Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

çok ağırkanlı mesela yavaş (ama her şeyi en düzgün şekilde yapıyor bu hızla)
bi de bazen kötü konuşuyor yargılayıcı ve ağır bir dille sonra uyarınca özür diliyor ama rahatsız oluyorum her seferinde
onun dışında karakteri sağlam iyi niyetli temiz kalpli vs.
Mesela siz hızlıysanız ve sabırsızsanız bu bile ciddi sorun olabilir.
Düşünün kontrole hastaneye gideceksiniz; siz 10 dk da hazırken o 1 saatte hazırlanıyorsa cinnet geçirirsiniz.

Ağır konuşmasına örnek verir misiniz?

sevgilimle ben olmuşsunuz
sevgilime yolda gördüğüm böcekten tutun çiçeğe her şeyi anlatırdım:))
bir gün isyan etmişti her şeyi bana anlatmasan bazı şeyleri arkadaşlarınla konuşsan diye
ve çoğu zaman dinlememeye başladı
şimdilerde ise kopukluk başladı aramızda ve o çabalıyor iletişimi sürdürmek için
artık hiç konuşasım gelmiyor o kadar sıkılmışım ki iletişimsizliğe o kadar alışmışım ki soğudum onunla ir şeyler paylaşmaktan
arada üzülüyor eskiden benimle böyle konuşurdun filan diyor neden artık öyle değil diyor
sanırım ayrılcam yakın zamanda :deli:
bilmiyorum bence kıymetini bil ya
en azından günde bir saat ona ayırsan ne var ki sanki
Bakın bu sorun da mühim.
Çözebildiniz mi?

Keşke biraz emin olsaydım... Keşke mantıklı davranıp bu adam bencil mi fedakar mı diye sorsaydım. Keşke hayata aynı pencereden bakıp bakmadığımızı daha iyi analiz etseydim. Keşke beni kendi kafasındaki forma mı oturtmak istiyor yoksa beni ben olduğum için mi seviyor fark edebilseydim... Keşke anlaşmazlık yaşadığım konularda ona çok ters olsa bile fikirlerime saygı duyuyor mu dikkat etseydim. Keşke benim sevdiklerime sırf ben seviyorum diye sevmese de nazik davranıyor mu görebilseydim. Keşke keşke keşke...... Bilmem anlatabildim mi?..

benden nişan için tarih beklediler
mayıs olacaktı ancak derslerim yoğun diyerek hazirana çektim yani aslında zaman kazanmaya çalıştım
haziranda olacak ancak zaman o kadar hızlı geçiyor ki ben emin olamadan evlencem herhalde
İnsan böyle şeyler için çok istekli olur ben resmen günleri sayıyorum. Kendimi oyalayacak bir şeyler bulmaya çalışıyordum ki saatler geçsin günler geçsin diye. Oysa sen ertelemek istiyorsun. Böyle biriyle neden nişanlanıyorsun ki?

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?

Siz neden emin değilsiniz ?
Aklınızdaki sorular neler?
Belki bu sayede daha yardımcı olabiliriz.

Mesela siz hızlıysanız ve sabırsızsanız bu bile ciddi sorun olabilir.
Düşünün kontrole hastaneye gideceksiniz; siz 10 dk da hazırken o 1 saatte hazırlanıyorsa cinnet geçirirsiniz.

Ağır konuşmasına örnek verir misiniz?
mesela doktor randevsu 18:00 da yolu saymazsak ben hazırlanmaya 17:45te başlarım o ise 17:00da başlar yine ikimiz de hazır oluruz ancak atıyorum pikniğe gideceğiz hani saat filan yok ya ben direk çantaya atıp bişeyler yola çıkmak isterim o ise oturur liste yapar listedekiler var mı diye tek tek kontrol eder o iş bitince yola çıkar
o yüzden benim piknik septimde bir iki ufak eksik olur sorun etmem mutlu mesut devam ederim ama atıyorum onu hadi hadi diye sıkıştırdım ve o bi iki eksik çıktı ya söylenir duurr şunlar eksik oldu aceleye getirdin bak diye
ağır konuşmasına mesela ben bu sene evlensek mi demiştim kendi de istiyordu evet ama ben ailelerin tanışmasını hemen yapalım hadi artık filan biraz yine aceleye getirdim bu tavırlarımı görünce evlilik meraklısı olduğumu ima eden bir cümle syledi ve inanır mısınız o cümleden beri evlenmek istmiyorum özür diledi defalarca hatta ben senden başkasıyla evlenmem vs de dedi ama öyle bir soğudum ki o söze ben.... resmen evlenesim kaçtı

