- 1 Kasım 2012
- 236
- 331
- 103
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar,
Nişanlıyım yaza düğünüm olacak inşallah. Fakat sorun şu ki ben ilk tanıştığımızdan bu yana hep ev almak istediğimi 1+1 bile olsa kendi evimizi almak istediğimi söyledim.Hatta emin evime başvuracaktık, bu şekilde ev sahibi olan akrabalarım oldu. Nişanlım buna hep olumluydu düzenimizi kuralım 1 sene kirada kalalım bir yerden başlarız diyordu sonuçta çalışan insanlarız.Nitekim geçenlerde bize geldiler yine bu konu açıldı ve benim ailem gerekirse bizde yardım ederiz dediler ailesine.Bizim kendi apartmanımız var 1 katı bana ait rahatlayana kadar kalalım boş ev dedim.Dün oturduk konuşuyoruz bana dediği şu ben sizin ailenizin yanına sığınmacı gelemem ev ayrıda olsa oturamam ama sen kira istemiyorsan benim ailemin yanına gel ev almamız mümkün değil demeye başladı birden fikirleri değişti ve tuhaflaştı.Ben herşeyden bir anda soğudum! Ve şuan kafam karmakarışık ne düşünceğimi bilemiyorum.
Nasıl hareket etmeliyim?
sizin evde oturun aılenıze bır mıktar kıra verın.yada kıraya cıkın ama aılesının yanında oturma sakın
evi evlenmeden önce mi almak istiyorsun sen?
nişanlının aile apartmanınıza gelmek istememesini abes karşılamadım.
sen de istemesdin değil mi kv ile aynı apartmanı:)
nişanlına çok baskı yapmışssın sanırım illa ev alınacak diye.
durun bakalım bir evlenin,borçları ödeyin.
sonra bir hal çaresine bakarsınız.
Bizim evde oturmak istemiyor sığınamazmış kızın evine
gurur yapıyor
bir adam eşini ailesinin yanına evine götürebilir ama bir adam karısının ailesinin yanına evine gidemez
pekte yabancı olmadığımız bir durum
yani bu çıkarımda bulunabiliriz eğitim durumu ne olursa olsun düşünceler ilkel
Bence ha aileyle karsi kapida/ ust katta oturmussun, ha ayni evde.
Ust katta olsaniz gurultu ve tepinmeler duyulur, helede karsi tarafta oturmak daha bi cesaret ister, evin 1 odasi karsiki binaya yapisik. Orda kavga etmek yasak, sevismek yasak yoksa hemen baban gile gidicek ses.
Mesela benim yatak odam yan komsunun yatak odasina bitisik.
Kadinin seslerini duyuyorum, her mahallede karsilasinca ben utaniyorum duyduklarimzdan. Ev halimi? evet ev hali. Ama hos degil.
Ben anlamiyorumki Turklerimiz neden boyle yapiyor.
Ya kizlar bi dusunun en basidinden.
Burda kk da konular aciyoruz " komsunun yatak odasi sesleri bizi uyutmuyor" diye.
Dusununsene sizin seslerinizin babnizin kulagina ulastigini, iyyy.
Allah korusun.
Nisanlin hakli. Ben olsam bende istemezdim icguveysi gibi.
Ama sende sakin ailesiyle ayni evi kabul etme. Sen biraz bencilce dusunuyosun ama nisanlinida anlamaya calis. Orta yolu bulmalisin.[/QUOTE
Berki yanlış düşünüyorum berki acele ediyorum bilmiyorum o yüzden fikir almak istedim.
Ayrıca benim evimin üst dairesi boş.Amcam kalıyor oda bekar yurtdışında .
nişanlınız haklı kusura bakmayın
siz ister miydiniz eşinizle aynı apartmanda oturmak?
bir süre kirada oturun adama öyle bir baskı yapmışsınız ki kirada bile oturmaktan vazgeçmiş sanki
Gerçektende evlenmeden yorulmuşsun .aslında isteğin bana mantıklı ve olumlu geldi ev varken rahat rahat yaşamınıza bakmak varken neden kira ödeyesiniz ama bunu nişanlınız kabul etse bile toplum baskısına yenik düşecektir kiii şimdiden başlamış baskı !madem ailenin orda ki kat sana ait ,orayı kiraya verin parasını sen al ,Yen'i eviniz için kullanabilirsiniz .
Kesinlikle ne annene ne kv ne yakın oturma mümkünse uzak oturun her iki tarafa da. ayrıca evi şimdi almadığınız zaman sonradan yalan oluyor söyleyeyim.. ki siz daha evlenmeden sorun yapıyorsunuz evi, evlendikten sonra her zaman tartışabilirsiniz.. oluru varsada düğünü erteleyebilirsiniz ev almak öyle pazardan bişey almak kadar kolay değil .