7 sene diyorsunuz da daha lisansınız yeni bitmiş, anladığım kadarıyla 2. üniversite ya da geç gidilen bir ünivesite, ki olabilir bunda bir şey yok ama şöyle: hepimizin lise-üniversite zamanları flörtleri olmuştur...ama doğru insan değilse "illa evlenecem bu adamla" demenin bir manası yok ki? yani bu herhalde ilk ciddi ilişkiniz ve kendinizi çok şartlamışsınız. bakın daha yeni çalışıyorsunuz..paranızın kıymetini bilin, evden yemek götürecek kadar daha 1. yılınızda kendini kasmayım. (yanlış anlaşılmasın, pandemi zamanı zaten her yer kapalı, ayrıca evde yemek yapmak sağlıklı, yani aslında sorunum yemekle deil, bu kadar tasarruf et et et daha 1. yılı çalışırken, acısı çıkar bunun onu demek istiyorum.)
İkincisi üşenmedim hesapladım 36 ay 180 TL 6,480 TL yapıyor bunun bir kısmı faiz olduğuna göre 6 bin lira bile değil çekilen kredi, adam 6 bin lira maaş alıyor. şimdi ne ... yemeye böyle bir kredi çekildi ben onu anlamadım? x bir şey alınacak olur, para yetmez, mesela ev tutulur eşya alınır da hepsi birden oluverir yetişmez, üstüne eklemek için kredi çekilir. sağlık sorunu olur birden çıkar, çekilir. öyle değil mi? ortada bir x şey yoksa bu kredi niye çekiliyor ki? bakın daha sözlü bile değilsiniz hiç bir büyük yükün altına girmiş değilsiniz, şimdiden kredi..ohoooo. bana öyle geliyor ki bu adam ota .ka kredi çekmeye/çektirmeye meraklı? nasılsa çeken var, adam kötü niyetli değilse bile (çok iyimserim!) düşüncesiz, para işinden anlamıyor, savruk.
1. yılımı çalışan bir insan olsam çeyiz meyiz almam. kaç yaşındayım daha bu yaşa kadar çeyiz alıp bir köşeye koymuş değilim. (ama 40 kere ev kurdum, eşya aldım, kendime aldım, elin oğluna değil.) çeyiz lazımsa parası bir köşede durur altın dolar euro vs. yapılır öyle evlere sığmayacak çeyiz almak bence saçma sapan bir şey. daha nişan yok ne çeyizi? para olunca zaten 1 günde alınır. ben öyle düşünüyorum. Sizi kırmak için yazmadım şunun için yazdım: evet kadın-erkek eşit olmalı, evet, kadınlar da çalışmalı ve ev kurmaya ortak olmalı, bu konuda hiç tereddüdüm yok. AMAAAA erkeklerin büyük kısmının "odundan hallice" olduğu bir memlekette yaşıyoruz. işin parasını filan da geçtim. sizin hevesinize yazık değil mi? ince ince düşünüyorsunuz eminim her parçayı umut umut heves heves alıyor kendinizi ileride kullanırken hayal ediyorsunuz. sizin bu ruhunuza yazık değil mi? para kazanılır bu umudu bu hevesi kırmaya kırdırmaya değer mi? kadın-erkek eşit olmalı evet, ama bazı konularda kadınlar daha hassas ve incelikli ruhunuzu incitmeye kimsenin hakkı yok ki.