Evlenme teklifi etti ama ne hale geldik?

Amin. Çok sağ olun. Teşekkür ederim vaktiniz için.

Evet sevdiğim için o şekilde düşünmeye çok meyilliyim ama çok şükür mantığı da elden hiç bırakmıyorum. Sakince düşüneceğim her şeyi ve bir karar alacağım..

Evet sevdiğim için o şekilde düşünmeye çok meyilliyim ama çok şükür mantığı da elden hiç bırakmıyorum. Sakince düşüneceğim her şeyi ve bir karar alacağım..
dedım ya evlenmek kolay bosanmak cok zor amannn ayrılırım nolucak kafasındayız ama olmuyo be

Ara verip dusunelim diye direten,ona zorla tamam dedirten kadin ertesi günü konusmak icin yalvarip adami konusmaya ikna etmeye calisiyor.
benim boyle tutarsiz , ne istedigi belli olmayan bir sevgilim olsa ben de sozlerine saygi duymazdim.
Sozlerine, aldığın kararlara saygi duyulsun istiyorsan once mantikli kararlar al mantikli sozler soyle ve buna sen inan. Sonra merak etme,karşındaki de saygi duyar her an itiraz etmez...
onun disinda gorev gibi "ayda 3 disari çıkılacak" demissin. Iyi kotu bir sekilde uyulmus. Onda da surat asip burnundan getirmişsin. Ya biraz mantikli davransana. Demin bir konuda daha yazdim, kiz yılbaşı icin guzel plan yapmis sevgilisiyle de birini kiskanmis sonrasinda trip atip durmis vs vs... guzel etkinliklerden sonra yapilan bu tripler insani etkinlik yapmaktan sogutuyor. Sonra da yillarca "neden birsey yapmıyoruz" diye mizirdaniyor insanlar... madem adamin disari cikmasini istiyorsun azicik Skinner'in fare deneyini ornek al. Her disari ciktiginda arti bir seyler olsun ki adam da bilsin ki disari ciktiginda ona da olumlu yansiyor. Bir sure sonra o da zaten alisir. Mesela neseli ol, mutlu oldugunu belli et, o aksam guzel bir sevisme yasansin, ya da sonraki gunu de mutlu ol-mutlu et. Adam bilsin ki cumartesi disariya cikinca bu kadin cumartesi de pazar da huzur saçıyor,ekstra iyi oluyor,zaten kendi gider. Sen ne yapmissin? Disciye cocuk goturuyor gibi inatlanmissin illaki gidilecek diye. Gidince surat asmissin,donunce surat asmissin... ee bu adam zaten ev kusu. Tabii ki cikmaz bir yere.
Ben "nereye?kiminle?" Sorusundan nefret ederim. Aileme de bu soruyu sordurmam sevgilime de. Uyuz oldugum bir soru. Gecmis yillarda bir sevgilim vardi. Ne zaman "nereye?kiminle?" Dese cizgi film-film karakterini falan soylerdim. 'tweety ile taksime gidiyorum' falan diye. Ama ne zaman birsey sormadan "iyi eglenceler hayatim" dese aksami eve gelince geldim diye arardim,mutlu mutlu aksamimi anlatir, bu davranisindan mutlu oldugum icin onu mutlu edecek seyler falan soylerdim. Cok degil 4 ay icinde bu olumlu pekistirecim ise yaradi,bir daha da bu soruyu asla sormadi. Boyle boyle egitebilirsiniz hayatınızdaki insani..
Ha ama benim sevgilim olsaydi bu cocuk hic ugrasmaz kendi yoluma bakardim.
Cunku uzlasmaci olmayan insanlari omur torpusu olarak goruyorum . Adam devamli muhalefet etmeye odakli. Amaci uzum yemek degil bagciyi dovmek. En basit mesele bile sizde kavga konusu oluyor..ki su an aski icinde dolu dolu yaşadığı sevgililik donemleri. O askin atesinin bittigi evlilik yillarinda ne olacak? Esya seciminden Cocugun bakimina her konu bar bar bagirma sebebi olacak. Yarin bir gun çocukla ilgili bir konu olsa bagirarak cozulecek... al sana mutsuz yuva,mutsuz anne baba ,topluma da yeni bir mutsuz birey.
Insan kendisine bunu neden yapar ki?
Kimse bulunmaz hint kumasi degildir. Inan bana bu genc yasta ondan ayrilsan erkek kitligi da cekmezsin. Cok daha iyisi,cok daha huzurlu yuva kuracagin bir suru erkek piyasada bos ben hicbir ayriligimdan pisman olmadim mesela bugune kadar. Yanlis anlama mesele daha iyisini bulmak degil. Kötüsünden kurtulmak.
Ha devam etmek istersen de allah ses tellerinize zarar vermesin,size iyi bagirmalar

