- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
-
- Konu Sahibi matmatmazel
Bence sevebilirsiniz. Ben 21.5 yaşımda eşimle tanıştım o da görücü usulü. Gerçi ben görür görmez çok ısındım.Işte asıl sormak istediğim bu "isinamam" düşüncesini atabilir miyim? Bekledigim sevdiğim biri yok, o zaman mantikli davranip iyi, bana değer veren, sevip ezdirmeyecek bir insanla evlensem mutlu olabilir miyim sevebilir miyim?
Bizim buralarda bu yaş evlilik için gecikmiş bir yaş. Aslında ben de böyle düşünüyorum çünkü anne olmak istiyorum ve dogurganligim geçiyor.bu yaşa kadar sevebilmeyi bekledim ama olmuyor ve daha ne kadar bekleyeceğim beklesem de bir gün sevebilecek miyim? Duygularimi en güzel yasayabilecegim dönemler gecip gidiyor.kendi mi de hakli buluyorum ailemi de.ama cevremdekilere ben de cok kızıyorum.susturamiyorum daEğer görücü usulüyle evlenecekseniz...
Yani eninde sonunda onlardan birini seçecekseniz görüşürsünüz.
Ama 30 yaşında bir kadına çevresinin baskı yapması benim anlayabileceğim bir şey değil.
Evlilik gibi önemli bir kararı çevrenin insiyatifine bırakırsanız elbette ısınamazsınız.
Aileyi anlarım da etrafınızdakiler kim oluyor da size "evlen evlen" diyebiliyorlar?
Daha da fenası çok görücü geliyormuş, demek etrafınızda sizin gibi baskılardan bunalan...
Karakteriniz, kararlarınız, bir şarkıyı dinlerkenki haliniz için değil de...
Sırf mantığına yattığı için sizinle evlenmeyi düşünen adamlar var.
Ne kadar sağlıklı bir evlilik olur, tamamen şans...
İçini kıpırdatmazsa o evlilik garip olur sanırım.Ayrıca evlilikte erkek hemen değişiyor,sahiplenip rahatlayıp hatta kötüleşebiliyorlar,iyi olup olmadığını aşık bile olsan anlayamıyorsun.Ama aşk bazı şeyleri çekilebilir kılıyor.Aileler yanınızdayken birbirinizi tanımanız zor,başbaşa buluşup konuşun eğer mümkünse,başka türlü zaten nasibinde var ise naparsan yap olur,yok ise de olmaz biliyorsun.Merhaba hanımlar çevremdekiler beni anlamadığı için bir de sizin yorumunuzu istiyorum.ben 30 yaşında çalışan biriyim.derdim görücülere evet diyememem. Çok fazla isteyenim olmasına rağmen bir türlü ısınıp da evet diyemiyorum. Bu konu fazlasıyla canımı sıkıyor çünkü çevremdekiler tarafından çok fazla baskı görüyorum evlen evlen diye.aslında ailemi de anliyorum çünkü biz 3 kardeşiz abimin görüştüğü biri var evlenmelerine 1 yıl var. Kız kardeşi m ise evli.
Şimdi benim isteyenim var ona tamam dersem calismasam bile beni rahat yaşatabilecek imkanı var ve fazlasıyla iyi bir insan ama benden 1 yaş küçük.herkese olduğu gibi buna da ısınamıyorum. Böyle iyi insanlar karşıma çok çıkmıyor red mi edeyim yoksa bir şans vermeli miyim ısınabilir miyim? bana yol gösterin ne yapabilirim.
çok güldüm bu yoruma :)))29 yaşında bir adam,30 yaşında bir kadına görücü gidiyorsa,o işte bir iş vardır:)
30 yaşında birine ben de hadi evlen artık diyebilirim.Tabii yakınımsa ve evlenmeyi düşünmüyorum demiyorsa...
