• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için kılını kıpırdatmayan sorumsuz sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de ayrılmam gereken biriyle bi şekilde devam etmeye çalışan biriyim maalesef ve seni çok iyi anlıyorum hele ki 7 yıl çok uzun geliyor haklısın ama istersen hemen ayrılamıyorsan evliliğe ısrarcı olma ve çocuğu yeni tanıyormuşsun gibi değerlendirerek devam et ilişkine her şeyi görmezden gelme acaba nasıl biri diye anlamaya çalışarak devam et.
Ve neyini sevip neyini sevmediğini bir kağıda yazarak karşılaştırmanı tavsiye ederim🙏🏻

7 sene diyorsunuz da daha lisansınız yeni bitmiş, anladığım kadarıyla 2. üniversite ya da geç gidilen bir ünivesite, ki olabilir bunda bir şey yok ama şöyle: hepimizin lise-üniversite zamanları flörtleri olmuştur...ama doğru insan değilse "illa evlenecem bu adamla" demenin bir manası yok ki? yani bu herhalde ilk ciddi ilişkiniz ve kendinizi çok şartlamışsınız. bakın daha yeni çalışıyorsunuz..paranızın kıymetini bilin, evden yemek götürecek kadar daha 1. yılınızda kendini kasmayım. (yanlış anlaşılmasın, pandemi zamanı zaten her yer kapalı, ayrıca evde yemek yapmak sağlıklı, yani aslında sorunum yemekle deil, bu kadar tasarruf et et et daha 1. yılı çalışırken, acısı çıkar bunun onu demek istiyorum.)

İkincisi üşenmedim hesapladım 36 ay 180 TL 6,480 TL yapıyor bunun bir kısmı faiz olduğuna göre 6 bin lira bile değil çekilen kredi, adam 6 bin lira maaş alıyor. şimdi ne ... yemeye böyle bir kredi çekildi ben onu anlamadım? x bir şey alınacak olur, para yetmez, mesela ev tutulur eşya alınır da hepsi birden oluverir yetişmez, üstüne eklemek için kredi çekilir. sağlık sorunu olur birden çıkar, çekilir. öyle değil mi? ortada bir x şey yoksa bu kredi niye çekiliyor ki? bakın daha sözlü bile değilsiniz hiç bir büyük yükün altına girmiş değilsiniz, şimdiden kredi..ohoooo. bana öyle geliyor ki bu adam ota .ka kredi çekmeye/çektirmeye meraklı? nasılsa çeken var, adam kötü niyetli değilse bile (çok iyimserim!) düşüncesiz, para işinden anlamıyor, savruk.

1. yılımı çalışan bir insan olsam çeyiz meyiz almam. kaç yaşındayım daha bu yaşa kadar çeyiz alıp bir köşeye koymuş değilim. (ama 40 kere ev kurdum, eşya aldım, kendime aldım, elin oğluna değil.) çeyiz lazımsa parası bir köşede durur altın dolar euro vs. yapılır öyle evlere sığmayacak çeyiz almak bence saçma sapan bir şey. daha nişan yok ne çeyizi? para olunca zaten 1 günde alınır. ben öyle düşünüyorum. Sizi kırmak için yazmadım şunun için yazdım: evet kadın-erkek eşit olmalı, evet, kadınlar da çalışmalı ve ev kurmaya ortak olmalı, bu konuda hiç tereddüdüm yok. AMAAAA erkeklerin büyük kısmının "odundan hallice" olduğu bir memlekette yaşıyoruz. işin parasını filan da geçtim. sizin hevesinize yazık değil mi? ince ince düşünüyorsunuz eminim her parçayı umut umut heves heves alıyor kendinizi ileride kullanırken hayal ediyorsunuz. sizin bu ruhunuza yazık değil mi? para kazanılır bu umudu bu hevesi kırmaya kırdırmaya değer mi? kadın-erkek eşit olmalı evet, ama bazı konularda kadınlar daha hassas ve incelikli ruhunuzu incitmeye kimsenin hakkı yok ki.