Son cümlede güldüm :))
Birincisi, ara vermek için diretmedim. Teklif ettim ister misin dedim. İstemiyorum dedi. Sen istemezsen ben de istemem dedim. Sonra kendi fikir değiştirdi ara verelim dedi (böyle bi şey teklif ettiğim için ceza olarak yapmış)
Bir anda da fikir değiştirmesiyle ara vermemiz içime sinmediği için de ertesi gün yazdım. Orada söyledi zaten bana ceza verdiğini ve ara vermeye devam edeceğiz dedi.
Dışarı çıkma konusunda da yanlış anlamışsınız galiba. Zaten ayda 3 kere çıkmıyoruz anlaşma olsa da. Sorun da etmiyordum. Ama zar zor kahvaltı planı yapmışım pazar gününe. İptal etmek zorunda kalmışız. Kahve içmeye çevirmişiz yine sorun etmemişim. Bunun üzerine o zar zor yaptığım baş başa planıma 3.bir kişiyi davet edince sinir oldum. Bana sormadan bile.

En son kimden ceza aldiniz?
Ben lisede biraktim birinden ceza almayi. Bu saatten sonra (28) trafik polisinden baska kimseden ceza almam mesela. Ailem beni cezalandiramaz. Odana git,harcligini kestik falan diyemezler mesela. Cunku hala onlarin cocuguyum ama ergen degilim. Cezalandirma olayi olamaz yani.
Patronlarim beni cezalandiramaz. "Sen cezalisin pazar da gel, performansindan memnun degilim bu ay maas yok,cezalisin" diyemezler. Cok cok isten atarlar. Ama bu ceza olayi lisede kaldi. Cunku kucuktuk hala-ogretmenlerin bir yaptirimi olurdu ceza diye. Hakları vardi ya da yoktu bilmem ama normal seylerdi. 18 yasina gelip uni kazanmamizla birlikte o devir de kapandi..
Yani ben anlamadim. 26 yasinda kocaman bir kadini bir erkek nasil cezalandirir? Kendinde buna nasil hak görür? Size ceza verecek kocaman bir erk mi o,ne bileyim devlet mi mesela?
Cok sacma geldi. Belki icten ice cezalandirmak isteyenilir kendince ama bunu dile de dokmus. Siz ne yaptiniz? Israr etmeye devam mi ettiniz?
Oysa kacan kovalanır. "Haklisin,birbirimizi ozlesek de mantikli bir karar almak icin dusunmek en iyisi" diyip yazmayi biraksaydin buyuk ihtimalle ondan bir adim gelirdi.
Kaldi ki kendin soyleyip kendin vazgecmissin.
Madem vazgececektin neden basta boyle ciddi birsey soyluyorsun? Kendi kendini gaza getirip baba evine giden,sonra da esi arasin diye akla karayi secen KK kadinlarindan bir farki var mi bu davranisin? İlişkini düzeltmek istiyorsan yapici olmaslisin. Sozun dinlensin istiyorsan da kararli olmalisin.
10 aylik ilişki icin fazla yipranmissiniz.

Evlilik kararının bu kadar kolay verilmesine şaşırıyorum ben zaten. Keşke gerçekten sınavı falan olsa. En önde sıraya girerim ben :)
Belki ben çok garanticiyim bilmiyorum ama ortada büyük sorunlar varken bu yola girmek cesaret işi. Ve yakın zamanda ayrılık yaşanmış, araya başkaları girmiş sanırım.

Her şeyi geçtim, en büyük sorun konuşamamak bence. İnsan aynı zamanda çok iyi arkadaş, dost olabildiği biriyle evlenmeli. Sohbet etmekten keyif almalı, beraber gülüp beraber ağlayabilmeli.
Beklenildiği gibi olmazsa boşanmak da normal ama göz göre göre ateşe yürümenin anlamı yok.

Anlaşmazlık yaşadığınız konular görmezden gelebileceğiniz ufak sorunlar değil öncelikle.

