Evlenmeden yoruldum :(

Hayır dedi kestirip attı ...

Bana da çok saçma geliyor,bos duran ev varmış geç otur işte mis gibi.
Normalde kadınlık gururundan bi haber adamların erkeklik gururlari depreşiyor.
İki sene de 30 bin rahat kiraya gider,ne ara birikim yapıp ne ara ev alınır.Otur bir iki sene pesinati biriktir ev al yine çık,kimse sonsuza kadar otur demiyor zaten.İyilik,rahatlik batıyor bunlara.

bence sen ailenin evine çıkalım deyince bozulmus. e ayni öneriyi o sana yapsa sende belki geirlirdin kayom validemle ayni apartmanda oturmak istemiyorum vs diye. nisanlinla güzelce konuş bu meseleyi, istemiyorsa ailenin evine cikmaya zorlayamazsin onu. nişanlın sakinlesince ev alma işine tekrardan sicak bakacaktir. az da olsa birikmisiniz yok mu baştan ev alsaniz hic kiraya cikmadan.

Annesi ayar vermiştir. Madem öyle kirada oturun. Onların yanına taşunmayın

Benimde senin gibi önceliğim bir ev. Muhtemelen ailesi fikrini değiştiriyordur sen kararından cayma hayat şartları zor kira vereceğinize ev sahibi olun. Evlendikten sonra daha zor olur . Ev olmadan düğün olmayacak diyin ya sizin apartmanda oturucak ya beklicek

valla ablacım yerinde olsam acele etmem. biraz dişimi sıkarım bende ilk evlendiğimde seninle aynı kafa karmasıklığını yasadım. fakat bazen insanın her istediği olmuyor. sabretmek lazımmış. eşim bana sabretmeyi öğretti ve sabrettik 3 yıl sonra ev alabildik şimdi hem ben hem eşim çalışıyoruz. biraz birikim biraz kredi birazda iş yeri sahibimin desteği derken aldık çok şükür. Çocugumuz ile birlikte mutlu mesut yaşıyoruz evimizde. yanında çalıştığım CRV NAKLİYAT' ın sahibine hakkını ödeyemem Allah ondan razı olsun hem ev almam da hem eşim ile olan ilişkimde bana çok destek oldu. o bakımdan degerli kardeşim biraz sabır birazda birbirinize destek derken herseyde olur inşallah:)

Sonunda hemfikrim olan birisi çıktı.. katılıyorum size hemen hemen aynı öneride bulundum evlendikten sonra daha zor oluyor masraf bitmiyor.. hele kiracıysan her taşındığın eve masraf yapıyorsun ve rahat 2 seneye yakın toplam ödediğimiz kira 13 milyar..

Tabi hayatın gerçekleri maalesef bu. Aynen öyle kira çok. Doğru dürüst eşya alamazsın kiraya göre eşya alcaksın belki alacagın eve olmayacak bi masraf daha. Ya da eşyalar daha oturulmadan taşınmadan kırılıp dökülecek. Biraz mantığı ön planda tutmak gerekiyor bence bu durumlarda . Yani hesaba bakın 13 milyar sokapa gidecek hiç grek yok. Hem sizin hem de kısmetse dopacak cocugunuza bir garanti ev. 1+1 olsun sizin olsun. Sınra iyisini alırsınız.

Hayır dedi kestirip attı ...

canım bizim de annemlerin oturduğu alt kat babamların annem de gelin burada oturun dedi, ben bunu nişanlıma söylemedim bile, zaten oda kabul etmez bende istemem, yüzüm asık olsa ailem görecek ne gerek var, bence aynı binada oturmak çok saçma aile ile. aynı şekilde kayınpederimizin evi de dublex onlar da hep alt kata oglunu oturtmayı düşünmüş, tabii ki öyle bir şeyi de ne ben ne eşim isterdi. kiradayız kafalarımız rahat, ailelerle de sorun yaşamıyoruz mis gibi.

nişanlın bu konuda haksız değil, onun ailesi ile de sakın yaşamyın çıkın kiraya kafanız rahat etsin, evi de maddi yeterliliğe göre alırsınız elbet bir gün. benim akadaşıma da kayınpederi söz vermiş ilk yıl alacaklardı evi sonra 3 sene boyunca alamadı, şimdi çıktı kendi evine mis gibi. ama aa 3 senedir ev almadınız diye dert etmedi yani. bu kadar anlam yüklemeyin böyle şeylere bakın aranız bozulur sonra pişman olursunuz.

