilgisini de gıdım gıdım veriyor. Ama çok aşık olduğu bir kadın olsa böyle mi olurdu? Karnım ağrıyor dediğinde geçer der miydi sizce? Sanmıyorum.
Bu adamla evlenirseniz, bunun adı da mantık evliliği olmayacak ki. Mantık bu ilişkinin neresinde ? Adam da muhtemelen aynı nedenlerle sizinle bir ilişkiye başlamış. Sizi kendisine, konumuna uygun görmüş. Sevgi nerede ? Adama "Adetim ağrıdan ölüyorum" yazmışsınız; adam "Geçer, sabret" demiş. Regl döneminde ağrı çeken de var, çekmeyen de. Adam sizin gerçekten acı çektiginizi de düşünmemiş bence, "kız naz yapıyor kendince vb" demiş gibi duruyor.
Evli değilim ama cevaplayayım. En uzun ilişkimi yaşıyorum şu anda. Ben öyle ilk görüşte vurulmadım, yavaş yavaş alıştım, sonra bir anda aşık olduğumu fark ettim. Hala da aynı hislerim devam ediyor. Her şeyi tatlı geliyor, sevimli buluyorum.Sanırım yavaş yavaş uzaklaşacağım. Şu aşamaya geldim artık keşke o beni terk etse diyorum. En azından ilerde keşke bırakmasaydım diyeceğim bir şey kalmaz. Tabi 2 yıl yaşanmışlık olunca güzel şeyler de akla geliyor. İş iyice zorlaşıyor. O yokken bunları düşünüyorum yanıma geldiğinde seviyorum bu adamı diyorum. Ama tabiki sevseydim yanımda değilken de severdim. Özlerdim, özlediğini hissederdim. Hiç yok 0. Bir şeyi de merak ediyorum. Aranızda evli olup da hala kocasını görünce heyecanlanan var mı?
Yeni gelen biri yaklaşmaya çekinir derken tam anlayamadım.İlişki bittikten sonradan bahsediyorsunuz galiba.İlişkiniz bitince gerisi onu bağlamaz ona ne sizden.Birlikteyken çok güzel vakit geçirdiğimiz oluyor.. Onu bırakırsam koca bir boşluğa düşeceğim. Bunlar beni çok korkutuyor. Aşk değil de alışkanlık boyutuna gelmiş artık. Onun gibisini bulamam korkusu da sürekli aynı ortamda çalıştığımız ve ilişkimizden herkesin haberi olduğu için yeni gelen biri bile bana yaklaşmaya çekinir. Çevrem işten ibaret. O da çok adı sanı bilinen saygı gören biri.
Beni aldatmaz konusuna gelince bu konuda çok rijit. Ben yapmam yaparsan en ufak bir şey görürsem bir bakışma bile bu iş burada biter falan. Aldatılmaktan bu kadar korkan biri aldatmaz diye düşündüğümden. Yoksa tabiki bunun garantisi olmaz.. içim çok sıkılıyor..
Sanırım yavaş yavaş uzaklaşacağım. Şu aşamaya geldim artık keşke o beni terk etse diyorum. En azından ilerde keşke bırakmasaydım diyeceğim bir şey kalmaz. Tabi 2 yıl yaşanmışlık olunca güzel şeyler de akla geliyor. İş iyice zorlaşıyor. O yokken bunları düşünüyorum yanıma geldiğinde seviyorum bu adamı diyorum. Ama tabiki sevseydim yanımda değilken de severdim. Özlerdim, özlediğini hissederdim. Hiç yok 0. Bir şeyi de merak ediyorum. Aranızda evli olup da hala kocasını görünce heyecanlanan var mı?
Adam hakim kadin avukat yaslari da yakin, nesi mantiksiz anlaadimBu adamla evlenirseniz, bunun adı da mantık evliliği olmayacak ki. Mantık bu ilişkinin neresinde ? Adam da muhtemelen aynı nedenlerle sizinle bir ilişkiye başlamış. Sizi kendisine, konumuna uygun görmüş. Sevgi nerede ? Adama "Adetim ağrıdan ölüyorum" yazmışsınız; adam "Geçer, sabret" demiş. Regl döneminde ağrı çeken de var, çekmeyen de. Adam sizin gerçekten acı çektiginizi de düşünmemiş bence, "kız naz yapıyor kendince vb" demiş gibi duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?