Uyuşturucu diyorsunuz mesela. Evlenmeden önce bu konuyu düzeltmesini söylediğinizde tepki göstermiş. Çok değiştin, sanki ne var bunda tavırları zaten değişmeyeceğini gösteriyor.

Kafede oturup sohbet etmeden vakit geçirmek mesela. Tek mantıklı savunmanız “öpüşüyorduk ondan konuşamadık” olabilir
Daha oturup güzelce sohbet edemiyorsunuz. Peki ya ayda 3 kere dışarı çıkma kuralını bile uygulayamamak? Haftada 3 kereden fazla buluşan çiftler var.

Besbelli olmuyor bu iş. Bence ayrılın.

Biraz ara verelim dedigin noktada ben "ne kadarda jetonu gec dusen ama yinede gec olsun guc olmasin felsefesiyle hareket eden bir kiz, aferim", demistim.
Taki bir gun ayri kalamama noktasinda.. orda sozumu geri aldim.
Sonrasinda neyse ki erkek az bi aklini basini devsirmis sanirim.
Umarim uzatmazsiniz. Sizde gelecek gormuyorum.

İlk yanlışı özledim diye mesaj atarak yapmıssın.oysa basında ne kadar havalı bi kızmızsın.peşinde kul köle olacaktı.boğa burcu musun.boğaysan eger ayrıl gitsin.hiç bi boga burcu böyle sıkıcı adamla yapamaz.cocukta cimrilikte hissettim cnkü.bence cimriliğinden gezmiyor senle

Madde bagımlısı mı.deminki yorumumu geri aldım.özledim yazmasaydın diye uyarmama bile gerek yok.görecek kötü günlerin var demekki kadere engel olunmaz.Aslında boğaşar akıllıdır duygulardan cok mantıgınj konusturur.şaşırdım dogrusu bi esrarkeşle olabilcegini hiç düşünmedim.bende bi bogayım lüksede düşkünüm gezmeye tozmayada ve geleceğimi garanti altına almayada.muhtemelen yaşın daha küçük

Hicbir uyum ve ortak yanlar goremedim iliskinizde. Ayrilmaya korkuyorsunuz. Sizi cok mutlu etmese de bagimlisiniz. Mutlu degilsiniz. Evlenince daha buyuk ayriliklar daha buyuk anlasmazliklar cikacak emin olun. Birbirinizin ne istedigini anlamiyor istediklerine saygi duymuyorsunuz cunku karsilikli.

Mantığı elden birakmasan çoktan ayrilmistin ancak kendi hayatını zehir edersin yapacak bir şey yok ..elinde çocukla çok konu açarsın daha.

Sizde bir dengesiz tavir var. Okurken ben bile darlandim. Ben de dengesiz bir kadinimdir. Ama sizin ki nevale dogru gidiyor. Acilen ceki duzen verin kendinize,iliskinize yoksa cok uzulursunuz.

Cidden devam etmek istiyor musun bu iliskiye? Felaketin olur bu adam.

Bir buyuk tavsiyesi benden, genclerimize de bir anneden ogut olsun:
Evlilik icin sadece sevgi yeterli gelmiyor. Uzun bir maraton kosusu gibi dusunun bunu. Bu uzun yolculukta hep oyle sevgi pitircigi kalinmiyor. Kotu gunlerinizde oluyor. Siz iyi olsaniz disaridan biri sizi uzebiliyor. Zor zamanlarda yaninda olabilecek mi bunu dusunun.
Size saygisi var mi? Het hüt seklinde size kaba davraniyorsa bu ise girmeyin. Cunku bu het hütler sonra hakaret ve kufure donudur.
Kiskanclik adi altinda sizin herseyinizi kisitliyorsa bu ise girmeyin. Bunun adi sevgi degil, adamin ozguvensizligi.
En onemlisi de paylasmayi biliyor mu? Evlendiginizde hersey sizin uzerinizde mi olacak, o elinde kumanda koltuga uzanip vakit gecirirken siz bir taraftan cocuk, camasir, utu, bulasik... tum bunlarla ugrasmak zorunda kalacaksiniz cogu zaman. Size bunlar senin gorevin gozuyle bakiyorsa o topa girmeyin. Boyle bir adam eline saglik bile demez, yaptiginizin kiymeti olmaz, degeriniz bilinmez.
Sevgililik doneminde bile size akil oyunlari oynayan, sizi manupule edenlerle evlenmeyin. Buyuk bir ihtimal narsisttir karsinizdaki. Empati yetenegi olmayan, egosu sismis, bencillerle sakın evlenmeyin.
Son olarak fedakarlik hep iki tarafli yapilan bir seydir. Fedakarligin hep ayni kisi tarafindan yapildigi bir iliskiye asla girmeyin. Sonu hep felaket oluyor.
Iliskisine emek vermeyen biriyle asla vakit kaybetmeyin. Ite kalka yuruyen bir iliski hep bitmeye mahkumdur.
Dengesiz tavirlar sergileyenlerle asla o topa girmeyin. Psikolojinizi alt ust eder. Iliskiniz bittiginde kendinizi yeniden toparlamaniz yillarinizi alabilir.
Satli surtlu evlilige girmeyin. Buradaki konu sahibinin yaptigi gibi: adam evlenince madde bagimliligini birakacakmis mesela... verilen sozler asla tutulmaz. O sozler sadece eşikten içeri girene kadardir.
Kimseyi degistirmeye kalkmayin, kimse degismez. Eger begenmediginiz tarafi varsa oyle jabul edebiliyorsaniz oyle kabul ederek evlenin ya da yapamayacaksaniz asla evlenmeyin. Kimse degismiyor....

