Senin evin varsa geç otur, ikna et nişanlını. Para biriktirince de ortak ev alırsınız.
Bıktım bu saçma iç güveysi muhabbetinden!
Adam çalışmaz, ekmek elden su gölden yaşar, sonunu düşünmez, günlük yaşar ve hep sana güvenirse 'içgüveyi' dersin ama 2 taraf da işinde gücünde insanlarsa gerek yok bu saçma düşüncelere.
Bana da çok saçma geliyor,bos duran ev varmış geç otur işte mis gibi.Senin evin varsa geç otur, ikna et nişanlını. Para biriktirince de ortak ev alırsınız.
Bıktım bu saçma iç güveysi muhabbetinden!
Adam çalışmaz, ekmek elden su gölden yaşar, sonunu düşünmez, günlük yaşar ve hep sana güvenirse 'içgüveyi' dersin ama 2 taraf da işinde gücünde insanlarsa gerek yok bu saçma düşüncelere.
bence sen ailenin evine çıkalım deyince bozulmus. e ayni öneriyi o sana yapsa sende belki geirlirdin kayom validemle ayni apartmanda oturmak istemiyorum vs diye. nisanlinla güzelce konuş bu meseleyi, istemiyorsa ailenin evine cikmaya zorlayamazsin onu. nişanlın sakinlesince ev alma işine tekrardan sicak bakacaktir. az da olsa birikmisiniz yok mu baştan ev alsaniz hic kiraya cikmadan.Merhabalar,
Nişanlıyım yaza düğünüm olacak inşallah. Fakat sorun şu ki ben ilk tanıştığımızdan bu yana hep ev almak istediğimi 1+1 bile olsa kendi evimizi almak istediğimi söyledim.Hatta emin evime başvuracaktık, bu şekilde ev sahibi olan akrabalarım oldu. Nişanlım buna hep olumluydu düzenimizi kuralım 1 sene kirada kalalım bir yerden başlarız diyordu sonuçta çalışan insanlarız.Nitekim geçenlerde bize geldiler yine bu konu açıldı ve benim ailem gerekirse bizde yardım ederiz dediler ailesine.Bizim kendi apartmanımız var 1 katı bana ait rahatlayana kadar kalalım boş ev dedim.Dün oturduk konuşuyoruz bana dediği şu ben sizin ailenizin yanına sığınmacı gelemem ev ayrıda olsa oturamam ama sen kira istemiyorsan benim ailemin yanına gel ev almamız mümkün değil demeye başladı birden fikirleri değişti ve tuhaflaştı.Ben herşeyden bir anda soğudum! Ve şuan kafam karmakarışık ne düşünceğimi bilemiyorum.
Nasıl hareket etmeliyim?
Benimde senin gibi önceliğim bir ev. Muhtemelen ailesi fikrini değiştiriyordur sen kararından cayma hayat şartları zor kira vereceğinize ev sahibi olun. Evlendikten sonra daha zor olur . Ev olmadan düğün olmayacak diyin ya sizin apartmanda oturucak ya beklicekMerhabalar,
Nişanlıyım yaza düğünüm olacak inşallah. Fakat sorun şu ki ben ilk tanıştığımızdan bu yana hep ev almak istediğimi 1+1 bile olsa kendi evimizi almak istediğimi söyledim.Hatta emin evime başvuracaktık, bu şekilde ev sahibi olan akrabalarım oldu. Nişanlım buna hep olumluydu düzenimizi kuralım 1 sene kirada kalalım bir yerden başlarız diyordu sonuçta çalışan insanlarız.Nitekim geçenlerde bize geldiler yine bu konu açıldı ve benim ailem gerekirse bizde yardım ederiz dediler ailesine.Bizim kendi apartmanımız var 1 katı bana ait rahatlayana kadar kalalım boş ev dedim.Dün oturduk konuşuyoruz bana dediği şu ben sizin ailenizin yanına sığınmacı gelemem ev ayrıda olsa oturamam ama sen kira istemiyorsan benim ailemin yanına gel ev almamız mümkün değil demeye başladı birden fikirleri değişti ve tuhaflaştı.Ben herşeyden bir anda soğudum! Ve şuan kafam karmakarışık ne düşünceğimi bilemiyorum.
Nasıl hareket etmeliyim?