Bu adam size hic evlenmek istedigini söyledi mi?
"Seni istiyorum" "seni hep yanimda istiyorum" demekten bahsetmiyorum. Evleniriz, yuva kurariz, eşim olmani istiyorum diye ciddi ciddi söyledi mi?
Evlilik teklifi oldu mu aranizda? (Süsleme organizasyon falan degil yani evlenme karari alindi mi net sekilde?)

Bana daha cok siz okul bitti askerlik de ok, yaslar da geldi diye kendi kendinize evlilik kafasina girmissiniz gibi geldi. Adamin uzaktan yakindan alakasi yok.
kendimi şu masumiyet dizisinde ki Ela gibi hisettim:D çocukların adına kadar belli.

7 sene diyorsunuz da daha lisansınız yeni bitmiş, anladığım kadarıyla 2. üniversite ya da geç gidilen bir ünivesite, ki olabilir bunda bir şey yok ama şöyle: hepimizin lise-üniversite zamanları flörtleri olmuştur...ama doğru insan değilse "illa evlenecem bu adamla" demenin bir manası yok ki? yani bu herhalde ilk ciddi ilişkiniz ve kendinizi çok şartlamışsınız. bakın daha yeni çalışıyorsunuz..paranızın kıymetini bilin, evden yemek götürecek kadar daha 1. yılınızda kendini kasmayım. (yanlış anlaşılmasın, pandemi zamanı zaten her yer kapalı, ayrıca evde yemek yapmak sağlıklı, yani aslında sorunum yemekle deil, bu kadar tasarruf et et et daha 1. yılı çalışırken, acısı çıkar bunun onu demek istiyorum.)

İkincisi üşenmedim hesapladım 36 ay 180 TL 6,480 TL yapıyor bunun bir kısmı faiz olduğuna göre 6 bin lira bile değil çekilen kredi, adam 6 bin lira maaş alıyor. şimdi ne ... yemeye böyle bir kredi çekildi ben onu anlamadım? x bir şey alınacak olur, para yetmez, mesela ev tutulur eşya alınır da hepsi birden oluverir yetişmez, üstüne eklemek için kredi çekilir. sağlık sorunu olur birden çıkar, çekilir. öyle değil mi? ortada bir x şey yoksa bu kredi niye çekiliyor ki? bakın daha sözlü bile değilsiniz hiç bir büyük yükün altına girmiş değilsiniz, şimdiden kredi..ohoooo. bana öyle geliyor ki bu adam ota .ka kredi çekmeye/çektirmeye meraklı? nasılsa çeken var, adam kötü niyetli değilse bile (çok iyimserim!) düşüncesiz, para işinden anlamıyor, savruk.

1. yılımı çalışan bir insan olsam çeyiz meyiz almam. kaç yaşındayım daha bu yaşa kadar çeyiz alıp bir köşeye koymuş değilim. (ama 40 kere ev kurdum, eşya aldım, kendime aldım, elin oğluna değil.) çeyiz lazımsa parası bir köşede durur altın dolar euro vs. yapılır öyle evlere sığmayacak çeyiz almak bence saçma sapan bir şey. daha nişan yok ne çeyizi? para olunca zaten 1 günde alınır. ben öyle düşünüyorum. Sizi kırmak için yazmadım şunun için yazdım: evet kadın-erkek eşit olmalı, evet, kadınlar da çalışmalı ve ev kurmaya ortak olmalı, bu konuda hiç tereddüdüm yok. AMAAAA erkeklerin büyük kısmının "odundan hallice" olduğu bir memlekette yaşıyoruz. işin parasını filan da geçtim. sizin hevesinize yazık değil mi? ince ince düşünüyorsunuz eminim her parçayı umut umut heves heves alıyor kendinizi ileride kullanırken hayal ediyorsunuz. sizin bu ruhunuza yazık değil mi? para kazanılır bu umudu bu hevesi kırmaya kırdırmaya değer mi? kadın-erkek eşit olmalı evet, ama bazı konularda kadınlar daha hassas ve incelikli ruhunuzu incitmeye kimsenin hakkı yok ki.
borcum var dediği için çektim. bütün heveslerim sanki ikimiizin evindede yangın cıkmış eşyaların hepsi yanmış gibi kül oldu. ayrılacagım

kendimi şu masumiyet dizisinde ki Ela gibi hisettim:D çocukların adına kadar belli.

ona söyleyince ailene söylemeseydin beni diyor. nasıl o kadar sene saklayabilirdim ?