womennn o sorunları tek tek yaşamış birisi olaraktan katılıyorum çok beğenerek aldığım eşyalarım çizildi kırıldı neden? oradan oraya tasinmaktan.. taşınıyosun eve uymuyo zor işler... kira odeyeceğine kendi evine öde dertsiz tasasız otur istediğin yerini yaptır sonucta sana kalacak...

Ev ev diye nişanlının üstüne çok fazla gitmiş olabilir misiniz ?Ev alma fikri çok mantıklı ama bazen eşler bu isteklerle çok fazla yıpratıyor birbirini.Henüz nişanlısınız kaldı ki zamanla zaten beraber ne yapacağınıza karar verirsiniz.
Benim fikrim her iki aileye de uzak olmak,ailen sana yardımcı olmak istiyorsa oranın kirasını size verebilirler.Bu teklifi ailene yaptın mı?Eşinin ailesiyle birlikte oturmaya sakın yanaşmayın.Ev üstüne ev olmaz.

Yani aklın yolu bir yazık günah değil mi canım maddi manevi

umarım bu sert resti yüzünden bu iş bozulmaz, yada nişanlısı da ondan soğumaz çünkü ya bitecek oturacağı ev derdi kalmayacak ortada yada dediği gibi olacak ama huzursuz bir adam ile evlenecek, ancak o zaman ilk önceliğin ev olmadığını görür hayatta. huzur olmadı mı her şey boş.

womennn evlenmeden anlayamıyo insan iş işten geçiyor keşke böyle yapmasaydım diyosun..

Kesinlikle size katılıyorum.İkisinin de duruma rızası olmalı.

womennn evlenmeden anlayamıyo insan iş işten geçiyor keşke böyle yapmasaydım diyosun..
Maalesef öyle oluyor ben de evlenmedim ama anne babamızı görüyoruz işte annem hala der evlendiğimde ne güzel eşyalarım vardı daha oturamadan kırıldı gitti diye on iki kere değiştirmişler düşün. Şuan ancak bi ev aldık şükür. İnş senin de kısa zamanda yoksa olur bi evin bolca da huzurun

Tabiki ben de öyle bir şey olsun istemem. Ancak bugün bir ev kirası olmuş şehrimde 700. Bin lira öder ev alırım yani bu benim fikrim sadece. Ya ev al ya ayrılalım demeyecek sonucta . Arkadaşımıza daha iyi bi imkan sunmak isteyecek kadar kuvvetliyse sevgisi soğuyacağını sanmıyorum. Herşeyin başı saglık huzur bence de ama hayat şartı elverirse o da. Ev sahibi birgün gecikince kapıya gelirse huzur da kalmaz

Canım ben evlendim, bir kere bile ev mevzusu geçmedi üstelik aylık gelir düzeyimiz bir haylü yüksek ve güzel de ev peşinatı olacak birikim var. ama acele etmeyelim dedi eşim, ve bekliyorum şu an, herkes ister ilk kendi evine çıkmayı, taşımamayı ama dünyanın sonu da değil. 2 sene geç alınır ne olacak ki.

1000 TL ödeme ile ev alınmıyor maalesef, biz 1.500 TL kira veriyoruz şu an, ev sahibi de gıcık biraz dediğin gibi bir gün gecikince aradı bir keresinde, hiçte huzurumuz bozulmadı, arkasından küfür ettik sadece :) bence biraz rahat olmak lazım, yani ev de ev diye tutturmak ne biliyim, nişanlılık günlerini huzursuz geçirmeye değmez.

Tabiki dünyanın sonu değil. Ama şöyle düşün. Hayli yüksek gelir düzeyimiz yok bizim mesela. Bu şartlarda kiraya cıkıp aynı zamanda ev için birikim yapamayız bizim için mantıklısı bu yani. Siz kirada da gül gibi geçinir dediğiniz gibi peşinat yaparsınız ama biz yapamayız maalesef. Fikrimin temeli bu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…