Sonunda hemfikrim olan birisi çıktı.. katılıyorum size hemen hemen aynı öneride bulundum evlendikten sonra daha zor oluyor masraf bitmiyor.. hele kiracıysan her taşındığın eve masraf yapıyorsun ve rahat 2 seneye yakın toplam ödediğimiz kira 13 milyar..Benimde senin gibi önceliğim bir ev. Muhtemelen ailesi fikrini değiştiriyordur sen kararından cayma hayat şartları zor kira vereceğinize ev sahibi olun. Evlendikten sonra daha zor olur . Ev olmadan düğün olmayacak diyin ya sizin apartmanda oturucak ya beklicek
Tabi hayatın gerçekleri maalesef bu. Aynen öyle kira çok. Doğru dürüst eşya alamazsın kiraya göre eşya alcaksın belki alacagın eve olmayacak bi masraf daha. Ya da eşyalar daha oturulmadan taşınmadan kırılıp dökülecek. Biraz mantığı ön planda tutmak gerekiyor bence bu durumlarda . Yani hesaba bakın 13 milyar sokapa gidecek hiç grek yok. Hem sizin hem de kısmetse dopacak cocugunuza bir garanti ev. 1+1 olsun sizin olsun. Sınra iyisini alırsınız.Sonunda hemfikrim olan birisi çıktı.. katılıyorum size hemen hemen aynı öneride bulundum evlendikten sonra daha zor oluyor masraf bitmiyor.. hele kiracıysan her taşındığın eve masraf yapıyorsun ve rahat 2 seneye yakın toplam ödediğimiz kira 13 milyar..
Hayır dedi kestirip attı ...
Yani aklın yolu bir yazık günah değil mi canım maddi maneviwomennn o sorunları tek tek yaşamış birisi olaraktan katılıyorum çok beğenerek aldığım eşyalarım çizildi kırıldı neden? oradan oraya tasinmaktan.. taşınıyosun eve uymuyo zor işler... kira odeyeceğine kendi evine öde dertsiz tasasız otur istediğin yerini yaptır sonucta sana kalacak...
Benimde senin gibi önceliğim bir ev. Muhtemelen ailesi fikrini değiştiriyordur sen kararından cayma hayat şartları zor kira vereceğinize ev sahibi olun. Evlendikten sonra daha zor olur . Ev olmadan düğün olmayacak diyin ya sizin apartmanda oturucak ya beklicek
Kesinlikle size katılıyorum.İkisinin de duruma rızası olmalı.umarım bu sert resti yüzünden bu iş bozulmaz, yada nişanlısı da ondan soğumaz çünkü ya bitecek oturacağı ev derdi kalmayacak ortada yada dediği gibi olacak ama huzursuz bir adam ile evlenecek, ancak o zaman ilk önceliğin ev olmadığını görür hayatta. huzur olmadı mı her şey boş.
Maalesef öyle oluyor ben de evlenmedim ama anne babamızı görüyoruz işte annem hala der evlendiğimde ne güzel eşyalarım vardı daha oturamadan kırıldı gitti diye on iki kere değiştirmişler düşün. Şuan ancak bi ev aldık şükür. İnş senin de kısa zamanda yoksa olur bi evin bolca da huzurunwomennn evlenmeden anlayamıyo insan iş işten geçiyor keşke böyle yapmasaydım diyosun..
Tabiki ben de öyle bir şey olsun istemem. Ancak bugün bir ev kirası olmuş şehrimde 700. Bin lira öder ev alırım yani bu benim fikrim sadece. Ya ev al ya ayrılalım demeyecek sonucta . Arkadaşımıza daha iyi bi imkan sunmak isteyecek kadar kuvvetliyse sevgisi soğuyacağını sanmıyorum. Herşeyin başı saglık huzur bence de ama hayat şartı elverirse o da. Ev sahibi birgün gecikince kapıya gelirse huzur da kalmazumarım bu sert resti yüzünden bu iş bozulmaz, yada nişanlısı da ondan soğumaz çünkü ya bitecek oturacağı ev derdi kalmayacak ortada yada dediği gibi olacak ama huzursuz bir adam ile evlenecek, ancak o zaman ilk önceliğin ev olmadığını görür hayatta. huzur olmadı mı her şey boş.
womennn evlenmeden anlayamıyo insan iş işten geçiyor keşke böyle yapmasaydım diyosun..
Tabiki ben de öyle bir şey olsun istemem. Ancak bugün bir ev kirası olmuş şehrimde 700. Bin lira öder ev alırım yani bu benim fikrim sadece. Ya ev al ya ayrılalım demeyecek sonucta . Arkadaşımıza daha iyi bi imkan sunmak isteyecek kadar kuvvetliyse sevgisi soğuyacağını sanmıyorum. Herşeyin başı saglık huzur bence de ama hayat şartı elverirse o da. Ev sahibi birgün gecikince kapıya gelirse huzur da kalmaz
Tabiki dünyanın sonu değil. Ama şöyle düşün. Hayli yüksek gelir düzeyimiz yok bizim mesela. Bu şartlarda kiraya cıkıp aynı zamanda ev için birikim yapamayız bizim için mantıklısı bu yani. Siz kirada da gül gibi geçinir dediğiniz gibi peşinat yaparsınız ama biz yapamayız maalesef. Fikrimin temeli bu yaniCanım ben evlendim, bir kere bile ev mevzusu geçmedi üstelik aylık gelir düzeyimiz bir haylü yüksek ve güzel de ev peşinatı olacak birikim var. ama acele etmeyelim dedi eşim, ve bekliyorum şu an, herkes ister ilk kendi evine çıkmayı, taşımamayı ama dünyanın sonu da değil. 2 sene geç alınır ne olacak ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?