Kamu spotu olarak yazayim, böyle adamlarla cocuk adi konusmayin.
Böyle adamlar icin kredi cekmeyin.
Böyle adamlarla evlenmek icin yemeginizi kisip ceyiz düzmeyin.
Üzülürsünüz.

Diziyi izlemedim hic, ela benzetmesinden ne anlamam gerekiyordu bilmiyorum ama umarim siz haklisinizdir ben haksizimdir. Diger turlu cok üzülürsünüz.

Kamu spotu olarak yazayim, böyle adamlarla cocuk adi konusmayin.
Böyle adamlar icin kredi cekmeyin.
Böyle adamlarla evlenmek icin yemeginizi kisip ceyiz düzmeyin.
Üzülürsünüz.

Diziyi izlemedim hic, ela benzetmesinden ne anlamam gerekiyordu bilmiyorum ama umarim siz haklisinizdir ben haksizimdir. Diger turlu cok üzülürsün
benim gibi kendi kendine gelin güvey olan bir kızcağız işte.

bana ne dedi biliyor musnuz? ümit verip verip. ailem spruyor diyince ailene söylemeseydin napiyim dedi. peki ayrılınca aileme ne diyeceğim yada o kadar yaşanmışlığım ne olacak parayı pulu geçtim

Sev buna kimsenin itirazi yok ama evlenmek baska bisey.

Maddi manevi tüm yük sende olacaksa o evlilikten beklentin ne? Evlilik paylasmaktir. Bu adamla ne paylasabileceksin?
Evde camasir makinasi bozuk, kredi cekersin iddiaya yatirir
Faturalar bekler adam marka ayakkabi alir.
Kapina icra gelir.

Bu hayat seni mutlu edecekse, kendimden kisar olumlu seyleri yasamam, olumsuz seyleri 2 kisilik, hatta bir de cocuk yapip 3 5 kisilik yasarim evet diyorsan evlen.

bana ne dedi biliyor musnuz? ümit verip verip. ailem spruyor diyince ailene söylemeseydin napiyim dedi. peki ayrılınca aileme ne diyeceğim yada o kadar yaşanmışlığım ne olacak parayı pulu geçtim
diyeceksin ki iddaa oynuyor, bana kredi cektirdi. ailenin akli varsa seni cekip kurtarir zaten.
bitti gitti.

yapacak birsey yok, hayatinizi evlenip yakmayin yasanmisliklar var diye, ailenize herseyi acik acik anlatin bence size hak verirler

Aynen evlenin de ailenize sorumsuzun teki, borç içinde yüzüyor, kumar bağımlılığı var, bana layık değil, hayatımı bu adam için mahvedemem demekten kendinizi kurtarın.
Bir kadın daha bile isteye, seve seve mis gibi hayatını gözümüzün önünde mahvetti deriz biz de.

Millet 20 yillik evliligi yaşanmisligi siliyor. Bir 7 sene derdine düşmüssuz gitmiş o da okuldu şuydu buydu gecmiş ne yasanmisligi????
Valla sizin gibi kadinlar o nikah masasina oturup en az bir tane de cocuk yapmadan rahat edemiyor.

Gecen biri daha vardi buraya nisanliyken konu acmiş herkes evlenme demiş. İlla gidip evlenip ustune bi de cocuk yapip boşaniyorum diye konu acmisti bu sefer.

Sevgiliyken copsuz uzunken ayrilmak yerine kucakta bi cocukla baba evi daha iyi geliyor galiba 🙄

hiç de bir şey olmaz.
üzülürsünüz tabii ki.

ama sonradan üzülmekten iyidir.
emin olun iyidir.

aileniz nasıl bir aile onu bilemiyorum tabii ki ama çok tepki gelecekse bence fazla konuyu açmasanız en iyisi. sizi unutunca onlar da unutur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back