aklimda bir soru isareti dahi yoktu esimden cok emindim ve beni yaniltmadi da.6 yildir evliyiz arada sorunlar yasiyoruz ama eskiye donsem yine esimle evlenirdim.

Siz neden emin değilsiniz ?
Aklınızdaki sorular neler?
Belki bu sayede daha yardımcı olabiliriz.
Karakterlerimiz farklı gibi ama tolare edilebilir belki bilmiyorum
mesela bugün onun için bi adım atmayı denedim bi tane ekoloji ve bilim kampı var beraber katılalım mı dedim
kampta çadırda kalınıyor vs diye yok dedi (tamam izin konusu filan da pnun için sıkıntıymış ama)
şimdi mesela arkadaşlarla gitmeyi planlıyorum onları da çektim:)

ya da mesela geçen gün yurtdışında bir ülkede ekolojik tarım çiftliğinde çalışabilmenize ön ayak olan bir kuruluş keşfettim kafamda acaba gitsem 2-3 hafta norveçte bir tarlada işçi olarak çalışsam mı fikri var
ama o aslaaa böyle bir şeye yanaşmaz yine arkadaşlarımdan biriyle ancak

mesela doktor randevsu 18:00 da yolu saymazsak ben hazırlanmaya 17:45te başlarım o ise 17:00da başlar yine ikimiz de hazır oluruz ancak atıyorum pikniğe gideceğiz hani saat filan yok ya ben direk çantaya atıp bişeyler yola çıkmak isterim o ise oturur liste yapar listedekiler var mı diye tek tek kontrol eder o iş bitince yola çıkar
o yüzden benim piknik septimde bir iki ufak eksik olur sorun etmem mutlu mesut devam ederim ama atıyorum onu hadi hadi diye sıkıştırdım ve o bi iki eksik çıktı ya söylenir duurr şunlar eksik oldu aceleye getirdin bak diye
ağır konuşmasına mesela ben bu sene evlensek mi demiştim kendi de istiyordu evet ama ben ailelerin tanışmasını hemen yapalım hadi artık filan biraz yine aceleye getirdim bu tavırlarımı görünce evlilik meraklısı olduğumu ima eden bir cümle syledi ve inanır mısınız o cümleden beri evlenmek istmiyorum özür diledi defalarca hatta ben senden başkasıyla evlenmem vs de dedi ama öyle bir soğudum ki o söze ben.... resmen evlenesim kaçtı
Odun.
Sevdiğim insanla elbette evlenmek isterim. Ayıp mı?
Bence kırgınlık devam ediyorsa hiç söz nişan işine girmeyin.
Ayrılığı düşündüğünüz insanla ciddi yola girmeden duygularınızı netleştirin.

Keşke biraz emin olsaydım... Keşke mantıklı davranıp bu adam bencil mi fedakar mı diye sorsaydım. Keşke hayata aynı pencereden bakıp bakmadığımızı daha iyi analiz etseydim. Keşke beni kendi kafasındaki forma mı oturtmak istiyor yoksa beni ben olduğum için mi seviyor fark edebilseydim... Keşke anlaşmazlık yaşadığım konularda ona çok ters olsa bile fikirlerime saygı duyuyor mu dikkat etseydim. Keşke benim sevdiklerime sırf ben seviyorum diye sevmese de nazik davranıyor mu görebilseydim. Keşke keşke keşke...... Bilmem anlatabildim mi?..

