Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

Eşimi çok seviyordum. Evliliği düşündüğüm tek insan o. Nişanlıyken buluştuğumuz akşamlar ayrı evler gitmek yerine, evlenip kendi evimize gitmek istediğimizi söylerdik.
Ama nikah tarihi almaya giderken bile "acaba erken mi?" diyordum. :KK48:

Endişe hiç bilmediğim evlilik hayatıydı. Çevremde de çok mutlu örnekler yoktu zaten.

Bunun aslında ilahi bir yazgı sayesinde olduğuna inanıyorum. O benim kaderimdi ve oldu. Çok şükür ki güzel bir kader yazılmış..

Eşimle 10 yıldır tanışıyoruz. 5 yıla yakındır da evliyiz. Sevgiliyken uzun bir ayrılık da yaşadık ama kopamadık birbirimizden tekrar başladık. Tekrar başladıktan sonra epey de zor oldu bizim için birbirimizden çok uzak sehirlerdeydik.

O kadar uğraşmamıza rağmen evlenene kadar hep bir tedirgindim. Eşimden kaynaklı değil kendimden kaynaklı. Sanki evliliği yapamayacakmışım gibi geliyordu. Şimdi ne kadar da saçmalamışım diyorum çünkü bu sırada eşimin de biraz canını sıkmış olabilirim.

Ben henüz evlilik kararı almadım ama hayatımı birlikte olduğum insanla geçirmek istediğimden eminim.
Bu konuda emin değilseniz bence acele etmeyin.

evlilikte aşktan çok mantık önemli bence,
ben çok emindim, hatta tanıştıktan 3,5 ay sonra nikahımızı kıydırdık,ayrı şehirlerdeydik, nikahımızı kıydırdık gitti,
söz ve düğün daha sonra oldu

Ben de nişanlıyım cok yakında dügünüm var nişanlım cok hevesli ev bakıyor ben ev görmeye bile gitmek istemiyorum. Kaçıyorum resmen. Nişanlım cok iyi bi insan eli açık merhametli hiç bişeyden kaçmaz beni mutlu etmek için elinden geleni yapar. Romantiktir de. Ben zaten aşık olarak evet demedim ona tanıdıgım için iyi eş iyi baba olur dedim evlilik teklifine evet dedim. Seviyorum ama aşık degilim. Ayrılmak istemiyorum ama evlilik sanki hayalimdeki gibi olmayacak .. kafam cok karışık. Geçen gün konusurken laf arasında sevdigim bi çikolatacıdan bahsettigim oturdugumuz yere 1.5 saat uzaklıkta. Arabası da tamirde oruclu oruclu 2 dolmuşla gidip bana cikolata alıp gelmiş. Nisanlandıktan sonra sigarayı bıraktı beni kokusu rahatsız ediyor diye. Benim için bi cok fedakarlıgı var. Bendeki sanki şımarıklık gibi hissediyorum kendime cokkkk kızıyorum ona yansıtmıyorum ama bazen keşke “ herşeyiyle aşık oldugum biriyle” evlensem keşke diyorum.
Nikah kıyılsında sen o zaman gör. Kaçmayı bırak yapışık şekilde durmak isticeksin😊

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
Eşimi çok seviyorum doğru adam olduğuna inanıyorum. Ama ara ara Allahım doğrumu yapıyorum diye düşünürdüm. Çünkü gelecek hep belirsizlik sizi tedirgin etmesi çok normal tanımadığınız aile tanımadığınız bir adam etraftan anlatılan umutsuz evlilik muhabbetleri. Bence çoğu kişide bu şekilde tedirgindir. Gelin damat fark etmez.

İnşallah 🙏🏻 O kadar iyi ki ona minnet duygum cok fazla onu bırakamam ama bilmiyorum kafam cok karışık
Bende de böyle oldu. Aşık değildim hatta öyle duygusal anlamda sevgim bile yoktu ama yüzüstü de bırakamadım. Evlenmek istemiyorum diye ağladığım zamanlar oldu. Söz kestikten sonra daha beter oldum. Söz kestiğimizin ertesi günü başlayıp günlerce ağladım. Söz nişan döneminde vesvese çok oluyormuş

Nikahımız kıyıldı sonra. Bi anda sevgim saygım arttı. Şimdi sürekli dipdibe olmak istiyorum gözlerimi yüzünden alamıyorum. Onu herkesten yakın görüyorum kendime. Çok güzel bir duygu. İnşallah her şey güzel olur😊

Ha hala aşık değilim ama mutluyum çok şükür:)

Bu konunun aynısını 3 yıl önce açmışım. :) Şu an evliyim o zaman hayatımda olan kişiyle. Konuyu açtığımda tereddütlerim vardı ve evet bu kesin eminim diyene kadar da evlenmedik. Nikah hazırlıkları aşamasında aynı duyguları yaşasaydım üzülürdüm muhtemelen.