Gerçi bu gözler evlenmeyi düşünmüyorum,bana göre değil deyip 40 ından sonra gelinlikle göbek atanları da gördü yani:)
kendi mi de hakli buluyorum ailemi de.ama cevremdekilere ben de cok kızıyorum.susturamiyorum da
Bence 29 yaşındaki de kimseyi bulamayacağını düşünüyor, ben başka bir iş olduğunu sanmam:) O kadar evlilik programı var 20 yaşında gencecik insanlar çıkıyor, erkekler de:) Üşeniyorlar mı anlamıyorum flört etmeye:)çok güldüm bu yoruma :)))
Evlenmek istiyorum.ama kendim bulsam.bi avm de, cafede, arkadas ortaminda falan ama oyle ortamlar da olmuyor olsa da kimseyi kendime cekemiyorum.iste dedigim gibi disarda da bulamıyorum.gorucu usulü istesem buna tamam derim cunku bu adam kesinlikle evlenilecek adam ama isinamiyorum yaşı problem ediyorum30 yasindaki bir Kadina cevre neden baski yapiyor " Evlen Evlen " diye , hadi diyelim onlar yapti peki senin dusuncen ne ?
Ilaki eve gelenlerden birini sececem zaten dersen ozaman zaman kaybetme sende gorusmeye basla ..
Yok ben gorusmek istemiyorum ama cevremdeki baskidan dolayi kafam karisiyor diyorsan , ozaman gorusme daha iyi ..
Kesinlikle evlenmeyi düşünüyorum hem de en kisa zamanda olsun istiyorum.birlikte biseyler paylasabilecegim hep yanimda olacak beni mutlu edecek biriyle hemen evlenmek istiyorum ama kimse kalbimden iceri giremiyor.sorunlu muyum ne?29 yaşında bir adam,30 yaşında bir kadına görücü gidiyorsa,o işte bir iş vardır:)
30 yaşında birine ben de hadi evlen artık diyebilirim.Tabii yakınımsa ve evlenmeyi düşünmüyorum demiyorsa...
Gerçi bu gözler evlenmeyi düşünmüyorum,bana göre değil deyip 40 ından sonra gelinlikle göbek atanları da gördü yani:)
Kesinlikle sorunlu değilsiniz, bakın adı üzerinde görücü usulü, yani siz zaten kalben vurulmadan bir işe başlamaya çalışıyorsunuz, o sebeptendir ki önce tanışmalısınız. Eğer kalben vurulmak istiyorsanız, flört edin çünkü ne öyle ne böyle oluyor sizin deyiminizle:/ İkisine de yanaşmıyorsunuz ki..Kesinlikle evlenmeyi düşünüyorum hem de en kisa zamanda olsun istiyorum.birlikte biseyler paylasabilecegim hep yanimda olacak beni mutlu edecek biriyle hemen evlenmek istiyorum ama kimse kalbimden iceri giremiyor.sorunlu muyum ne?
Cok gÇevrenizdekilere kızıyorsunuz ve onları susturamıyorsunuz işte sıkıntı burada başlıyor.
30 yaşındaki bir kadının salt evlenmesini, onu eşiyle mutlu görmeyi istemek değil ki bu.
Yersiz müdahale, kafa karıştırma, zaten siz de bu sebepten bunalmışsınız ki konu açma gereği duydunuz çünkü basiretiniz bağlanmış.
Devam da eder bunlar, "Evlendin, hadi çocuk yap. İlk çocuğu yaptın ona bir de kardeş lazım, ikinciyi düşünün".
Sizin o adamlardan herhangi birine içinizin ısınıp ısınmamasından daha mühim bir mesele bu.
Nezaketen sessiz kalmayı anlamaz bizim toplumumuz maalesef.
Çevrenizdekilere kızıyorsanız açık açık kendinizi baskı altında hissettiğinizi...
Bu durumun sizde ters teptiğini, hayırlı bir işin olacağı varsa da onların çıkmaza soktuğunu söyleyin.
Eminim size evlenmeniz yönünde ısrar edenlerin önemli bir kısmı eşiyle mutlu bile değildir.
Başkalarının hayatına burnunu sokma kontenjanını kullanıyorlardır.
Nasıl bir çevrede ve karakterde olursanız olun, tavrına tarzına kızdığınız insanlarla aranıza mesafe koymayı ihmal etmeyin.