Yemın ederım yazdıgınız her kelime her cumle de ben varım. aynı seyleri düşünüyorum. kader ortağım :)

mesela bugün onun için bi adım atmayı denedim bi tane ekoloji ve bilim kampı var beraber katılalım mı dedim
kampta çadırda kalınıyor vs diye yok dedi (tamam izin konusu filan da pnun için sıkıntıymış ama)

ya da mesela geçen gün yurtdışında bir ülkede ekolojik tarım çiftliğinde çalışabilmenize ön ayak olan bir kuruluş keşfettim kafamda acaba gitsem 2-3 hafta norveçte bir tarlada işçi olarak çalışsam mı fikri var
Sizinle sadece tv yatak odası arasında mı ortak şeyler yapacak?

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?

2 yıllık evliyim , okadar emindimki , haklıymışım çok çok çok seviyorum .. kafanızda soru işareti varsa acele etmeyin, önceki ilişkilerimde zihnim rahat değildi, evliliğe gidecekken kafamda deli gibi sorular oluyoru ve bitiriyordum ilişkiyi..

Bakış açılarınız çok farklı. Ayrıca, bu sizin için sorun olacak gibi görünüyor. Bu konuda evlendikten sonra düzelir, istediğimiz bu tarz aktivitelere gideriz diye düşünme böyle birşey olmayacak. Genelde erkekler evlendikten sonra kötü ya da sevmediğimiz huylarının üstüne %25 daha koyuyorlar. Ona göre karar verin... Artıları eksileri yazın ve ben bu adamla 1 ömür mutlu olur muyum diye düşünün? Ama sakın evlendikten sonra düzelir diye umutlanmayın ve ona göre hesabınızı yapın.

Sizinle sadece tv yatak odası arasında mı ortak şeyler yapacak?

NeuroCathy NeuroCathy valla sen yazdıkça aklıma eski eşim geliyor, hiç bir ortak yönümüz heyecanımız olmuyordu, ona da baksan ideal koca parası boyu posu dışardan kibar iyi huylu ama adamın mesela tatil anlayışı sadece 5 yıldızlı otelde güneşin altında yatmaktan ibaret. Asla benimle bir tura, bir yürüyüşe gelmezdi. Kitap okumaz, ben okuyunca dalga geçer. Film zevkimiz zıt şu bu vs zamanla tek başına evlilik yaşıyor gibi hissediyorsun. Adamın benden beklentisi cinsellikti sadece, bir de kendi hiç bir şeye karışmasın tümmmm ev aile ilişkilerini ben idare edeyim. Anamı da sen idare et, beni de onu da bunu da şunu da ayyyyyyyyyyyyyy bu anlattıklarım en basit sorunlardı

NeuroCathy NeuroCathy valla sen yazdıkça aklıma eski eşim geliyor, hiç bir ortak yönümüz heyecanımız olmuyordu, ona da baksan ideal koca parası boyu posu dışardan kibar iyi huylu ama adamın mesela tatil anlayışı sadece 5 yıldızlı otelde güneşin altında yatmaktan ibaret. Asla benimle bir tura, bir yürüyüşe gelmezdi. Kitap okumaz, ben okuyunca dalga geçer. Film zevkimiz zıt şu bu vs zamanla tek başına evlilik yaşıyor gibi hissediyorsun. Adamın benden beklentisi cinsellikti sadece, bir de kendi hiç bir şeye karışmasın tümmmm ev aile ilişkilerini ben idare edeyim. Anamı da sen idare et, beni de onu da bunu da şunu da ayyyyyyyyyyyyyy bu anlattıklarım en basit sorunlardı

Hatırlamaya çalışıyordum hangi üye boşanmıştı diye, sağolun :KK48: Evet aklıma siz geldiniz bu uyuşmazlıkları okurken... Umarım hayatınız daha istediğiniz bir yönde ilerliyordur şimdi.

X