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?

Kesinlikle çok nettim. Ama bu netlikte duygularım tamamen ön plandaydı, keşke demedim çok şükür ama biraz da mantığımı kullansaymışım dedim sonraradan ailesi konusunda:)

Bende de böyle oldu. Aşık değildim hatta öyle duygusal anlamda sevgim bile yoktu ama yüzüstü de bırakamadım. Evlenmek istemiyorum diye ağladığım zamanlar oldu. Söz kestikten sonra daha beter oldum. Söz kestiğimizin ertesi günü başlayıp günlerce ağladım. Söz nişan döneminde vesvese çok oluyormuş

Nikahımız kıyıldı sonra. Bi anda sevgim saygım arttı. Şimdi sürekli dipdibe olmak istiyorum gözlerimi yüzünden alamıyorum. Onu herkesten yakın görüyorum kendime. Çok güzel bir duygu. İnşallah her şey güzel olur😊

Ha hala aşık değilim ama mutluyum çok şükür:)
YAaa ne iyi geldiniz bana bi bilseniz. İnşallah bende öyle olurum

Tanıştıktan bir ay sonra birbirimizden ayrı kalamadığımızı fark ettiğimiz için evlerimizi birleştirip beraber yaşamaya başladık. Baktık her şey yolunda gidiyor, yurtdışında yaşıyoruz oturum işlemlerimiz için evlenmemiz daha mantıklıydı biz de geçen hafta evlendik :) Yani tüm bunlar 6-7 ay içinde gerçekleşti. Deli cesareti miydi? Evet. Sorgulamaya fırsatım oldu mu? Hayır. Ama biz zaten beraber yaşıyorduk ve nikahın resmi işlemler harici hayatımda bir önemi olmadığı için çok da sorgulamama gerek kalmadı. Tek bildiğim eşimi gördüğüm ilk günden beri aramızda öyle kuvvetli bir çekim var ki hiçbir şekilde birbirimizden ayrı bir hayat düşünemiyoruz. Zaten ilk aydan evleri birleştirme sebebimiz, hali hazırda birimizden birinin kendi evine gidememesi, hep beraber kalma isteğimizdi. Eşimin sözleşmesi bitmediği için evin depozitosunu yakıp yanıma taşındı hatta. O yüzden evlilik kararı beni zorlamadı. İlerleyen günlerde göreceğiz neler olacak :)

Arkadaşlar,
İlk evliliğimde hiç net değildim hep acabalarla evlendim ve 40. günde boşanma davası açtım (9 yıllık birlikteliğim vardı). İkinci evliliğimde hiç tereddütüm yoktu ve hala çok mutluyum (ilişki sürecim 2 yıl sürdü 4,5 yıldır evliyim).

bizimki de 5 yıllık bir ilişki:) çooook bekledim onu çok
şimdi o beklemelerin tam da sonuna gelirken bendeki bu değişim
çocuğa da yazık zamanını çalmış olacağım kararsız kaldığım süre boyunca....

Aynı evde yaşamak istiyor musunuz bu insanla?
İyi bir eş, iyi bir baba olarak görüyor musunuz?
Kendinizi başkalarıyla hayal edebiliyor musunuz?
Kendinize her türlü soruyu sorup sadece evlilikten kaynaklı bir eminsizlik mi yoksa nişanlınızdan kaynaklı bir his mi olduğunu anlayın bence.

İlk evliliğimde aman kimse mükemmel değil zaten deyip iğrenç, tembel bir insanla buldum kendimi... Hayatımın en büyük hatasıdır içgüdülerimi susturmam.
Şimdi bir ilişkim var, sesini ilk duyduğum anda içim sıcacık olmuştu, zamanla tanıyıp aynı evde yaşadıkça başkasıyla olmak istemediğimi fark ettim. Evlenmemiş olmamızın sebebi vaktin doğru hissettirmemesi. O da gelecek. 👍

Dediğim gibi, neden böyle hissettiğinizi çok çok iyi anlamadan hiçbir şeye atlamayın. İsimlendirin ne rahatsız ediyorsa. Çok mu yavaş adam? Neden sizi rahatsız ediyor? Aktif/sosyal misiniz beraber? Böyle bir ömür yaşayabilecek misiniz?

Aileler ciddi olur tabii, ama evliliğe adım atıp bin pişman olmanızdansa biraz beklemeyi tercih ederler.