Son düzenleme:
ne oldu paşa bey ist.a yerleşmeyi kabul etti mi ? çok mühim çevresini bırakıp..
herkes kendine layık gördüğünü yaşar seninde kendine layık gördüğün bu gelişimini tamamlamamış çocuk demek ki.
evlen de kendi gözlerinle gör dünya kaç bucak..
ne kadar kızdım sana hala şu çocukla vakit kaybediyorsun. birde evlenmeyi düşünüyorsun evlen boşan kaç sene geçecek kaç sene kaybedeceksin yazık.

Bence ondan önce SEN ne istediğine bir karar ver.
Tahminimce bu çocuk başından beri aynıymış,değişen bir durum yok.
Bastan böyle kabul etmişsin bir kere,şimdi neyin derdindesin anlamadım?
Eskiden çok gezip tozsaydı,istediğin gibi davransaydı ve sonradan değişseydi çok farklı şeyler yazardım fakat sıkıntı sende arkadaş kusura bakma.
Ha evlilik gibi ciddi bir şey düşünecek kadar seviyorsan,dediğin gibi bir konuşmayınca özlüyorsan,oturur açık açık konuşursun ben seni çok seviyorum ama korkularım bunlar bunlardır dersin.

Sonra bi daha gel başlık aç

Onceki konularinizi bilmiyorum bu konunuza gore yorum yapicam;

Herşeyi anladım da niye ara verdikten sonra ertesi günü mesaj attın özledim diye? Azıcık sözünün arkasında dursan belki hatasını anlayacak. Bu okuduklarimdan çıkarttığım, kararlarının arkasında duramaman.

Aslında çocuğunda yaptığı pek bişey yok, (sana sormadan kardeşini davet etmemeliydi orada haklısın) disariyi sevmiyor demişsin ya karakteri öyle demekki değiştiremezsin zor. Evlenince çok sorunlar yaşarsınız gibi.

Dengesiz değil, kabul görebilmek için kendinden taviz veren bir yapınız var bence.
Gerek yok. Herkes sever, her kararına sorgulamadan evet diyecek köleleri.
Kadının ekstrem istekleri yok ki; başbaşa vakit geçirelim, konuşalım, öpüşelim, koklaşalım. Sütoğlan tutmuş, kardeşini alıyor yanına. E git madem.
Olmaz sizin iş. Ayrıca siz de "seviyöööörüüm" diye kendinizi avutup avutup geri vites yaptığınız için, adınız dengesize çıkmış.
O evlenme teklifini kabul edip, yontulmamış sütoğlanla evlenin tabi. Bir seneye kalmadan yine "seviyörüm" bahaneniz kalacak mı hep beraber bekliyoruz.
Sal gitsin, tünelin ucu karanlık. Gönder yüzüğü. Yalak yalak yalvarırsa da kabul etme.
Bi pazar kardeşiyle kahvaltı yapıp, kahve içerken seni çekiştirirler unutur gider.
Yazık kardeşini yıllardır göremiyor adamcağız napsın(!).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…