Bir aile yakinimiz araciligiyla olduğu için o da benimle görüşmeyi kabul etti.gorunce de begendi flört de edebiliriz nişan da dedi.ya oyle mecburiyet gibi bisey yok.cunku doktor ve belli bir cevresi var.bana mecbur degil yani:)Bence 29 yaşındaki de kimseyi bulamayacağını düşünüyor, ben başka bir iş olduğunu sanmam:) O kadar evlilik programı var 20 yaşında gencecik insanlar çıkıyor, erkekler de:) Üşeniyorlar mı anlamıyorum flört etmeye:)
Iste benim sorunum kimseye isinanamak.Bazı insanlar başta ısınamazsa sonra ısınamaz eğer öyle biriyseniz boş yere vakit kaybetmeyın kaç yaşınız da olursaniz olun kalbiniz eşinizi tamir.sonra pişman olup bu günlerinizi aramayın
Evet aynen öyle.cok arada kaliyorum.bide gorucu usulu derken aileler araci oluyor disarda gorusuyoruz mesajlasiyoruz ama evlenelim mi deyince evet diyemiyorumKesinlikle sorunlu değilsiniz, bakın adı üzerinde görücü usulü, yani siz zaten kalben vurulmadan bir işe başlamaya çalışıyorsunuz, o sebeptendir ki önce tanışmalısınız. Eğer kalben vurulmak istiyorsanız, flört edin çünkü ne öyle ne böyle oluyor sizin deyiminizle:/ İkisine de yanaşmıyorsunuz ki..
Ben aslında biraz da takılmıştım arkadaşa:) Tabi ki mecbur değildir. Bence görüşün eğer ki bu şekilde evlenicem ben diyorsanız. Ama içinize sinmiyorsa da zorlamanın manası yok. İleride istemeyerek bir evlilik yapmayın. Yaşınız da geç değil ki o kadar çok. İnsanlar artık bilerek 30-35 yaşlarında evleniyorlar. Paniğe kapılmayın, etraflıca düşünün, yuva kurmak önemlidir, hafife almamak lazım illa olsun diye:)Cok g
Bir aile yakinimiz araciligiyla olduğu için o da benimle görüşmeyi kabul etti.gorunce de begendi flört de edebiliriz nişan da dedi.ya oyle mecburiyet gibi bisey yok.cunku doktor ve belli bir cevresi var.bana mecbur degil yani:)
Evet diyeceğiniz adam karşınıza çıkmamış.şartlamayın kendinizi.ayrıca bir adamın çok iyi olması illa evleneceğiniz anlamına gelmezIste benim sorunum kimseye isinanamak.
Evet kismet diyorum.disarda görüştük o kadar iyi bir insan ki,gerildigimi hissetti ve rahat etmem icin kirk takla atti resmen.neden evet diyemiyorum neden kimseyi sevemiyorum ya kismetim kimse çıksın artik karşımaİçini kıpırdatmazsa o evlilik garip olur sanırım.Ayrıca evlilikte erkek hemen değişiyor,sahiplenip rahatlayıp hatta kötüleşebiliyorlar,iyi olup olmadığını aşık bile olsan anlayamıyorsun.Ama aşk bazı şeyleri çekilebilir kılıyor.Aileler yanınızdayken birbirinizi tanımanız zor,başbaşa buluşup konuşun eğer mümkünse,başka türlü zaten nasibinde var ise naparsan yap olur,yok ise de olmaz biliyorsun.
Bakın 3 yıllık bir ilişkim var, kendisini gerçekten çok seviyorum ve çok eminim. Evlenme teklifini kabul ettim, buralarda nişanlıyım yazıyorum çünkü nişanlı gibiyiz artık aileler biliyor görüşüyoruz falan,ama resmi olarak nişanlanmamıza birkaç ay var ve ben hala evlenmekten ara ara korkuyorum, her şey çok güzel iyi hoş ama bence ürkünçte bir o kadar. Siz ki sadece bir kaç kez görüp mesajlaştığınız birine zaten hemen evet dememelisiniz, eğer ki elektrik alıyorsanız iyice görüşün, daha sık bir araya gelin, oturun birbirinize kendinizi anlatın. Isınmazsanız zaten olmaz.:)Evet aynen öyle.cok arada kaliyorum.bide gorucu usulu derken aileler araci oluyor disarda gorusuyoruz mesajlasiyoruz ama evlenelim mi deyince evet diyemiyorum
Tabikii sirf iyi diye evlenilmez ama ben kolay kolay isinamiyorum.isindigim daha dogrusu hosuma giden kisiler hep duygusuz, kaba, dusuncesiz yani kötü insanlardi.korkuyorum kötü biriyle evlenmektenEvet diyeceğiniz adam karşınıza çıkmamış.şartlamayın kendinizi.ayrıca bir adamın çok iyi olması illa evleneceğiniz anlamına gelmez