Aynı evde yaşamak istiyor musunuz bu insanla?
İyi bir eş, iyi bir baba olarak görüyor musunuz?
Kendinizi başkalarıyla hayal edebiliyor musunuz?
Kendinize her türlü soruyu sorup sadece evlilikten kaynaklı bir eminsizlik mi yoksa nişanlınızdan kaynaklı bir his mi olduğunu anlayın bence.

İlk evliliğimde aman kimse mükemmel değil zaten deyip iğrenç, tembel bir insanla buldum kendimi... Hayatımın en büyük hatasıdır içgüdülerimi susturmam.
Şimdi bir ilişkim var, sesini ilk duyduğum anda içim sıcacık olmuştu, zamanla tanıyıp aynı evde yaşadıkça başkasıyla olmak istemediğimi fark ettim. Evlenmemiş olmamızın sebebi vaktin doğru hissettirmemesi. O da gelecek. 👍

Dediğim gibi, neden böyle hissettiğinizi çok çok iyi anlamadan hiçbir şeye atlamayın. İsimlendirin ne rahatsız ediyorsa. Çok mu yavaş adam? Neden sizi rahatsız ediyor? Aktif/sosyal misiniz beraber? Böyle bir ömür yaşayabilecek misiniz?

Aileler ciddi olur tabii, ama evliliğe adım atıp bin pişman olmanızdansa biraz beklemeyi tercih ederler.
ya çok iyi biri çok kibar bir şey rica etsem kırmaz yapar yani bunlar o kadar böyle rahat geçinmeyi sağlıyor ki evet
ama sorulara cevap vermem gerekirse
Aynı evde yaşamak istiyor musunuz bu insanla? emin değilim
İyi bir eş, iyi bir baba olarak görüyor musunuz? iyi bir eş olabilir, çocuğuyla da ilgilenir ona eminim
Kendinizi başkalarıyla hayal edebiliyor musunuz? evet işte hayal edebiliyorum sesini duyunca artık içim sıcak olmuyyor benim evet güven veriyor bana sevgim mi azaldı nedir anlamadım
bu arada aktiflik ihtiyacımı arkadaşlarımla gideriyorum hep etkinliklere arkadaşlarımla katılırım o da 3te birine dahi olur

Benim aklımda sorular olsaydı içime sinmeyen hisler olsaydı evlilik yoluna girmezdim. Bu hem kendi hayatınıza hemde ona yazık olur
benden nişan için tarih beklediler
mayıs olacaktı ancak derslerim yoğun diyerek hazirana çektim yani aslında zaman kazanmaya çalıştım
haziranda olacak ancak zaman o kadar hızlı geçiyor ki ben emin olamadan evlencem herhalde

Evlilikle ilgili tereddütler normal çünkü bilmiyoruz nasıl olacak. Hayaller hayatlar durumu malum.

En önemli detay şu; tereddüt şahısla mı alakalı evlilik korkusuyla mı alakalı? Evlilik korkusu ise yaşanmadan bilinmez. Tereddüt şahısla alakalıysa biraz daha düşünüp test etmek gerekir.
bana daha çok şahısla alakalı geliyor
bilinçaltım oyun oynayıp da korkumu tersi göstermiyorsa tabi:deli:

ya çok iyi biri çok kibar bir şey rica etsem kırmaz yapar yani bunlar o kadar böyle rahat geçinmeyi sağlıyor ki evet
ama sorulara cevap vermem gerekirse
Aynı evde yaşamak istiyor musunuz bu insanla? emin değilim
İyi bir eş, iyi bir baba olarak görüyor musunuz? iyi bir eş olabilir, çocuğuyla da ilgilenir ona eminim
Kendinizi başkalarıyla hayal edebiliyor musunuz? evet işte hayal edebiliyorum sesini duyunca artık içim sıcak olmuyyor benim evet güven veriyor bana sevgim mi azaldı nedir anlamadım
bu arada aktiflik ihtiyacımı arkadaşlarımla gideriyorum hep etkinliklere arkadaşlarımla katılırım o da 3te birine dahi olur

Fedakarlık her zaman gerekli, göbek bağımız da eşlerimizle beraber kesilmedi sonuçta ama cevaplarınız çok tatmin edici gelmedi. Hayatı paylaşınca ortak paydanın büyük, fedakarlıkların da ufak meselelerden olması beklenendir. Mesela aktiflik meselesi bende de sorundu. En azından öyle düşünmüştüm. Sonra baktım gördüm ki mesele iletişimsizlik ve vakit geçirmeme isteği onda. Karakteri de olabilirdi ama değildi.

Sizi de üzmek istemiyorum böyle sonuçta tanımıyorum da. Demek istediğim o ki, sebepleri iyi anlayın. İyi insan çok, size uygun iyi insan mı ona bakın derim.

X