Evlenme Kararınızdan Ne Kadar Emindiniz?

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
İkinci evliliğim 5 ay oldu herkesin yaşadığı duruma göre değişir ne kadar zamandır tanıyorsun evlilik sorumluluğunu alabilecek birimi güvenilirmi bir çok etken var ne kadar emin olsak bile evlenmek istediğimiz kişiyle aynı evin içerisine girmeden bir süre geçmeden tanıyamıyoruz, bazı konularda emin olduğunuz insandan yanıladabiliyorsunuz biraz nasip biraz da şans ama bir riskmi evlilik bana göre bir risk yaşamadan 💯emin olamazsınız inşallah herşey gönlünüzce olur

Arkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?
Ben eşimden yana emindim ama ailesiyle evlenmeden önce eşimle evlendikten sonra çok sorunlar yaşadık...Evlilik şansla alakalı birşey ne kadar emin olsanda sonradan bu muydu evlendiğim insan diyebiliyorsun...

Görüşmeye olursa olur amann diye gittim 3. Buluşma da bu adamdan hem eş hem baba olur dedim. Değer gördüm çünkü yanında kendimi hem değerli hem rahat hissettim
sonrası 6 sene ve iki çocuk hala da mutluyum çok şükür.

Arkadaşlar,
Emin olmak cok zor insan göremiyor kaderini kına gecesi olacakken bile emin degildim hala..10 yıllık evliyim

Yerimi aldım takipteyim =)
Mutlu olmam suan icin yeterli sebep ama soru isaretlerimde var aslında.
Yüzüğüm parmağımda ama nikahın seneye olmasını istedim.Zamanla insan emin olabilir diye düşünüyorum.
Hayati bir karar neticede bocalamak normal bence.
Ama mutlu olmakla alakalı soru işaretleriniz ve endişeniz varsa işte o zaman o sese kulak verin derim.
İlk evliligimde ben o sesleri karıştırmıştım =) ve malumunuz sonuç hüsran oldu.
Bence bir süre daha beklemede kalın emin olmadan evlenmek zorunda değilsiniz.

Son düzenleme:
Bir an bile tereddüt etmedim, o kadar emindim ki düşünmedim bile.
Tek istediğim onunla aile olmaktı.
Şimdi olsa bu kadar deli cesareti edemezdim..
Çok aşıktım o zamanlar..
8 sene oldu, pişman değilim ama, bir daha dünyaya gelsem yine eşimi mi secerim ondan da pek emin değilim 😆😆

kaç yaşındasınız o kaç yaşında. yani eğer yaşınız çok genç değilse acaba başkasını bulamam diye korkuyor olabilirmisiiniz. bu adama hiç aşık değilsiniz mantık evliliği olacak gibi görünüyor. evlilik tamamen kişisel bir karar yani siz bilirsiniz. ama bundan ayrıldıktan sonra sizi çok heyecanlandıracak biriyle karşılaşır mısınız bunun hiç garantisi yok. bu konularda hep dediğim gibi insan hep ikilemde kalıyor. bir tarafta içine sinmeyen bir evlilik yapma ihtimali diğer tarafta belki de hiç evlenememe. zor bu işler.

Arkadaşlar,
Valla ben de cok emindim ama ister emin olun ister olmayin evlilik bir kumardır.Tek bildiğim bu

Herkes emindim ya da emin değildim demiş ama ben hiç emin olup olmamayı sorgulamadım. Çok seviyordum, çok aşıktım, evlenmek ve ömrümü onunla geçirmek istedim. Bunların karşılıklı olduğunu da biliyordum. Tek düşündüğüm bu oldu. Çok şükür, çok mutluyum. 6 yıldır evliyim ve bir oğlumuz var. Hiç bana keşke dedirtmedi. Önemli olan da bu bence. 🙏🏻🙏🏻

Hem aşkımdan hemde mantığımdan emindim ve iyiki o benim eşim olmuş allaha binlerce kez şükür . Canım kader bazı şeyler ecel günü ile nikah günü şaşmazmış .. bize nekadar emindiniz diyosun peki sen nelerden dolayı emin değilsin biraz bunu irdele derim

Eşimle ilk buluşmaya gittiğimizde resmen düğümlenmistim insanin agzi baglaniyor sanirim kaderini bulunca hicbir seye itiraz edemiyorsun bir ay icinde nisanlanmistim ki hayatta yapmazdım böyle bir seyi tam tanimadan cok şükür yedi senedir birlikteyiz pisman degilim

Arkadaşlar,

Sen bu soruyu soruyorsan kendine, zaten bir skıntı var demektir.seven insan tereddütte kalmazki. ben aklımın ucundan bile geçirmemiştim.hani elin ayağin bağlanıyor diyorlar ya , aynı o şekil. iyi düşün taşın. artısıyla eksisiyle ben bu insanla bir ömür geçirebilir miyim diye.evlendikten sonra pişman olabilirsin.erkekler sonradan değişiyor çünkü.

Emindim veya değildim diyemem genelde duygularımla hareket edip anlık karar verdiğimden, O ben senle evlencem dedi, bende Tamam olur artık aynı evde olalım hem çok mutlu oluruz eğleniriz dedik evlendik gittik 😊

X